Hirdetés
- AKG támogatás új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- MTZ 1221 traktor új
- Szőlő felvásárlási árak új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Direktvetés, no-till. új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
Cikkajánló
Két fontos információval indított az évet a Magyar Államkincstár
Állattartó vagy? Kerülj képbe most!
Hirdetés
776 hozzászólás
Válasz Gumóka #522. hozzászólásáraNagy tekercset minden felé lehet felénk találni lopottat, azért keresnék olyant. Csak heggesztős ismerősöm elvette a kedvem az automata előtolástól, azt monda 3 fázisnál meg valós 250 ampernél kezdődik ami az én kezembe való.
Válasz Maszek Zs #524. hozzászólásáraMeg valljuk be. Csóró vagyok
Egyébként egyenlőre nem tervezek nagyobbat, a jelenlegi munkáimhoz elég, meg nem kell mindennap sem. Még...
Válasz Gumóka #523. hozzászólásáraNekem elég volt a 220-as idáig. Biztos jobb lenne a 380-as....... Gerekkori cimborám hegesztő a legolcsóbb gépje használtan 600000ft. Ilyen itt a sufnituningba kár lenne!!!!!
Válasz Gumóka #522. hozzászólására380-as valamire való 250 bruttó az alja, annyim most nem volt gépre.
Grubert kell venni, ha bepénzelek az árpából
Válasz mtz1221 #521. hozzászólására220-as csak. Iweld gorilla pockermig aluflux 205 talán? Nem vagyok a közelébe.
A nagy tekercses a 215 xl, de nem ajánlották, zárlatos tud lenni. 10A-val tud csak többet.
Automata huzalelőtolásos, ettől mondjuk én is tartottam, jobb szeretem én tekergetni, de megzavartam nyélgázon úgy 50 centi varrathosszon, bírta.
110 bruttó.
Válasz Gumóka #520. hozzászólására3 fázis Co előtolas állítható fokozatmentesen ? Nagy tekercses nem volt, nettó 110 ?
Válasz Maszek Zs #519. hozzászólásáraEz a 205-ös lett végül, 110-ért. Eddig bíztató, nyúztam már 1 napot.
Trafós után megváltás
Válasz Gumóka #518. hozzászólásáraEz lett a vége?
Legyen sok szerencséd hozzá!!
Válasz Maszek Zs #517. hozzászólására
Válasz Gumóka #515. hozzászólásáraItt nézz körül.
Sziasztok! Hegesztéshez milyen eszközöket ajánlanátok? A https://www.mastroweld.hu/ úgy tűnik, hogy elég széles a kínálat. Van valakinek valamilyen tapasztalata velük? Mastroweld bevontelektródás invertert keresek elsősorban.
Válasz Maszek Zs #514. hozzászólásáraEzt már eladta, de van neki 205-ös, 10A-val kissebb, 190-es, meg abba csak az 5 kilós dob megy, az 110e.
A mostani pici 135, ezzel is sok mindent összeraktam, nem rossz, inverterrel a 190 szerintem elég lesz nekem, ha eddig a 135 is megoldotta
Válasz Gumóka #513. hozzászólásáraÉs megvetted?
Válasz Gumóka #512. hozzászólásáraEzleszaz.
Hegesztő
Válasz Maszek Zs #511. hozzászólásáraCsak a co lényeg, TIG/MMA inverter van külön gép. Csak azért ez a két gép jött szóba, mert közel vannak most eladók, jó árban.
Válasz Gumóka #510. hozzászólásáraLe mész Szekszárdra ott van egy hegesztős bolt és ott mindenre válaszolnak. Nem néznek hülyének,ha amatörséget kérdezel. De persze előte járd körbe a témát. Koppintóst ne vegyél.
Válasz hegesztocsabi #509. hozzászólásáraKöszönöm!
Neten utánakutaodtam én is, de nem igazán találtam jó leírást hozzájuk.
Mondjuk MMA/TIG gép van külön ez nem lényeg, csak a kis güde trafós helyett kéne valami jobb Co.
Válasz Gumóka #508. hozzászólásáraHát szerintem,de nem biztos,az egyiken van awihoz nagyfreki,a másikkal meg csak koppintos pisztolyal lehet awizni.
Az egyiken te állitod be a huzaltolást,a másikon az amperhez igazodik az előtolás.
A 225 az az automata előtolásos.
Válasz hegesztocsabi #507. hozzászólásáraCsabi!
Te jobban otthon vagy ebben, lecserélném a kis comat egy nagyobbra, kilátásban van két iweld, egy gorilla 215xl és egy gorilla 225 synergic, melyik lenne jobb?
Synergic miben tud többet, a kijelzőt leszámítva?
Válasz racsdani #506. hozzászólásáraMiért fontos ,hogy jó legyen?
Én a fülemre szoktam hagyatkozni,és jó szokott lenne.
Sziasztok, reduktorunk órája fennakadt.Szerintetek,hogy lehet orvosolni,tisztítás,egyéb vagy csere?
Válasz Gumóka #503. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz hegesztocsabi #501. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz endypapa_20120 #502. hozzászólásáraMegtalálod, leveszeda burkolatot, keresed a gázcsövet.
Válasz hegesztocsabi #501. hozzászólásáraAz merre található benne?
Válasz endypapa_20120 #500. hozzászólásáraMágnesszelepet kivenni ,szétszedni,kifuvatni,homok van benne.
Co gép. Hiba, folyamatosan jön a gáz. Mit kell átnézni hozzá, házilag orvosolható e az ilyen jellegű probléma, vagy szervíz?
Köszönöm a válaszokat!
Sziasztok,
Aki csőhegesztéssel, vagy csőmegmunkálással foglalkozik azoknak figyelmébe ajánlom a TAG termékeit.
Csőbakok 3+1 akcióban, csőközpontosítók mennyiségi kedvezménnyel, formázó kamrák akcióban.
Ezek a segédeszközök rendkívül megkönnyítik a hegesztő munkáját. Mint mindannyian tudjuk a hegesztés minősége főleg az előkészített cső minőségétől függ.
De nem is szaporítom tovább a szót itt megtaláljátok az akciót: https://tag.antprofitools.hu/akcios-termekek-2100
Szép napot mindenkinek!
Válasz Erdőjaro #497. hozzászólásáraSzia! Linde és messer teljesen betart egymásnak, egymás palackjait nem cserélik. Egyébként teljesen monopolhelyzetet csináltak maguknak. Bérelheted tőlük a palackot,de csak a sajátjukat cserélik.
Van palack töltés,de a nyomáspróba árát külön kell fizetni.Átveszik a lejárt palackot is,hiszen sok lejár úgy hogy nem figyelgeti a használó,pláne aki nem cserélgeti hetente,hanem csak mühely célra van egy apparátja. Vannak ezzel foglalkozó cégek,nézz körül a neten,aztán írd meg mire jutottál,mert a linde lerakatokban elhajtottak pár éve bennünket ilyennel, meg kellett kínálni egy kis bankóval valakit,hogy egyáltalán kicseréljék.
Üdv !
Saját tulajdonú ,lejárt nyomáspróbájú acetilén,oxigén palackok cseréjét meg lehet még oldani? Persze nem illegal,hanem teljesen legálisan,természetesen plusz pénzért (régen legalábbis így ment)
Linde lerakatoknál elfogadják pl?
Válasz jamo #488. hozzászólásáraKipróbáltad végül?
Tapasztalat?
Válasz jamo #488. hozzászólásáraTapasztalat nincs,
de itt a leírás hozzá
http://www.hyundaiwelding.com/data/file/consumables/ttr/SC-600HM.pdf
Ha jól látom ez egy porbeles huzal, amit 80%argon-20%co-val kel hegeszteni, az anyagot előkel melegíteni 150C°-ra, + ha jól értem hőn kell tartani (interpas temp)?
a lényeg ha minden eljárást betartasz, amit írnak akkor kb 60 HRc keménységű a felrakás.
http://www.hyundaiwelding.com/eng/hdw/product/weldMaterialDetail?cate=5&cate2=31
Válasz jamo #493. hozzászólásáraMég nem volt ilyenem, de én is kipróbálom! Sokszor jó lenne felhegeszteni dolgokat, az ára sem annyira "veszélyes".
Válasz Ares 826 #490. hozzászólására240amperes 3fazis.
Keres az az, hogy mennyire kopasálló?
Tapasztalat valakinek?
Válasz Ares 826 #490. hozzászólására240amperes 3fazis.
Keres az az, hogy mennyire kopasálló?
Tapasztalat valakinek?
Válasz jamo #489. hozzászólásáraEzzel sokat fel lehet hegeszteni, mekkora géped van?????
Válasz jamo #489. hozzászólásáraEzzel sokat fel lehet hegeszteni, mekkora géped van?????
Válasz jamo #488. hozzászólásáraEree gondolok.
Üdv!
Axinál kapható élfelrakós co hegesztő huzallal van valakinek tapasztalata, megéri az árát?
Esetleg ha valakit érdekelne.
Eladnám a BLM IMIG 250A, Hegesztő gépemet.
Csak 1 szer volt kipróbálva, Természetesen még garis gép minden tartozékával,+ corgon palack és reduktor.
Azért vettem mert fel akartam újítani 2 pótkocsit,de közben eladtam őket,
amit meg hegeszteni kell azt megcsinálom bevont elektródás géppel.
Esetleg cserébe érdekelhet nsn pótkocsi,de csak papíros.
Helyileg Szabolcs megye
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
Válasz mtz1221 #478. hozzászólásáraMég 1 pont a Jasicnak, amióta meg van mindent hegesztek mindennel.
Válasz Bárány #483. hozzászólásáraAz én rilonomat is.
Válasz mtz1221 #482. hozzászólásáraEzek is dicsérik a gépemet.
Aki szeret olvasni, itt mindent megtalál.
Válasz sulla #475. hozzászólásáraÉn tök kezdő vagyok a hegesztésben, nincs is összehasonlítási alapom. Kezdésnek egy Premiumweld DELTA-160-at vettem, mégpedig azért, mert van egy lakatos ismerősöm, akinek a franc tudja hány hegesztője van, de mégis nagyon gyakran ezt használja, és nekem is ő ajánlotta. Azt mondta, kisebb, általános munkákra ennél jobb nem kell. Pláne, ezen az áron. (35-ért vettem. Ebben csak az MMA szett van.)
Válasz sulla #475. hozzászólásáraIWELD GORIILA SUPER FORCEIGBT 230A
Én ezt használom...tudja a dolgát..
Iweldet ajánlanám én is.
Válasz sulla #475. hozzászólásárahttps://www.google.com/search?q=jasic+hegeszt%C5%91g%C3%A9p&hl=hu&source=lnms&tbm=isch&biw=1397&bih=649
Válasz shazi #476. hozzászólásáraiweld gorilla 190 van. nekem tetszik nagyon,mint amatőrnek.