Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- GPS területmérés új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- AKG támogatás új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Haszonbérleti szerződés új
- Agro+Mash Expo és Agrárgép Show új
- Robotkormány új
- Magról vetett hagyma új
1167 hozzászólás
Válasz #65. hozzászólásra
Rakj róla képet!!
Satupadon szerszámokkal,nekiállsz letakarítod és elkezded bontani ahol kötést (menet,biztosító gyürüt találsz)
Válasz #65. hozzászólásra
Letekered az alját és szétesik.... gondolom. Ha nem akkor tegyél fel róla képet. Minek a munkahengere?
üdv!
teleszkóp munkahengert hogy kell szétszedni?
Válasz #62. hozzászólásra
itt
Válasz #59. hozzászólásra
Mtz orbitosra!
Mézga erre gondoltál???
Válasz #59. hozzászólásra
megkérdezhetném hol találom ezt a topikot
Válasz #60. hozzászólásra
igen veterán, képet nem tudok küldeni, nem vagyok otthon, ma tudtam meg, hogy végre lett, és túl sok fogalmam nincs hogy megy az átalakítás
Válasz #58. hozzászólásra
Tudsz képet küldeni az alkatrészekről??
Felfogatáshoz gondolom egy konzolt kellene gyártani olaj biztosításához valami szivattyút beépíteni plusz valami munkahenger félét???
Veterán lenne a masina????
Válasz #58. hozzászólásra
van itt erről egy egész topik. komplett leírások, fényképek
Válasz #56. hozzászólásra
szervókormányművet kéne át alakítani, olyan gépre amin csigás volt eredetileg
Válasz #56. hozzászólásra
Válasz #54. hozzászólásra
Harmadjára is megkérdezzem???
Válasz #53. hozzászólásra
gond nincs, sőt végre van alkatrész, csak át kéne alakítani
Válasz #53. hozzászólásra
összerakni amit kell, ahhoz képest igen
Válasz #52. hozzászólásra
Mihez képest???
Mi a gond???
SEGÍTHETEK??
Válasz #51. hozzászólásra
Messze vagy
Válasz #50. hozzászólásra
Mi a gond???
Segíthetek???
Tud valaki jó hidraulika szerelőt, Csepel körül?
Válasz #48. hozzászólásra
Kérem nézzétek meg ezt a képet mer bejelöltem egy részt ahol két rugó van ami feszít egy-egy golyót , az enyémben az egyik rugó helyett egy perforált csődarab van. Ez nem lehet probléma?
Válasz #47. hozzászólásra
Mert bekötöttem így ahogy az ábrán van és a kormányt nem tudom elforgatni csak megmozdítani viszont amikor megmozdítom a munkahenger kitér és ezt csinálja mindkét irányba
Válasz #46. hozzászólásra
Akkor jól látom hogy kell hozzá egy szelep? Tehát nem elég a szivattyúval összekötni a kormányművet, hanem kell közé valami?
Válasz #45. hozzászólásra
Itt jobban látod,a kormányzásnál keresd:
http://kepfeltoltes.hu/view/111009/075_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Válasz #43. hozzászólásra
Itt a bekötés:
itt a kép
Helló! Ismét problémával fordulok hozzátok. Van egy orsta típusú orbit kormányművem csak nem tudom bekötni, a 4db csatlakozásnál van felirat rendre: A, D, ZR,ZL. Először bekötöttem ugy hogy a D-re kötöttem a nyomást az A-ra a tartályt, a másik kettőre a munkahengert, de mikor beindítottam a traktort nem bírtam elmozdítani a kormányt de amint erősebben megpróbáltam a motor elkezdett füstölni valószínűleg megfogta a szivattyú. az orbit szivattyút mellékeltem.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Válasz #41. hozzászólásra
Hát ez így nekem nem mond semmit nem ismerem ezeket az alkatrészeket.
Az viszont biztos, hogyha rossz olaj van benne akkor tud melegedni a rendszer és főni az olaj az biztos.
Válasz #40. hozzászólásra
Ja a képek!
Válasz #39. hozzászólásra
Hello! Írtad hogy nem tudod hogy milyen rendszerű a hidraulikája. Mivel ez egy házi készítésű traktor így nem szabvány rendszer. A hidromotor tipusa:Ehrenreich trw
a szivattyú: A16xt ez valójában a bolgár targonca szervószivattyúja, illetve a bolgár targonca vezérlőtömbje. A képeken láthatóak
Válasz #37. hozzászólásra
Tegyél bele valami jó vastag olajat!
Nemtudom milyen rendszer van rajta, de sok Komatsu mg ilyen gépeknek 15-40-es motorolaj kell a hidrosztatikába!!!!
és síma 46-os vagy 68-as hidro olajjal meg megpusztul egykettőre.
Én kombájnokba hidraulikába-hidrosztatikába egy ideje a Hardt Oil Caterp nevezetű hajtó és hidraulika olaját használom. Ez hidraulika olaj de a hajtóműveket is bírja kenni, rakodó árokásó dzsíszíbí kamacsu cater ilyen gépeknél is sokszor egy olajból dolgozik minden, hidraulika és a hidrosztatika is, azokba ez nagyon jó így hát a kombájnoknál is megpróbáltam.
A Ferguson mutatja digitálisan a hőfokot, azóta amióta ez van benne 50fok felé még egyszer ment csak, kint 38fok volt én meg a nagypartot vágtam ekkor 54foig felment a hidraulika hőmérséklet.
Előző években 60-70-ig is felment ilyenkor simán.
Válasz #37. hozzászólásra
Hmmm...én LKT-n szoktam így járni, ha megmelegszik olaj, akkor csörlő vonóereje nagymértékben gyengül, néha alig húz, mikor rossz szokott lenni hidromotor rajta. De ez LKT. Csak egy példa volt, mert lehet más a baj....
Válasz #36. hozzászólásra
Hello! Ma tovább próbálgattam és rájöttem, hogy amint felmelegszik az olaj már nem bír menni a hidromotor. Míg hideg addig viszonylag jó.
Válasz #35. hozzászólásra
Az lehet megvan a nyomás, de nem mindegy, hogy mennyit szállít a szivattyú és mennyit nyel el a hidromotor. Ha töbet nyelne el a motor, mint amennyit kap, akkor is felléphet ez a probléma :)
Hello! Van nekem egy házi készítésű traktorom és fűnyíráskor az előremenetelt egy hidromotor végzi. Az a probléma hogy gyenge a hidromotor vagyis mikor megáll a nyomás megvan mert a visszafolyóágban folyik az olaj. MI lehet a probléma?
Üdv mindenkinek!
Nekem egy olyan hidraulika szaki elérhetősége kellene, aki keni-vágja a forwarderek hidrohajtását, vagy a dugattyús rendszerek működését minden tekintetben.
Ha valaki tud ilyen emberről és szívesen megadja az elérhetőségét azt megköszönném, de ne ide, hanem a csharly17@freemail.hu e-mail címre:)
Köszönöm
Sziasztok!
Válasz #31. hozzászólásra
Egy átfolyásszabályozó lehet, T-088-on van hasonló amivel a lehordólánc sebességét lehet beállítani.
Válasz #31. hozzászólásra
ez a t088-as trágyaszóró hidraulikus mennyiségszabályzója a lehordólánchoz(de másba is beépithető)
Üdv mindenkinek!Meg tudná valaki mondani hogy ez mi?
Előre is köszönöm!
Válasz #28. hozzászólásra
Ebben egy sima kétfokú kézi váltó van, ami rendesen működik...Amúgy elvileg megvan a gond, mégpedig a kisnyomású része lehet eldugulva, mert azzal vezérelt a szivattyú, hogy mekkora legyen a kitérítése és mennyi olajat nyomjon át magán...Na amúgy a daru szűrő el volt törve és felét elvitte már a rendszerbe:S...de 400-as rész tuti nem dugult, mert az még a vasat is áttolja magán, max szétesik az egész:)
Valószínű a 30 baros nyomásnál dugulás van...most jö megint egy rendszermosás:(
Válasz #26. hozzászólásra
Ebbe van igazság!
Válasz #19. hozzászólásra
http://www.valbert.hu
Válasz #24. hozzászólásra
Hali nem lehet ,hogy a sebességvéltó(estleg terepváltó) nem vált át és nagy sebességfokozatban marad,igy volt itt egy kombájnos ,panaszkodott hogy nem megy fel a dombra,a váltórudazata volt elállitódva ,és mindig 3.-ban volt
Válasz #24. hozzászólásra
Nagyjából értem. De ha csak 1 hidromotor van akkor én csak ott keresgélnék. Valahol elvész a nyomás. A hidromotor is fel lett újítva?
Az a baj ezekkel hogy vagy kitököli magának az ember vagy a gatyáját is ráfizeti a szervízre. És van hogy a szervíz is csak okoskodik, próbálkozik aztán vagy összejön neki vagy próbálkozik mással. Persze a mi zsebünkre.
Válasz #23. hozzászólásra
4 tengelyes gép és 1 hidromotor van az egészen. Onnét osztóműből megy tovább kardánokkal. A nyomás meg van, de olyan, mintha maga az olajmennyiség nem lenne meg, mert axiál dugattyús a szivattyú és a hidro motor is. Szivattyún vannak leoldó patronok amik erre a nyomásra vannak belőve és az alatt nem enged el/át.
A nyomás akkor is meg van, mikor megáll dombon, de ez egy két körös rendszer. Van ez a nagy nyomása, és van egy alacsony nyomás része is, ami a vezérlő nyomás...
Válasz #21. hozzászólásra
És amikor megáll partnak akkor is tudod mérni a nyomást? Akkor is megvan?
Válasz #21. hozzászólásra
Nem láttam még ilyet közelről de egy csúszókormányzású rakodógépet összelegóztam kosárból két éve. Szóval ott is hiába lettek felújítva a szivattyúk az egyik oldal sokkal gyengébb volt mint a másik. A kerékhajtó hidromotort is gatyába kellett rázni azon az oldalon, azóta ilyen gond nincs vele. Attól szerintem még lehet nyomásod hogy a hidromotorod xar. Csak ép nem dolgozik a nyomás a motorban hanem a réseken átszökik. De ez csak okoskodás azért. Mindenesetre azért valahová lenni kell a nyomásnak ha a szivattyú megcsinálja. Hány tengelyes gép, hány hajtóhidromotorral?
Válasz #20. hozzászólásra
Maximálisan odafigyelek az ilyesmire:).
Csak annyit nem értek, hogy ha megvan nyomás, és hidro motor is perfekt, akkor miért áll meg dombon felfele...
Kb úgy viselkedik, mintha megcsúszna a kuplung...
A leoldó patronok sem oldhanak hamarabb és át sem engedhet kisebb nyomáson, mert akkor nem lenne meg a megfelelő nyomás.
Válasz #19. hozzászólásra
És a hidromotorok nem lehetnek xarok? Rendszer ki lett takarítva? Mert ha a tönkrement szivattyúból vagy motorból lekopott alkatrészek bent keringenek az olajban akkor gyorsan elintézik a felújított alkatrészeket is.
Üdv mindenkinek.
Nekem nem mezőgazdasági gép problémám van. Én fakitermelő vagyok és azért regisztráltam ide, mert hátha tud valaki segíteni, mert más már nem jut az eszembe.
Van egy FMG 678 típusú forwarderem. Ezen elromlott a hidro hajtás. Tudni érdemes, hogy egy 20 éves gépről van szó, amint Rexrot hajtásrendszer van. Miután elromlott, feltettem rá egy felújított szivattyúsort, amivel már nem volt olyan, mint elődjével. A probléma megint előjött és visszaszereltem rá az előzőleg levett és szintén felújított szivattyút. Olyan gondom áll fent, hogy a menetelő szivattyú megcsinálja a megfelelő nyomást, mert lemértem. Előre menetben megvan 450, hátra pedig 400 bar nyomás. ennek ellenére úgy viselkedik a gép, hogy dombon fölfele, rakottan simán megáll és nem megy sehova. Nyomás meg van, minden új és mégsem jó.
Szóval esetleg ha valaki tud olyan hozzáértő embert + elérhetőségét, aki ért az ilyesmihez, azt nagyon meg tudnám köszönni.
Üdv:Karesz!
Valakinek esetleg van valami tapasztalata IH MX270-nél a kihelyezett hidraulika nem hajlandó emelni, ha az olaj már meleg.Hidegen nincs baj.Már emeltünk a készenléti nyomást, de semmi változás.