Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR410.68 FtUSD394.01 FtCHF434.78 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Esetleg valaki vett már hors terrano rugóbiztosítású kapát kompletten tartóstul? Mibe fájhat? Mekkora hors terrano vázkeresztmetszete? 100x100as? Van eggy gruberem, 100x100as vázkeresztmetszettel és már nagyon unjuk a nyírócsapok cseréjét, elgondolkodtunk hátha rá lehetne tenni a horsc rugóstagjait egy az egybe.
Terrano MT 4.4
Olyan helyekre tervezték ahol sok a csapadék gyakran nedves a talaj ezért csak sekélyen kever a (36db)tárcsáival(52cm)melyek fokozatmentesen állíthatóak,
a (11db)kapákon LD vas van mely csak lazít(30cm), de nem keveri felszínre az alsóbb rétegeket, lehet kérni Ultra LD vassal akkor egy drén járat szerűséget hagy maga után növelve a talaj vízelvezető képességét.
A középső szállító kerekkel jól fordul és nedves talajon mélységhatárolásra is lehet használni.
4,4m 180-250LE
Tiger MT 4
Ő nem sz.rozik, aprít, kever:)
Kukorica tarlóra a legjobb. (szerintük)
68cm-es tárcsáival(18-20db) aprít,(9db) kapáival akár 35cm-en keveri a talajt, nagy szármaradványokkal is boldogul, 85cm-es vázmagasság.
Hátul a 78cm-es, PU-val töltött gumitömörítőkerék mely egyben a szállító kerék is.
Minden talajra, rét, pihentet terület...
4m 200-370LE
A Terrano más kappákkal lehet szintén jól keverne mélyebben, a tárcsái kicsit sűrűbben vannak ez valahol jó valahol nem, a kapa biztosítása viszont kicsivel gyengébb ha jól vettem ki. A Tiger MT-nél 800kg, a Terrano Fm-nél 570kg írnak a Tiger-ken láttam hidraulikus kapa biztosítást is nem csak a rugóst. A Terrano-t a LD kapák miatt és a sekélyebben járatható tárcsák miatt valamivel könnyebb húzni elvileg.
Valami ilyesmi vagy hasonló, de legalábbis azt hiszem vagy mégsem
Válasz Pilátus" #202. hozzászólásáraattól függ milyen célra...
van ahol és amire lehet hogy jobb, de biztos van, ahol és amire nem jobb. azért elég sok tigert rángatnak.
Ugynevezet alacsony forgatásű(low disturbance) kapák kevesebet kevernek de mélyeben bírnak lazitani az axiálnál van huzos volt az ára valahol 200 felet a 7kapára
mert ha nem ingyen van a gázolaj, akkor ez sokkal kevesebb, kedvezőtlenebb talajkörülmények között ezerszer jobb eredményt ad(hat), és nem hagy rosszabb talajt... akkor miért ne?
(ennek ellenére kukorica alá, pláne kukorica után én biztos szántanék.)
el is hiszem, hogy letérdel előtte, ha olyan a talaj, és olyan munkát várnak tőle. errefelé azok elé a 280-ast fogják, és nem fut el vele az sem. talán tavaly írtam, hogy ugyan ezeken a földeken olyan 35-38-40 liter/óra, és kb. 2 ha ment le azzal, ez most 50-55 liter/óra, és majdnem 4 hektár ment le óránként. igaz most puha a talaj, tavaly meg kőkemény volt.
attól függ...
ezek könnyebb barna erdőtalajok, itt addig menne a 360-as, ameddig tekered. de a kötött réti talajokon ez is a vastagabb szívószálon szívja magába a naftát, és nem fog 10-zel menni, még 22-25 cm-n sem.
mert egy évbe egy földet csak egyszer vetünk...
nem akartam repcézni, esélytelennek láttam augusztus 20-án ugyan ezt a műveletet. ha most körülnézek, szept 30, és szikleveles repcéket látok... na én ezt nem akartam, gondoltam majd jövőre.
ez is tiger, csak ezen van két tárcsasor elől, és távolabb vannak a kapák.
gazos földre ez jobb, jó földre szerintem a sima tiger jobb, pláne repce alá.
namost azért itt fél méteres a libatop, igaz nem sűrű, de akkor is van zöld, és tárcsák nélkül ezt összetolná, és kiugrálna a földből.
#1. hozzászólás, Haboczky küldte be 2012-02-24 13:21:45-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Sziasztok!!
Egy kis segitség,Köckerling vagy Horsch ez a nagy kérdés.
Elég kötött taljok vannak erre felé,ha valaki tud segiteni vagy hasznos infóval segiteni azt megkösszönném.
Vazze!!! Kb 5x megírtam a választ telefonon, de sosem tudtam elküldeni, mert vagy eltűnt a "mehet" gomb, vagy visszalépett az előző oldalra.
De most gép előtt válaszolok!
Ott reped, ahol a húzóváz csatlakozik a keresztgerendelyhez.
A lazító 7 késes, 45 cm-es osztásokkal, így a munkaszélessége névlegesen 315 cm. Az oldalszárnyak(kések) segítségével, nagyon jól forgat.
A Rábácskánk egyedi kerekes(800as), ezt nem szokták duplázni, sajna. Pedig milyen yoool nézne úgy ki!!!!
En le akarom sulyozni a Rabat, de egyesek szerint nem jo 5let a kerek feltoltese. Lazitunk ahol tudunk most is, de a kombajn nyomokban nagyon kapar a kicsike. Most epp elrepedt a lazito vaza. Jobb helyen pedig vitte 6.ban is.
a td-vel nincs olyan gond őszi műveléskor kukorica/napra elé, hogy túlságosan tömörít??
nem kötözködésből kérdezem, csak én is gondolkozom, h ki kellene próbálni...
eddig csak őszi vetésűek alá nem szántottunk, de egy próbát megérne.
lehet ugyanolyan talajállapotot elérni, mint egy kifagyott őszi szántással?
szárbontót mindig használtok, vagy nem feltétlenül szükséges?
itt is van olyan rész ahol 5 el ballag és 22 litert fogyaszt,de itt a rába a régiek szerint 4 fejjel szántott.. kuk után meg saját 40ha, partnereknek 100ha körül vetettünk, szértépős oros, vogel szártépő, egy sor terrano. átlagban 55q buzákat arattak róluk. ezek az én számaim,nem irnám le ha nem lenne igy. ennyit róla.
Nekem az az alap felállás, hogy itt ahol egy jó rába a 3méteres lúdlábkapás munkagép -amit elvileg könyebb húzni mint a szélespofás grubberkapákat- szóval ha ez előtt bepattog meghőköl akkor nincs is miről beszélni.
Én is próbáltam grubbert. Szétnyitva 4,6méteres volt, lépésben tudtam húzni de a majdnem 100mázsás gép megtudott állni előtte és kikapart. Persze nem 10centi mélyen, de ha csak így akarsz dolgozni akkor semmi értelme, olcsóbb egy tárcsa amiből tuti van mindenhol.
Összecsukva 3méter körül volt úgy dolgoztam vele de a 217lóerőt akkor is kérte.
Arról meg, hogy összehúzza a kukorica szárat nem én vélekedtem, hanem a vogelos a topdownos a lemkenes a farmetos ismerősök.
Hát ennyit erről
A top downnak mennyi az osztása a kapák között?
Nekem egyébként szimpatikus az MT, itt a környékben van, amit eddig láttam nem rossz gép. Amúgy van itt egy video:
http://www.youtube.com/watch?v=r2blAte0Z0I
szanberg akkor gyere el hozzám és nezd meg a saját szemeddel hogy mennyire felelőtlenség 4 méteres gépet venni a 7000nek,meg mennyire laza nyugati talajok vannak,meg mennyire nem lehet kuk tarlón huzni! ne alkoss véleményt ha nem vagy ismerős a dologban!!!!
Én sosem fogom elhinni és favorizálni a kultizást.
Ráadásul ki is próbáltam és itt nem is annyira jött be... gazdag nyugati laza talajos eszköz az és még a kukorica tarlóval sem bír el...
Nomeg jó lehet az, csakhát kell hozzá végig a legjobb technológia, gondolok itt Geringhoff adapterre miegymásra.
A nagy szártömeget alá kell forgatni, abból lesz a talajban visszajuttatott szerves anyag. A földfelszínen hiába van, ha a gyökér meg lefelé terjeszkedik.
Nemkell mindig egyforma mélyre szántani, lazítót érdemes beletenni legalább 4évente repce elé, így kapsz egy rendszeres pont jókor elvégzett mély áttörést.
Másik dolog, hogy itt a lágykemény olyan szalonnás talajokon ahol a fél négyzetméteres hantok fényesek és géppel nembírod széttaposni, na ezeken hiába húzod a kultivátort. Van itt a szirák farmnak Topdown, ők is szántanak, ilyen talajokon csak vicc az egész grubber szó.
Nem mellesleg ilyen talajon mélyen húzni nehezebb mint szántani és literben is megkéri bőven azt. és akkor még ottvan a 3méteres kukorica szármaradványa felül.
A direktvetés sem egy elfogadható dolog. Megintcsak az ilyen földekre kell gondolni. Ha még bele is bírja rakni a magot mi a francot fog kezdeni a gyökérke egy lazítatlan tömörödött talajban?
jó értem spórolsz a technológián, aztán teremne itt 5tonna kukorica. Ha jó mélyen felszíntom, vagy lazító után tárcsázok és abba vetek akkormeg 100-120 akármennyi mázsát is ad, persze 40-50liter üzemanyag kell neki hogy kialakítsam a tökéletes magágyat. ez meg 4mázsa kukorica ára kb.
A kultikról meg annyit,hogy 4métereset venni 7000-es joninak kicsit felelőtlenség. Feconak a 360lóerős 8000-es után van 4 méteres és tudja lefogni is a gépet.
Bizony a 3méteressel is meglehet ölni 200lóerőt ha lerakod.
Cimbora vogel 3métereset húz 6499-el, jól viszi de letudja térgyeltetni a gépet előtte ha akarja, ami 230lóerős.
311 hozzászólás
Válasz jamo #210. hozzászólásáraTe vagy utánam a 2. őrült itt aki ilyenen agyalt.
Komolyan megkérdem mán ....van e vagy 500eu.
Üdv!
Esetleg valaki vett már hors terrano rugóbiztosítású kapát kompletten tartóstul? Mibe fájhat? Mekkora hors terrano vázkeresztmetszete? 100x100as? Van eggy gruberem, 100x100as vázkeresztmetszettel és már nagyon unjuk a nyírócsapok cseréjét, elgondolkodtunk hátha rá lehetne tenni a horsc rugóstagjait egy az egybe.
Válasz Mf-es? #206. hozzászólásáraFasza azért hogy oda illesztették a jól ismert granit nevet,mellé.
http://promagro.com/page/1191519925-12-12.htm
Válasz Mf-es? #206. hozzászólásáraOrosz
Válasz Mf-es? #206. hozzászólásárahttp://www.agrarkereso.hu/ad/?ad=245246&kref=33053080
Ez milyen gyártmány?
Nekem egyik sincs csak így prosi alapján.
Terrano MT 4.4
Olyan helyekre tervezték ahol sok a csapadék gyakran nedves a talaj ezért csak sekélyen kever a (36db)tárcsáival(52cm)melyek fokozatmentesen állíthatóak,
a (11db)kapákon LD vas van mely csak lazít(30cm), de nem keveri felszínre az alsóbb rétegeket, lehet kérni Ultra LD vassal akkor egy drén járat szerűséget hagy maga után növelve a talaj vízelvezető képességét.
A középső szállító kerekkel jól fordul és nedves talajon mélységhatárolásra is lehet használni.
4,4m 180-250LE
Tiger MT 4
Ő nem sz.rozik, aprít, kever:)
Kukorica tarlóra a legjobb. (szerintük)
68cm-es tárcsáival(18-20db) aprít,(9db) kapáival akár 35cm-en keveri a talajt, nagy szármaradványokkal is boldogul, 85cm-es vázmagasság.
Hátul a 78cm-es, PU-val töltött gumitömörítőkerék mely egyben a szállító kerék is.
Minden talajra, rét, pihentet terület...
4m 200-370LE
A Terrano más kappákkal lehet szintén jól keverne mélyebben, a tárcsái kicsit sűrűbben vannak ez valahol jó valahol nem, a kapa biztosítása viszont kicsivel gyengébb ha jól vettem ki. A Tiger MT-nél 800kg, a Terrano Fm-nél 570kg írnak a Tiger-ken láttam hidraulikus kapa biztosítást is nem csak a rugóst. A Terrano-t a LD kapák miatt és a sekélyebben járatható tárcsák miatt valamivel könnyebb húzni elvileg.
Valami ilyesmi vagy hasonló, de legalábbis azt hiszem vagy mégsem
Válasz Pilátus" #202. hozzászólásáraEngem is érdekelne hogy miért a Tiger MT és miért a Terrano MT
Válasz Pilátus" #202. hozzászólásáraattól függ milyen célra...
van ahol és amire lehet hogy jobb, de biztos van, ahol és amire nem jobb. azért elég sok tigert rángatnak.
MT terano 4,4 méteresben van valakinek? Ez jobb lehet mint egy Tiger
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-12-11 19:51:49
Válasz #199. hozzászólásra
Mivel húzod a 3méteres MT Tigert????
Mire használod? Eke helyett kukorica után is?
Válasz #198. hozzászólásra
3-méteres mtiger de a kapák ugyon azok mint a teránon
Válasz #197. hozzászólásra
Megtaláltam a magyar prospektust abban ír az LDkapárol de csak a terrano MTnél. Netktek 4 es MT van?
Válasz #196. hozzászólásra
Ugynevezet alacsony forgatásű(low disturbance) kapák kevesebet kevernek de mélyeben bírnak lazitani az axiálnál van huzos volt az ára valahol 200 felet a 7kapára
Válasz #195. hozzászólásra
Itt nem latok LD-t
http://www.horsch2.com/?id=121
Ezek közül melyik a jó mélyműveléshez? A HM plus menyibe kerül? Az írja hogy 5* annyit bír mint a HM
Válasz #194. hozzászólásra
Ld kapákat valamivel kissebb az ellenálása mint a mulcs mix kapáknak.Ezekel eltudtuk érni a 30-32 cm mélységet.
Mélyműveléshez milyen kapacsúcsot használnak a terragrip kapákhoz?
1 terrano komplett kapa mennyi pénz lehet a axinál?
Válasz #190. hozzászólásra
mert ha nem ingyen van a gázolaj, akkor ez sokkal kevesebb, kedvezőtlenebb talajkörülmények között ezerszer jobb eredményt ad(hat), és nem hagy rosszabb talajt... akkor miért ne?
(ennek ellenére kukorica alá, pláne kukorica után én biztos szántanék.)
Válasz #190. hozzászólásra
vadkár!!!!!!!!!!!!!!
tudod, a tavasziakat én elfelejtettem néhány éve...
Most gyors vetés előkészítésre tényleg tőkéletes,de miért lenne ez jóbb ősszi alapművelésre tavasziak alá mint egy eke?
Válasz #188. hozzászólásra
el is hiszem, hogy letérdel előtte, ha olyan a talaj, és olyan munkát várnak tőle. errefelé azok elé a 280-ast fogják, és nem fut el vele az sem. talán tavaly írtam, hogy ugyan ezeken a földeken olyan 35-38-40 liter/óra, és kb. 2 ha ment le azzal, ez most 50-55 liter/óra, és majdnem 4 hektár ment le óránként. igaz most puha a talaj, tavaly meg kőkemény volt.
Válasz #187. hozzászólásra
nem messze vettek 4 méteres Tigert mondjuk nem tudom melyiket. áradoznak a munkájáról de a 250-es Rábát megfogja ha beleszaladnak vmi keménybe
Válasz #185. hozzászólásra
attól függ...
ezek könnyebb barna erdőtalajok, itt addig menne a 360-as, ameddig tekered. de a kötött réti talajokon ez is a vastagabb szívószálon szívja magába a naftát, és nem fog 10-zel menni, még 22-25 cm-n sem.
Válasz #184. hozzászólásra
mert egy évbe egy földet csak egyszer vetünk...
nem akartam repcézni, esélytelennek láttam augusztus 20-án ugyan ezt a műveletet. ha most körülnézek, szept 30, és szikleveles repcéket látok... na én ezt nem akartam, gondoltam majd jövőre.
ez is tiger, csak ezen van két tárcsasor elől, és távolabb vannak a kapák.
gazos földre ez jobb, jó földre szerintem a sima tiger jobb, pláne repce alá.
namost azért itt fél méteres a libatop, igaz nem sűrű, de akkor is van zöld, és tárcsák nélkül ezt összetolná, és kiugrálna a földből.
Válasz #181. hozzászólásra
5?
basszus mennyi ló kell elé?
Válasz #183. hozzászólásra
No és miért les megint búza?Na most akkor tiger vagy mt a jó...bb?
Válasz #182. hozzászólásra
ez egy jokerezett búza, amibe búza lesz, a repce az tavalyi repcének az árvakelése.
Válasz #181. hozzászólásra
Frankó...hát ez nem egy hankó.Ez egy Jokerezett repce amibe búza lesz?
horsch tiger 5mt
#1. hozzászólás, Haboczky küldte be 2012-02-24 13:21:45-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Sziasztok!!
Egy kis segitség,Köckerling vagy Horsch ez a nagy kérdés.
Elég kötött taljok vannak erre felé,ha valaki tud segiteni vagy hasznos infóval segiteni azt megkösszönném.
Viktor smile cowboy
Válasz #178. hozzászólásra
Vazze!!! Kb 5x megírtam a választ telefonon, de sosem tudtam elküldeni, mert vagy eltűnt a "mehet" gomb, vagy visszalépett az előző oldalra.
De most gép előtt válaszolok!
Ott reped, ahol a húzóváz csatlakozik a keresztgerendelyhez.
A lazító 7 késes, 45 cm-es osztásokkal, így a munkaszélessége névlegesen 315 cm. Az oldalszárnyak(kések) segítségével, nagyon jól forgat.
A Rábácskánk egyedi kerekes(800as), ezt nem szokták duplázni, sajna. Pedig milyen yoool nézne úgy ki!!!!
Válasz #177. hozzászólásra
hol reped?
milyen széles a vas?
Rábán nincsenek dupláid mi?
En le akarom sulyozni a Rabat, de egyesek szerint nem jo 5let a kerek feltoltese. Lazitunk ahol tudunk most is, de a kombajn nyomokban nagyon kapar a kicsike. Most epp elrepedt a lazito vaza. Jobb helyen pedig vitte 6.ban is.
Válasz #175. hozzászólásra
tényleg! Mea Culpa!
Válasz #167. hozzászólásra
En 27-re emlekszem.:-)
Válasz #173. hozzászólásra
A téli fagy felszívja a talajt, akármit csinálsz is vele az ősszel. Gondolj csak az őszi vetésekre!
Ráadásul mivel eleve nem egy kérges, szíjjas állapottal indul neki a télnek így ez sokkal kevésbé releváns. Szerintem.
össze-vissza használunk szárbontót, ha nincs kapacitás vagy ember kiszórni, még nem áll meg a menet. Nem kötelező elem, csak jobb ha van...
Feco
a td-vel nincs olyan gond őszi műveléskor kukorica/napra elé, hogy túlságosan tömörít??
nem kötözködésből kérdezem, csak én is gondolkozom, h ki kellene próbálni...
eddig csak őszi vetésűek alá nem szántottunk, de egy próbát megérne.
lehet ugyanolyan talajállapotot elérni, mint egy kifagyott őszi szántással?
szárbontót mindig használtok, vagy nem feltétlenül szükséges?
Válasz #171. hozzászólásra
sok disznót fölzabáltak az ókorba ott azé szalonna......
negondódmá h. annyira szaggatták a szántást...... áááááááá
Válasz #170. hozzászólásra
az innen messze van, miskóóóóc másvégin
nem láttatok még szalonnai szántást.
szerintetek szalonnás???
Válasz #168. hozzászólásra
A rába elpattogott a 3 méteres kulti előtt? Hűha, nem tévedtetek rá az autópályára?
Válasz #168. hozzászólásra
itt is van olyan rész ahol 5 el ballag és 22 litert fogyaszt,de itt a rába a régiek szerint 4 fejjel szántott.. kuk után meg saját 40ha, partnereknek 100ha körül vetettünk, szértépős oros, vogel szártépő, egy sor terrano. átlagban 55q buzákat arattak róluk. ezek az én számaim,nem irnám le ha nem lenne igy. ennyit róla.
Válasz #165. hozzászólásra
rosszul fogalmaztál
Nem a dologban nem vagyok ismerős hanem felétek.
Nekem az az alap felállás, hogy itt ahol egy jó rába a 3méteres lúdlábkapás munkagép -amit elvileg könyebb húzni mint a szélespofás grubberkapákat- szóval ha ez előtt bepattog meghőköl akkor nincs is miről beszélni.
Én is próbáltam grubbert. Szétnyitva 4,6méteres volt, lépésben tudtam húzni de a majdnem 100mázsás gép megtudott állni előtte és kikapart. Persze nem 10centi mélyen, de ha csak így akarsz dolgozni akkor semmi értelme, olcsóbb egy tárcsa amiből tuti van mindenhol.
Összecsukva 3méter körül volt úgy dolgoztam vele de a 217lóerőt akkor is kérte.
Arról meg, hogy összehúzza a kukorica szárat nem én vélekedtem, hanem a vogelos a topdownos a lemkenes a farmetos ismerősök.
Hát ennyit erről
Válasz #166. hozzászólásra
25 cm, 3 sorban elrendzve. (igazából négy, de az a középen elhelyezett kerék miatt van)
Válasz #161. hozzászólásra
A top downnak mennyi az osztása a kapák között?
Nekem egyébként szimpatikus az MT, itt a környékben van, amit eddig láttam nem rossz gép. Amúgy van itt egy video:
http://www.youtube.com/watch?v=r2blAte0Z0I
Válasz #162. hozzászólásra
szanberg akkor gyere el hozzám és nezd meg a saját szemeddel hogy mennyire felelőtlenség 4 méteres gépet venni a 7000nek,meg mennyire laza nyugati talajok vannak,meg mennyire nem lehet kuk tarlón huzni! ne alkoss véleményt ha nem vagy ismerős a dologban!!!!
Válasz #161. hozzászólásra
nem láttam munka közben az mt még de direkt kuk ra lett kifejlesztve, innen a név is: mais tiger
nem hiszem hogy horschék rossz gépet csináltak volna.
Válasz #159. hozzászólásra
Idea XL vetőgép (Rapid kopp.) 3M: 26.350 Euro, 4M: 40.500.
Idea L ( tárcsasor nélkül) 4M: 18.000 Euro
Én sosem fogom elhinni és favorizálni a kultizást.
Ráadásul ki is próbáltam és itt nem is annyira jött be... gazdag nyugati laza talajos eszköz az és még a kukorica tarlóval sem bír el...
Nomeg jó lehet az, csakhát kell hozzá végig a legjobb technológia, gondolok itt Geringhoff adapterre miegymásra.
A nagy szártömeget alá kell forgatni, abból lesz a talajban visszajuttatott szerves anyag. A földfelszínen hiába van, ha a gyökér meg lefelé terjeszkedik.
Nemkell mindig egyforma mélyre szántani, lazítót érdemes beletenni legalább 4évente repce elé, így kapsz egy rendszeres pont jókor elvégzett mély áttörést.
Másik dolog, hogy itt a lágykemény olyan szalonnás talajokon ahol a fél négyzetméteres hantok fényesek és géppel nembírod széttaposni, na ezeken hiába húzod a kultivátort. Van itt a szirák farmnak Topdown, ők is szántanak, ilyen talajokon csak vicc az egész grubber szó.
Nem mellesleg ilyen talajon mélyen húzni nehezebb mint szántani és literben is megkéri bőven azt. és akkor még ottvan a 3méteres kukorica szármaradványa felül.
A direktvetés sem egy elfogadható dolog. Megintcsak az ilyen földekre kell gondolni. Ha még bele is bírja rakni a magot mi a francot fog kezdeni a gyökérke egy lazítatlan tömörödött talajban?
jó értem spórolsz a technológián, aztán teremne itt 5tonna kukorica. Ha jó mélyen felszíntom, vagy lazító után tárcsázok és abba vetek akkormeg 100-120 akármennyi mázsát is ad, persze 40-50liter üzemanyag kell neki hogy kialakítsam a tökéletes magágyat. ez meg 4mázsa kukorica ára kb.
A kultikról meg annyit,hogy 4métereset venni 7000-es joninak kicsit felelőtlenség. Feconak a 360lóerős 8000-es után van 4 méteres és tudja lefogni is a gépet.
Bizony a 3méteressel is meglehet ölni 200lóerőt ha lerakod.
Cimbora vogel 3métereset húz 6499-el, jól viszi de letudja térgyeltetni a gépet előtte ha akarja, ami 230lóerős.