Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Igen meg a büdüske is elzavarja őket a környékről..Valami biologiai fegyvert kéne ott alkalmazni...Gondolkodtam hogy oda nyomok nekik egy kis atomot...Azt csak nem élik túl..
Az elegance kiválón tárolható,a nandrint meg csomózzuk őszig..Bár nem szeretem csomózni,csak hát a városiak így jobban viszik..Hogy miért???Hát mert ránéz a zöldjére és látja hogy friss..De ott még a piacon szinte 100%-a le is töri a zöldjét és ott hagyja..
öreg hecc ilyen ízmániás
tudod má jó öreg a öregem Ő még tudja mik is az ízek------
má meséltem mikor 1 nagy krumplissal beszéltek oszt mondja neki h. így a jó izü krumpli meg úgy nemám úgy van h. csakúgy------
a csávó meg aszondja lebaxom milyen az ize .......kám csak teremjen mint a Qélet 600mázsát
meg szok dumálni tanyára tévedőkkel az ízekről érted.....
h. a sok műzöldég meg a behozott üvegházi szarok
hát h. neki aztán ugathatnak nem venne
na mondom magamba az ééééééééééletbe zöldséget nem vetté fater belőled éhen döglik spanyolország meg marokkó az zicher
Nem pont hogy az enyém az nem igazán szép..A homoki sokkal-sokkal szebb..A sárgarépák a homokon mintha le lenne esztergálva..Viszont nagyon-nagyon kellene tömni káliummal hogy az íze olyan legyen mint az enyémnek..
Nem akarom a homokon termelő gazdatársaimat bántani,de én úgy gondolom hogy ott szép árut lehet termelni,de olyan ízt mint én itt nagyon nehezen tudnak belepréselni a zöldségfélékbe..Amikor nincs nekünk árunk Dorozsmáról szerezzük be a piacra valót,de messze-messze nincs az az íz amilyen a mienkének ami itt terem a vályogtalajban..Viszont a homokban sokkal szebb a répa zöldség burgonya..
Bocsi hogy beleudálok..napok óta követem a fórumot.nem vagyok egy nagy paraszt,de ne hidd hogy a kemény földet nem szeretik.
nekünk a babföldön vannak a dögök.olyan kemény a föld,hogy mikor kapálunk,szikrázik a kapa
a falugazdász azt mondta.semmi esély,csak a talaj fertőtlenítés,és a mag csávázásával van.nem is erőlködtünk.
nekünk totál szétfúrták a magot.igaz kikelni kikeltek,elég foghíjasan,pótolni kellet,de egész jól alakul...a nyulak nagyobb kárt okoztak.
na a lényeg,én is a csávázást ajánlom,mert az állítólag elég sokáig védi a növényt..
Elmegyek hozzád traktorosnak..Mit szólsz???Nem tudom még mit csinálok.........Öcsi az megy a háztól.....Ő grill és hamburger báron töri a fejét...Anyámék meg majd kereskednek......
Kb 4 éve trágyáztam azt a földet...Azóta vannak benne ezek a dögök..Fertőtlenítőzöm minden évben és nem tudom őket írtani..Kalászost nem is tettem bele,mert úgy vettem észre a szalmába tök jól elevannak így mellőztem a kalászost..Úgytudom a kemény földet nem szeretik..No majd veszek egy rábát azt addig taposom a földet míg elhúznak..
Jövőre nem mert vége a kertészkedésnek..Nem voltam..Ha megyek akkor szombaton...Aztán ha mentem volna vittem volna anyagot ugye arról meg tudnál..Írtam még a minap Mailt ...Olvastad??
Válasz #1032. hozzászólásra
Mivolt az előző évi vetemény?Milyen hosszúak a drótférgek?Csak a talajban gázosodó anyaggal tudod kiirtani.Ha nagyon megfurta kárvele kinlódni,nemlessz piacképes.
lassan rá jössz a megoldásra, ezt már baxhatod...jövőre csinálj több szerből kisérletet magadnak és kiderül melyik a jó, ha a force nem jött be, azt meg hanyagold...
Szívós egy dög ez a drótféreg..Pedig milyen kicsi..Ha tudnám hogy van olyan cucc ami megöli én megvenném,még ha drága is..De én már kezdek nem hinni semmiben..Sok mindent kipróbáltam több éven keresztűl,de ezekre a dögökre még nem találtam semmit..
lehet hogy nem irja, de szerintem minden gyökérzabáló dögöt kinyir, csak nincs rá engedélyeztetve, szóval sötétben, feketén csináld...(már ha ezt választod, az injektálás az szerintem nagyon macerás, azt ált. gyümölcsfáknál használják csak)
1368 hozzászólás
A zellernél mi az amikor tökre besárgúl a levél??és olyan hogy az egyik tő olyan a másik nem..
Válasz #1065. hozzászólásra
Kíváncsi leszek az őszi szántásnál mennyi szármaradványt hoz fel az eke..
Válasz #1065. hozzászólásra
Tavaly ősszel szórtam bacto cellt a kukoricára..
Válasz #1064. hozzászólásra
Szármaradvány gyors lebontásához ajánlják a lebontó baktériumokat,meg nitrogént szórnak ki a tarló-szármaradvány lebontását segitendő !
Válasz #1062. hozzászólásra
És miért döglik éhen a rozs gyökerén???Miért nem szereti???És az elötte lévő kultúra beszántott maradványaiból nem tud lakmározni???
Válasz #1062. hozzászólásra
Igen meg a büdüske is elzavarja őket a környékről..Valami biologiai fegyvert kéne ott alkalmazni...Gondolkodtam hogy oda nyomok nekik egy kis atomot...Azt csak nem élik túl..
Válasz #1048. hozzászólásra
van egy természetes módszer is a drótféregre: rozst sűrűre kell vetni, annak a gyökerén éhen döglik.
Válasz #1059. hozzászólásra
Soxor nem a mennyiség számít hanem a minőség.
Válasz #1058. hozzászólásra
Az elegance kiválón tárolható,a nandrint meg csomózzuk őszig..Bár nem szeretem csomózni,csak hát a városiak így jobban viszik..Hogy miért???Hát mert ránéz a zöldjére és látja hogy friss..De ott még a piacon szinte 100%-a le is töri a zöldjét és ott hagyja..
Válasz #1053. hozzászólásra
öreg hecc ilyen ízmániás
tudod má jó öreg a öregem Ő még tudja mik is az ízek------
má meséltem mikor 1 nagy krumplissal beszéltek oszt mondja neki h. így a jó izü krumpli meg úgy nemám úgy van h. csakúgy------
a csávó meg aszondja lebaxom milyen az ize .......kám csak teremjen mint a Qélet 600mázsát
meg szok dumálni tanyára tévedőkkel az ízekről érted.....
h. a sok műzöldég meg a behozott üvegházi szarok
hát h. neki aztán ugathatnak nem venne
na mondom magamba az ééééééééééletbe zöldséget nem vetté fater belőled éhen döglik spanyolország meg marokkó az zicher
Válasz #1057. hozzászólásra
Frisspaici a Elenegance meg a Nadrin vagy tárolásra is jó?
Válasz #1055. hozzászólásra
Eagle a zöldség..Ami a képen van az is..Répa idén Nandrin és elegance van..A nandrinnak egy a baja hogy kicsit kinn van a földből..
Válasz #1054. hozzászólásra
Nem pont hogy az enyém az nem igazán szép..A homoki sokkal-sokkal szebb..A sárgarépák a homokon mintha le lenne esztergálva..Viszont nagyon-nagyon kellene tömni káliummal hogy az íze olyan legyen mint az enyémnek..
Válasz #1054. hozzászólásra
Milyen a sárgarépád?Milyen fajta a sárga meg a fehér répa?
Válasz #1051. hozzászólásra
Lehet hogy meglátogatunk a szép répádért.
Válasz #1052. hozzászólásra
Aha lécci...
Válasz #1051. hozzászólásra
nyomjam rá a témát????
Nem akarom a homokon termelő gazdatársaimat bántani,de én úgy gondolom hogy ott szép árut lehet termelni,de olyan ízt mint én itt nagyon nehezen tudnak belepréselni a zöldségfélékbe..Amikor nincs nekünk árunk Dorozsmáról szerezzük be a piacra valót,de messze-messze nincs az az íz amilyen a mienkének ami itt terem a vályogtalajban..Viszont a homokban sokkal szebb a répa zöldség burgonya..
Nagyon fasza áru.
Aztán nem csak drótférges zöldségem van ám.....
Válasz #1046. hozzászólásra
Igen nagyon megkésett.Ami lesz belőle az lesz belőle.
Válasz #1045. hozzászólásra
Épp időben...Kicsit megkésett nem???
Jancsika kell a cékla idább odább.
Válasz #1040. hozzászólásra
Bocsi hogy beleudálok..napok óta követem a fórumot.nem vagyok egy nagy paraszt,de ne hidd hogy a kemény földet nem szeretik.
nekünk a babföldön vannak a dögök.olyan kemény a föld,hogy mikor kapálunk,szikrázik a kapa
a falugazdász azt mondta.semmi esély,csak a talaj fertőtlenítés,és a mag csávázásával van.nem is erőlködtünk.
nekünk totál szétfúrták a magot.igaz kikelni kikeltek,elég foghíjasan,pótolni kellet,de egész jól alakul...a nyulak nagyobb kárt okoztak.
na a lényeg,én is a csávázást ajánlom,mert az állítólag elég sokáig védi a növényt..
Válasz #1042. hozzászólásra
Elmegyek hozzád traktorosnak..Mit szólsz???Nem tudom még mit csinálok.........Öcsi az megy a háztól.....Ő grill és hamburger báron töri a fejét...Anyámék meg majd kereskednek......
Válasz #1037. hozzászólásra
Mibe fogsz/-tok ???????
Válasz #1037. hozzászólásra
Olvastam.
Kb 4 éve trágyáztam azt a földet...Azóta vannak benne ezek a dögök..Fertőtlenítőzöm minden évben és nem tudom őket írtani..Kalászost nem is tettem bele,mert úgy vettem észre a szalmába tök jól elevannak így mellőztem a kalászost..Úgytudom a kemény földet nem szeretik..No majd veszek egy rábát azt addig taposom a földet míg elhúznak..
Válasz #1038. hozzászólásra
A csávázószert is olcsón megúsznám..
Válasz #1035. hozzászólásra
gyökérmagot csávázni?szerinted mennyi hatóanyag jutna 1 ha ra?
Válasz #1035. hozzászólásra
Jövőre nem mert vége a kertészkedésnek..Nem voltam..Ha megyek akkor szombaton...Aztán ha mentem volna vittem volna anyagot ugye arról meg tudnál..Írtam még a minap Mailt ...Olvastad??
Válasz #1034. hozzászólásra
Voltál Kalocsán ??????
Válasz #1034. hozzászólásra
Szerintem jövőre vetőmag becsávázása piszkosul......
Válasz #1033. hozzászólásra
Kukorica...Idén nem félek attól hogy nem lesz piacképes...Gázosítottam én...De kiröhögtek a fiúk..Van minden féle méretű...
Válasz #1032. hozzászólásra
Mivolt az előző évi vetemény?Milyen hosszúak a drótférgek?Csak a talajban gázosodó anyaggal tudod kiirtani.Ha nagyon megfurta kárvele kinlódni,nemlessz piacképes.
Szia Gacsi!!
Neked sincs semmi a tarsolyodban ami megölné a férgeimet???
Válasz #1027. hozzászólásra
aha, mi is sokszor mondtuk már ezt, aztán tavasszal valahogy mindíg másképp lett....
Válasz #1029. hozzászólásra
Én nem keseredek el.
Válasz #1028. hozzászólásra
Akkor az nem lett sürű..
Én is jártam már így..Ne keseredj el majd talán legközelebb..
Válasz #1027. hozzászólásra
Jancsika 1 szál céklát találtam az 50 ezer szemből.Szépen kikelt.
Válasz #1026. hozzászólásra
Jövőre biztos nem fog semmi belemenni...Mert nem lesz semmi...
Mással fogjuk megkeresni a betevőt..
Válasz #1024. hozzászólásra
lassan rá jössz a megoldásra, ezt már baxhatod...jövőre csinálj több szerből kisérletet magadnak és kiderül melyik a jó, ha a force nem jött be, azt meg hanyagold...
Thimet volt hatásos ellenük csak kivonták.
Válasz #1022. hozzászólásra
És fél hektárt hogy csöveznék be???Én szórófejjel öntözök..
Válasz #1019. hozzászólásra
Szívós egy dög ez a drótféreg..Pedig milyen kicsi..Ha tudnám hogy van olyan cucc ami megöli én megvenném,még ha drága is..De én már kezdek nem hinni semmiben..Sok mindent kipróbáltam több éven keresztűl,de ezekre a dögökre még nem találtam semmit..
csepegtetővel kijuttatott actarának is van hasonló hatása, az olcsóbb lenne,de az nem annyira spéci gyökeres szer.
Engedélyezett kultúrák: zöldségfélék, sárgarépa, petrezselyem, zeller, fokhagyma, vöröshagyma, burgonya, dísznövény.
Válasz #1018. hozzászólásra
Én is néztem.Nem ocso mulatság a dolog de érdekes egy szer mert felszívódik a gyökérbe és a levélbe is.
Válasz #1016. hozzászólásra
lehet hogy nem irja, de szerintem minden gyökérzabáló dögöt kinyir, csak nincs rá engedélyeztetve, szóval sötétben, feketén csináld...(már ha ezt választod, az injektálás az szerintem nagyon macerás, azt ált. gyümölcsfáknál használják csak)