Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.5 FtUSD391.39 FtCHF432.34 FtGBP484.97 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Arról nem csináltam képeket, mert az csak hobby szinten van....de szerintem igen faxa. Van egy kis perzselés a levél széleken, azt nem tudom, hogy a vihar vagy a ruondop mega vissza verődés lehet-e. Szerintem tuti jó.
Ha gondolod egy két fészket lekapok és küldök képet.
Az eső előtt elvetett parcellákon dolgozik a gyomirtó, nemcsak a gyomokat viszi, hanem a tököt is nyirja rendesen. Szerintetek megússza a tök vagy felejtős az egész, és újra kell vetni???
Szevasztok töktermelők.
Én most akarok először olajtököt vetni,de még nem sikerült a földbe tenni az esők miatt.Mikor van az optimális vetési ideje és meddig nem késő elvetni. A válaszokat előre is köszönöm.Üdv.
a virágzáskori időtől függ, mikor a miénk virágzott volt csapadék, volt kötés, a korábbiak nem kaptak esőt, nem kötöttek.meg hát ami most kint van az azért eléggé stresszelve lesz, bár az időjárás okozhaz még sok meglepit az idén.
Én máj.1. vetettem az egyik részét,az 6.-án kapott 28 mm,7.-én 17 mm esőt.Ez a darab szépen kisorolt,a másik darab az máj.3. lett vetve,az most keleget.Vannak képeim csak nagy a mérete,nem tölti fel.
Pont elvetettem és 2perc múlva szakadt.Ez egy hete volt.Azóta folyamatosan esik kissebb nagyobb megszakitásokkal.Még várok egy kicsit és meglátni hogy mi lett,de szerinten 90%,hogy vethetem ujra.Haver 2 hete elrakta és meg sem mozdult neki.A tök meg ugye nem szereti a hideg talajt.
Egy jól beállított kombájnból,egyenesen a gépbe öntheted a repcédet.A préselés után egy 950-es és egy 1050-es vásznon átszűröd az olajadat és már kész is az étkezési repceolajad.
Tökmagot nem kell darálni.Egész szemek mehetnek bele,nem gond a gépnek.
Magáról a tökmagpréselésről azért el lehet mondani,hogy egy kicsit misztikus.Ha valaki rájön,hogy hogyan tudja a legoptimálisan kipréselni a tököt,akkor az hétpecsétes titokként kezeli azt.
A gépek súlya 60 kg-350-ig terjednek.
Sajnos nem tudom,hogy hogyan kell a hozzászólásra válaszolni.Kerestem,de nem találtam...
3117 hozzászólás
Válasz #516. hozzászólásra
Nekem alghanem felejős-újravetős a nagy része, mérgemben le sem fotóztam, holnap indulunk újravetni
Válasz #515. hozzászólásra
Arról nem csináltam képeket, mert az csak hobby szinten van....de szerintem igen faxa. Van egy kis perzselés a levél széleken, azt nem tudom, hogy a vihar vagy a ruondop mega vissza verődés lehet-e. Szerintem tuti jó.
Ha gondolod egy két fészket lekapok és küldök képet.
Válasz #514. hozzászólásra
Szabi, a tökmagod mit szólt az özönvizhez?
Válasz #513. hozzászólásra
Cimbi, eddig én is osztottam a véleményed, de miután ma kinn voltam terepszemlén, sajna már más a véleményem, nemsokára másolok be képeket
Válasz #512. hozzászólásra
szntem nem szabadna kivinnie.
Az eső előtt elvetett parcellákon dolgozik a gyomirtó, nemcsak a gyomokat viszi, hanem a tököt is nyirja rendesen. Szerintetek megússza a tök vagy felejtős az egész, és újra kell vetni???
Válasz #509. hozzászólásra
Csak nyugodtan vesd még el, még mi is ezután fogjuk vetni, minél melegebb a talaj, annál gyorsabban kel a tök.
Töknézőbe jártunk,de legalább szépen kikelt.
Szevasztok töktermelők.
Én most akarok először olajtököt vetni,de még nem sikerült a földbe tenni az esők miatt.Mikor van az optimális vetési ideje és meddig nem késő elvetni. A válaszokat előre is köszönöm.Üdv.
Válasz #507. hozzászólásra
a virágzáskori időtől függ, mikor a miénk virágzott volt csapadék, volt kötés, a korábbiak nem kaptak esőt, nem kötöttek.meg hát ami most kint van az azért eléggé stresszelve lesz, bár az időjárás okozhaz még sok meglepit az idén.
Válasz #506. hozzászólásra
Tapasztalatból mondom, hogy " néha " a késői vetés jobb lehet, álltalában viszont a vetésidő késésének arányában csökken a termés is
Válasz #500. hozzászólásra
Mi egyik évben junius 1-én tudtuk elvetni, és jobb lett mint sokaké. Kitartás
Sziasztok!
Van vki aki Csongrád megyében "tököl"?
Előre is köszi
Kicsit hiányos úgy látom!
?
na..
nekem így néz ki az olajtök
Válasz #499. hozzászólásra
Neked legalább a földben van, nekem pedig..............
Válasz #498. hozzászólásra
Majd meglátjuk!
Válasz #497. hozzászólásra
Szerencsés ember vagy
Ma sikerült elvetni a tököt!
Remélem ki fog kelni.
Válasz #495. hozzászólásra
Válasz #490. hozzászólásra
Ez 50 mm csapadék után van.
Válasz #493. hozzászólásra
Várj, bekapcsolom a skypot.
Válasz #492. hozzászólásra
Hogyan?
"Karcsúsítsd" le
Sok helyen itt már a vetőgép nyomában sorol a viz.
Válasz #489. hozzászólásra
Én máj.1. vetettem az egyik részét,az 6.-án kapott 28 mm,7.-én 17 mm esőt.Ez a darab szépen kisorolt,a másik darab az máj.3. lett vetve,az most keleget.Vannak képeim csak nagy a mérete,nem tölti fel.
Válasz #488. hozzászólásra
Pont elvetettem és 2perc múlva szakadt.Ez egy hete volt.Azóta folyamatosan esik kissebb nagyobb megszakitásokkal.Még várok egy kicsit és meglátni hogy mi lett,de szerinten 90%,hogy vethetem ujra.Haver 2 hete elrakta és meg sem mozdult neki.A tök meg ugye nem szereti a hideg talajt.
Válasz #487. hozzászólásra
Milyen stádiumba kapta az esőt?Enyém most kezd sorolni.De még van csírába sok.Vetőmagotok van?Nekem maradt ki,kb 25 kg.
Remélem srácok nemsokan jártak ugy a tökkel mint mi.A mag a sok esötöl és a hideg talajtól betaknyosodott a földben és ráqrtunk.Lehet ujra vetni.
Válasz #485. hozzászólásra
Nyugodt szivvel ajánlom, csak legyen, aki kimagozza a termést
Válasz #484. hozzászólásra
Ma fújtam le egy barátomnak a kertjét oszt kérdi van-e valami magom raktáron !? Mondom: tök. Érdekli......Szeret ő is ropogtatni.....
Válasz #483. hozzászólásra
Tavaly az 1 termelőm kigyomirtózta a magról vetett hagymáját, jún. elején vettem rá a tökvetésre,485 kilót szedtünk hekijéről jún 10. vetéssel
Válasz #482. hozzászólásra
Meddig lehet vetni időben ????????
Válasz #481. hozzászólásra
Ez a Hesta fajta veri mindet, erre mérget vehetsz
Válasz #480. hozzászólásra
Nem a befutóra tett....
Válasz #473. hozzászólásra
Szabi, mi van az átkozódos szomszéd q....ával?
Válasz #474. hozzászólásra
Pontosits légyszi ,hol Nógrádban,mert vlhol a környéken termelgetsz
Válasz #475. hozzászólásra
Galériámban megtekinthető
ide nem tudtam feltölteni...
Válasz #475. hozzászólásra
A környékünkön így néz ki a tök.
Válasz #473. hozzászólásra
De jó nektek itt még esély sincs a vetésre.Nógrád m.Talán a jövö hét vége.
Válasz #472. hozzászólásra
Ripp-ropp kikelt a mag !!!!!
Az utcánkban van egy 7szentséges, hárpiás, rosszindulatú vénqr.a akinek oda lett........
Mai tevékenység, trutyis tökmag újramosása és száritása
Válasz #470. hozzászólásra
Küldtem az e-mailt.
Válasz #466. hozzászólásra
Küldj egy címet,holnap feladom a magot.dobosizsofi@freemail.hu
Válasz #468. hozzászólásra
Kattintás a balfelső sarokban lévő Válasz a .... hozzászólásra és már irhatsz is annak akinek akarsz
Thomas!
Egy jól beállított kombájnból,egyenesen a gépbe öntheted a repcédet.A préselés után egy 950-es és egy 1050-es vásznon átszűröd az olajadat és már kész is az étkezési repceolajad.
Tökmagot nem kell darálni.Egész szemek mehetnek bele,nem gond a gépnek.
Magáról a tökmagpréselésről azért el lehet mondani,hogy egy kicsit misztikus.Ha valaki rájön,hogy hogyan tudja a legoptimálisan kipréselni a tököt,akkor az hétpecsétes titokként kezeli azt.
A gépek súlya 60 kg-350-ig terjednek.
Sajnos nem tudom,hogy hogyan kell a hozzászólásra válaszolni.Kerestem,de nem találtam...
:(