Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ha sok marad a héjban, akkor lehet nagyon meg van emelve a gép eleje és nincs ideje kidolgozni vagy túl sok van a gépben. Vagy még az is lehet, hogy az ujjak között el van tömődve a rés és nem tud kipotyogni. Mi ezeket takarítjuk mindennap.
Holnap megnézem, mert most így nem tudok pontosan. Szerintem biztos, hogy nem jó valami, mert az összeroppantott héjjakban rengeteg mag marad...! Holnap készítek róla fotót is!
Normális az, hogy a fenti képen látható Tökropp 1800 -as tökkombájn magtartályában ilyen "koszos" a mag? Nem kellene ennek tisztábban dolgoznia? Mondjuk az igaz, hogy toláskor nem volt szárzúzva, de szerintem kevesebb tökhulladéknak kellene benne lennie! Nem?
Balassagyarmattól kb 13-15 km re, sajnos elfelejtettem tegnap lefotózni, de már holnap megteszem, az ára pedig alku tárgya.
Tipusa TM 2003, a DMM Debrecen gyártotta.
+421 905 324259-en elérsz
Heló mindenkinek!
Nekem olyan kérdésem lenne hogy itt kaptam egy linket tök mosó űgyben és annak egy héjas tökmag mosója van és ha nekem héjnélkülire szeretném használni.
akor átlehet alakítani és ha igen akor mitt kellene rajta átalakítani?
meg köszönném ha valaki tudna ebben segíteni
előre is köszönöm!!!
Átlag hogy alakul?? 6 hektárt lenyomtunk már a jobb táblákból, 6 mázsát adja, a rosszabb táblákban szerintem 4 körül lesz vagy alatta. Árról hallottál valamit?? Azt mondják lesz 1000 forint is
Azért egy 3-4 mázsa lesz ezen, de szerintem 3 biztosan. Itt amiket fölvágtam, azokban volt mag rendesen. Bár sokat megégetett a nap, azok elkezdtek rohadni, remélem azért fölveszi a gép. Most igazán megmutatkozott mennyire szárazságtűrő növény a tök. 2 hónapja nem kapott esőt, olyan repedések vannak, beleesik a lábam és mégis megnevelte ezt a sok kabakot.
Tegnapi.Itt is jobbat mutat,az összetolás után,a vártnál.De nem lesz sok szerintem,találtam olyan tököt,amibe mag nem volt.Kényszerérett,világosak a magok.
Ez a tábla majdnem 2 hónapja nem kapott esőt, szóval valóban az időjáráshoz képest jól mutat, de majd a mázsa eldönti. Tavaly és azelőtt is augusztus végén kezdtük.
Majd az ár vigasztal, a kereskedők már most keresik a tavalyit. Azt mondják, hogy Ausztriában nem lesz jó termés, valószínű hiány lesz. Több kereskedő mondta, hogy 800-900 mindenképp lesz az ár.
Egyébként erre sem esett júliusban semmi, tökből még kinézek egy 3-4 mázsát, kukoricáknak vége sajnos
3117 hozzászólás
Válasz #1866. hozzászólásra
Ha sok marad a héjban, akkor lehet nagyon meg van emelve a gép eleje és nincs ideje kidolgozni vagy túl sok van a gépben. Vagy még az is lehet, hogy az ujjak között el van tömődve a rés és nem tud kipotyogni. Mi ezeket takarítjuk mindennap.
Válasz #1865. hozzászólásra
Holnap megnézem, mert most így nem tudok pontosan. Szerintem biztos, hogy nem jó valami, mert az összeroppantott héjjakban rengeteg mag marad...! Holnap készítek róla fotót is!
Válasz #1864. hozzászólásra
Ez tényleg elég koszos A kefék nincsenek elkopva a nagydobnál?? Beleérnek a dob "ujjai" közé??
Válasz #1863. hozzászólásra
A lemaradt képek...
Sziasztok!
Hozzáértők véleményét kérném!
Normális az, hogy a fenti képen látható Tökropp 1800 -as tökkombájn magtartályában ilyen "koszos" a mag? Nem kellene ennek tisztábban dolgoznia? Mondjuk az igaz, hogy toláskor nem volt szárzúzva, de szerintem kevesebb tökhulladéknak kellene benne lennie! Nem?
Válasz #1861. hozzászólásra
tökjókipek
Mai kaland.......
a árról ki tud már valami infót? csak jobb lesz mint tavaly.......
Válasz #1857. hozzászólásra
köszönöm!
Válasz #1857. hozzászólásra
Szeretnék vásárolni néhány kiló tökmagot saját fogyasztásra. Aki tud küldeni, kérem e mail-ban keressen meg. Kösz.
Válasz #1849. hozzászólásra
Az ígért képek.....
Válasz #1855. hozzászólásra
Neeem, ott a M. Zsolti barátom töközik,én meg SKandiban.....
Küldj egy telszámot az adorexkukaccentrumpontsk-ra, felhivlak!
Válasz #1850. hozzászólásra
Csak nem véletlenül sz.felfaluba?
Válasz #1853. hozzászólásra
Szerintem csak sutőtökből, mert annak van nagy cukortartalma
Mf !
Régebben fölmerült a kérdés hogy a tökből lehetne- e pálinkát csinálni.
Azt mondtad, hogy utánna jársz ,vagy megpróbálod, már nem is tudom.
Szóval ?
Válasz #1850. hozzászólásra
Én meg itt lakom,ha tudok segitek.
Mennyi tökmagra kellene?
Balassagyarmattól kb 13-15 km re, sajnos elfelejtettem tegnap lefotózni, de már holnap megteszem, az ára pedig alku tárgya.
Tipusa TM 2003, a DMM Debrecen gyártotta.
+421 905 324259-en elérsz
Válasz #1846. hozzászólásra
helló
merre lenne meg található az a mosó?
képet akor kérhetnék róla?
és akor kb. mien árban lenne?
előre is kösz
Válasz #1841. hozzászólásra
MF-es Én kerestelek telón! De elfelejtettelek visszahívni 20-órakor! Bocsi! Holnap majd kereslek ...
Válasz #1843. hozzászólásra
........nincs külön héjas ill. héjnélküli magra mosó, aki ezt állitja, az szerintem hazudik...........
Válasz #1840. hozzászólásra
3 szezont használtam héjas ill. héjnélküli mosására, holnap lefotózom, meg kiötlők vlmi árat is rá.
Mennyi haszon van egy hektáron átlagba az olajtökmagon?
Most ismerkedek a tökmaggal, érdemes belefogni?
Hajdú-Biharba vagyok, kivel lehet szerződni?
Válasz #1843. hozzászólásra
Szerintem semmit nem kell vele csinálni,mert a mosö lényege,hogy a "taknyot" lemossa a magról.És szerintem tök mindegy,hogy héjas vagy nem.
Heló mindenkinek!
Nekem olyan kérdésem lenne hogy itt kaptam egy linket tök mosó űgyben és annak egy héjas tökmag mosója van és ha nekem héjnélkülire szeretném használni.
akor átlehet alakítani és ha igen akor mitt kellene rajta átalakítani?
meg köszönném ha valaki tudna ebben segíteni
előre is köszönöm!!!
Válasz #1841. hozzászólásra
borsod megye
Válasz #1840. hozzászólásra
Merre vagy?
Válasz #1839. hozzászólásra
Helló
És mien álapotú? Mien árbanlenne? és merre felé? képet kérhetnék rólla?
Válasz #1837. hozzászólásra
...nekem is véletlenül van egy debreceni eladó....
Válasz #1837. hozzászólásra
Itt hirdetnek egyet:
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/szarito-berendezes/3303633/#
Helló mindenkinek!! valaki tudna nekem egy eladó tökmosót?
Válasz #1834. hozzászólásra
Még nincs végleges adat,de talán meglesz a 4 mázsa.3 vártam,megvagyok elégedve,főleg,ha olyan ár lesz,amit írsz.
Válasz #1834. hozzászólásra
Mivel gyengélkedik a forint, lehet, hogy több is, na de ez sovány vigasz
Válasz #1833. hozzászólásra
Átlag hogy alakul?? 6 hektárt lenyomtunk már a jobb táblákból, 6 mázsát adja, a rosszabb táblákban szerintem 4 körül lesz vagy alatta. Árról hallottál valamit?? Azt mondják lesz 1000 forint is
Válasz #1832. hozzászólásra
Válasz #1830. hozzászólásra
Biztos korán vetettétek.
Válasz #1827. hozzászólásra
Azért egy 3-4 mázsa lesz ezen, de szerintem 3 biztosan. Itt amiket fölvágtam, azokban volt mag rendesen. Bár sokat megégetett a nap, azok elkezdtek rohadni, remélem azért fölveszi a gép. Most igazán megmutatkozott mennyire szárazságtűrő növény a tök. 2 hónapja nem kapott esőt, olyan repedések vannak, beleesik a lábam és mégis megnevelte ezt a sok kabakot.
Válasz #1828. hozzászólásra
Ez szép.
Válasz #1826. hozzászólásra
Tegnapi.Itt is jobbat mutat,az összetolás után,a vártnál.De nem lesz sok szerintem,találtam olyan tököt,amibe mag nem volt.Kényszerérett,világosak a magok.
Válasz #1825. hozzászólásra
Igen, ma 11 hektárt, holnap még 12-t. Holnap hozok képet, szerintem még a 6 mázsa is esélyes. Nem gondoltam volna De majd a mázsa eldönti.
Válasz #1822. hozzászólásra
Na összetoltátok?
Válasz #1823. hozzászólásra
Ez a tábla majdnem 2 hónapja nem kapott esőt, szóval valóban az időjáráshoz képest jól mutat, de majd a mázsa eldönti. Tavaly és azelőtt is augusztus végén kezdtük.
Válasz #1822. hozzászólásra
Az időjárási körülményekhez képest jól néz ki.
A korábbi években is betakarítottátok már augusztusban?
Hétvégén kezdjük tolni.
Válasz #1820. hozzászólásra
Majd az ár vigasztal, a kereskedők már most keresik a tavalyit. Azt mondják, hogy Ausztriában nem lesz jó termés, valószínű hiány lesz. Több kereskedő mondta, hogy 800-900 mindenképp lesz az ár.
Egyébként erre sem esett júliusban semmi, tökből még kinézek egy 3-4 mázsát, kukoricáknak vége sajnos
Válasz #1819. hozzászólásra
2-3 mázsa talán lehet.Töknek júniusba 40,júliusba 60 mm. kellene.
Válasz #1818. hozzászólásra
Így mennyit mutat? Lesz belőle valami?
Júliusi eső elmaradt.