Gázolaj árak 639 Ft Benzin árak 631 Ft EUR 403.55 Ft USD 391.08 Ft CHF 429.92 Ft GBP 484.5 Ft

Fórum

Hidraulika, hidromotor

Létrehozta: , 2009-02-20 19:38:57

Kedvencekhez Segítség

1170 hozzászólás
Nincs profilkép
#1170 Gyula.,
2025-01-09 16:05:38

Válasz Erdőjaro #1168. hozzászólásáraSzívócső belsejét nézd meg ,nem é szívta össze a belső gumirozàst a drótszövet alatt cső belsejében .

Nincs profilkép
#1169 R Sándor
2025-01-08 20:33:58

Válasz Erdőjaro #1168. hozzászólásáraElvileg lehet rugó törés a hengefejben ha dugatyus szivattyú, bár még nem szedtem szét ilyet Woma szivattyút csináltam többször "porcelán" dugatyus 120 bart nyomott vízből.. annak ez volt a baja ilyen jelensegnel

Nincs profilkép
#1168 Erdőjaro
2025-01-08 17:21:44

Segítséget kérnék,adott egy Kcr darus ifa, a darut egy 80literes dugattyus szivattyu táplálja. Egyik pillanatról a másikra elkezdett remegni a rendszer,a csövek és a munkahengerek is csak lassan működnek. Az olajszintet néztük azonnal,valamint hogy a szűrő nem e dugult el,de nem ez az ok sajnos. Arra gyanakszunk még,hogy falslevegőt szívhat, a szívőcsőnél a bilincs mellett,de akkor ott leállitva csepegnie is kéne nem?
Mi okozhat még ilyen problémát? Szivattyuban van valami ami ezt okozhatja?

Köszönöm

Nincs profilkép
#1167 termelo
2024-12-19 23:46:01

Válasz envagyok2 #1165. hozzászólásáraNem, nem beszéltünk el egymás mellet én normál körülményekről beszéltem!

Én ezt írtam, szóról szóra!

Hát elkezdődött smile scared

A hidromotornak nem tudsz se 170 se 350 bárt adni. Annak van egy saját igénye ami a terheléstől függ.smile hammer A fenti értékek csak maximum értékek. Ha nincs csak 170 de a hidromotor többet igényelne akkor az a fordulat nyomására megy.

Nem tudsz egy hidromotornak 1000 bár nyomást adni de még lehet 100-at sem ha nincs leterhelve. Sőt pont te tudnád megmondani üresjáratban mennyi a nyomás!
Annak a terhelésnek az az igénye.

Az nálad mennyi?

#1166 Gumóka
2024-12-19 23:34:35

Válasz envagyok2 #1162. hozzászólásáraNálunk utólag jött a szippantó, szakcég építette össze a kocsival, azoknak annyi kérdésük volt, mennyi a szivattyú köbcentije, a hidromotor náluk volt

Nincs profilkép
#1165 envagyok2
2024-12-19 23:34:29

Válasz termelo #1164. hozzászólásáraitt elbeszétünk egymás mellett, lehet akérdésfeltevés sem volt egyértelmő, én a 1000 bárra hegyeztem ki a mondtaot, hogy az egy normál motort szétvágna. ha a kérdés az, hogy az 1000 báros motrorba, amit arra építettek és 192 liter neéésre, abba csak 40et sikerült beltolni, akkro az persze egyértelmű, éppenhogy az ötödét forogná. ez így egyértelmű, a fordulatszám és nyelés között ilyen a kapcsolat, ceteris paribus. de ez nem szokott teljesíülni, mármint a ceteris paribus, pláne nem munkakörümények között. de ez csak mellékes megjegyzés volt.

Nincs profilkép
#1164 termelo
2024-12-19 23:24:38

Válasz envagyok2 #1160. hozzászólásáraMiért tereled magad sugárhajtású Don Quiote irányába?

Józan paraszt ésszel végig lehet gondolni a dolgokat. A 40 liter/percnél a hidromotor a névleges fordulata 1/5-ével forogna !

Nincs profilkép
#1163 envagyok2
2024-12-19 23:22:04

Válasz termelo #1161. hozzászólásáranincs itt ellenfmondás. a teljesítmény, az ugyan az, ha ugyan annyi olajat kapnak. de ehhez az kell, hogy a kisebb fordul mondjuk 4et, a nagyob bmeg kettőt. a nagyobbnak legyen kétszer akkora a nyomatéka, csak a számolás végett, és így kétszer akkora gépet tud megforgatni ez alatt a kettő foprdulat alatt, és így lesz egyforma a TELJESÍTMÉNY. nem a nyomaték. amit írtam, de ha nagyobba több olajat tudunk beletáplálni, mert többet képes nyelni, mert a kicsinek a több olaj már túl van az optimlis tartományán, akkro nagyobból nagyobb TELJESÍTMÉNYT lehet kihozni. én ebben nem látok ellentmondást. persze, de hamindkettőbe többet tolsz, akkor eltekintve a belső veszteségektől, gyan az a teljesíténye, de a lényeg, hogy a nagyobba többet lehet beletolni, azért építenek nagyobbat, hogy többet lehessen beletolni, és nagyobb teljesítményt lehessen kivenni belőle.

az második mondatom, ez " a teljesítmény. azért nem. "persze elírás, ide a nyomatékot akartam, mint amit a követkeuző mondtaban már magyarázok is, csak nem tudok gépelni, és ennyivel előrébb jár az agyam, mitn a kezem.

Nincs profilkép
#1162 envagyok2
2024-12-19 23:14:34

Válasz Gumóka #1159. hozzászólásárabenne nincs védelem, egy kis kockát raksz elé, az a védelem.
igen, így működik, amíg el nem éred a nyomást, addi gnem megy, ha elérted, akkor már megy, nem ugrál, hiszem baromi kis nyelése van egy ilyen motornak, 160-200 ccm per fordulat, és egy fok elforduláshoz akkro ez 0,5 ccm olaj, ennek a sokszorosát tolod bele, tehát nem veszed észre, hogy elfordul, megtelik olajjal még egy rovátka, megáll, és újra indul, onnan pörög. de persze, biztos ki lehet ilyen üzemet is provokálni.
és igen, túl van ez beszélve, nem túl bonyolult egy dolog, már a működése, a méretezése az igen...

Nincs profilkép
#1161 termelo
2024-12-19 23:11:32

Válasz envagyok2 #1143. hozzászólásáraezt írtad:

hogy csaldon belül a teljesítmny ugyan az. a teljesítmény. azért nem. a nagyobb köbcentis motorok nagyobb nyomatékúak, persze, ezek nagyobb nyelésúek is, tehát ha ugyna akkora akkora nyomáseséssel és lkiterrel táplálod meg a kis köbcentit és a nagyot, akkro persze, az elvégzett munka ugyan akkora. mitől lenne eltérő? fiztika: telkesítmény = feszültség*áramesősség. de ha a nagyobb nyelésűbe több olajat tolsz, akkor ott azért már kijön a különbség. szóval családon belül a nagyobb ccm-es nagyobb teljesítményre képes, persze, ha sikerül betápllni.

Saját magad belekeveredtél a saját gondolatodba.

Először az írod, hogy a kisebb és a nagyobb ccm3 ugyanazt az litert táplálod akkor az elvégzett munka ugyanakkora, eddig egyetértesz?

Aztán azt írod ha a nagyobb ccm3-be több olajat tolsz akkor nagyobb teljesítményre képes de ha a kisebb ccm3-be több olajat tolsz az első állításod szerint az is nagyobb teljesítményre képes!

Szóval ez egy önellentmondássmile hammer

Nincs profilkép
#1160 envagyok2
2024-12-19 23:10:58

Válasz termelo #1158. hozzászólásárafelrobban. szeirntem az 1000 br messze től van azon a tartoményon, hogy az képes legyen átfolyi rajta az képes legyen megforgatni a rotort, az egyszerűen mindenhol folyik belőle, minden résen, nem alakul ki áramlás, mindenféle örvények lesznek, és felrobban. egy pillanat alatt, mihelyst megtelik olajjal.
mi történik, ha egy embernyi nagyságú szélkereket egy sugárhajtómű mög raksz? semi, elfújja. de ha megerősíted és a lapátok se szakadnak le róla, meghefteled, akkor? szerintem akkor se törétnik semmi, az biztos nem, hogy 50szer több áramot termel. mert egész más örvények keletkeznek a 20 kmhs szélben, és a sugárhajtómű mögöttti szélben, kizártnak artom, hogy ez működjön, lehet egy helyben áll a kerék, és mindenféle jönnek le a lapátról az örvények.
ugyan ez történik szerintem ilyen szélsóges nyomásnál a nomrál hidromtorban, nem forgatja meg, egyszerűen beleömlik, és lehet meglöki, de már viszi az egészet. és ha megrősítem és minden, nem tobban szét? akkor se fog notmál üzemben működni, mert gondolom ln az 1000 bar egész más rotort kíván, mint a 150 bár. de ha lenne olyan rotor, ami kibír 1000 bárt, akkor az kruva erős lenne, ld az, amit linkeltem. az 400 bart bír ki, és 750 Nm nyomaték. azér az nem kevés a közönséges hidromotrokhoz képest

#1159 Gumóka
2024-12-19 23:01:14

Válasz envagyok2 #1155. hozzászólásáraVagyis akkora nyomás kell minimum, amekkora teljesítmény kell ahhoz, amit hajt a motor.
A traktor se húzza alapjáraton az ekét, mert lefullad.
Ha meg kevés a nyomás akkor akadhat, mert nyilván ha 1 bar nem hajtja meg pl, de 2 már igen, akkor addig áll, még el nem éri a kettőt, de amint mozdul, tehát átfolyás történik, visszaesik a nyomás, így megint nem hajt, szóval szakaszos lesz a járása.

A túlnyomás viselése meg szerintem attól függ, a motor köré épített rendszer mit bír, nem hinném, hogy egy gyári motort meg lehet pukkantani, van abban is védelem, hogy ne vágd sztenderre.

Túlbeszéltétek már szerintemsmile laugh

Nincs profilkép
#1158 termelo
2024-12-19 22:56:00

Válasz envagyok2 #1150. hozzászólásáraOké mivel még mindig nem érted csak tolod arrébb a semmit.

Írd le mi történik a 192 liter / perces hidromotorral ha adsz neki 40liter/perc átfolyással 1000bárt!

Nincs profilkép
#1157 envagyok2
2024-12-19 22:54:59

Válasz termelo #1156. hozzászólásáramind a kettőt látom, ez egy földfúrót hajt. ltom a fordulatot is, és alátom anyomatékot is. megy vagy áll. nem keveset állítottam a bemenő nyomáson, és ez a 3. hodrimtor, ami ezen van, mire megtaláltam, hogy szergej mit tud meghajtani, és azzal mit lehet elvégezni.

Nincs profilkép
#1156 termelo
2024-12-19 22:50:10

Válasz envagyok2 #1152. hozzászólásárade nem az volt a kérdés, hogy tudod-e
mit gondolsz mit lehet 2 órából megállapítani úgy, hogy nem tudsz fordulatot és nyomatékot mérni.

Írd le a tudásod:

mekkora a hidromotor nyomatéka?

mert eddig az volt a bajod, hogy nincs teljesítménye a hidromotornak pedig van csak azt a fordulatból és a nyomatékból számolják akár kilowattban akár lóerőben

Nincs profilkép
#1155 envagyok2
2024-12-19 22:49:20

Válasz termelo #1153. hozzászólásáraés? ezt írtam, az átfolyás határozza meg a fordulatszámot cetzeris paribus, nyilvánvaló.

amire én ezzel rákérdeztem, hogy te azt mondtad, ha csökkented a nyomást, akkor semmi más nem történik, csak csökken a fordulatszám, erre kérdeztem rá, hogy ez hogy, ha 0,000001 bárig lecsökkentem a nyomást, akkor is forogni fog, csak lassabban? tehát ha belehugyozok, akkor is leadja a maximális nyomatéákot, csak lassabban? nem. nem adja le. nem forog ha föléteszek egy kannát, és belecsövezem. mert ha forogna, már meg is lenne az örökmozgóm, egy kanna olajjal meghajtanék egy székereket...

Nincs profilkép
#1154 envagyok2
2024-12-19 22:44:15

Válasz Gumóka #1151. hozzászólásáraprsze ezért korlátozza, hogy a hidromtort az optimáélis tartoméában működjön. ott így oldották meg.

Nincs profilkép
#1153 termelo
2024-12-19 22:43:22

Válasz envagyok2 #1143. hozzászólásáraezt írtad:

a középső gondolatod, csökented a betáp nyomást, lassabban forog, ha eléred a "felvett nyomást". oké, 129 lasabban forog. 128, még lassabban. 100, még. 50nél még forog? 10nél? 1 barnél még forog? ha ez az elmélet megállná a helyét, akkor 1 bárnál is forogna, csak lassan. ez igaz?

Ez nem gondolat hanem mért értékek a fordulat is, a nyomás is és az átfolyás is.

A fordulat hibahatáron belül 100%-ban korrelár az átfolyással. Olyannyira, hogy a mérnök azzal "játszott", hogy megmondta hátul a vetőgépnél az átfolyásból, hogy én mekkora fordulatot látok a traktorba a kijelzőn. Nem 1x hanem több mint 10x de egyszer sem tévedett.

Nincs profilkép
#1152 envagyok2
2024-12-19 22:35:30

Válasz termelo #1149. hozzászólásárahogy én ezeket honnan tudom?
innen:

én ezt csináltam, és figyeltem, és megtapasztaltam. mindent, amiről írtam, a nyomásról, a nyomatékróól, a betéplált menyiségről (gázpedálról), a ccm-ről.

#1151 Gumóka
2024-12-19 22:34:40

Válasz envagyok2 #1148. hozzászólásáraAz autó korlátozza, ezen épp gyárilag épített rendszer van, max. 800 fordulatot enged, meg alapjárat között.

De még mozgópadlós pótkocsi volt utána, annak is küldtük, mert ott fél nap volt mire letolta a cuccost.

Mondjuk a mozgópadlósnál más volt, ott cssk a nyomó-visszatérő ág volt, a szippantón van egy harmadik, résolaj is.
De gondolom, ami felesleg van esetleg, tehát plusz liter a kapacitás, azt, ahogy írtad, megkerüli a motort, a viszatérőbe.
Eddig nem merültem ilyenekbe bele, most olvasok inkább

Nincs profilkép
#1150 envagyok2
2024-12-19 22:29:36

Válasz termelo #1149. hozzászólásáraugrálni fog. ha cak egy pillantra toldo neki. ha órákon eresztül, akkro felrobban.
mi törétnik, ha egy 12 volt egyenáramú motorra rákapcsolsz 48 voltot. meglódul. egy pillanatra. ha tartósan tolod neki, akkor leég.
hidromtornál az 1 liter per perc értelmezhetetlen mennyiség, semmi nem történik. ha 40 liter per percet beletolsz, akkro felrobban. tehát ha üzemelteted, akkro kapuda, ha csak lököödöd, akkor akár túl is élheti. szeirntem.

Nincs profilkép
#1149 termelo
2024-12-19 22:24:41

Válasz envagyok2 #1143. hozzászólásáraMint írtam a gyári áramállandósítóval szerelt hidromotor-os tapasztalatomat írtam le mert számomra az volt alapértelmezett nem az, hogy kókány módon, hogy lehet felrobbantani egy hidromotort.

Az áramállandósító T visszatáp ágán ugyanannyi a nyomás mint a hidromotor T visszatáp ágán azaz 0.

A 870-bar os teóriád nem létezik mert olyan nincs.

Azt szeretném megkérdezni, hogy mi történik a te verziódban ha adsz a hidromotornak 1000 bár nyomást 1 liter/perc átfolyással!

Ird le!

Nincs profilkép
#1148 envagyok2
2024-12-19 22:19:14

Válasz Gumóka #1146. hozzászólásáraennyi baszki, ezt írtam le az előbb is, alapjárat meg nyél gáz. hmszetr kocsit ürítettem, megvárod míg lekínlüódja alapjáraton? dehogy várod, had ordítson...

Nincs profilkép
#1147 envagyok2
2024-12-19 22:16:30

Válasz mtz1221 #1138. hozzászólásáraszóval azért ezt könnyen ki is tdod próbálni baszki. nyomd le félig a kart meg tökig. vagy nyomd le alapjáraton mg nyél gázon. csak a szálílott mennyiség fog különbözni. nah, gyorsabban megy a lánc? hát persze hogy gyorsabban... huhhh

#1146 Gumóka
2024-12-19 22:15:57

Válasz envagyok2 #1144. hozzászólásáraÉn már belekavarodtam.
Annyit tudok mondani, nálunk a teherautón van szivattyú, ami hidromotort működtet, az meg teker egy vákuum szivattyút.

Ott nagyobb fordulaton gyorsabban teker.
Nyilván nem éri el a hidromotor felső nyomáshatárát, mivel egy vákuum szivattyúnak nem nagy erő, 0,5-0,8 bart tol a tartányba.

Nincs profilkép
#1145 envagyok2
2024-12-19 22:14:25

Válasz mtz1221 #1138. hozzászólásáranyomatékban nem tudna többet, lgalábbis szeirntme nem lenne érzékelhető különbség, ha megnézel jelleggörbéket, akkor ceteris paribus a betéplált mennyiségtől nem nagyon függ a nyomaték. a nyomaték a nyomásestől függ, meg a hidromtor típustától, méretétől. tehát ugyan olyan típus, nagyobb ccm, ceteris parubis nagyobb nyomaték, mint a kisebb ccm. de ha ugyan abba több olajat tolsz bele, akkor gyorsabban forog, előbb írtam, ha lazán forog, akkor "kétszer" olyan gyorsan, ha terhelt, akkor ez nem kétszeres, de gyorsabb.

Nincs profilkép
#1144 envagyok2
2024-12-19 22:10:10

Válasz mtz1221 #1136. hozzászólásáragyorsabban fog forogni, ez nem kérdés. a kérdés az, hogy mennyivel. ha a hidromotor könnyen forgatja a tengelyt, tehát nem épül fel a betáp ágban a végnyomása (ez alatt a megkerülő szelep állított nyomását értem, tehát prög mint az állat ellenálláés nélkül), akkor kétszer gyorsabban fog forogni, tekintsünk el a veszteségektől. de ha már a kisebb mennységnél is fleépül a maximális nyomás közeli állapot, vagy az, végső esetbern a megkerülő szelep engedi el az olajat, akkor nem fog kétszer olyan gyorsan forogni, sőt, alig fog gyorsabban forogni ugye mikor kinyt a megkerülő szelep, akkor megáll a hidromotor, ha ennél kisebb nyomáseséssel tud fogatni, akkor forogi fog.
ugye nem lineáris a kapcsolat a nyomsáesés és a nyomaték között, minél nagyobb a nyomásesés, annál nagyobbak a belső veszteségek, és hatvényozottan nagyobbak, tehát a nyomás növekedésével egyre több olaj veszik el, ezért nem fogja dupla sebességgel forgatni, ha terhelt a tengely, ha közeledik a motor maximális nyomatékához.
azt kell értsd, hgogy a nyomásesés adja a nyomatékot, ha tudod, hogy adott tengelyt mekkora nyomatékkal kell forgasd, tudod, hogy melyik motor mekkora nyomtékot tud leadni milyen nyomáseséssel, akkor ki tudod választani. a fordulatszámot meg az olaj mennyiségével trudod szabályozni. ami nehéz, hogy minden motornak van egy optimális üzemi tartomnya, nyomásesés-fordulatszám, tartósan ebben lehet üzemeltetni. tehát nagy nyomatékú nagy ccm-es motorba csorgatni az olajat se nyerő, és kis ccm-es motorba beletolni a 200 litert sem jó, hiába látod, hogy végülis a kívánt módon megforgatja a teneglyt, és neked ez király, de a motor közben nem az optimális tartományban üzemel.

Nincs profilkép
#1143 envagyok2
2024-12-19 21:52:48

Válasz termelo #1135. hozzászólásárahmm. szóval a nyomást adunk neki, az alatt azt értem, hogy nyomást adunk neki. akármekkora nyomást tudunk a belépő ágára adni, már ha hülyék vagyunk az nem igaz, hogy 1000 bar nyomásból 130 bárt vesz fel,és a kilépő olaj nyomása még 870 bár lesz, gondolom így éreted. szabad visszafolyó ágban nem tud 870 bár lenni, pár 10 bár igen, de 870 nem. ha 1000 bárral táplálunk meg hidromtoort, az abban a pillanatban szétrobban. tudod miért csak 130 bárt vett fel a hidromtorod? miért volt 130 bár a nyomó ágában? mert a megkerülő szelepe 130 barra volt állítva, az a fölötti nyomást elengedte. mert ezek a hidromotorok, amikkel találkozunkj minden nap, ezek tartós üzemi nyomása ez a 130-140 bár, kivételes esetben, maximális betáp nyomása ettől több is lehet, de tartósan azon a nyomáson, vagyis ekkora nyomáseséssel (feltéve hogy a visszatérő ág szabad kifolyású) nem üzemeltethetők.

a középső gondolatod, csökented a betáp nyomást, lassabban forog, ha eléred a "felvett nyomást". oké, 129 lasabban forog. 128, még lassabban. 100, még. 50nél még forog? 10nél? 1 barnél még forog? ha ez az elmélet megállná a helyét, akkor 1 bárnál is forogna, csak lassan. ez igaz? teszek a hidromotor fölé egy kanna olajat szabad ráfolyással, reggelre fúrt egy lyukat a földfúróval? ugyan azt a nyomatékot leadja 1 báros nyomásnál, mint 140 bárnál? (nyomás alatt továbbra is a nyomásesét értem, csak így egyszerűbb).

aztén persze ott a válaszod az utolsó mondatodban, ha csökkented a nyomást, akkor elveszik a teljesítmény. így van. ezelőtt is, és ezt követően is leartad, hogy a nyomás nem számít. már hogy a retekbe ne számítana, a nyomás (éa: nyomásesés) végzi a munkát, ha nincs nyomás, akkor nincs munka, nincs nyomaték.innen indultunk, az volt a kérdésem, hogy ennek a nem emlékszem 400 baros nyomsáesés hidromtornak ha csak 170 bart adék, és az általad kiszámolt 192 liter helyett csak 40et, akkor vajon mekkora nyomaték maradna a 750ből. mert ezen múlik, hogy mekkora a nyomatéka. (megjegyzem, hidromotrnak forgató nyomatéka van, és nem teljesítménye, a teljesítmény az tök más fizikai mennyiség. jah, persze van teljesítménye is, de senki nem azért vesz hidromotort, hogy 10 kwattr munkéát elvégezzen 1 perc alatt, hanem hgy azt a tengelyt ekkora nyomatékkal tekerje).

hogy csaldon belül a teljesítmny ugyan az. a teljesítmény. azért nem. a nagyobb köbcentis motorok nagyobb nyomatékúak, persze, ezek nagyobb nyelésúek is, tehát ha ugyna akkora akkora nyomáseséssel és lkiterrel táplálod meg a kis köbcentit és a nagyot, akkro persze, az elvégzett munka ugyan akkora. mitől lenne eltérő? fiztika: telkesítmény = feszültség*áramesősség. de ha a nagyobb nyelésűbe több olajat tolsz, akkor ott azért már kijön a különbség. szóval családon belül a nagyobb ccm-es nagyobb teljesítményre képes, persze, ha sikerül betápllni.

Nincs profilkép
#1142 termelo
2024-12-19 21:14:02

Válasz mtz1221 #1136. hozzászólásáraErre a kérdésre mégis lenne egy tippem ha elméleti oldalról közelítjük meg.

Ha a hidromotor pl. ugyanúgy 25 liter/percet vesz fel mint nálam akkor annak fordulatában nem lesz különbség ha pontosan ugyanakkora a nyomás mind a 2 traktoron.

Nincs profilkép
#1141 termelo
2024-12-19 20:59:05

Válasz envagyok2 #1133. hozzászólásáraÚgy oldottuk meg, hogy az áramállandósítót "lezártuk" a mérés idejére (hogy ne csapja vissza az olajat T-re) és "visszafogottan" addig adagoltuk neki az olajat ameddig el nem érte a kívánt mért fordulatot.

Erre a Kitének van gyári berendezése és legalább egy kiváló szervízmérnöke akinek a megismeréséért hálás vagyok a Jó Istennek.smile thumbupcool

Nincs profilkép
#1140 termelo
2024-12-19 20:48:41

Válasz termelo #1139. hozzászólásáraAnnyit lehet elrontottam, hogy nem hangsúlyoztam ki az általam ismertetett dolgok gyári áramállandósítóval szerelt hidromotorok esetében voltak.

Ezek az eszközök többféle védelmet biztosítanak a hidromotornak: téves nyomásirány, bypass szelep, és a hirtelen leállítás elleni védelmek...

A példámban szereplő 130bár nyomásfelvétel 25 liter/perc mért szállítás mellett volt az áramállandósító után. Az áramállandósító előtt volt a 200 bár 70 liter/perc amire a szervízmérnök mondta, hogy a katalógus alapján akár 1000 bár is lehet.

Mivel nekem alapértelmezett hogy a 2 eszköz az áramállandósító és hidromotor 1 párt alkot így az általam elmondottakat nem lehet figyelembe venni abban az esetben ha a hidromotort "direktbe" kötnénk.

Nincs profilkép
#1139 termelo
2024-12-19 14:14:05

Válasz mtz1221 #1138. hozzászólásáraEz attól függ mennyi a motor max olaj és nyomás igénye, ha ezt nem tudjuk akkor korrektül nem lehet megválaszolni.

de

40 liter olaj az már rengeteg…

#1138 mtz1221
2024-12-19 13:38:51

Válasz termelo #1137. hozzászólásáraÉrtem de más érdekelne. Állítás nélkül (pl egy trágyaszóró húzóláncainál, egyik traktorról rá akasztod másikra) a 2x-es liternél dupla gyorsan forogna a hidromotor, nyomatékban is többet tudna ?

Nincs profilkép
#1137 termelo
2024-12-19 13:01:20

Válasz mtz1221 #1136. hozzászólásáraA nyomás mindegy, nincs jelentősége!
Ha a hidromotornak nagyobb a nyomásigénye mint 200 akkor limitáltva lesz a fordulata. A szállított mennyiségbél több dolog van ami mellett nem lehet elmenni. A traktor saját olajigénye, szelepek csövezés, csatlakozó, scv stb. áteresztőképessége és a hidromotor olajigénye. Ha a kolléga hidromotorját 192l/perc akarod meghajtatni összeomlik a rendszer. Szélsőséges értékek közötti ingadozások lesznek és csak “ugrálni” fog a fordulat a 0 és valamennyi kevés között attól függően mekkora a terhelés a motoron.

#1136 mtz1221
2024-12-19 12:20:43

Válasz termelo #1135. hozzászólásáraNa én ehhez qrvára nem értek, de vesézd már akkor azt is ki mi van ha ugyanarra arra a hidromotorra egy olyan traktort akasztasz ahol 40 liter a szállítás, és ha olyat ahol 80 liter ? Legyen mindkettőnél 200 báros a rendszer.

Nincs profilkép
#1135 termelo
2024-12-19 11:13:52

Válasz envagyok2 #1132. hozzászólásáraAz a baj hogy vakon vagy, képzeld el hogy a hidromotor egy "lyukas cső".
Nem tudsz neki "adni" nyomást.

Nálam kb. 130 bárt vesz fel a 200-ból de ugyanennyit venne fel a 350-ből is meg az 1000 ből is ez mindegy.

Ha a második kérdést is ezzel akarnám szemléltetni akkor úgy van hogy a nyomáshatároló "hidromotor" ágán elkezdem csökkenteni a "nem létező" smile hammer 200 bárt 180,170,160 stb egészen 131-ig mert ez sem "létező"smile hammer majd a 130-at elérve "kiegyenlítődik" a nyomásigény a szolgáltatottal. Ha tovább állítom a nyomáshatárolót akkor 129 bár-tól lefelé elkezd csökkenni a hidromotor fordulata.

de

A te elképzelésed nem értékelhető ameddig nem tudja az ember a fordulat és teljesítmény igény.

A hidromotoroknál egy "családon belül" a teljesítmény ugyanaz, alacsonyabb fordulatot akarsz nagyobb ccm3 kell de ha nyomás határolással állítod a fordulatot elveszik a teljesítmény.

Nincs profilkép
#1134 termelo
2024-12-19 10:38:24

Válasz VMisi #1131. hozzászólásáraHa jó minőségű termék akkor igen, feltéve hogy legalább akkora vagy nagyobb a (P) ág szállított mennyisége mint prioritás ág pl.(A) mennyiségi igénye.

Nincs profilkép
#1133 envagyok2
2024-12-19 09:33:03

Válasz termelo #1129. hozzászólásáraés hogy mréted meg a hidromtor nyomását? a betáplálási ágra tettél nyomásmérőt? a hidromotor előtt nincs egy tenyérnyi kocka alakú valami, amibe a betáp-vissazfolyó csövek mennek?

Nincs profilkép
#1132 envagyok2
2024-12-19 09:29:06

Válasz termelo #1128. hozzászólásárahát akkor kezdjük.
de, a hidromotrnak tudok 170 bárt is adni, meg 350et is. már ha tud annyit a traktor. akkora max nyomást adok a hidromotrnak, amit a traktor tud. a hidromotrnak egyébként a bemenő nyomása annyiban érdekes, hogy a hidromotrnak nyomásesése van, ha nagyob a bemenő nyomás, akkro nagyobb a nyomásesése. ez a nyomásesés a "feszültség" a rendszerben, ez végez munkát. a kérdés arra vonatkozott, hogy ez a hidromtor kisebb bemenő nyomáson (vagyis kisebb maximális nyomáson - maximális munkavégézésre vagyok kiváncsi) és jóval kisebb betáplálási mennyiségen vajon milyen nyomatékra képes?

és akkor most kezdjük: írod, ha csak 170 bár van, de a hidromtor többet igényel, vagyis nagyobb bemenő nyomsá kell neki, nagyobb feszültség, akkor az a fordulat rovására megy. vagyis pörög 170 báron is, csak lassabban? így kell ezt érteni?

#1131 VMisi
2024-12-19 09:05:48

Válasz termelo #1125. hozzászólásáraAz áramállandósító tudja azt is, hogy hideg és meleg olajnál is ugyanannyit enged át időegység alatt?

Nincs profilkép
#1130 mocsencsi1
2024-12-19 08:38:47

A statikus nyomás csak tájékoztató jellegű a szállított mennyiség nélkül.

Nincs profilkép
#1129 termelo
2024-12-19 08:16:00

Válasz termelo #1128. hozzászólásárabocsánat, átírta : fordulat rovására megy

Nálam pl a vetőgépen megmértük a hidromotor nyomását az 130 bárt vesz föl pedig a rendszer 200 báros…

Nincs profilkép
#1128 termelo
2024-12-19 07:44:36

Válasz envagyok2 #1127. hozzászólásáraHát elkezdődött smile scared

A hidromotornak nem tudsz se 170 se 350 bárt adni. Annak van egy saját igénye ami a terheléstől függ. A fenti értékek csak maximum értékek. Ha nincs csak 170 de a hidromotor többet igényelne akkor az a fordulat nyomására megy.

Nincs profilkép
#1127 envagyok2
2024-12-18 23:18:48

Válasz termelo #1126. hozzászólásáraaz üzemi nyomás értelmezhető, 350 bart egyik traktor sem tud. kérdés, hogy 170 báron mit tudhat ez. hogy mire kell? forgatni, kis fordulaton (100), nagy nyomatékkal.

Nincs profilkép
#1126 termelo
2024-12-18 23:06:16

Válasz termelo #1125. hozzászólásáraJut eszembe a hidromotornál a "kisebb" nyomás önmagában nem értelmezhető, mindig az ellenállás határozza meg a nyomást. Ha "visszatartod" a nyomást akkor a fordulatot is...

Nincs profilkép
#1125 termelo
2024-12-18 22:58:31

Válasz envagyok2 #1124. hozzászólására32 ccm/ fordulat x 6000 fordulat/perc

Az 192 liter/perc hidraulika teljesítmény igény de ezt még sok 300 lovas traktor sem tudja...

Mire kell?

Nekem van tapasztalatom hasonló ccm de alacsonyabb fordulatú 900-4000 rpm hidromotoros témában.

Áramállandósító, hűtők nyomáshatároló bypass...
Ilyeneket láttam már, meg van amit ettem is smile lol

Nincs profilkép
#1124 envagyok2
2024-12-18 22:40:13

ilyeneket láttatok már?
https://www.rositeh.hu/dugattyus-hidraulikus-motor-32cc-174nm
350 baron, 6000es fordulaton tud ekkora nyomatékot?
van erről valmai jelelggörbe, hogykisebb nyomáson, jóval kisebb fordulaton mit tudhat?
a nagyobb köbcentis ilyenek egészen brutális nyomatok tudnak eszerint a tábla szerint, de nyilván jelleggörbe kéne, hogy ez traktoron hogy nézne ki, kisebbnyomáson, és jóval kisebb fordulaton.

#1123 _NB_
2024-10-13 17:33:30

Válasz Buki #1122. hozzászólásáraCsak tippelek, de általában a munkahengerek térfogata nagyobb, mint a odavezető csőé, ezért x-edik emelés süllyesztés után légtelenedik magától.
A permetező keretnél ez lehet nem sikerül, kicsi hidraulika, hosszú cső, itt lehet bekel segíteni a légtelenítésbe.

Nincs profilkép
#1122 Buki
2024-10-12 21:12:11

Válasz R Sándor #1121. hozzászólásáraIgen az. Nem egyből a használat után, hanem egy idő múlva. Pl. ha sokáig nem használtam a permetezőt és emelem fel a keretet a kinyitás előtt, akkor ha a rögzítő sínek felé ér a keret, akkor szétugrik kicsit. Azt csinálom, hogy nyitás előtt kicsit "csukok" még rajta.
A műtrágyaszórón a táblaszálszórót felemelem hidraulikával, majd egy kis idő múlva már kézzel is lehet mozgatni.
A hidraulika nem hinném, hogy enged, mert pl. a vontatott tárcsa nem megy lejjebb szállítás közben semmit.

Nincs profilkép
#1121 R Sándor
2024-10-12 19:20:27

Válasz Buki #1120. hozzászólásáraMiből gondolod hogy levegős?? Rugalmas?

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Brutális magasságban az arany ára
Brutális magasságban az arany ára
Hatalmas változások zajlanak a világpiacokon.
Hirdetés
Mikrobiológiai készítmények hatása napraforgóban
Mikrobiológiai készítmények hatása napraforgóban
Miért érdemes a napraforgó-technológiába talajoltó baktériumkészítményeket...
Rendterítő
Rendterítő

300.000 Ft

Mangalica nőstény hízó
Mangalica nőstény hízó

1.200 Ft

Rau 6.6 kombinátor
Rau 6.6 kombinátor

810.000 Ft

Permetező nyomkövető rúd
Permetező nyomkövető rúd

5.000 Ft