Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kukorica vetőmagok új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Lamborghini traktorok új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Direktvetés, no-till. új
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
- Agrárjog új
- Lucerna telepítése, termesztése új
- Vizszintes tengelyű szárzúzó új
Cikkajánló
Figyelem! Megjelent a külterületi utak fejlesztése pályázati felhívás
Egyéni művelet esetén akár 150 millió forint is lehet a vissza nem térítendő...
Hirdetés
1368 hozzászólás
Valaki látott már hűtött sárgarépa helyiséget? Csak érdekel, hogy hogy működik.
Válasz #416. hozzászólásra
Ez nekem is eszembe jutott, van már vagy 10 éve, hogy ki kellett szántani eladhatatlanság miatt, remélem az idei nem eleveníti föl a régi emlékeket....
lesz az iden gyoker es sargarepa gyerekek:D:Dkoran vethettunk szinte mindenap esik egy kis eso:)
Válasz #414. hozzászólásra
nekünk sincs mindig szerencsénk fe ha egyszer nincs honnan öntözni nem marad más mint hengerelni és bízni az esőben.
Válasz #413. hozzászólásra
Te sem öntözöl mi???Szerencsétek van ha így kitudjátok csalogatni a földből a zöldséget.../öntözés nélkül/Nekem az elmúlt 10évben egyszer sem volt ilyen szerencsém...
Válasz #411. hozzászólásra
Az enyém is cserepes, fele kivan kelve fele a föld alatt van, bízunk az esőben.
Válasz #411. hozzászólásra
Nálam még nem volt olyan hogy ne cserepesedjen le...Itt agyagos föld van...Ez a fajta föld eggyértelmű hogy lecserepesedik...
Válasz #409. hozzászólásra
Másnak is lecserepesedett, vagy csak én vok ily szerencsés?
Válasz #408. hozzászólásra
Szia!!!Simán elpusztul!!!Sőt még a kint nem lévő csírában lévő is..Egyszer megjártam....Hál istennek kis darabon..Egy őszi vetésű zöldséget akartam tavasszal cserépmentesíteni gyűrűshengerrel...Akkor csináltam utoljára...Én ilyenkor öntözöm minden nap..Bárt ha nagy a meleg az sem frankó..Csak éjjel kis vízadagokkal..Hogy mindig nedvesen tartsam a tetejét..
Válasz #408. hozzászólásra
Nagyon nehéz gyűrűs henger nem leszz jó, kombinátor rögtörő síma henger,persze bár mivel csinálod lesz veszteség de a cserép alá is sokbebir szorulni.
Mit szoktatok csinálni az öntözésen és a kukoricával való bevetésen túl, ha a cserép alól nem tud kijönni a gyökér? Ha vmivel (pl. gyűrűshenger) elkezdeném törni, a meglévő kétleveles növény is elpusztulna????
Válasz #406. hozzászólásra
Nem az a lényeg hogy mit írsz az öntözési naplóba hanem hogy kifizesd az engedélyek díját.
Válasz #405. hozzászólásra
de ha kovetelmeny is az ontozesi naplo,honan tudnak hogy mikor irom be????komolyan mondom nem hiszem el hogy ilyet kernek aztan a metroba egy par eve a salatan es a paprikan merget talatak,nem is keveset
Válasz #404. hozzászólásra
en erdelybol,nalatok kovetelik az ontozesi naplot is????
Válasz #403. hozzászólásra
Az öntözési naplódbólamúgy Érmellékről vagy?
Válasz #402. hozzászólásra
mar ne haragudj,de honnan tudnak ok hogy en mibol locsolok??:D:D::D:huzzanak anyukba,minket mar mindenfele megszoritasokal gyalaznak,es akulfoldrol kapot termek meg tiszta mereg
Válasz #400. hozzászólásra
A szomszéd is két kútból csak pisilteti az öntözőkonzolt. Egyébként most tudtam meg, hogy nem csak engedélyeztetni kell(ene) a kutat a vízügynél, hanem öntözésre a talajvédelmisek adnak ki vízvizsgálat után engedélyt, hogy hány mm lehet kijuttatni abból a vízből 1 szezonban. Még jó, hogy nincs nekik üa. és ember erre, hogy ellenőrizzenek.
Válasz #400. hozzászólásra
szia ferenc,neked hogy al a zoldseg bujkal mar???
Válasz #398. hozzászólásra
Annál azért többet adnak mert a Tomasszal lehet locsolni bőven, de lehet pont rossz helyen próbálkoztál.
Kinek van ilyen, rotálósbakhátazósegybevetőgépesréparetekpetrezselyembelövetőmasinériája????????????
Válasz #396. hozzászólásra
Nálunk egy kút általában 100-150 l/percet tud, tehát ahhoz, hogy egy tomos vagy kis honda szivattyút elbirjon, helyből min 3at kell fúratni...
Válasz #396. hozzászólásra
A kulak kutakba mi van? Víz?
Válasz #395. hozzászólásra
nalunk 10 meteren anyi viz van hogy nem tudnad semivel se kiszivni,aztan vanak meg a kulak kutak 6 meter atmeroju es betonbol van
Válasz #393. hozzászólásra
Mert felénk a 20-30 m-es kutakból olyan víz jön, hogy pár év után kifehéredik a föld, szikesít. Tudtommal van valami norma, hogy bizonyos sómennyiség fölött (nem csak NaCl-ra gondolok)nem alkalmas az öntözésre, mert tartós használatnál tönkremegy a talaj.
ja,es kiprobaltam mindenfele gyomirtot,mindent mindenel vegyitetem ,de egy biztos a racertol valoban sargul az acat
Válasz #391. hozzászólásra
a sotartalmat miert irtad??????artok azal ha locsolok???
Válasz #391. hozzászólásra
talan mert keveset kapott mindketobbol:)
Válasz #390. hozzászólásra
Én kénytelen vagyok az égi öntözőműre hagyatkozni, de legalább annak 0 a sótartalma,amúgy kapott havat is, esőt is és még csak nem is cserepes....
Válasz #389. hozzászólásra
sargarepa kel,a gyoker meg levelbe van a fold alat igaz locsoltam mar ketszer
Válasz #388. hozzászólásra
Kel már valakinek a gyökér? Én március 4-én vetettem, de a magot se találtam meg
Sárgarépa nem igényel akkora alaptrágyázást mint például a burgonya, de ez talajtípustól függ. Klóros műtrágyákat kerülni kell!
Itt egy internetcím, ahol jobban le van írva:
http://www.mezohir.hu/2007-03/030.html
Válasz #386. hozzászólásra
menyit es mikor fejtragyazod ??
Válasz #385. hozzászólásra
én a komplexet szoktam kiszórni vetés előtt, nitrogénnel pedig fejtágyáztam
Válasz #384. hozzászólásra
szia baratom,komplexet nem szortam boronalas elot.kesob adhatok e meg valamit es mikoro van az ideje??
Válasz #382. hozzászólásra
yara komplex+ nitrogén
Válasz #382. hozzászólásra
en meg soha semit nem szortam ra.engem is erdekelne valami jo recept,ha talasz szolj nekem is
Válasz #381. hozzászólásra
Sárgarépára zöldségre tavasszal milyen műtrágyát szórtok?
Válasz #380. hozzászólásra
Köszi szépen! Hasznos leírás!
Az agrokerholding.hu-ról nézted, mert itt elég részletes leírások vannak.
remelem segiteni tudtam druszanyugodtan lehet keles elot is en ismasfel het elteltevel nyomom le a masik darabot racer dual kombinacioval
Válasz #378. hozzászólásra
Széles hatásspektrumú gyomirtó szer kétszikűek ellen, jelentős mellékhatással a fűféle gyomokra. A parlagfű elleni védekezésben alapkészítmény.
Hatóanyag:
250 g/l fluorokloridon
Felhasználható:
Napraforgó, burgonya, petrezselyem, sárgarépa gyomirtására.
Javasolt dózis:
2,0-3,0 l/ha napraforgóban (vetés előtt bedolgozva illetve vetés után-kelés előtt ), 2,0-2,2 l/ha burgonyában, sárgarépában és petrezselyemben
Hatásspektrum:
Széles hatásspektrumú gyomirtó szer. Hatása a magról kelő kétszikű gyomfajok döntő többsége ellen kiváló. Különösen a disznóparéj-félék, libatop fajok, fészkes virágzatúak, keserűfű-félék, keresztes virágúak, selyemmályva ellen kiváló. Napraforgóban parlagfű ellen a ma kapható leghatékonyabb gyomirtó szer! Magasabb dózisban irtja a magról kelő egyszikű gyomfajokat, így a kakaslábfű-féléket és a muhar fajokat is. Érzékeny gyomok: parlagfű disznóparéj fajok selyemmályva libatop-félék gyakori gombvirág galaj ebszikfű keserűfű fajok repcsényretek vadrepce tyúkhúr veronika fajok Mérsékelten érzékeny: mezei acat mezei zsuró vidra keserűfű szerbtövis-félék Mérsékelten ellenálló: csattanó maszlag apró szulák
Javasolt növényvédelmi technológia:
Napraforgó vetés előtti (presowing) gyomirtására trifluralin hatóanyagú gyomirtó szerekkel (pl. Olitref) kombinálva 3 l/ha dózisban javasolható. A bedolgozást vetőágy nyitással egymenetben kell elvégezni. Ez a technológia az elmúlt két év száraz időjárási körülményei között is jó hatást biztosított. Vetés után kelés előtt (preemergens) kombinációban egyszikű irtó szerrel (pl. Dual Gold) kombinálva 2,2-3,0 l/ha mennyiségben javasoljuk felhasználni. A jó gyomirtó hatás feltétele a jól elmunkált aprómorzsás magágy. A kezelés utáni csapadék (minimum 5 mm, a kezelés után 2 héten belül) stabilizálja a készítményt a talaj kolloidok felületén. Gyökérzöldségek és a burgonya gyomirtására kelés előtt 2,0-2,2 l/ha dózisban Dual Gold-dal kombinálva javasoljuk felhasználni. A kezelést a burgonya végleges bakhát kialakítása után kell elvégezni. A hajtásokat legalább 7 cm vastag talajrétegnek kell borítania.
Hatásmód:
Erősen gátolja az évelő gyomfajok jelentős részének növekedését, megújulását. A zsurlók, a folyondár szulák, a vidra keserűfű, a mezei acat fiatal kihajtó részei kifehérednek, elpusztulnak a hatására.
Forgalmi kategória:
I
Méregjelzés, veszélyesség:
Gyenge méreg. Vízi szervezetekre mérsékelten veszélyes. Méhekre mérsékelten veszélyes.
Eltarthatóság:
3 év
Kiszerelés:
10 l
Gyártó:
Agan
Sziasztok!
Én nem értettem ezt a 3 napot amit valaki írt.
Racert a vetés után lehetőleg 3 napon belül le kell szórni? Meg még annyi, hogy ennél a szernél is figyelni kell az adagolást a homokosabb és kötöttebb részeken, nem mindenhova 2l/ha?
Válasz #376. hozzászólásra
MOST NEHOGY AZT MOND HOGY A KIPERMETEZET STOMPOT HATASTALANITJA A FAGY...................
Válasz #375. hozzászólásra
1xű : nem kell gyomirtani a s.répát
gyerekek ,beleverem az osszes....................mi lesz mar husvet helyet karacsony jon???
Válasz #373. hozzászólásra
miert?a prometrin vite az egy es ketszikueket is???
Válasz #372. hozzászólásra
Azért mert az egyszikű gyomok nem kelnek még ilyenkor,még lehetett használni prometrin hatóanyagot alapgyomirtásra csak azt használtuk.
Válasz #371. hozzászólásra
feri ,en csak eggyet nem ertek,ha megvan adva hogy afalon meg dualt kombinaljuk es tiszta aterep miert nincs elterjedve ez a modszer?????
Válasz #370. hozzászólásra
Ha állományba permetezel inkább kétszer fél dózissal és csak estefele mert ha meleg jön rá erősen perzselőhatású az afalon.
Válasz #368. hozzászólásra
kossz,de valahol el kel kezdeni,es nem szeretnem rogton azzal hogy a fel alomanyt kivite agyomirto:)
Válasz #367. hozzászólásra
lassan ami falunkba mindenki benzinkutnal vagy gyarakba melozik,lassan nem is nagyon eri mar meg a foldet durni,zarokepen bocs ha valamikor a piacos roman megbantot valamivel............es ezt ne meghatralasnak ved,hanem inkabb bekulesnek,utaloma vitakat