Hirdetés
- Körbálázót, de milyet? új
- Disznóvágás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Poénok új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kukorica terményárak új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
776 hozzászólás
Ahol a migmagot gyártják, ott vannak házi készítésű gépek is akciósabban. Hirdetésbe már láttam párszor, és ismerős is így vette.
Válasz #23. hozzászólásra
Már 180-200 a-rel komolyan lehet hegeszteni, ha AC ,akkor meg bőven elég, és a B-s pálca meg csak erősebb.
Válasz #23. hozzászólásra
Én is inkább egy jó állapotu használt iparit mint egy praktikeres szart
Válasz #20. hozzászólásra
Az már jó.
Általános gépjavítási célra elegendő egy 250 A körüli gép.Nagyobbat nem biztos hogy ki tudnád használni.Néha lehetne venni használtat elég jó áron.Nagyáruházi szemetet nem szabad venni.
Válasz #14. hozzászólásra
Nekem a 300 A -t javasolták az ismerőseim. Mig-mag-ba.
Válasz #20. hozzászólásra
Az már elég ,szerintem
Válasz #17. hozzászólásra
csak 3*20A
Válasz #18. hozzászólásra
Legalábbis könnyebb mint 1-gyel.
Válasz #17. hozzászólásra
Úgy könnyű:)
Van 3 fázisod?
Válasz #15. hozzászólásra
Be akartam írni! Vagy azt, h. megfelelőt.
ÁÁÁ, mondom fogd vissza magad Paldoo!
Nem írtam.
Jót
CO-ból milyet érdemes venni, gépjavitási munkákra?
Válasz #12. hozzászólásra
Hát az. :-))))
Válasz #11. hozzászólásra
Ez olyan Paldoo-s bevezető volt mi?:) 40 volt sose tudtam, pedig vizsgáztamis hegesztésből.
Válasz #10. hozzászólásra
Na mennyi,ne csigázz
Ennek a témámának apropójából megmértem a trafómnak a feszültségét. Mindig is kíváncsi voltam mennyi.
Válasz #8. hozzászólásra
nem kell 300ezrest venni,tökéletes nekünk az a 60-70ezres kategória.
Válasz #7. hozzászólásra
Az tutkó Edócska, hogy a Hetra váltóáramú hegesztővel nem tudok varicskolni, Tominyó Wuerth-ös hegesztőjével meg legalább tudtam ívet fogni. Ami még érdekel, hogy ezek a Teszkós, Metrós, Obis 30.000Ft-os inverterek érnek-e pénzt egyáltalán, vagy ezeket el lehet felejteni, és a Wuerth-től rendeljek 300.000Ft-ért inverteres hegesztőt.
Válasz #5. hozzászólásra
Én az inverternek azt az előnyét látom, hogy könnyű, az egyenáram miatt könnyebb vele hegeszteni, könnyebb ívfogás, nem ragad le, finomabb A állítás.
Válasz #4. hozzászólásra
Én konkrétan olyasmire gondoltam, hogy ha jól tudom vannak pálcák, pl. keményfém elektródák, amihez kell minimum nem tudom mennyi V, ami a váltóáramnál nincs meg. Ezért nem lehet váltóárammal hegeszteni. De egyenáramnál folyamatos a dolog, akkor meg nem értem, hogy mi ez az üresjárati feszültség.
Válasz #3. hozzászólásra
Laci: Meg gondolom az is az előnye, hogy az inverter az egyenfeszültség miatt szinte "folyamatosan hegeszt", a "sima" váltóáramú trafók meg 50Hz-en hegesztenek. Ergo: hegeszt-nem hegeszt. Az inverterrel húzott varrat sokkal simábbnak tűnik. Gondolom én, de javíts ki ha rosszul gondolom.
olyan helyen ahol nagy az esély hogy megrázzon ott nem szabad magasabb fesz.-üt használni pl. tartálygyártáskor a tartály belsejében
Az inverteres áramátalakító lényege: Diódával egyenirányított hálózati feszültséget simítja,
majd kapcsolóüzemű tranzisztoron, váltókapcsolón keresztül 20-100KHz lüktető egyenáramot
vagy váltóáramot állít elő (Mivel a sima egyenáram nem transzfomálható). Az igy előállított
nagyfrekvencia miatt már lényegesen kissebb trafó szükséges az áram átalakításához, mivel a
Hz növelésével a trafó mérete egyenes arányban csökken. Ezután ujra egyenirányitja, és
simítja. Ez a technológia lehetővé teszi az elektronikus szabályzást, és a digitális
vezérlést (programozható processzor)! Röviden kb. ennyi, ha nem így van javítsatok ki:)
Válasz #1. hozzászólásra
Edócska! Mittudomain, hogy mi a jelentősége, az a lényeg, hogy tudjál varicskolni a hegesztővel. Pl. darálót a műganészóróra, ami alázza az összes kalibrátort amit eddig kitaláltak. Előre a lenini úton, és szorgos népünk győzni fog!!! :-)))
Nem tudja valaki, hogy egyenáramú inverternél mi jelentősége van az üresjárati feszültségnek?