Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kedves termelőtársak!Szét kellene ropogtatni a tökjeimet sürgősen!Bérmunkára keresek roppantót az ország középső területéről.Elérhetőségek:+36702650830 v. kisstimi0724@freemail.hu Előre is köszönöm:Kérem segítsetek!
Sajnos errefelé elkerülhetetlen a gyom tökben meg szinte nem is lehet ellene védekezni, talán ha kitalálnának valami jó gyomirtót ami mindent öl csak a tököt nem, bár már biztos dolgoznak rajta!
Csatlakozok az előttem szólóhoz: Ha a gyomok már a vegetáció elején feljöttek, akkor komoly terméscsökkenéssel számolhatsz. Ha csak július vége felé, akkor már nincs olyan nagy hatással a mennyiségre (sőt a napégés ellen is ad némi védelmet - idei példák alapján írom ezeket).
Az ha jól emlékszem a kukoricával megegyező, a sortáv az tuti, a tőtávban nem vagyok biztos.Aki aratta azt mondta az lehetett a baj hogy elég muharos volt, de ebben én nem vagyok biztos mivel a muhar egyszikű növény és a talajfelszínről szívja a nedvességet ellentétben a tökkel aminek nagyobb a gyökere!De szóljatok ha tévednék!
Ősszel középmélyszántás, Tavasszal műtrágyázás(kombinált illetve nitrogén műtrágyával)kombinátorozás hogy bedolgozzuk a műtrágyát, vegyszerezés totális gyomirtóval, rá 2 hétre vetés.Vetés után kapott egy jókora esőt amitől szépen kikelt.1 x be lett kapálva 2 x sorközművelővel meghúzva.Ennyi...
Az alföldön, pontosabban Törökszentmiklós határában. És a talajjal igen nagy bajok vannak ez tény!Fekete erdőtalaj, a másik fele pedig homokos.De az idei év elég jónak mutatkozott tőszám illetve termés szempontjából is, mégis nagyon kevés lett!
Érdeklődni szeretnék a termesztési technológiával kapcsolatban, mert nekünk már 3. éve van tök de valahogy sosem jön össze az a jó termés.Az idén 6 hektáron volt tök, de sajnos csak 10q körüli termés lett az összes!Mit csinálunk rosszul, hogy ennyire gyenge a termés átlag?
Én is csak kis tételben,munka mellet foglalkozom vele.Jelenleg van 130-160kg.Szeretném eladni,csak még nem találtam átvevőt.Érdekelne a telefonszám.Előre is köszönöm!!Allics63
sziasztok uj infom van!
960 ňstermelőivel, 1000 számlásan! szerintem borsod környékieket érdekelhet! tel számom 0630 3268514 de este ha végeztem bővebbet irok ide 22.00 után! bármekkora mennyiségben átvesznek!
Tudtommal igen. hát a cég az nem régi de az úr aki felvásárolja sok éve ezt csinálja! Minimum 1000kg de azt mondták ha a közelbe vannak akkor bármennyiért eljönnek.
Nekem se mondtak rossz árat 870-890Ft/kg Brutto. Ez nem rossz ár sztem házhoz mennek érte ha valaki érdekel tel számot tudok adni! Sztem ez az ár megmarad vagy még lefele megy majd ahogy kint az osztrákoknál is elkezdik adogatni :/ :)
Sziasztok! Még az idén termesztettünk elňsször és valójában a gazdálkodást is csak most keztük el! Föld van amennyi kell és munkaerő is akad! Szivesen vennék minden infňt fajtákról !
Itt egyenlőre egy árat tudok szerzňdčs nélkül házhoz mennek érte , az ár: 870/kg tistitva száritva! ha valakit érdekel szivesen adok telszŕmot érdeklňdhet. Borsodbol, Ózdról ferdy!
Kb 23 hektár van még. A hártyát nem kell eltávolítani, jó így. Szerintem az eladással várj még. Mi 800 ft-ért biztos nem adjuk oda akkor itt marad jövőre, van hely neki...
3117 hozzászólás
Ezek még is tököt is meg kukit is nyomnak a LexionnalKatt
Válasz #1211. hozzászólásra
Nem, ezek teljesen át vannak alakítva, csak tököt lehet velük szedni.
itt volt egy főnök féle is, vele beszéltem pár sort.
Mf-es A kombájnal mindent lehet vágni csak az adapter és a dobkosarak változnak
Válasz #1210. hozzászólásra
Hello!Kösz ,hogy érdeklődtél.Kb.1.5 ha.Bács megyében vagyunk.Ha tudsz adj tel.számot, e-mail címet és a részleteket megbeszéljük.Előre is köszönöm!
Válasz #1212. hozzászólásra
Lehet elkéstél.Hétfőn vitték el az összes magom.Ha végképp nemtudod eladni,kitalálunk valamit.
mf?
aktuális az ajánlatod még, v melyik nap írtam ímélt ?!
Válasz #1209. hozzászólásra
Megnéznék egy ilyen kombájnt közelről!Ezzel lehet utánna gabonát vágni?
Válasz #1207. hozzászólásra
Mekkora a terület?Csak roppantani kell,vagy szárítani is?
Szedik az osztrákok a tököt.
Arra jártam, lefotóztam, gondoltam felnyomom ide...
Válasz #1205. hozzászólásra
Nap ellen nagyon jó a gaz Nem sokszor mond ilyet az ember a gyomnövényekre de ebben az esetben nagyon jó hatásuk van.
Kedves termelőtársak!Szét kellene ropogtatni a tökjeimet sürgősen!Bérmunkára keresek roppantót az ország középső területéről.Elérhetőségek:+36702650830 v. kisstimi0724@freemail.hu Előre is köszönöm:Kérem segítsetek!
Sajnos errefelé elkerülhetetlen a gyom tökben meg szinte nem is lehet ellene védekezni, talán ha kitalálnának valami jó gyomirtót ami mindent öl csak a tököt nem, bár már biztos dolgoznak rajta!
Válasz #1203. hozzászólásra
Csatlakozok az előttem szólóhoz: Ha a gyomok már a vegetáció elején feljöttek, akkor komoly terméscsökkenéssel számolhatsz. Ha csak július vége felé, akkor már nincs olyan nagy hatással a mennyiségre (sőt a napégés ellen is ad némi védelmet - idei példák alapján írom ezeket).
Válasz #1203. hozzászólásra
Igen tévedsz,igazat mondott aki szedte.A muharban,örülj,hogy valami is lett.
Válasz #1202. hozzászólásra
Az ha jól emlékszem a kukoricával megegyező, a sortáv az tuti, a tőtávban nem vagyok biztos.Aki aratta azt mondta az lehetett a baj hogy elég muharos volt, de ebben én nem vagyok biztos mivel a muhar egyszikű növény és a talajfelszínről szívja a nedvességet ellentétben a tökkel aminek nagyobb a gyökere!De szóljatok ha tévednék!
Válasz #1201. hozzászólásra
Tő/sortáv?
Válasz #1200. hozzászólásra
Ősszel középmélyszántás, Tavasszal műtrágyázás(kombinált illetve nitrogén műtrágyával)kombinátorozás hogy bedolgozzuk a műtrágyát, vegyszerezés totális gyomirtóval, rá 2 hétre vetés.Vetés után kapott egy jókora esőt amitől szépen kikelt.1 x be lett kapálva 2 x sorközművelővel meghúzva.Ennyi...
Válasz #1195. hozzászólásra
Te írd le hogyan csinálod,majd meglátjuk.
Válasz #1193. hozzászólásra
Felfalu tölünk 15 km.Én is oda szoktam vinni.Keresd meg a polgármestert,talán tud segiteni,mert ö is ezzel foglalkozik.
Éppen ma tárcsáztam és hát a tárcsa majdnem szikrázott!De viszont a kukorica idei termése fél hektáron elképesztően jó volt 35-40q körül!
Válasz #1196. hozzászólásra
Az alföldön, pontosabban Törökszentmiklós határában. És a talajjal igen nagy bajok vannak ez tény!Fekete erdőtalaj, a másik fele pedig homokos.De az idei év elég jónak mutatkozott tőszám illetve termés szempontjából is, mégis nagyon kevés lett!
Válasz #1195. hozzászólásra
Milyen talajon termelitek? Az ország melyik táján?
Üdv, tökösök!
Érdeklődni szeretnék a termesztési technológiával kapcsolatban, mert nekünk már 3. éve van tök de valahogy sosem jön össze az a jó termés.Az idén 6 hektáron volt tök, de sajnos csak 10q körüli termés lett az összes!Mit csinálunk rosszul, hogy ennyire gyenge a termés átlag?
Bár német nyelvű, de biztos találtok hasznos infókat ebben a Landwirtes videóban:
Válasz #1191. hozzászólásra
Mátranovákon van.Mennyiért van felétek?És hol?Hallottam Szécsényfelfaluban-és Ludányban is,de még konkrétat nem tudok.Tudsz segíteni?Köszi!
mf
írtam eamilt
Válasz #1189. hozzászólásra
Nógrád melyik része,én is ott vagyok.Van itt is sok aki ezzel foglalkozik hátha nem kell messzire vinned.
Válasz #1188. hozzászólásra
Mennyiért?Hová kell vinni?Vagy érte jönnek?
Válasz #1174. hozzászólásra
Heló!Hol van az átvevő?Én Nógrád megyei vagyok.Szeretném elkérni a tel.számát.Köszi!
Válasz #1187. hozzászólásra
Írj,én megveszem.
Válasz #1174. hozzászólásra
Én is csak kis tételben,munka mellet foglalkozom vele.Jelenleg van 130-160kg.Szeretném eladni,csak még nem találtam átvevőt.Érdekelne a telefonszám.Előre is köszönöm!!Allics63
ahogy igértem itt a telszám 0620 9752790
régóta foglalkozik átvétellel és figyuzom korrektül viselkedik! jo üzletet mindenkinek!
Ha valakit esetleg érdekel...Katt
sziasztok uj infom van!
960 ňstermelőivel, 1000 számlásan! szerintem borsod környékieket érdekelhet! tel számom 0630 3268514 de este ha végeztem bővebbet irok ide 22.00 után! bármekkora mennyiségben átvesznek!
Ki hogy áll?
kb 20 email-t írtam felvásárlótól-feldolgozótól kezdve mindenkinek, de nem sok eredménnyel
nem nagyon kapkodnak érte
Válasz #1181. hozzászólásra
800+komp vagy 720+Áfa
heloztok ha nekem 900 adnának kg-ként bruttó akkor ez mennyi nettóba? , köszöntem elöre is a választ
Nincsmit amugy Zala
Válasz #1178. hozzászólásra
Értem, köszi az infót!
Melyik megyében vannak ők amúgy mégis?
Tudtommal igen. hát a cég az nem régi de az úr aki felvásárolja sok éve ezt csinálja! Minimum 1000kg de azt mondták ha a közelbe vannak akkor bármennyiért eljönnek.
Válasz #1176. hozzászólásra
Régóta vásárolnak?(több éve)Melyik megye?
Mennyi a minimum vagy maximum amiért lemennek házhoz?
Nekem se mondtak rossz árat 870-890Ft/kg Brutto. Ez nem rossz ár sztem házhoz mennek érte ha valaki érdekel tel számot tudok adni! Sztem ez az ár megmarad vagy még lefele megy majd ahogy kint az osztrákoknál is elkezdik adogatni :/ :)
mf
írtam ímélt neked
Sziasztok! Még az idén termesztettünk elňsször és valójában a gazdálkodást is csak most keztük el! Föld van amennyi kell és munkaerő is akad! Szivesen vennék minden infňt fajtákról !
Itt egyenlőre egy árat tudok szerzňdčs nélkül házhoz mennek érte , az ár: 870/kg tistitva száritva! ha valakit érdekel szivesen adok telszŕmot érdeklňdhet. Borsodbol, Ózdról ferdy!
Válasz #1168. hozzászólásra
Elhozod,megveszem.
Válasz #1170. hozzászólásra
Ne reménykedj, sajna idén ez a plafon
Válasz #1169. hozzászólásra
Kb 23 hektár van még. A hártyát nem kell eltávolítani, jó így. Szerintem az eladással várj még. Mi 800 ft-ért biztos nem adjuk oda akkor itt marad jövőre, van hely neki...
így el lehet adni / már ha kéne egyáltalán valakinek / vagy ezt a hártyaréteget el kell távolítani ?
ki hogy áll? kész van , el van adva ?
nekem 3 q mag lett a fél hektáron
kb 8 helyre írtam már ímélt, de sehonnan semmi válasz.
meddig lehet ezt tárolni, félek hogy rajtam marad