Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.28 FtUSD400.96 FtCHF441.5 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Manfanatics #2710. hozzászólására
attól függ mivel kapálod / sormüvled a 150/ 50 azt jelenti ,hogy 150 cm-re vannak a sorok és 50 cm-ként a tő távolságok
amikor rá tudsz menni a földre kiszóród és dolgozhatod is be
,mi is igy szoktuk aztán már csak magágykészitéskor ,kombinátoroztuk vagy tárcsáztuk :)
A trágyát ugye ősszel kellene kijutattni és leforgatni jó mélyen mert ezt igényle a tök ,meg a száraz nyár miatt is jóha jó a magány ,meg ugy mindennek , szal a lényeg ,hogy mi mindig tavasszal jutottunk oda hogy kihordjuk ée elszórjuk a trágyát ée ugy dolgoztuk be , azt tapasztalom ,hogy jo igy is talán jobb is 4
Válasz Janasystem #2694. hozzászólásáraOsztrákiában szerintem jobb az éghajlat neki, párásabb, nedvesebb. Nekünk volt olyan, hogy kombájnoláskor a toló a szántási barázdánál ahogy megtolta a földet, ott volt a műtrágya egyben, ahogy vetéskor letette az SPC...
Annyira nem volt csapadék. Akkor mit vár az ember jó termést?
Válasz emcett #2693. hozzászólására
Valóban nem tul rég , és nem is nagy területen ,évről évre próbálunk bővülni 2011-ben kezdtük 0.3 hekin :D most lesz még csak 12 ,dehát minden segitség és minden nélkül 3 müszak mellett csináljuk a 250 kg nem jó ,de ha magadnak csinálod nem is olyan rossz más kultura nem hoz ennyi lóvét egy hekire sztem
Az a baj a világon nincs annyi szervestrágya ami a töknek elég lenne :D
És nem tudom ,hogy tudnak ugy ilyen jó eredményeket elérni
9 mázsa az akkor sikerült ha trágyáztuk minden éven bőségesen ültetéskor kapott egy kis mütrágyát és kézzel és rotációssal is 2x megvolt kapálva de ez csak kisterületen müködik ,márképp nembirja a koma
Sziasztok! Szeretnénk beszerezni egy betakarítógépet a tökhöz. Használt érdekelne, mert az újért kicsit sokat kérnek (az én pénztárcámhoz képest). Nem tudnátok valami forrást? Nagyon szépen köszönöm előre is.
Válasz Mf-es? #2674. hozzászólására
az még 2 leveles korba kellene megoldani amikor bujik ki szerintem , utána már nemigazán megoldható, viszont jó nedvességmegtartó hatása lenne , ezzel is kisterületen lenne jó ,vagy valami hamsterrel kiszórni :D utána már nem kellene kapálni mert nem gyomosodna max 1 két szál buza
Válasz Janasystem #2672. hozzászólásáraPersze, hogy sörköz (és sor) művelő, de milyen név alatt kellene keresni? Hidromotoros sorközművelő, vagy mondjuk forgóujjas, vagy forgóboronás sorközművelő?
3117 hozzászólás
sziasztok
tökmagot keresnek megvételre.
tud nekem valaki segiteni ebben?
Válasz Mf-es? #2715. hozzászólásáraKözben látom, hogy hiába 4 kg, szép ára van ennek is. :-)
Válasz Manfanatics #2714. hozzászólására18000 szem.
Válasz Janasystem #2713. hozzászólására1 hektárra csak 4 kg vetőmag kell?
Válasz Manfanatics #2712. hozzászólására
Kb 4 kg
Válasz Janasystem #2711. hozzászólásáraÉs ennél a sorköztávolságnál hektárra vetítve hány kg vetőmagot használtok fel?
Válasz Manfanatics #2710. hozzászólására
attól függ mivel kapálod / sormüvled a 150/ 50 azt jelenti ,hogy 150 cm-re vannak a sorok és 50 cm-ként a tő távolságok
amikor rá tudsz menni a földre kiszóród és dolgozhatod is be
,mi is igy szoktuk aztán már csak magágykészitéskor ,kombinátoroztuk vagy tárcsáztuk :)
Válasz Janasystem #2709. hozzászólásáraKöszi!
A 150/50 az mit jelent? Métert? Én is csak most tudom kijuttatni a trágyát. Márciusban elég kijutattatni?
Válasz Manfanatics #2708. hozzászólására
SZia! Mi Spc-vel vetünk 150/50 -re kb 3,8-4 kg mag kell persze ez területtől is függ hogy adja jól ki a sorokat!
A trágyát ugye ősszel kellene kijutattni és leforgatni jó mélyen mert ezt igényle a tök ,meg a száraz nyár miatt is jóha jó a magány ,meg ugy mindennek , szal a lényeg ,hogy mi mindig tavasszal jutottunk oda hogy kihordjuk ée elszórjuk a trágyát ée ugy dolgoztuk be , azt tapasztalom ,hogy jo igy is talán jobb is 4
Remélem tudtam segiteni ! Üdv Jana
Sziasztok!
Ezéven fogok kipróbálni 1 hektáron olajtököt. Szerves trágyát mikor jó kijuttatni a talajra? Kb 1 ha tökhöz mennyi vetőmag kell?
Válasz Mf-es? #2706. hozzászólásáraMa tettünk rá pontot, mert az árral kapcsolatban voltak bizonyos nézeteltérések.
Válasz Adorex #2705. hozzászólásáraAmit lefoglaltal idobe.
Válasz Mf-es? #2688. hozzászólására...pedig nekem a napokban sikerült 800 hekit lekötni.....
Válasz Janasystem #2703. hozzászólásáraNagy területen is ugyan úgy működik.Írja,hogy rozs,meg valami,fektetve.
Válasz Mf-es? #2702. hozzászólásáraEzt mondtam én annó ,dehát ez csak kis területen jó megoldás :)
Válasz emcett #2692. hozzászólására2012-be 80kg/ha.Ra fejlesztettunk,de,ha csokken a kereslet,azok maradnak ki elso korbol,akik bermunkaba csinaltattak.
Válasz Janasystem #2695. hozzászólásáraKisebb területen jobban karban lehet tartani (kapálás), 5-7 ha-tól szerintem már problémásabb, szerintem.
Válasz Janasystem #2694. hozzászólásáraOsztrákiában szerintem jobb az éghajlat neki, párásabb, nedvesebb. Nekünk volt olyan, hogy kombájnoláskor a toló a szántási barázdánál ahogy megtolta a földet, ott volt a műtrágya egyben, ahogy vetéskor letette az SPC...
Annyira nem volt csapadék. Akkor mit vár az ember jó termést?
Válasz emcett #2693. hozzászólására
Valóban nem tul rég , és nem is nagy területen ,évről évre próbálunk bővülni 2011-ben kezdtük 0.3 hekin :D most lesz még csak 12 ,dehát minden segitség és minden nélkül 3 müszak mellett csináljuk a 250 kg nem jó ,de ha magadnak csinálod nem is olyan rossz más kultura nem hoz ennyi lóvét egy hekire sztem
Az a baj a világon nincs annyi szervestrágya ami a töknek elég lenne :D
És nem tudom ,hogy tudnak ugy ilyen jó eredményeket elérni
9 mázsa az akkor sikerült ha trágyáztuk minden éven bőségesen ültetéskor kapott egy kis mütrágyát és kézzel és rotációssal is 2x megvolt kapálva de ez csak kisterületen müködik ,márképp nembirja a koma
Válasz Janasystem #2691. hozzászólásáraNem régen csinálhatod még... nekünk még sajnos 2,5 q is volt most idén...
Válasz Mf-es? #2688. hozzászólásáraEhhez képest azért elég alaposan fejlesztesz...
Válasz Mf-es? #2690. hozzászólására
3-4 mázsa az valóban gyenge ,még nem volt rá példa ,de remélem nem is lesz ,hogy ilyen kevesett adjon !
Más országba nem viszik ,nincs piac , tudtommal olaszba is hordják
Válasz Janasystem #2689. hozzászólásáraOsztrákoknál 7-10 mázsa az átlag.Nem rúgunk labdába a 3-4 mázsánkal.
Válasz Mf-es? #2688. hozzászólásáraÉs ha bebasz nekik a Gebasz? az időjárást nem tudják kiszámolni!
És tudtommal nem csak osztrák piac létezik
Válasz emcett #2687. hozzászólásáraPl.osztrákok felé,már nem kötnek szerződést.Osztrákok 8000ha.-al vetnek többet,mint tavaly.
Válasz Mf-es? #2686. hozzászólásáraMilyen előjelekre gondolsz?
Válasz Gabee0978 #2685. hozzászólásáraOlcsót jelenleg nem kapsz.Talán jövőre,mikor bedugul a piac.Az előjelei,már megvannak.
Sziasztok! Szeretnénk beszerezni egy betakarítógépet a tökhöz. Használt érdekelne, mert az újért kicsit sokat kérnek (az én pénztárcámhoz képest). Nem tudnátok valami forrást? Nagyon szépen köszönöm előre is.
Válasz Mf-es? #2683. hozzászólásáraaz brutálisan drága
Válasz Janasystem #2682. hozzászólására12 milla a 4 soros.
https://www.youtube.com/watch?v=UeyH0zuZTnQ
Ez se egyszerü :D
Válasz foresterwood1 #2677. hozzászólására
Hát valami hidromotoros sorközmüvelő , olyasmi mint a soralj müvelő ,de nem találtam magyarba
Válasz Mf-es? #2673. hozzászólásáraKellene egy demo gépek kérni tesztre ,aztán meg lemásolni :D
Lassu a müvelet de precizebb én szemezgetek vele egy ideje csak sok a projekt ,mert mi is mindent magunknak csinálunk gépeket is és eddig ez tolódik
Válasz Mf-es? #2674. hozzászólására
az még 2 leveles korba kellene megoldani amikor bujik ki szerintem , utána már nemigazán megoldható, viszont jó nedvességmegtartó hatása lenne , ezzel is kisterületen lenne jó ,vagy valami hamsterrel kiszórni :D utána már nem kellene kapálni mert nem gyomosodna max 1 két szál buza
Válasz emcett #2676. hozzászólásáraCsinalunk egyet.
Válasz Janasystem #2672. hozzászólásáraPersze, hogy sörköz (és sor) művelő, de milyen név alatt kellene keresni? Hidromotoros sorközművelő, vagy mondjuk forgóujjas, vagy forgóboronás sorközművelő?
Mf-es? !
A talajkímélős topicban láttam egy tökmagkeverő berendezést. Olyat venni szeretnél, vagy csinálni?
Válasz Mf-es? #2674. hozzászólásáraMilyen fejlettségi szintnél gondolnád?
Válasz Janasystem #2648. hozzászólásáraItt a szalma takarás.Milyen volna,ha a kisorolt tököt leszórni?Közit sor művelni?
Válasz Janasystem #2672. hozzászólásáraBiztos?Jó lenne egy próbát csinálni vele.
Honlapjukon megemlíti az uborkát.
Válasz foresterwood1 #2671. hozzászólásáraBár nem engem kérdeztél ,de ez lényegében egy sorközmüvelő , ami eddig a legjobb megoldás lenne a tök megfelelő müvelésére :)
Válasz Mf-es? #2628. hozzászólásáraMi ennek a gépnek a neve? Nem típus, hanem pl. eke, vagy tárcsa, stb. Ez mi?
Válasz emcett #2666. hozzászólásáraPreciziós gazdálkodás :D
Válasz emcett #2668. hozzászólásáraSzal agro hozna be ennyiért.
Válasz Mf-es? #2667. hozzászólásáraMegkérdezted az árát? Ki forgalmazza?