Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408 FtUSD393.08 FtCHF431.78 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kifüggesztés nélkül is el lehet adni.A megoldás csereszerzödés.PL.:15 M3 tüzifát elcseréltem 1 Ha földre.Bele kell irni a csereértéket és kész.Teljesen törvényes és megtámadhatatlan.(Növérem Jogász).
szerintem minden emberbe kell lenni ennyi gerincesség,hogy megértse,hogy nem neki adják el,és nem akadékoskodik.Nekem nem kellene olyan föld ami erőszak árán van.Azon nincs áldás.
Válasz #28. hozzászólásra
Földet el lehet adni haszonbérlettel terhelten,a szerződésben külön ki kell térni a földhasználat tényére! Tulajdont nem csak adásvételi szerződéssel lehet szerezni!például csere szerzödés alapján !100 mázsa kukoricát elcserélsz egy hektár földre! Cere szerződést nem kell kifüggeszteni!Senkinek semmi köze hozzá!
Természetesen a bérleti szerződést nem befolyásolja a tulajdonosváltás,de mindenkinek ajánlom,ha lehet kerülje el a kifüggesztést,a későbbi pofáraesések elkerülése végett,még ha úgy többe is kerül !
én is ugy tudom bérelt földet ellehetadni akár a bérlő tudtanélkül is de a bérlö lejárat elött nemköteles vissza adni vételre a bérlö az elsö de eztis kilehet kerülni
én bemegyek minden két hétbe és időnként csokit is viszek az ügyintézőnek
nem raknak még a fiókba se olyat amiről ne tudnék
a földhivatalba is adok az ügyintézőnek időnkét egy ajándékkosarat, de sose kérek szabályellenest csak egy kis odafigyelést
Jolaci! Én nem mondtam, hogy nincs jogilag igazad, de egy pairral meg egy tértivevénnyel nagyon sok vitát és veszekedést meg lehet előzni, pláne ha a korábbi bérlő nem túl jóindulatú
fölösleg én ügyvédet kérdeztem,jogilag,a földhasználati bejelentés a legerősebb.Lejárat után bejelented,utánna mehet.Én csináltam olyat,bérlőnek nem volt földhasználati bejelentője,én bejelentettem,ő közben elvetett,én meg learattam.Egy szót sem szolt.
Pepe!
Én a helyedben azért írnák egy levelet, csak azért, hogy ne lehessen belédkötni. Írd bele, hogy használatba kívánod venni és betakarítás után semmilyen műveletet ne végezzen rajta. Egyik másik bérlő visszaél a helyzettel, és mielőtt kiadná mindenféle számlákat küldözget, hogy ő még ezt meg azt végezte el, és amíg nem fizeted ki, addig nem adja a földet.
Én vagyok a bérbeadó és idén nyáron fog lejárni a szerződés a bérlővel. Ő tovább szeretné bérelni, én viszont művelni szeretném. De azt hallottam, hogy 6 hónappal a lejárat előtt kell írni egy levelet, hogy nem kívánom meghosszabbítani a szerződést. Nem teljesen értem, hogy mi értelme van ennek. Az se biztos, hogy igaz...
azért mondtam le mert a tulaj eladta a tudtom nélkül,amúgy 20 éves szerződésem volt, meg nem nagy darab volt,0,43ha nem ér annyit,hogy balhézzak,de a bérleti dij ugrott a tulajnak.
ha te vagy a bérlő ,és lemondsz róla ,elég egy mondat,PL.:XY a 0167 külter szántó ingatlan bérleti jogáról lemondok.aláirás két tanú,és kész,földhivatalba leadni. ma irtam alá ilyet.
Tudja valaki, hogy milyen formában kell lemondani egy haszonbérleti szerződést?
Esetleg azt, hogy honnan lehet letölteni ilyen szerződésmintát?
Vagy ha van valakinek, akkor elküldené az oroszpeti@gmail.com címre?
5086 hozzászólás
Válasz #32. hozzászólásra
Értem,hogy mit akarsz mondani,sajna ebben az országban egyre fogy az "áldás"!
Válasz #34. hozzászólásra
Látom más is irta mig gépeltem.
Kifüggesztés nélkül is el lehet adni.A megoldás csereszerzödés.PL.:15 M3 tüzifát elcseréltem 1 Ha földre.Bele kell irni a csereértéket és kész.Teljesen törvényes és megtámadhatatlan.(Növérem Jogász).
Válasz #31. hozzászólásra
hol van,elolvason.
szerintem minden emberbe kell lenni ennyi gerincesség,hogy megértse,hogy nem neki adják el,és nem akadékoskodik.Nekem nem kellene olyan föld ami erőszak árán van.Azon nincs áldás.
Válasz #30. hozzászólásra
hidd el kifüggesztés nélkül ,sima ügy ,olvasd el a földtörvényt!
akkor is kell kifüggesztés,csak ki kell játszani a volt bérlőt,magyarul lerázni.
Földet el lehet adni haszonbérlettel terhelten,a szerződésben külön ki kell térni a földhasználat tényére! Tulajdont nem csak adásvételi szerződéssel lehet szerezni!például csere szerzödés alapján !100 mázsa kukoricát elcserélsz egy hektár földre! Cere szerződést nem kell kifüggeszteni!Senkinek semmi köze hozzá!
Válasz #25. hozzászólásra
bocs!de valamit félreértettél,azért nincs kifüggesztés,hogy a bérlő ne tudjon élni elővásárlási jogával,nem pedig okirathamisításról van szó!
Válasz #26. hozzászólásra
szerintem bérelni nemlehet csak kifüggesztéssel de venni lehet
Válasz #24. hozzászólásra
Mért, hogyan lehet kifüggesztés nélkül bérelni ill. venni? A földhivatal hiánypótlásra mindig visszaküldi.
Válasz #21. hozzászólásra
eladás és bérbeadás az kettő eladni ügyvéd által lehet,elég bunkó ügyvéd az aki nem jön rá,hogy nem a tulaj az eladó.
Természetesen a bérleti szerződést nem befolyásolja a tulajdonosváltás,de mindenkinek ajánlom,ha lehet kerülje el a kifüggesztést,a későbbi pofáraesések elkerülése végett,még ha úgy többe is kerül !
én is ugy tudom bérelt földet ellehetadni akár a bérlő tudtanélkül is de a bérlö lejárat elött nemköteles vissza adni vételre a bérlö az elsö de eztis kilehet kerülni
Válasz #21. hozzászólásra
ez igy igaz
bérbeadott földet kifüggesztés nélkül simán meglehet venni a bérlő tudta nélkül is !
Válasz #17. hozzászólásra
nem adják el,ahhoz nagy bátorság kell,okirathamisitás stb.
én bemegyek minden két hétbe és időnként csokit is viszek az ügyintézőnek
nem raknak még a fiókba se olyat amiről ne tudnék
a földhivatalba is adok az ügyintézőnek időnkét egy ajándékkosarat, de sose kérek szabályellenest csak egy kis odafigyelést
Ameddig a földhasználat szól ,biztonságban vagy!
Mit tehetek ha a tudtom nélkül "eladják alólam" a földet?
Figyeljem kéthetente a kifüggesztéseket?
Válasz #15. hozzászólásra
Jólaci, tényleg nem kötözködni akarok, de ÉN, ha ilyen van leírom és nyugodtabban alszok PONT. Pepe meg úgy cselekszik,ahogy Ő jónak látja.
Válasz #13. hozzászólásra
bérbe vevőnek is tisztába kell lenni a jogaival,ha tisztába van tudnia kell hogy fölösleges kötöszködni,magát járatja le.
Válasz #11. hozzászólásra
Attól függ milyen ügyintézőhöz kerül.
Válasz #9. hozzászólásra
Jolaci! Én nem mondtam, hogy nincs jogilag igazad, de egy pairral meg egy tértivevénnyel nagyon sok vitát és veszekedést meg lehet előzni, pláne ha a korábbi bérlő nem túl jóindulatú
Válasz #11. hozzászólásra
3 éve jegyezte be, határozatlan időre akartam,de azt mondták max.20 év teljesen jogszerű megtudom mutatni,ha gondolod.
Válasz #8. hozzászólásra
20 éves szerződés ha haszonbérleti,akkor nem jogszerű! A földhivatal nem jegyez be 20évre földhasználatot!
Válasz #8. hozzászólásra
itt 5 vagy ,de inkább 10 éves szerződéseket irok.
Válasz #7. hozzászólásra
fölösleg én ügyvédet kérdeztem,jogilag,a földhasználati bejelentés a legerősebb.Lejárat után bejelented,utánna mehet.Én csináltam olyat,bérlőnek nem volt földhasználati bejelentője,én bejelentettem,ő közben elvetett,én meg learattam.Egy szót sem szolt.
Válasz #4. hozzászólásra
0,43 ha tényleg nem tétel. De ha itt kinyögöm, hogy 20 éves szerződés baltával kergetnek el.
Válasz #5. hozzászólásra
Pepe!
Én a helyedben azért írnák egy levelet, csak azért, hogy ne lehessen belédkötni. Írd bele, hogy használatba kívánod venni és betakarítás után semmilyen műveletet ne végezzen rajta. Egyik másik bérlő visszaél a helyzettel, és mielőtt kiadná mindenféle számlákat küldözget, hogy ő még ezt meg azt végezte el, és amíg nem fizeted ki, addig nem adja a földet.
Válasz #5. hozzászólásra
nem igaz szóba közlöd és kész.lejárat után semmi köze a volt bérlőnek,csak kötöszködik.
Válasz #2. hozzászólásra
Én vagyok a bérbeadó és idén nyáron fog lejárni a szerződés a bérlővel. Ő tovább szeretné bérelni, én viszont művelni szeretném. De azt hallottam, hogy 6 hónappal a lejárat előtt kell írni egy levelet, hogy nem kívánom meghosszabbítani a szerződést. Nem teljesen értem, hogy mi értelme van ennek. Az se biztos, hogy igaz...
Válasz #3. hozzászólásra
azért mondtam le mert a tulaj eladta a tudtom nélkül,amúgy 20 éves szerződésem volt, meg nem nagy darab volt,0,43ha nem ér annyit,hogy balhézzak,de a bérleti dij ugrott a tulajnak.
Válasz #2. hozzászólásra
Jolaci!
Mi vitt rá, hogy lemondj a bérleményről, annyira rossz a föld?
Válasz #1. hozzászólásra
ha te vagy a bérlő ,és lemondsz róla ,elég egy mondat,PL.:XY a 0167 külter szántó ingatlan bérleti jogáról lemondok.aláirás két tanú,és kész,földhivatalba leadni. ma irtam alá ilyet.
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy milyen formában kell lemondani egy haszonbérleti szerződést?
Esetleg azt, hogy honnan lehet letölteni ilyen szerződésmintát?
Vagy ha van valakinek, akkor elküldené az oroszpeti@gmail.com címre?
Előre is köszi.