Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.08 FtUSD401.61 FtCHF440.53 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz eeda18 #2757. hozzászólásáraSzia ! itt nincs nagy veszély az őzek egyszer kétszer megeszik zölden de nem vészes tavaly inkább a pockok okoztak gondot !
üdv mindenkinek! olyan kérésem lenne ha valakinek van MOTY KE1800 vagy MOTY KE2000 vagy nagy debreceni e az le tudná fényképezi közelebbről hogy miből van a felszedő és a törő dob közöt behordó szalag vagy lánc vagy szíj vagy milyen megoldást használnak. előre is köszönöm a képeket és a hozzá szólásokat!
köszönettel:
balázs18
Válasz Mf-es? #2745. hozzászólásáraMi volt a takarónövény? Nem fagyott le túl korán? A sok eső nem tömörítette vissza a talajt? Beletudja tenni a magot majd a vetőgép, vagy valamivel csinálsz magágyat?
Válasz .Ropi #2740. hozzászólásáraHa meg van rakva.Igaz nem volt még teli.Héjas volt 80%-ba teli,19 mázsa volt rajta.
És,ha a szedési idő rövidebb,több jut szárításra.Nem kell annyit éjszakázni.
Válasz Janasystem #2734. hozzászólásáraKicsi a teljesítménye.A debreceninek 2 x akkora,szóval nem rossz gép.De van itt egy újszerű 2000-es,10-14 ha/nap amit felszed.
Legalábbis ennyit mondott.
Debreceni 2 ha.,moty 1800 4-5 ha/nap,egy 450 kilósból.
De rendesen kell nyomni a személyzetnek.
üdv mindenkinek! olyan kérésem lenne ha valakinek van MOTY KE1800 vagy MOTY KE2000 vagy nagy debreceni e az le tudná fényképezi közelebbről hogy miből van a behordó szalag hogy lánc vagy szíj vagy milyen megoldást használnak. előre is köszönöm a képeket és a hozzá szólásokat!
köszönettel:
balázs18
Válasz Kismumus74 #2728. hozzászólására
ez a téma már ment itt ,mindenki nagy lázba volt érte ! van egy gép az országba ,amit annó árultak most a 3. gazdájánál van de nem müködik igazán nem kiforrott technika még :)
Sziasztok!
Nehany ismerosom mar tavaly termelt olaj tokot es most en is szeretnek.ok nem hasznaltak gyomirtot csak kapaltattak, de nekem nincs erre lehetosegem.
Kerdeseim:
-kevesbe fitotoxikus ketsziku gyomirtot mit hasznaltok
-ok vetik el nekem is SPC-vel, de viszont csak 150 kg mutragyat tud kiadni a gep:lombtragyat hasznaltok-e es milyen hatekonysaggal?
A valaszokat elore is koszonom.
Sziasztok! Tudom, hogy nem olajtök, de segítséget szeretnék kérni vecsési indás tök termesztéssel kapcsolatban hátha valaki termelt már:
1: vetés ideje és módja
2: tő és sortávolság
3: javasolt öntözéstechnológia
4: tenyészidő
5: szedés gyakorisága, terméshozam
3117 hozzászólás
Válasz bodozoltan23 #2766. hozzászólására
Attól függ milyen teljesitményü a ventilátor és a kazán
de ezek álltalában üzem közbe derülnek ki de akár 20 vagy 40 cm vastagon is szokták rakni
Válasz Janasystem #2765. hozzászólásáraSzia,a mag az asztalra milyen vastagon mehet rá?Koszi.
Válasz bodozoltan23 #2763. hozzászólására6x9 - es
Üdvözlöm
zöld tökmagot keresnék
van e esetleg valakinek eladó?
Sziasztok,a száritó asztalnak az alja 6 vagy 8as furatú kell,hogy legyen.A 8on áteshetik a mag?Köszi.
Válasz eeda18 #2759. hozzászólására
azokat még nem láttam benne :D sztem nekik nem izlik az őzeknek is csak a folyadék miatt sztem
Válasz trikolor5 #2756. hozzászólására
Üdv!
Tavalyról maradt kb 2,6 kg jó hozamu Gleisdorfi OPAL vetőmag, ha érdekli, hívjon fel
tel:0036-30-859-3195
Válasz Janasystem #2758. hozzászólásáraKöszi. Vadnyulak? erre elég sok van őz is nyúl is.
Válasz eeda18 #2757. hozzászólásáraSzia ! itt nincs nagy veszély az őzek egyszer kétszer megeszik zölden de nem vészes tavaly inkább a pockok okoztak gondot !
Sziasztok!
Vadkár ellen hogyan szoktatok védekezni?
Köszi a válaszokat. e
Üdvözlet! egy kis területre vetnék olajtököt, nincs véletlenül valaki aki eladna 2kiló vetőmagot? Köszönet!
Válasz Manfanatics #2754. hozzászólásáraVetés előtt és vetéskor
Sziasztok!
A műtrágyát mikor érdemes kiszórni? Vetés előtt vagy után?
Válasz bodozoltan23 #2752. hozzászólásáraigen azt akartam írni bocsi! van fent kép itt a korábbi hozzászólásaimban! idén csinálok egy nagyobb szárítót!
Válasz Kovacsa #2750. hozzászólására10000 légköbméter/óra,akartad irni.Mivel száritasz?
üdv mindenkinek! olyan kérésem lenne ha valakinek van MOTY KE1800 vagy MOTY KE2000 vagy nagy debreceni e az le tudná fényképezi közelebbről hogy miből van a felszedő és a törő dob közöt behordó szalag vagy lánc vagy szíj vagy milyen megoldást használnak. előre is köszönöm a képeket és a hozzá szólásokat!
köszönettel:
balázs18
Válasz bodozoltan23 #2749. hozzászólásáraÉn is bajban vagyok ezzel, a 10 métereshez olyan 10-12 légköbméter/órásat szoktak használni!
Üdv,5*2m száritóasztalhoz milyen nagyságú ventilátor szükséges,mennyi köbmeter levegőt kell megmozgasson?
Válasz Mf-es? #2745. hozzászólásáraMi volt a takarónövény? Nem fagyott le túl korán? A sok eső nem tömörítette vissza a talajt? Beletudja tenni a magot majd a vetőgép, vagy valamivel csinálsz magágyat?
Jövőre így szeretném,2:21 nél látszik,vetik a rozsot,mint takarónövényt.
https://www.youtube.com/watch?v=zedOvJetl0o
Válasz mgbiztositas #2744. hozzászólásáraElfagyott takarónövénybe lesz egy kísérlet.
MF-es!
Van-e tervbe az idén :
vagy takarónövénybe vetni olajtököt vagy valami társnövénnyel együtt vetni?
Válasz .Ropi #2740. hozzászólásáraHa meg van rakva.Igaz nem volt még teli.Héjas volt 80%-ba teli,19 mázsa volt rajta.
És,ha a szedési idő rövidebb,több jut szárításra.Nem kell annyit éjszakázni.
Válasz Manfanatics #2736. hozzászólásáraahogy írtam ezek a cégek hirdetnek vetőmagot olajtökből
A Lajtamag mgkft, a raffaisen-agro és a SzentesiMag
a kertimag nem tudom árul e nagyobb kiszerelésben
Válasz Mf-es? #2738. hozzászólására15 mázsa jön róla le szárazon általában. Gyári 2x0,5x8-as Örményesi. Tiédről 25 mázsa száraz jön le?
Válasz Mf-es? #2735. hozzászólásáraHát igen ,nem mindegy,hogy 1800mm vagy 2500mm a dobnak a hossza :)
Válasz .Ropi #2737. hozzászólásáraKicsi az asztalod.25 mazsa ramegy az enyemre.Nem mindegy,hany ora alatt szeded teli.
Válasz Mf-es? #2735. hozzászólásáraA szárítód hogy bírná a 2000-eset? Nekünk amit a debreceni kiszed, azzal is csurig van a szárító
1 hektárra való fémzárolt olajtök vetőmagot keresek. Ha valaki tud eladót kérem szóljon. Köszönöm.
Válasz Janasystem #2734. hozzászólásáraKicsi a teljesítménye.A debreceninek 2 x akkora,szóval nem rossz gép.De van itt egy újszerű 2000-es,10-14 ha/nap amit felszed.
Legalábbis ennyit mondott.
Debreceni 2 ha.,moty 1800 4-5 ha/nap,egy 450 kilósból.
De rendesen kell nyomni a személyzetnek.
Válasz Mf-es? #2733. hozzászólásáraMi a baj az 1800-al ? Rövid a dob ? kevés a teljesitménye? olyan sokkal többet tud a 2000 -es?
Válasz jenei.adam94 #2732. hozzászólásáraHasználtat honnan?Kellene egy olcsó moty 2000.
Tisztelt Gábor!
Forgalmazunk használt és új tökmagbetakarítógépeket és szárító és mosó berendezéseket.
Hívjon fel: 06 20 414 71 82
üdv mindenkinek! olyan kérésem lenne ha valakinek van MOTY KE1800 vagy MOTY KE2000 vagy nagy debreceni e az le tudná fényképezi közelebbről hogy miből van a behordó szalag hogy lánc vagy szíj vagy milyen megoldást használnak. előre is köszönöm a képeket és a hozzá szólásokat!
köszönettel:
balázs18
Válasz Kismumus74 #2728. hozzászólására
ez a téma már ment itt ,mindenki nagy lázba volt érte ! van egy gép az országba ,amit annó árultak most a 3. gazdájánál van de nem müködik igazán nem kiforrott technika még :)
Sziasztok.Kisebb méretű tökroppantóra lenne szükségem,ha tudtok valakinél eladót,kérem segitsetek,előre is köszönöm.
Sziasztok. Mit találtam:https://youtu.be/6RnG4kALA9Y
Melyik műtrágya jó a tök alá tavasszal? És milyen arányban kell kijuttatni?
Köszi!
Válasz Janasystem #2724. hozzászólásáraOké.
Sziasztok!
Nehany ismerosom mar tavaly termelt olaj tokot es most en is szeretnek.ok nem hasznaltak gyomirtot csak kapaltattak, de nekem nincs erre lehetosegem.
Kerdeseim:
-kevesbe fitotoxikus ketsziku gyomirtot mit hasznaltok
-ok vetik el nekem is SPC-vel, de viszont csak 150 kg mutragyat tud kiadni a gep:lombtragyat hasznaltok-e es milyen hatekonysaggal?
A valaszokat elore is koszonom.
Válasz Manfanatics #2723. hozzászólásáraJelölj be !
Válasz Janasystem #2722. hozzászólásáraMegvagy :)
Válasz Manfanatics #2721. hozzászólására
Pontyal vagyok lefotózva fehér autó eleje látszik mögöttem a profilképen!
Válasz Janasystem #2719. hozzászólásáraSzia!
Bocsi, de kb kismillió szabó János van facebook-on :)
Valami közelebbi?
Sziasztok! Tudom, hogy nem olajtök, de segítséget szeretnék kérni vecsési indás tök termesztéssel kapcsolatban hátha valaki termelt már:
1: vetés ideje és módja
2: tő és sortávolság
3: javasolt öntözéstechnológia
4: tenyészidő
5: szedés gyakorisága, terméshozam
Előre is köszönöm a válaszokat
Válasz Manfanatics #2718. hozzászólására
Szia! Keress meg Facebookon Szabó János
Ózd, Putnok és Kazincbarcika térségében vállal valaki tök vetését, aratását bérmunkában?