Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mennyibe fáj most egy ilyen MOTY gépezet?? Nekünk egy kis 2000-es kellene, évi 80 hektár tökhöz az lenne a fasza A DMM gépezet már nem elég annyihoz, csak a 2000 MOTY-nak gondolom elég borsos az ára
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hol lehet bevizsgáltatni a héj nélküli tökmag olaj tartalmát?
Többen vittek el belőle mintát, hogy bevizsgálják, de nem jeleztek vissza, hogy milyen az olaj tartalma. Van valami cég, aki ilyenekkel foglalkozik?
Olyan sokat még nem hallottam róla, 10 mázsás átlagokról beszéltek Azért sem kellett a mag idén mert Ausztriában meg Nálatok bejött ez a hibrid. Nektek volt?? Milyen átlaggal??
Viszont azt senki nem mondja, h a 75 cm -es sortávnak van egy két előfeltétele a hibridnél.
Pl. teljes gyommentesség, ami főleg az évelő gyomokra vonatkozik, tehát 1 őszi és 1 újabb tavaszi glifós kezelés
150-nél kétszer is simán beférsz a sorba még 600 as gumival is, 75-nél pedig a második kapálásra úgy összefolyik hogy művelőkerékkel is taposol. SK-ban vetik 75-re a hibrideket (úgy tudom idén nagy sikere volt), erre mindenki 150-re veti
Ha nem termelsz hibrid fajtákat, akkor maradj Te a 150 cm -es sortávnál, hidd el nem maradsz le semmiről.
1 vagy 2 alkalommal nyudodtan meg tudod sorközmüvelni, mig a 75 cm-nél ez nem szokott sikerülni
szevasztok kérnék egy kis segitséget , a múlt éven másfél méteres sorközt alkalmaztam de most olyat akarok mint a kukorica sortávja csak messzeb egymástol a magogat vagyis a tőtáv csak nem tom mennyi az , mondanátok infikat hogy mivel jobb vagy rosszab ,gondolom igy annyiszor ezt nem lehet kapálni?
Érdekelne valakit eladó héj nélküli tökmag? Kissé bentragadt az idei/már tavalyi/ termés. Jó áron adnám...
Aki tudna segíteni kérem hívjon! 30/244-0863.
Mi egy komplett kis szárító üzemet építettünk meg. 2 db hőlégbefúvos berendezéssél. 1 szerkezet a tulaj elmondása szerint 24 óra alatt 1 ha termését tudja szárítani
3117 hozzászólás
Válasz #1366. hozzászólásra
Talán most sikerül belinkelni http://youtu.be/mDE7ls2Q5_Y
Válasz #1365. hozzászólásra
előzőről lemaradt a link :(
Válasz #1357. hozzászólásra
Ez se rossz
Válasz #1358. hozzászólásra
Tényleg nem jellemző, hogy kérnének ilyet, de egyébként az 50%-ot is elérheti.
Válasz #1362. hozzászólásra
Hevesben nem tudok, de Nógrádban van több is.
Válasz #1361. hozzászólásra
Tud valaki segíteni,hogy Heves Megyében hol van Héj nélküli tök mag szárító!! Még most először szeretnék termelni 1 h-on.
Válasz #1360. hozzászólásra
Mennyibe fáj most egy ilyen MOTY gépezet?? Nekünk egy kis 2000-es kellene, évi 80 hektár tökhöz az lenne a fasza A DMM gépezet már nem elég annyihoz, csak a 2000 MOTY-nak gondolom elég borsos az ára
Válasz #1359. hozzászólásra
Ez egy 22 hekis parcella, Moty és Dmm gépekkel szedjük, a tervek szerint idén jön még 1 Moty, a Dmm pedig vagy eladó,vagy tartalék lesz
Válasz #1357. hozzászólásra
Azta qva Itt kb annyi lett mint nekünk összesen Amúgy milyen gépeitek vannak hozzá?? MOTY kombájn??
Válasz #1356. hozzászólásra
38 és 42 százalék közti szokott lenni.
Tőlem még senki sem kért olajtartalmat
Tavalyi kép, most találtam.....
Szép napot!
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hol lehet bevizsgáltatni a héj nélküli tökmag olaj tartalmát?
Többen vittek el belőle mintát, hogy bevizsgálják, de nem jeleztek vissza, hogy milyen az olaj tartalma. Van valami cég, aki ilyenekkel foglalkozik?
Köszi előre is a segítséget!
Válasz #1354. hozzászólásra
Ja, Nógrádban is még akad 1-2-5 tonna
Válasz #1353. hozzászólásra
Szerencsére igen, még november végén elvitték korrekt áron Bár van még olyan ismerősöm akinek 200q van és még érdeklődők sincsenek...
Válasz #1351. hozzászólásra
Sikerült pénzé tenni?
Válasz #1350. hozzászólásra
Ha rotával megcsinálod akkor simán jó 75-re is
Válasz #1349. hozzászólásra
Az szép Gleisdorfer nekünk is hozott Zagyva mellett homokban 6-7 mázsát, de volt ahol csak 3-at. Összesen az átlag 60 hektáron 5,2 lett azt hiszem.
értem kösz az infökat , viszont lenne egy pár kisebb főldem is oda rakhatok 75 cm es sortávra mert ott rotáciossal megcsinálnám?
Válasz #1348. hozzászólásra
Armin F1 ill. Opal F1 volt 700 kiló körül, viszont volt ahol ezt a Gleisdorfer is hozta
Válasz #1347. hozzászólásra
Olyan sokat még nem hallottam róla, 10 mázsás átlagokról beszéltek Azért sem kellett a mag idén mert Ausztriában meg Nálatok bejött ez a hibrid. Nektek volt?? Milyen átlaggal??
Válasz #1346. hozzászólásra
Viszont azt senki nem mondja, h a 75 cm -es sortávnak van egy két előfeltétele a hibridnél.
Pl. teljes gyommentesség, ami főleg az évelő gyomokra vonatkozik, tehát 1 őszi és 1 újabb tavaszi glifós kezelés
Válasz #1344. hozzászólásra
150-nél kétszer is simán beférsz a sorba még 600 as gumival is, 75-nél pedig a második kapálásra úgy összefolyik hogy művelőkerékkel is taposol. SK-ban vetik 75-re a hibrideket (úgy tudom idén nagy sikere volt), erre mindenki 150-re veti
Válasz #1344. hozzászólásra
Ha nem termelsz hibrid fajtákat, akkor maradj Te a 150 cm -es sortávnál, hidd el nem maradsz le semmiről.
1 vagy 2 alkalommal nyudodtan meg tudod sorközmüvelni, mig a 75 cm-nél ez nem szokott sikerülni
szevasztok kérnék egy kis segitséget , a múlt éven másfél méteres sorközt alkalmaztam de most olyat akarok mint a kukorica sortávja csak messzeb egymástol a magogat vagyis a tőtáv csak nem tom mennyi az , mondanátok infikat hogy mivel jobb vagy rosszab ,gondolom igy annyiszor ezt nem lehet kapálni?
Tud valaki héjnélküli tökmag szárítót Heves megyében??
Válasz #1341. hozzászólásra
Ez biztos ....!!!!!!!
Moderálta: (3932) 2013-11-13 11:44:20
http://www.uzletiajanlatok.hu/index.php?f=5&ua=77544
remélem lassan elkezdik keresni ...
de az ára
Majd most résen leszünk mi is!
Válasz #1338. hozzászólásra
Sajnos ennek nincs olyan nagy piaca,ezért mi szedés után mihamarabb a piacra dobjuk,mert soknak beragad.Havernak most pl.:200q.
Válasz #1337. hozzászólásra
Sajnos itt nem kell senkinek, október vége óta, pedig sok embernek van a környéken...
Válasz #1336. hozzászólásra
Már rég,betakarítás közbe,folyamatosan.És te!!
Moderálta: Mf-es (3146) 2012-01-21 13:57:03
Nah mizu eladtátok már a tökmagotokat? Van még ELADÓ!!!:)
Válasz #1334. hozzászólásra
Tényleg, most hogy így felhomályosítottál.
Válasz #1332. hozzászólásra
..........csak a topic neve nem passzol..............
Szép napot mindenkinek!
Érdekelne valakit eladó héj nélküli tökmag? Kissé bentragadt az idei/már tavalyi/ termés. Jó áron adnám...
Aki tudna segíteni kérem hívjon! 30/244-0863.
Köszönettel: L. Zsolt
Válasz #1329. hozzászólásra
Jelentem, finom, nem lehet abbahagyni..
aha!:) szemem a pályán....:P sehol semmi ....szamca ...meg egyebek !!!
csősztök Borsod megyében szikszó környékén vagy is 15-20km re van valakinek olajtök hez mosója,szárítója
Aki meg is mutatja nekem. Ha lehetne
előre is köszönöm!
Válasz #1326. hozzászólásra
Az kicsit gyenge teljesitmény
3 heki termését 16-17 óra alatt száritja a miénk
Pb gázos hőlégbefúvó van rajta? Milyen a hőlégbefúvó teljesítménye mekkora a szárító alapterülete? Thx a válaszokért!
Az nem nagy,az enyém 24 óra alatt akár 8-10 ha termését leszárítja.
Mi egy komplett kis szárító üzemet építettünk meg. 2 db hőlégbefúvos berendezéssél. 1 szerkezet a tulaj elmondása szerint 24 óra alatt 1 ha termését tudja szárítani
Válasz #1324. hozzászólásra
És neked van róla műhelyrajz is?
Én már építettem egy ilyen szárítót
Válasz #1322. hozzászólásra
1 tonna fölött van a kazán súlya.
Válasz #1321. hozzászólásra
anyag költségen meg tudnám csináltatni...sőt lemezem is van...
Válasz #1320. hozzászólásra
Legyártják 1 milláért.
Válasz #1319. hozzászólásra
thx követem a fórumot régóta láttam, tetszett (a videót is). De a reprodukálásához kevés a kép sajna...
Válasz #1318. hozzászólásra
1064-es hozzászólásban.
Válasz #1317. hozzászólásra
Van fent,lapozz vissza.Tervrajz nincs,nem én csináltam.