Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv mindenkinek! Valaki ismer olyan felvásárlót aki 2db 3 mázsa körüli bikát venne, mert hívtam egy felvásárlót de az 10 db alatt nem jön érte. Még egy kérdés a nagy súlyú bikákat mennyiért viszik mert van 11db mt 5-6 mázsás bika. Válaszotokat előre is köszönöm!
Zsolti a mohart másodvetésben te szoktad vetni? Ha igen akkor mik a tapasztalatok? mennyi szénát ad hektáronként? mert nem akarok a forgalmazó adataira alapozni annyira, azok ki vannak kozmetikázva rendesen :D
BZoli! Értesíteni foglak mindenképpen, egyenlőre még várakozunk hogy engedélyeztessék Magyarországon a készítményt, addig nem kezdődhet meg a kísérlet. Egyébként egy bendőt stimuláló, emésztést javító kultúráról van szó.
Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon!
Húsmarha tartást tervezünk.
Hízlalni szeretnék. Kis bikákat venni és az tartani 550-600 kg.ig....vagy hogyan is működik ez mostanában? Egy kamionra mennyi hízott állat fér fel?
Limuzinra,vagy magyartarkára esetleg angusra gondolunk. Mi lenne a legkevesebb hízó,amivel érdemes foglalkozni? Azt hallottam könnyebb,ha egy kamiont meg tud tölteni a gazda,akkor hamarabb talál vevőt...köszi előre is a válaszokat!
Válasz #7693. hozzászólásra
Telefonos versenyző volt, de gyorsan lebeszéltem hogy ne raboljuk egymás idejét hülyeséggel,majd ha valami reálisabb ár dereng fel neki akkor keressen!Nemrég beszéltem egy gazda társal, három éves serolé üszőért kínáltak neki cserébe emu tojást! Hát nagy az Isten állatkertje az biztos!!
Válasz #7695. hozzászólásra
Van valami elérhetőséged, mármint a vevőké? Nekem kompenzációval együtt adtak volna 450-et! Lehet amit neked adtak én is oda adnám!
Van valami elérhetőséged, mármint a vevőké? Nekem kompenzációval együtt adtak volna 450-et! Lehet amit neked adtak én is oda adnám!
Válasz #7692. hozzászólásra
Vérlázító! Nekem is van még két darab 500 körüli HF bika eladó. 450 ért sem adtam oda. Pedig már nagyon aggatnak, kellene valami komoly vevő!
Ha nem kérődzik, az injekcióval is csínján kell bánni, mert ha egy idegen éles tárgyat nyelt és te elindítod a kérődzést akkor az éles tárgy belül még nagyobb problémát tud csinálni. Jó állatorvos kell aki tényleg meg tudja vizsgálni és ami legfontosabb :ÉRT A SZARVASMARHÁHOZ !!
Élesztőt,,,,,,,,, 1ltejben 20-30dkg élesztőt 40-50fokra melegíteni, majd állni hagyni ,amikor indul az élesztő ,,beöntés ,had büfögjön.ezt ismételheted ahányszor csak akarod.
El kell indítani a kérőt ,mivel nem eszik nem iszik akkor bele kell önteni,ne sajnáld a rossz bort, étolajat önteni bele,valószínű megevett valamit ami nem való a rendszerbe ,pók rossz takarmány különböző fémek drótok műanyagok,ha ez a százrétűben állt meg akkor már régen rossz felhívni a selejt tehén kereskedőt,hogy ha kell akkor ugorjon.Egy hétig bírja evés nélkül ,viszont ivás nélkül4-5nap kiszárad és össze omlik a rendszer,bikáknak lehet erősebb kérő indítót adni,nem vetél el.Az ,hogy nyáladzik az csak azért van mert megpróbál kérőzni meg hát a szurik erre késztetik.
Sziasztok! 4 napja nem eszik és nem iszik a tenyészbikám. Az állatorvos naponta jár hozzá és mindenféle injekcióval kezeli,de sajnos semmi javulás.Időközben leállt az emésztése is. Fehér hab folyik gyengén a szájából és azt csámcsogja. Valaki nek volt már ilyen tapasztalata?
BIKAHÍZLALÓK!!! A szegedi egyetem takarmányozástani tanszékének egyik kísérletében veszek részt.
A francia Lallemand cég marhahízlalási kísérletekben kívánja tesztelni az élesztőgombákat tartalmazó új takarmánykiegészítő készítményét 1 vagy több telepen.
A készítményt az abrakba/tápba kell keverni és tömegtakarmányokkal (TMR) vagy tömegtakarmányok mellett etetni.
Marha fajta : főként hústípusú - de akár tejtípusú is lehet (kísérletenként azonos fajtákból kialakított csoportok szükségesek)
Abraktakarmány : alapvetően egy kontroll (takarmánykiegészítőt nem tartalmazó) táp
és 1 vagy 2 kísérleti (takarmánykiegészítőt tartalmazó) táp
Mindegyik tápféleséget több kis csoportba elhelyezett növendékkel szeretnék etetni, hogy az azonos tápok etetését több csoporttal is teszteljék egy időben a telepen.
(Kötött tartás esetén min. 5db egyed alkot 1 csoportot).
Adatgyűjtés: -2-3 havonta egyedi állatmérlegelés
-a mérlegelések közötti abrakfogyasztás és tömegtakarmány felvétel
- szükségszerű/kényszerű takarmányváltoztatás
- állomány változás, egészségi állapot, állatorvosi beavatkozás
-egyéb észrevétel
Kísérlet időtartama: cc. 6 hónap
ill. a kísérleti takarmány etetés időtartama.
A kísérlet részleteit a telepre szabott kísérleti leírás tartalmazza.
A Lallemand cég a kísérletet elvállaló céggel (gazdával) szerződést köt.
Ezek a kísérlet fő keretei, melyre jelentkezést várunk. Hajrá uraim
12713 hozzászólás
Üdv mindenkinek! Valaki ismer olyan felvásárlót aki 2db 3 mázsa körüli bikát venne, mert hívtam egy felvásárlót de az 10 db alatt nem jön érte. Még egy kérdés a nagy súlyú bikákat mennyiért viszik mert van 11db mt 5-6 mázsás bika. Válaszotokat előre is köszönöm!
Válasz #7705. hozzászólásra
Valószínű,hogy lehet mert már onnan is szállítanak törökbe.
Válasz #7704. hozzászólásra
700kg felett 350ft/kg+
Válasz #7708. hozzászólásra
Köszönöm szépen addig is!
Válasz #7707. hozzászólásra
Zsolti a mohart másodvetésben te szoktad vetni? Ha igen akkor mik a tapasztalatok? mennyi szénát ad hektáronként? mert nem akarok a forgalmazó adataira alapozni annyira, azok ki vannak kozmetikázva rendesen :D
BZoli! Értesíteni foglak mindenképpen, egyenlőre még várakozunk hogy engedélyeztessék Magyarországon a készítményt, addig nem kezdődhet meg a kísérlet. Egyébként egy bendőt stimuláló, emésztést javító kultúráról van szó.
Válasz #7705. hozzászólásra
Még semmit nem hallottam
Válasz #7703. hozzászólásra
360-380
Zsoltikám mit hallottál, lehet -e már a Körösi vásárba bocit vinni?
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni hogy magyartarka 700-800 kilós selejt tehenet mennyiért veszik most ?
Válasz #7701. hozzászólásra nemedir@t-email.hu Köszi!
Válasz #7701. hozzászólásra
Szia. Nekem is kűldhetnél elérhetőséget.Tegnap kűldtem emailt.Kősszőnőm!
Válasz #7698. hozzászólásra
Email elérhetőséget küldjél!
Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon!
Húsmarha tartást tervezünk.
Hízlalni szeretnék. Kis bikákat venni és az tartani 550-600 kg.ig....vagy hogyan is működik ez mostanában? Egy kamionra mennyi hízott állat fér fel?
Limuzinra,vagy magyartarkára esetleg angusra gondolunk. Mi lenne a legkevesebb hízó,amivel érdemes foglalkozni? Azt hallottam könnyebb,ha egy kamiont meg tud tölteni a gazda,akkor hamarabb talál vevőt...köszi előre is a válaszokat!
Válasz #7693. hozzászólásra
Telefonos versenyző volt, de gyorsan lebeszéltem hogy ne raboljuk egymás idejét hülyeséggel,majd ha valami reálisabb ár dereng fel neki akkor keressen!Nemrég beszéltem egy gazda társal, három éves serolé üszőért kínáltak neki cserébe emu tojást! Hát nagy az Isten állatkertje az biztos!!
Válasz #7694. hozzászólásra
Én 3-4 hete adtam 5 holsteint 600kg-os átlagban 440 + komp.-ba vitték.
Válasz #7692. hozzászólásra
Vérlázító! Nekem is van még két darab 500 körüli HF bika eladó. 450 ért sem adtam oda. Pedig már nagyon aggatnak, kellene valami komoly vevő!
neked meg ököllel kellet volna bekínálni neki!
négyszázas feketékre bekínáltak kemény 375-öt. hát nem haraptam rá!
Válasz #7690. hozzászólásra
Gondoltam hogy húshasznúrol irsz de joszágtarto mindig bizakodik hátha!
Válasz #7689. hozzászólásra
a zárlaton kívüli területeken lehet mivel nincs borjú de itt a közepén ahol túltengés van -nem kicsit- csak a szép egyszínű húshasznú
Válasz #7687. hozzászólásra
Enyiért vihetik a feketéimet is.
Üdvözlet!
Selejt,vágó tehén árat tud valaki mondani hajdú-biharba? Meg egy elérhetőséget ha van valakinek.
Előre is köszönet!
400kg alatti bikákért 650
Válasz #7680. hozzászólásra
Mindenesetre írd meg mi lett a vége?!
Bika támogatás 2006 bázisalapu 47200/db már tőbben kaptak határozattot!Tavaly kb 19000 ezer volt.
Szevasztok húsosok! Ilyent biztos tudtok valahol dolgozni,jd,newh stb csak nem forst vindroverre gondolok
http://https://www.youtube.com/watch?v=TBY542mgf8w
Ha nem kérődzik, az injekcióval is csínján kell bánni, mert ha egy idegen éles tárgyat nyelt és te elindítod a kérődzést akkor az éles tárgy belül még nagyobb problémát tud csinálni. Jó állatorvos kell aki tényleg meg tudja vizsgálni és ami legfontosabb :ÉRT A SZARVASMARHÁHOZ !!
Válasz #7681. hozzászólásra
Élesztőt,,,,,,,,, 1ltejben 20-30dkg élesztőt 40-50fokra melegíteni, majd állni hagyni ,amikor indul az élesztő ,,beöntés ,had büfögjön.ezt ismételheted ahányszor csak akarod.
Válasz #7680. hozzászólásra
az alábbiakon kívül felénk még élesztőt is raknak a kotyvalékba
Válasz #7679. hozzászólásra Köszönöm a tanácsokat.
Válasz #7677. hozzászólásra
El kell indítani a kérőt ,mivel nem eszik nem iszik akkor bele kell önteni,ne sajnáld a rossz bort, étolajat önteni bele,valószínű megevett valamit ami nem való a rendszerbe ,pók rossz takarmány különböző fémek drótok műanyagok,ha ez a százrétűben állt meg akkor már régen rossz felhívni a selejt tehén kereskedőt,hogy ha kell akkor ugorjon.Egy hétig bírja evés nélkül ,viszont ivás nélkül4-5nap kiszárad és össze omlik a rendszer,bikáknak lehet erősebb kérő indítót adni,nem vetél el.Az ,hogy nyáladzik az csak azért van mert megpróbál kérőzni meg hát a szurik erre késztetik.
Válasz #7677. hozzászólásra
pl 1 dl pálinka 2 evőkanál mész 1 dl étolaj beleöntöd 1- 1,5 l jó savanyú borba és meg itatod vele
Válasz #7676. hozzászólásra Konkrétan milyen hagyományokra gondolsz?
Válasz #7675. hozzászólásra
Akkor bizony ideje elkezdeni a népi hagyományokat elővenni,mert a dokitól akár meg is pusztulhat.
Sziasztok! 4 napja nem eszik és nem iszik a tenyészbikám. Az állatorvos naponta jár hozzá és mindenféle injekcióval kezeli,de sajnos semmi javulás.Időközben leállt az emésztése is. Fehér hab folyik gyengén a szájából és azt csámcsogja. Valaki nek volt már ilyen tapasztalata?
Május 20-án születtek. Ma délután vitte el tőlünk a török.
Mo-n belüli borjúeladáshoz (magántól magánba) mi kell most? kell vmi oltás? egyáltalán a zárlatokat feloldották már?
Válasz #7668. hozzászólásra
Válasz #7663. hozzászólásra
Érdekes, ezt tavaly nem lehetett megcsinálni csak a csókós nagy barátoknál, a többit meg egyszerűbb volt zárlatolni!!
Az öregek azt mondanák,hogy ez bizony fődig marhaMajd a fülszámot pótold.
ezt lehet tehénnek nevezni
Válasz #7665. hozzászólásra
Email címem: bzoly78@freemail.hu
Válasz #7665. hozzászólásra
Szia! Engem lehet érdekelne a dolog, kivel tudnék egyeztetni? Akár megállapodást kötni?
BIKAHÍZLALÓK!!! A szegedi egyetem takarmányozástani tanszékének egyik kísérletében veszek részt.
A francia Lallemand cég marhahízlalási kísérletekben kívánja tesztelni az élesztőgombákat tartalmazó új takarmánykiegészítő készítményét 1 vagy több telepen.
A készítményt az abrakba/tápba kell keverni és tömegtakarmányokkal (TMR) vagy tömegtakarmányok mellett etetni.
Marha fajta : főként hústípusú - de akár tejtípusú is lehet (kísérletenként azonos fajtákból kialakított csoportok szükségesek)
Abraktakarmány : alapvetően egy kontroll (takarmánykiegészítőt nem tartalmazó) táp
és 1 vagy 2 kísérleti (takarmánykiegészítőt tartalmazó) táp
Mindegyik tápféleséget több kis csoportba elhelyezett növendékkel szeretnék etetni, hogy az azonos tápok etetését több csoporttal is teszteljék egy időben a telepen.
(Kötött tartás esetén min. 5db egyed alkot 1 csoportot).
Adatgyűjtés: -2-3 havonta egyedi állatmérlegelés
-a mérlegelések közötti abrakfogyasztás és tömegtakarmány felvétel
- szükségszerű/kényszerű takarmányváltoztatás
- állomány változás, egészségi állapot, állatorvosi beavatkozás
-egyéb észrevétel
Kísérlet időtartama: cc. 6 hónap
ill. a kísérleti takarmány etetés időtartama.
A kísérlet részleteit a telepre szabott kísérleti leírás tartalmazza.
A Lallemand cég a kísérletet elvállaló céggel (gazdával) szerződést köt.
Ezek a kísérlet fő keretei, melyre jelentkezést várunk. Hajrá uraim
Válasz #7658. hozzászólásra
7hónapos vemhes mt előhasút adtam el ma 270000ért. nem kell senkinek semmi.