Hirdetés
Fórum
- S.O.S. új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Műtrágya árak új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Ukrán Csemegeszöllő fajták /adok veszek cserélek / új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Direktvetés, no-till. új
Cikkajánló
Hirdetés
Magyar gazdák által termelt, kiváló minőségű tej
Az Alföldi Tej Kft. termékein a KMÉ-védjegy nemcsak presztízs, hanem garancia is...
Sajtóközlemény
3117 hozzászólás
Mitgondoltok IH Ciklo-val lehet tökmagot vetni?
Válasz #1408. hozzászólásra
Tesókám mi azt isszuk!Ha ittál még finomat!
Lehet. A környékünkön főztek már belőle pálinkát. Az íze a törköly pálinkához hasonló.
Válasz #1413. hozzászólásra
Elvileg 2 hetet kellene várni,de 1 hét is elég.
MF-es akkor vetés előtt egy héttel lefújom roundup megával akkor az ugy jo igaz ? nem tudom hogy van fujás után várakozási idő mig vetni lehetne gondolom nincs
Válasz #1411. hozzászólásra
Te is kapsz attól hogy I.kategória.Legközelebbi növényvédőst kerezsd.
MF-es vagy valaki egy hektárra való komandot nem tudna valaki adni? persze nem ingyen mert ahogy látom 1-es kategoriában van
nah akkor már ketten vagyunk szerintem van benne fantázia
Van akik szerint lehet,én ki akarom próbálni.
heloka . a tök husából lehet pálinkát fözni ? (lehet hűje kérdés) elvileg van cukortartalma.
Válasz #1406. hozzászólásra
Sok nitrogén elősegíti a rothadást,de hallottam fajta tulajdonságról is.
tavaly rengeteg tök megrodhat nem tudom mi lehetett az oka, vetéskor elég neki a műtrágya arra értem hogy utána már nem kell semmilyen stádiumban mert szerintem tavaly ezért rodhatd meg mert tulzásba vittem :(
Válasz #1404. hozzászólásra
Lényeg a kiszórandó mennyiség,és miből mennyi van.Szerintem az arányába keverd.
és szerinted fele fele jo , vagy más arányban ? akkor igy szserinted is jo igaz,
Válasz #1402. hozzászólásra
Szoktuk keverni,főleg kuki,meg napra alá.
még egy uccsó kérdés és fele fele arányban keverek komplexet nitrogénnal és vetéskor sormellé ez megy akkor megoldott a két műtrágya igaz vagy ez nagy marhaság?
Válasz #1400. hozzászólásra
Passz,de szerintem nem olyan vész.Kicsit többet adsz a növényvédelemre.
és mennyire rossz döntés tök után tököt ültetni?
Válasz #1398. hozzászólásra
Bebizonyosodott,hogy a tök meghálálja a kapálást.150 re vetett tököt kapálni,olcsóbb mint a 75-re.Meg több szaki szerint is szereti a tök a szellős sorokat.Nomeg a méhek is így jobban járják.
mert a régi vetés távolságtól hatékonyabbnak gondolod a mostanit? én kisebb parcelákat vettek és az lenne a kérdés hogy vannak olyan táblák amiben tavalyis tök volt és kb a fele megrodhadt több okból is lehet ez ki hathat az idei évre is?
Válasz #1396. hozzászólásra
Igen,de most 150-re vetem,és 12 lyukas tárcsával.
mf-es te 75 sortávot használsz ? és 5 lyukas tárcsát használsz?
Válasz #1394. hozzászólásra
Komplexnak több idő kell a lebomláshoz,és nemtudod sormellé mindkettőt kitenni.Nitrogén kell vetéskor is,nemcsak sorműveléskor.
mit szoltok az 1392 es kérdésemre
Válasz #1343. hozzászólásra
Nekünk van egy tökmag szárítónk. Ha érdekel csörögjél a 0670/2158954-es telefonszámra.
csak azért mert az ismerős mondta hogy ne szorjak komplexet a főldre csak a sorra mert csak a duduvának adom a sorközbe . nem tudom mi igaz ebből ezek szerint semmi
Válasz #1390. hozzászólásra
Gond az,hogy ez szinte mind egyszikű írtó.Kétszikűvel van gond.
Válasz #1388. hozzászólásra
Leopard, Afalon, Nuflon, Command meg Dual Gold megy erre.
Válasz #1386. hozzászólásra
Azt is kapott 2x fél litert.Az idén kap széndioxid trágyát is.
Válasz #1380. hozzászólásra
Hát command48 ec,dual gold,az afalon dispersionnak nincs engedélye,de azt is szokták.Mf neked mi a technologiád?
http://www.neoland.hu/magyar.htm
Talán érdekel...
Válasz #1385. hozzászólásra
Atonik?
Válasz #1384. hozzászólásra
Én 5 mázsa komplexet szoktam,meg 230 kg/ha nitrogént.Lombtrágya az hungavit B.
1 hektárra mennyi kombinált illetve nitrogént tegyek ? mennyi az ideális ? mi a neve a lombtrágyának amit használsz? ( bocsi a sok kérdésért )
Válasz #1382. hozzászólásra
8-24-24-et kombinátorozd be magágykészítéskor,és nitrogént tegyél vetéssel egy menetbe.Lombtágya mehet bármikor,bármennyi.
a műtrágyát pedig ugy gondoltam vetéskor 8-24-24 kap , aztán sorközművelésnél pedig nitrogént , csak lombtrágyát nem tudom mikor kellene meg hogy milyen legyen ?
Vetés előtt 2-3 héttel nem sok gyom van kint.Vetés előtt 1 héttel totális,utánna vetés után azonnal command.
helloztok én ugy tervezem hogy totális gyom irtót használva vetés előtt két három héttel , aztán vetés után kellene még valami..... de foggalmam sincs hogy mi lenne rá jo segitsetek kérlek..
Válasz #1378. hozzászólásra
Bátor !!!
Vakmerő !!!!
Ne tudd mekkora lendülettel !!
Válasz #1376. hozzászólásra
Ha nekiáll,bátor legény.Tökmagpiac kissé behalt.Csak a szerződött megy változatlan feltételekkel.
Válasz #1375. hozzászólásra
Nem.Szeptemberbe,tudtunk 70 C levegővel szárítani.Kb.20 percenként kell 1 bála rá.
Na itt is neki áll egy kukkoló töközni............
Válasz #1374. hozzászólásra
és nem hűti le a kazánt?
Válasz #1373. hozzászólásra
Folyamatosan megy.13000m3/óra levegőt szállít.
Válasz #1372. hozzászólásra
akkor 1500 liter vizet párologtatsz el
a ventillátor folyamatosan megy?
Válasz #1370. hozzászólásra
1 milla volt bruttóba.Kb.30 mázsa mag megy rá,ebből lesz kb.15 mázsa 8%-os tökmag.Ezt leszárítja kb.50 kisbála szalmával.
Válasz #1369. hozzászólásra
Tegnap rendeltem 5-!ért
Mf-es!
néztem a szárítódat. mennyiből tudtátok kihozni? mennyi vízmennyiséget párologtatsz el egy menet alatt?
Üdvözletem.
Gleisdorfer Ölkürbis héj nélküli tökmag vetőmagom van eladó 20 kg.Eredeti bontatlan csomagolásban 5900 ft/kg.
Ha kell postával is elküldöm.
Válasz #1367. hozzászólásra
http://youtu.be/mDE7ls2Q5_Y