Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- S.O.S. új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
- Szántás kezdőknek és haladóknak új
- Agroinform Fórum Találkozó 2026.01.31. Bugac új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- Zene, ami boldoggá tesz... új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Napraforgó-termesztés új
Cikkajánló

Válságban a görög agrárium – nincs, aki leszedje a termést
A szamóca, a citrusfélék és más romlandó termények egyszerűen megrohadnak a..._fill_540x300_0.jpg)
265 hozzászólás
Válasz Radocz #214. hozzászólásáraCsinálsz valami csőrlőt amivel feltudod húzni?
Válasz rtamas1976 #212. hozzászólásáraRendszám nélkül nekem nem jó, mert keresztül kell vinni a városon.

Meg a futóm elbír kettő gurigát.
Válasz rtamas1976 #210. hozzászólásáraSzerintem, nem haragszik.

Igaz nem köszön.
Feltettem egyedül a bálát.
Válasz Radocz #209. hozzászólásáraPont duster után!
http://www.tmkronika.hu/hirek/otletes-balazas
Válasz Radocz #209. hozzászólásáraA stb. egyik verziója egy traktor és egy bökő a hátsó függesztő szerkezetre.
Válasz Radocz #209. hozzászólásáraBékülj vele ki!

Vidd el egy vendéglőbe.
Akkor fog segíteni.
Eddig a feleségemmel közösen tettünk fel egy guriga szénát a futóra.

Tegnapról nem segít.
Egyedül, hogyan lehetne?
Van valami jó javaslat?
Spanifer
Hévér
Emelő
Stb.
Válasz Sanyiii70 #204. hozzászólásáraA valóság.
Válasz Sanyiii70 #204. hozzászólására

Válasz Sanyiii70 #204. hozzászólására
Válasz rtamas1976 #189. hozzászólására
Válasz atos3021 #202. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/forum/offtopic--kocsma-chat-minden-egyeb-resze/t1135

Legközelebb IDE is jó lesz.
Ott jól meg tudjuk beszélni.
Íme
Most megtudtam, amit Torgyán Papa előre tudott:
A Fidesz szét fogja verni a kisgazdákat.
Csurka István is látta előre a jövőt.
Mára már ez is "hagyomány" lett: https://youtu.be/gK6v64pXlVQ?si=C5lmsTodhKABsu6U
Az 1 órás interjú tartalma:
"Atyánszky György parlamenti képviselőként és Torgyán József elnöki tanácsadójaként az első Orbán-kormány idején végigkísérte a Független Kisgazdapárt legmeghatározóbb négy évét. Az interjúban beszél a koalíciós tárgyalásokról, a párton belüli besúgókról, és arról is, hogy szerinte miért volt a rendszerváltás utáni legsikeresebb és legdemokratikusabb kormány az 1998 és 2022 közötti. Az egykori országgyűlési képviselő elmondja azt is, miért gondolja úgy, hogy az FKGP elnöke, Torgyán József egy korszakalkotó politikus volt, akit szerinte a mai napig követ Orbán Viktor. De a beszélgetés során szóba kerül Magyar Péter is."
Válasz kisparasztkaim #199. hozzászólásáraCsak a fias tojás a jó!
Válasz kisparasztkaim #199. hozzászólásáraBáttyámnak van 2 is.
Kb 100dbos mindkettő.
Van ventilátoros, és sima fűtőszálas is.
Ő mindkettőt használja.
De a kotlós az igazi!
Válasz rtamas1976 #187. hozzászólásáraMilyen keltető gépet érdemes venni?

VAn -e valakinek eladó?
egy tyúk mindfen évben el szokott ülni, és tennék még a kotló mellé vagy 20 db. idegen kiscsirkét.
El lenne a többivel.
Válasz mtz1221 #194. hozzászólásáraCsinálj neki osblap tojot,lejtőset,csak kevès fürèszporral,alejtős alja alá egy fiókot ahová akitojt tojás le tud gurulni. Rongy is jó a fűrèszpor helyett. Ahováeesik,kb. 8centit esik,oda meg szivacsot,vagy nikecellt. Kajába sok Meszet,mert ha egymásrapottyanik,eltörik. Lecserèlt tojó tyúkok is ilyenek,mert aloluk is kigurul,de új helyen alattuk marad.
Válasz mtz1221 #194. hozzászólásáraBeszéltem a haverral.
Mészgrittet kell adni nekik, és lehetkapni vitamint. Mást ősem tud mondani.
Innen 1lépés a kannibalizmus.
800 tyúkja van
Válasz mtz1221 #195. hozzászólásáraAz asszony szerint ha a megszűnik a tyúk szervezetében a hiány, akkor elvileg le lehet szoktatni róla. De azt nem tudjuk, hogy milyen arányban sikeres ez a törekvés.
Válasz Praetor #192. hozzászólására
Kaptak rendes tápot. Mikor láttuk hogy némelyik el akar ülni, akkor 6-7 darabot külön raktunk egy másik helységbe, ott ültek is pár napot, utána valamelyik meghülyül és tőle a többi is. Vagy ti hagyjátok az udvarban elülni őket, ahol kedvük van ?
Válasz rtamas1976 #187. hozzászólásáraElég rossz lehet a kutyának.
Válasz mtz1221 #190. hozzászólásáraHa már rákapott a tojásra, akkor lehet egyszerűbb lábasba tenni.
Válasz mtz1221 #190. hozzászólásáraSzerintem ez valami hiánytünet.
Fehérje, mész, nyomelem hiány.
Válasz rtamas1976 #183. hozzászólásáraMiéink olyan mint az asszony. Elülni se akarnak, ha meg igen a végén megeszik a tojásokat.
Válasz Gumóka #186. hozzászólására
Válasz Gumóka #186. hozzászólásáraMajdnem 1000m² zöld udvar.
Itt megtalálnak mindent!
Válasz Gumóka #186. hozzászólására2-3nap pátyolgatás, aztán mennek ki az udvarra. Bogarásznak csipegetnek.
Ezeket nemkell nevelgetni.
Ott a kotlós, ezek a kutyát is elverik.
Bennük még él az ösztön!
Válasz rtamas1976 #183. hozzászólásáraFőtt tojást, túróval keverve akár, tehetsz be a piciknek.

Meg én itatom őket jolovittal is.
Aztán a kakasok megkeményednek úgy nagykorukra, tojásszedéskor aktív ketrecharc van
Válasz Gumóka #184. hozzászólásáraA nyírségben!

Válasz rtamas1976 #183. hozzászólásáraAkkor a ládát nevezhetjük Tik-toknak?
Válasz Radocz #182. hozzászólásáraIttvannak a fiatalok!

https://www.facebook.com/groups/171411823504408/?ref=share

Széna vágó élezése.
Válasz Radocz #179. hozzászólásáraVegyél egy saját szigetet.
Válasz Radocz #177. hozzászólására"Most mondta a TV, hogy Magyar Péter .........
Nem ismeri a pásztor órát sem?"
Az a kérdés hogy Orbán ismeri e?
Egyenlőre még Ő a miniszterelnök, már 14 éve. Soha nem látott felhatalmazásokkal.
Hiába szeretnék ezt a bolond gyereket bűnbaknak fel használni
Válasz Igazi Földönfutó #178. hozzászólásáraIgazad van.

Meg vagy vele együtt híva.
Tavaly a Daru tónál voltunk.
Kátai professzor,
B Borbála professzor asszony,
Reto,
L-né D Mari talajos mérnök
Egy pár gazda.
Most oda biztos nem mehetünk, mert a tulajdonos politikai hitvallása miatt nem engedne be bennünket.
Én meg szigetre csak üdülni megyek.
Válasz Radocz #177. hozzászólásáraMiért nem hívod meg egy tisza-szigetre,és főzöl neki egy jót?
Most mondta a TV, hogy Magyar Péter .........

Nem ismeri a pásztor órát sem?
A slambucot amit mi parasztok főzünk vajon kóstolta-e már?
Válasz Radocz #175. hozzászólásáraAhogy előttem írja, birshez biztos hogy kell. Nekem almához sem ártott. A teszek hozzá valamit arról meg annyit, hogy kinek a pap... De azért nem feltétlenül káros hozzátenni(pektinbontó, stb...)
A víz hozzá adás nekem új.

A késsel szeletelt almát, keverő szár fúró gépbe fogással péppé zúzza a cefrét.
Ismerős javasolta, ha magamnak csinálom a pálinkát, semmit ne adjak a cefréhez! (Egy kis cukor segít a forrásban)!
Válasz A.I. #173. hozzászólásáraEgy jól darált almába nem kell víz, hacsak nem hűtőházi szikkadt tavasszal, vagy még éretlen.
Birsbe annál inkább
Válasz ND #171. hozzászólásáraAz igaz, jobban pépesít. Igen pektin bontó az lehet segít, de a víz még többet, addig bele a vizet, míg a keverő el nem lehet dolgozni.
Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
Válasz ND #171. hozzászólásáraJól mondod.

Plusz akkor csak cukorral és meleggel kedveskedtünk neki!
Csak gereblyével kavartuk, és ritkán.
Válasz A.I. #170. hozzászólásárabiztos nem aprította elég apróra, szálas volt nem pépes.
Száraz is maradt, meg e miatt nem is erjedt ki rendesen.
Pektinbontó lehet segített volna rajta valamennyit, de egy kalapácsos / forgókéses aprító jobb munkát végez, pépesíti rendesen
Válasz Radocz #169. hozzászólásáraA répa daráló miért volt hiba?
Válasz ND #168. hozzászólásáraMivel nem fogok pálinkát főzni, így nem tudom, hogy mennyit ront rajta.

1980- ban 20 q almát fém hordóban dolgoztunk fel.
Nem lett vas ízű a pálinka
Sikerült meleg helyre tenni a cefrét.
Ami hiba volt, hogy répa darálón aprítottuk, és nem kavartuk.
Azóta sokkal tájékozottabb vagyok.
És veszem a pálinkát!
Válasz Radocz #167. hozzászólásáraBiztos fínom lett tőle a cefre. Még a pálinkája is...
Mint a régi kisszékes amit vashordós pimpós cefréből kotyvasztottak a kert végében
Rozsda eltávolítása.

Válasz Radocz #165. hozzászólásáraMifelénk így szokás.

Meg a bőre betonkemény lesz sütés után.
Én meg amúgy is frissen szeretem, max. 2 hét, utána megy krémnek a többi.
Azt jó hagymásan eszem éven át is akár