Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Direktvetés, no-till. új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- MTZ 1221 traktor új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- AKG támogatás új
- SPC-6 vetőgépek új
Cikkajánló
Két fontos információval indított az évet a Magyar Államkincstár
Állattartó vagy? Kerülj képbe most!
Hirdetés
776 hozzászólás
Válasz Gandhy #625. hozzászólásáraHúzzál a csavarokon, a kosár kissé gagyi.
Most vettem én is egy fantomot helyette, kiszolgálta már az új árát, meg már ki is égett itt-ott a plazmavágás miatt, oda még jó lesz a régi.
Válasz Gumóka #620. hozzászólásáraolyat vettem és állandóan lecsapódik, őrület
Inverteres heggesztővel hogy tudtok vagy szoktátok csinálni hogy szélesebb varratot húzni? Félköríves mozdúlatokkal?
Sziasztok! Törött szalmarázó tengelyt érdemes hegeszteni,vagy nem lesz jó?
Válasz Gabro #619. hozzászólásáraEsab. Nem a legolcsóbb de viszont jó
Válasz Gabro #619. hozzászólásáraJasic nagy üvegest .
Válasz Gabro #619. hozzászólásáraIweld noredeye 3.
Üdv!
Ki milyen automata hegesztőpajzsot ajánlana? Nem profi készülékre lenne szükségem, nem mindennapos használatra kellene, de azért jó lenne ha látnék is benne valamit, meg kitartana egy jó pár évig. Köszönöm!
Válasz mtz1221 #616. hozzászólásáraDe most benne van biztos!!!
Válasz mtz1221 #616. hozzászólásáraNem tudom mert lefogyott.
Válasz Maszek Zs #615. hozzászólásáraTolókeréknél ki volt a drót ugorva a nútjából ???
Üdv!
Kéne egy kis segítség! (CO) Hegesztés közben hiába van le véve az áram erősség, kiégeti a lemezt,vagy ha nem akkor oda rak egy akkora fecskefészket, hogy csak csuda!! De ezt állítgatás nélkül. Le fogyott a tekercs kicseréltem mintha elvágták volna a problémát!! Jól működik minden!!! Mi lehet a probléma??
1 /pára megfogta volna a tekercset??
2/ vagy az érintkezők a cserénél lett jobb???
Vagy esetleg valami 3.problema????
Mi lehet a megoldás??????
Válasz envagyok2 #609. hozzászólásárahttp://www.hegesztes-bolt.hu/esab_ok_9258_25_ontvenyacel_etmeneti_elektroda_153
Válasz envagyok2 #606. hozzászólásáraCsak óvatosan ezekkel a pótkocsi hegesztésekkel és elmondom miért. Volt olyan hogy egy fliegl pótkocsi aminek a váza megrepedt és amit meghegesztettek majd a hegesztés mellett újra megrepedt és újra meghegesztettek és ismét megrepedt, amit nem értettünk, majd a sokadik hegesztés után vágtunk flekszel mintát és bevizsgáltattuk aminek az lett az eredménye hogy hegeszthetetlen a (ócska)vas. Ennyit a pótkocsiról a gyártó tudja hogyan kell az ilyeneket gyártani, elvégre nem egy HW vagy MBP pótkocsi.
Válasz csabahegeszt #611. hozzászólásáraÍgy van!!
Válasz envagyok2 #609. hozzászólásáraSima bázikus pálca
Az kell neki
Ok 55
Válasz envagyok2 #606. hozzászólásáraMágnes. Gondolom nem saválló, meg alu sem igen, csinálsz próba hegesztést, csak tiszta legyen a hegesztendő felület.
Válasz csabahegeszt #608. hozzászólásáraahha, ilyenekt kéne körbenyalni.
Válasz envagyok2 #606. hozzászólásáraMost ami a képen van azt szeretnéd meghegeszteni?
Válasz envagyok2 #606. hozzászólásáraNem hozzáértőként gondolom első az egyenirányított hegesztő lenne.
volna egy hegesztős kérdésem is.
kamion pótkocsi vázán kéne monyákolnom, nem a fő tartón, meg ilyenek, hanem a légtartályt tartó vasakat kell cserélnem, és a aláfutásgátló tartó vasakat. az alváz gerendán lyuk ki van vágva, azon átdugom, és körbe kéne nyalni, majdnem gyári minőségben, hahaha.
a gondom az, hogy a vát gondolom nem valami szabvány acél, rohadt kemény is volt, csilingel is mint a bikatöke, meg "fehérebb" is mint az acél. egy hónapja, vagy több próbából homokfúvóval megfújtam, azóta veri eső, süti nap, de nem rozsdásodik, egészen minimális kis barnás pici folt van rajta itt-ott, de totál nem rozsdásodik, míg ennyi idő alatt egy sima acélból 20-as keresztmetszt alatt már semmi nem lenne.
szóval mi lehet ez a vas, mivel lehet ezt hegeszteni? co viszi? azt látom, hogy van a vázon monyákolás bőven, előző német is próbálkozott már rendesen, de ritka ocsmány hegesztés, vagy ez így megy csak?
Válasz Gabi 07 #604. hozzászólásáraNa de a szivattyún van csavar kb 16 nak tűnik.
Azt hosszabbat az mögé csomó lemez és uttánna már hegeszthető a sima vas.
Nincs ott olyan nagy feszültség. Na jó egy kis lakatos munka meg hegesztés de ha van anyag egy nap,fúrás vágás hegesztés.
Utána 1000 +1év
Válasz csabahegeszt #603. hozzászólásáraA 2-essel jelzett az 60-as szögvas (vinklivas). Pont ez a probléma, hogy azt kellene hegeszteni az öntvény házzal (ami szerintem szürkeöntvény)
De lehet jobban járok ha megfúrom és csavarozok hozzá, ahogy 'mtz 1221' ajánlotta.
Válasz Gabi 07 #595. hozzászólásáraHátulról fotózd már le.
Mert amire a 2 es van írva ott alól hegesztett
Tuti nem öntvény
Válasz Gabi 07 #601. hozzászólásáraAkkor én mit mondjak, az enyémen festék sincs lassan
Válasz Gumóka #600. hozzászólásáraNe fáradj, találtam képet a neten, egybe van öntve.
Ezt már mókolták sajnos! Hogy a macska rúgja meg!
Kezdem unni a javításokat ezen a sz@ron!
Válasz Gabi 07 #599. hozzászólásáraHolnapután megmondom
Válasz Gumóka #597. hozzászólásáraA te masinádon ez a két szélső lefogató, egybe van öntve a hajtóművel?
Válasz .mtz.1221. #596. hozzászólásáraA középső tartó az egybe van öntve a házzal, a túloldali az hegesztett (kép), lehet már az is kókányolás, és gyárilag öntvény tartói voltak.
Ezt nem tudom.
Válasz Gabi 07 #595. hozzászólásáraEzt tán' savállóval prütykölték.
Öntvényelektróda még lehet jó, de meg kell melegíteni előtte. Vagy Co Sg3 huzallal. Belevaracskoltak rendesen, nem biztos jó lesz már.
Én is azt mondom, valahogy lepántolnám.
Válasz Gabi 07 #595. hozzászólásáraÁtmeneti elektródával esetleg, de én nem mernék vele játszani. Csinálj neki tartót a meglevő csavarokhoz, esetleg fúrj bele menetet ahol vastagabb a ház, az a biztos.
Segítségre lenne szükségem.
A képen az 1-el jelölt unhz 750-es hajtóműházat (valamilyen öntvény) kellene öszehegeszteni a 2-essel jelölt vinklivassal (tartó konzol). Valaki már próbálta, de nem értett hozzá (takony gombóc az egész) és láthatólag az öntvényt nem is fogta.
Mivel lehetne megvarni, hogy jó legyen?
Előre is köszönöm a segítséget!
Válasz kis Zombi #593. hozzászólásáraMinek rohadna szét alapozva és festve lesz utána!
Horgany kiég utána egész jól heggeszthető!
Válasz Mtz 550E #579. hozzászólásáraHa beletaknyolsz rövid időn belül szét fog rohadni, forganyzottat Sz.pás heggeszteni
Válasz Mtz 550E #588. hozzászólásáratekerd feljebb az ampert.
Válasz Mtz 550E #590. hozzászólásáraPedig az inverterrel játék lenne. Nem lehet a géped hibás?
Én szárítás nélkül hegesztek néha bázikussal, az kissé macerás, de viszi azt is az inverter.
Válasz Gumóka #589. hozzászólásáraRutil!
Válasz Mtz 550E #588. hozzászólásáraMeg az inverteresnek könnyebbnek kéne lennie. Rutil, vagy bázikus ekektródát használsz?
Hali!
Van egy trafó ívheggesztő 3.2 pálcával a legjobb heggeszteni vele mert az áramerősség nem nagyon állítható rajta jól is lehet dolgozni vele!
De az invertetes heggesztővel nekem miért sokkal nehezebb az ívgyújtás is meg ragad a pálca? Egyszerüen nem megy vele!
Válasz Gumóka #571. hozzászólásáraMa cseréltem. Nem kértek semmit. Keresd a helyi szódást neki biztos van most majdnem egy évig megleszek.
Válasz Matyi50 #585. hozzászólásáraÍrtam neked privátba nézz már majd rá!
Válasz ND #583. hozzászólásáraGugliban rákeresel"palackcsere,saját palack" ,kiad jópárat.
Válasz ND #583. hozzászólásáraA siad hordja a messertől, itt vannak a szomszédba, látom.
Válasz Matyi50 #582. hozzászólásáraés ki foglalkozik még töltéssel?
én csak a három nagyot ismerem (Linde, Messer, Siad)
ezek mind bérpalackoznak már
Válasz ND #581. hozzászólásáraEz a két gázos cég szarozása évek óta tart . Linde nem vett át Messeres palackot,és fordítva.Most saját palackokat adnak bérbe, mégtöbb profit reményében. Ugyanannyit fizet az is,aki hetente cserél,meg az is,aki évek alatt használ el egy palack gázt.
Jópár cég foglalkozik nyomáspróbával még és töltéssel is. Saját tulajdonban semmi sem tiltja,hogy ne lehessen co,acetilén.oxigén gázod és palackod.
Válasz Gumóka #574. hozzászólásáraA héten cseréltem a Messernél palackot.
Elvették az enyémet és bérelhetem majd napi 20plusz fáért
Annyira jófejek h a 14ezer nettót amit a palackért (nem) adnak beszámolják 2év 2hó bérletbe (20as argon)
CO egyelőre maradhatott az enyém
Válasz Mtz 550E #579. hozzászólásáraTudod, kiég a horgany, viszont mérgező a füstje!
Horganyzott ventilátorházat ha megcsiszolom fényesre utána elektródával tudom heggeszteni? Köszönöm!
Válasz wernerj #576. hozzászólásáraKöszönöm! ha közelebb nem megy, rákérdezek ott.