Hirdetés
Cikkajánló
Terjed és embereket fertőz a madárinfluenza – a szakértők aggódnak
A magas patogenitású A(H5N1) madárinfluenza-vírus fertőzése súlyos emberi...
Sajtóközlemény
Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
1167 hozzászólás
Válasz #16. hozzászólásra
az nh és a jd gyári olaját kérdeztük meg szerelőtől hogy nem lesz e gond ha eszközt cserélünk.
Azt mondták hogy ezek az olajok teljesen hasonlóak.
Kinek van tapasztalata különböző gyártmányú traktorokban azonos olaj használatáról a közös munkagépek miatt? Pl.: a közismert Agip Rotra Jd/F minden közös hidraulika/váltó rendszerű traktorba jó?
Válasz #4. hozzászólásra
Köszi!
Eszembe juthatott volna.
Válasz #13. hozzászólásra
Én csak a kisgépről tudok mesélni. Azt szó szerint kosárban vettem motor nélkül szivattyú hidromotorok totál szétszedve az utolsó csavarig. 3 kenyeresládában hozták ide.... egy hétig csak néztem... aztán addig kutakodtam anetem amíg találtam hozzá online alkatrészkatalógust. összeraktam, beleszerkesztettem egy felgenerálozott multicar motort. De nem akart rendesen működni a menetelő egység. Gyenge volt folyt az olaj. Aztán szép lassan meglettek hibák... az utolsó most karácsonykor. Ennek az volt a tünete hogy a bal oldali menetelő résznek 2-3 óra munka után teljesen bekeményedett a karja lábbal is alig bírtam tolni de ha toltam akkor ment, volt benne erő. Most volt egy tengelytörésem a hidromotorba evégett szét kellett szedni... a dugattyús szivattyú bronz csúszótárcsáját összekaparta a hidromotorból letört borda darab. Elvittem síkba köszörüni a szivattyúházat és a bronztárcsát is. A bronz tárcsát elék kókányul csinálták meg... elvittem egy helyi esztergályos szakihoz aki felszabályozta szépen. És ő megnézte a másik oldaláát is hogy szerinte az is görbe... és tényleg, billegett rendesen a helyén. Felszabályozta azt az oldalát is. Azóta gyufaszállal lehet tologatni a kart benne egész nap. Nem keményszik be. De amikor először összeraktam akkor vadi új bronztárcsák mentek bele adták a géppel. És az első perctől kezdve volt ez a karbekeményedős hibajelenség. Szóval valszeg már az új tárcsa is görbe volt benne.
Válasz #11. hozzászólásra
noés mit tanultál mesélj!!!
Én is szétszedtem többször is, aztán hivatalos helyen is de minden rendben volt és aztán X-idő után megint kiment belőle...
Milyen olajat használsz bele???
Én most Caterpillar hajtó és hidraulika olajat vettem tavaly legutóbb ésazt raktam a ferga kombájnba is. Ez a leg megfelelőbb a hidromotoroknak azt mondták a hidraulikások.
Mondjuk régen a 106-os dominátárokba meg tettek akármilyen hidraulika olajat nem számított és mentek rengeteget...
Válasz #8. hozzászólásra
A tiéd már szerintem szervo rásegítéses vezérlésű... az bonyolultabb az enyémnél... akkor ott valószínűleg belül lesz szétesve vagy szétkopva valami aminek középállásban kellene tartania a kart. Nem irígyellek, havernak nézegettem a bobiját... cefetül össze van sűrítve benne minden.
Válasz #10. hozzászólásra
Ez már régi kérdés volt azóta sokat kitanultam belőle. :)
Válasz #2. hozzászólásra
A newholland kombájn hidroszivattyúján nekünk is többször kinyomta a tömszelencét és nemtudom hogy miért...
ha jók a hidrosztatikus dolgok akkor mesések de ha beléjük jön a baj akkor sok ideget megeszel az tuti
Válasz #7. hozzászólásra
ezt megnézem de itt szerintem nincs rugós biztosítás mert amikor teljesen előre tolom akkor is meg áll ott egy helybe a kar
Válasz #6. hozzászólásra
előre is meg hátra is mozog mikor merre dől a kar ahogy akarja éppen!
Válasz #5. hozzászólásra
Nekem a case-n a szivattyún van egy rugós szerkezet ami középállásba tartja a kart ha elengedem. ÉS az ovális furatokkal van felrögzítve lehet kicsit ide-oda tologatni. Beindítom a gépet, krokodillal felemelem az egyik oldalát és addig játszom vele míg a levegőben lévő kerék se forog, tehát apszolult középállásba van a szivattyú vezérlőtárcsája. Aztán ugyanezt eljátszom a másik oldalon is és kész.
Válasz #5. hozzászólásra
Hol előre hol hátra vagy mindig ugyanabba az irányba?
ha már hidromotor akkor kérdezek én is egyet!
ha valaki szerelte már ezeket nekem a bobcatbe olyan gondom lenne hogy a menetelőnél nincsen meg a közép állás tehát mindig megy valamerre csak éppen lassan és nem tud megállni egy helybe.
de általában hideg olajnál jobban érződik mikor már mozogtam vele kicsit már nem zavaró
az a kérdés hogy valami kopás miatt lehet ez vagy csak rudazat?? vagy van e valami ötlet??
Válasz #3. hozzászólásra
Ifa
Tudtok ajánlani valami olcsó, egyszerű hidraulikus útváltó szelepet?
Két db EB-4 -es pótkocsi szelep is megfelelő lenne, de azt sem tudom hol lehet kapni.
Kevés a 2 pár kivezetés a trakin, kellene még egy pár, így ez lenne a legegyszerűbb megoldás.
Konkrétem az lenne bajom hogy egyik oldalon kinyomja hajtó hidromotor szimeringjét mihelyt el akarok vele indulni a botkormányt pedig lökdösi visszafelé ugyanazon az oldalon. A hidromotort szétszedtem már kétszer semmi rendellensességet nem találok benne.
Üdv! Van valakinek szerelési tapasztalata csúszókormányzású rakodógépek menetelő szivattyúival-hidromotorjaival kapcsolatban?