Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Adagoló új
- Talajélet! Miért fontos? Mit ad neked? Mivel tudod serkenteni? új
- Földmérés új
- Epertermelés új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Rövidtárcsák új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
Cikkajánló

Ezt mindenki megérzi: ennyivel csökkent a sertéshús ára
A világ sertéspiaca változásokon megy keresztül, Magyarország sem kivétel.
869 hozzászólás
Válasz Mtz 550E #816. hozzászólásáraHaladási és oldal irányban is próbád 20 fok körül tartani, könnyebb lesz úgy.
Válasz Mtz 550E #816. hozzászólására
Köszönöm szépen mindenkinek a segítő szándékot!
Válasz mtz1221 #814. hozzászólásáraOldal irányba vagy haladási irányban elfektetni jobban 20°-ra?
Válasz mtz1221 #814. hozzászólásáraITT TANULJ, MEG A - LEGYEN AZ ELEKTRÓDAFOGÓN, A + MEG A TESTEN.
https://www.youtube.com/results?search_query=mma+hegeszt%C3%A9si+tr%C3%BCkk%C3%B6k.
Válasz Mtz 550E #810. hozzászólásáraTekerj még rajta fel, és fektesd el az elektródát 20 fokra egész. Nem is kell mozgatni, úgy beolvassza mint a robot, csak vidd körbe egyenletesen.
Válasz Mtz 550E #810. hozzászólásáraTúl gyorsan haladsz!
Válasz Mtz 550E #810. hozzászólásáraAlakul az!

10-15év múlva egészjó kezdő hegesztő leszel!
Mondjuk énis jobban szeretek, mint tudok!
Vegyél ER23 elektródát, feleárú mint az okás.
Sima rutilos hegesztéshez tökéletes.
Válasz Mtz 550E #810. hozzászólásáraMég mindíg tekerd feljebb,, és szélesebben mozgasd az elektródát mert alul vannak ősszefolyatlan részek.
Válasz mtz1221 #809. hozzászólásáraTekerni kellett feljebb az amperen bőven! Így már jó vagyis jobb lett! Ígyis van néha hogy mellérakja de álltalába csipetéskor vagy ívgyújtáskor meg ilyenkor nem kell annyira eldönteni az elektródát!

Válasz Gumóka #808. hozzászólásáramAX 200 ampert lehet monofázisuból kihozni, azt is úgy hagy max 160amperen tud egésznap dolgozni. De nem i lényeg, oda kell neki maxra tekerni, és onnan vissza ha sok.
Válasz Rabó001 #801. hozzászólásáraNyilván a legjobb kötést fémtiszta felületen lehet elérni, mondjuk a bevont elektródának van annyi előnye, hogy a salakképzéssel valamennyi szennyeződést is kihoz.

Itt csak szimplán melléhegesztett kevés amperral.
Az az orosz-ukrán, stromo vagy bárminevű izé meg mind kínai, 350A-t meg még kettő sem fog együtt tudni
Ismerős is vett, munkakábeleket cserélni is kellett, de Ő barkácsol csak, neki elég volt ennyi pénzért is.
Csak duplára tekeri, akkor viszi is, azért lehet vele hegeszteni, csak nem a kijelző alapján kell tekergetni.
De azt 550E-nek is látni kell a pajzsban, hogy mit csinál, füle is van, kettő, mégse szatyor
Az első fél centi varraton látja, hogy nem jó, állít a gépen és kezén is.
Válasz mtz1221 #806. hozzászólásáraEzt nemtudom. És nincs is ilyen irányú tapasztalatom. Ő csinálni akarja, és csinálja is, az látszik, ami mindenképpen dicserendo.
Én ahol fejőként dolgozókat ismerek, köztük nem jellemző hogy traktorral foglalkoznanak, mondjuk az mind nőnemű is.
Teszben melozasnak (ha egyáltalán van még ilyen ecete tsz) lehet olyan hátránya, hogy van hegesztő ember, szerelő ember, meg a traktoros, és ha valami elromlik akkor nem neked kell megfogni mondjuk a hegesztőt, merr van aki megcsinalja. Viszont ha valaki maga is csinálni akarja, akkor szerintem a kezét nem fogják le senkinek, úgyhogy az ilyen helyen tanulni, fejlődni is lehet, ha akar valaki. Több ember van, többféle, több mindent láttak már.
Válasz Rabó001 #805. hozzászólásáraPedig valahol tsz-ben is dolgozik/dolgozott. Nem akarom elhinni hogy egy sem volt ott sem, akitől tanulhatott volna. Vagy csak vannak nálatok is ilyen részek, mint nálunk ahol egész kis faluk 3.ik generációja a tszben dolgozik fejőgulyásként. És csak a maguk fajtájukkal keverednek.
Válasz mtz1221 #804. hozzászólásáraSzerintem nincs érzéke hozzá. Van ilyen. Amiket itt előad az alapján mondom ezt, a röfögő adagolojara emlékszem, hát az már jó rég volt. Az alapokkal se volt tisztaban akkor, de még az se baj, mondtam is neki hogy senki se ugy született, meg lehet tanulni, minden szakirodalom elérhető a neten, a gyakorlati részét kivéve. Nem vettem észre hogy agyon fejlődött volna. De ez rég volt, utána eltűnt, vagy csak én nem olvastam, én se mindig ugyanannyit jartam ide. Meg hogy hogy kell fordulni műtrágyaszoroval. Szájbarágósan elmondtak neki, asszem vki még rajzolt is. Nem igazán értette úgy emlékszem. Egyszerű, magától adódó dolgokból* is túl sokat akar kihozni. *Mivel már évek óta szereli azt a traktort, meg dolgozik vele, mert alma permetezesrol is sokat érdeklődott, de ahhoz nem értek.
Ne vedd ám bántasnak MTZ550E, nem azért írtam.
Válasz Rabó001 #803. hozzászólásáraEnnyi.
Csak az a gond 2 éve mikor megvette mondtam neki ne okoskodjon 3.25-öst 300 amperral 2.5-est meg 200 amperral próbálja. Akkor mondta tényleg ez volt a baj, úgy megy neki. Most meg kezdődik minden elölről.
Az a szomorú szorgalmas nem lusta gyerek lenne, csak ennyire szőke mindenhez. Sajnáltam én is éveken keresztül, de semmi értelme.
Válasz mtz1221 #802. hozzászólásáraAz én egyik inverterem ugyanez, a papirja és a digitális kijelzoje szerint 350A, a valóságban meg olyan 160A. De semmi gond vele, mikor megvettem is gondoltam, hogy nem 350. Szerintem csak parasztvakitasnak írnak rá annyit, van aki benyalja, az enyém nevenincs ukrán vagy orosz piacos. Meg van egy Iweld 200 amperes is. Az elektróda dobozon ha az van hogy 50-100 A, akkor az iwelddel nagyjából annyival hegesztek, persze mindig érzésre lövöm be. Az orosszal meg kb. a duplájával.
Válasz envagyok2 #800. hozzászólásáraÉn vagyok a marha hogy fáradtam az írással.
Vett valami 350amperosnak mondott monofázísú valamit, és annyi amperral akar hegeszteni amennyit a hegesztőpálca dobozán ír. Hiába mondtam már akkor azt a 350 ampert 160-nak számolja, és azután arányosan csökkentse ahogy gondolja. Amúgy az új jasicomon van Arc-Force funkció, nincs az a trafós gép amiért elcserélném. 
Válasz envagyok2 #800. hozzászólásáraJobb ha femtiszta, de mondjuk ennyi festektol tényleg el lehetne még hegeszteni. Maximum annyi hogy nem a festékesen gyujtod be.
Viszont annyira rá jellemzően tipikus, a 784-ben feltett képein látszik hogy kifényezte legyező koronggal az egészet, kivéve ahol hegeszteni akar. Már a kezébe volt a flex, de nem, kihagyja, pedig semmiből se állt volna letolni ott is, de hogy miért nem, azt csak ő tudja.
Válasz mtz1221 #793. hozzászólásárade megint tudja. hogy az biztos hogy nem, de azért ott a kérdés hogy miért... ha van valaki, aki nem tud hegeszteni, az én vagyok, dehogy neki nem állnék festett szart mókolni, az is biztos.
Válasz Mtz 550E #787. hozzászólására4 db van? Hozd át holnap /Tuzsérra/ és meghegesztem, INGYEN én elektródámmal , vagy ha akarod a tiéddel,
Válasz Rabó001 #797. hozzászólásáraPótkocsi híd laprugó pánt szerintem. Gumibak tartó talán.
Válasz .Richard. #790. hozzászólásáraAzt neki kell tudni, hogy miért ilyen.
Válasz Mtz 550E #791. hozzászólásáraMilyennel csináltad? 2,5 is elég ide, képről nézve, vagy 3,2. Én Esab OK 46.16-ot és 46.30-at használok általában.
Válasz Mtz 550E #794. hozzászólásáraÉn szóltam, csak tudnám hogy miért.
Válasz mtz1221 #793. hozzászólásáraAz csak alapozó és attól heggeszthető máskor se volt vele gond!
Válasz Mtz 550E #784. hozzászólásárabiztos hogy ragadni fog, ha azt a qrva festéket nem pucolod le onnan.
Válasz medikus #781. hozzászólására
Válasz Rabó001 #789. hozzászólásáraMeg esetleg megpróbálom majd vékonyabb elektródával és ahogy írtad a derékszög sarkánál vezetni!
Válasz Rabó001 #789. hozzászólásáraFurja bele a csövet,a túloldalon meg csak vízszintes lesz,meg egy csík ahová a varrat kell.
Válasz Mtz 550E #787. hozzászólásáraMellé huztad a varratot. Van ilyen. Sarokvarratnal az egyik módszer hogy a derekszog sarkánál vezeted végig az elektródat szépen lassan. A másik (ez a jobb) hogy felváltva vezeted az egyikre-masikra. Ugyanúgy, mint egy tompavarratnal, csak a gyakorlatban a sarokvarratot nehezebb kivitelezni.
Válasz Rabó001 #786. hozzászólásáraRáadásul ha jól latom, ez a csőszerűség függőleges helyzetben van, az a legjobb. Ha a plafonrol lógna le, akkor még érteném hogy nehéz, mert azért az nem a legkönnyebb.
Válasz Rabó001 #786. hozzászólásáraHeggesztettem már! Több dolgot is de ez a cső heggesztés körbe kifogott rajtam!
Válasz Mtz 550E #784. hozzászólásáraHa ragad, azt úgyis észre veszed. De ha hegesztettel már, akkor ezt tudnod kéne.
Válasz Mtz 550E #780. hozzászólásáraPálcája a varázslónak van bakker, ez elektróda

Minket egy ilyen szólásért meg is buktattak volna
Nem az inverterrel van baj, a kezeddel.
De már megírták, hogy csináld
Válasz rtamas1976 #783. hozzászólásáraEzt szeretném oda körbe varrni! Esr 11 pálcát használok!

Nem fog ragadni a pálca ha nyomom belefelé?
Válasz Mtz 550E #777. hozzászólásáraAgyálneki ampert és toljadbele a pálcát!
Sima vashoz én az ER23 at használom.
Válasz Mtz 550E #780. hozzászólásáraNem az invertertol függ. Áramerősség, elektróda vezetés, egyszóval gyakorlat. Esetleg a polaritás, de az ennyit nem számít.
Válasz mtz1221 #775. hozzászólásáraEz jó!!Ilyet csinálok,régóta kellene! A fogón törtem a fejem!!!!!!!Szénkefét ponthegeszteni,hogy ne olvadjon le!
Válasz csuti0 #778. hozzászólásáraLényeg az lenne ahogy a képen látszik olyan helyzetbe kellene hegesztenem! De nem akar sikerűlni inverterrel! Régen még a trafós hegesztő nem adta meg magát addig simán ment a sarokvarrat nem volt ilyen probléma! Az inverter ennyire macerás a pálca szögére!
Válasz Mtz 550E #777. hozzászólásáraSzerintem kevès az Amper,meg a test alul van, tedd felülre.
Válasz Mtz 550E #777. hozzászólásáraSzia!
Mit akarsz mivel összevarrni?
Ez nem valami öntött acél? Mert az így rúgja el magától a varrt!
Üdv.: Csuti
Hali!
Miért nem akar sikerűlni a sarokvarrat? Inverter pálcás!
Válasz Gumóka #773. hozzászólásáraVegyél egy t25 motort felcsavarozod előre orrsúj helyet!

Válasz Gumóka #773. hozzászólásárahttps://autoline.hu/-/eladas/motorok/teherauto/IVECO/8060-45B--18021409093183311200
Válasz mtz1221 #771. hozzászólásáraVagy idén téli projektben veszek egy 80-as motort, kettévágom, aztán hozzáhegesztem ehhez

Válasz Gumóka #770. hozzászólásáraÜzeni a nagyobb gyerek számítógépen nézd meg rendes hangszórókkal, meg utánna keress egy 250 lovas nyuszi hangot is.
Válasz Gumóka #770. hozzászólásáraNem adja vissza a videó, de kisebbik gyerek nem traktoros azt mondta beszarás, mercedest csináltam belőle. 20 centivel magasabb kereken a fülketetőtől, ennyi kell a hangnak, halkabb így mint a gyárival. De olyan de olyan hangja lett, hogy ki kell próbálnod 1x.
Válasz mtz1221 #767. hozzászólásáraJó már nem égig ér a kipuffantód

De, hogy egyszer veszek 3gy ilyen hathengerest, az is biztos...