Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
lenne pár db limuzin uszöm amit lehetne folyatatni most indulnak is szépen 4 mázsa körül vannak 15-16 honaposak kérdés hogy a limuzin üszöre ráengedem a magyar bikát nehéz ellése lesz e vagy a limuzin vér lesz benne az erösebb? mert az elsö elléseket mind limuzinnal szeretném mert bejött a nehéz ellés is meg volt a magyarral már más tapasztalatom van mert abba már döglött bele üszöm ... igaz az magyar volt és magyar bikával na most limuzin+ magyar bika ? egyszinu kis borjuk lesznek vagy magyar lesz benne a domináns ?
Most már igazán érdekelne más véleménye is.
Az 5g-s fekete bikából jön ki kb. 200kg hús, az általad említett faggyú mennyiséggel. A mennyiség is fontos, de a hús minősége is...
mostanában sok ilyen van inszeminátorom mesélte ugynaezt amikor kisüt a nap jön a joidö és friss zöldet kapnak a joszágok jo levegö termeli a hormont tovább pedig már hasas ö se tudott erre mit mondani csak elment bevizsgálta és hasas pedig folyat a tehén majd elmulik
Sziasztok!
Valakinek fordult már elő olyan, hogy üsző termékenyítés után rendszeresen ciklusonként folyatást szimulál (eleinte a tehenek ugrálták, de nem állta, utóbbi időben állja), bevizsgáltattam a doki azt mondja van benne borjú (teszem hozzá most fele idős vemhes, tőgye ereszkedik, a hasa mélyül). Az egyik ismerős is így járt, csak nem vizsgáltatta be és kárára levágta.
akik szoktak otthon vágni azoktól kérdezném ha 210kg lett feldolgozás után egy HF bika az mit nyomhatott élő súlyban?
nincs benne a belsőség és a csont csak a színhús meg az oldalas
pedig nekem az inszeminator mindig azt mondja hogy kössem ki legleni öket meg napfény és akkor kiindulnak és szoktam is nekik adni zöldet egyböl indulnak szépen hasasak is hálistennek nállad szerintem a változás lehet a baj még ne mszokták meg ugy gondolom ahogy meg jön a jo idö sok napsütés egyböl indulnak majd figyeld meg
Nem telepitett, de van benne minden fajta széna, vad lucerna kicsi nádas is, de elég jo, ma viszek közéjük 1 db kb 4qás limot is hátha az szimpatikusabb lesz nekik, jelentösen megugrottak legelön, esznek meg fekszenek, ugy kell öket hajtani hogy ne mindig abba a pár hektárban legeljenek az itato körül, el is vannak lustulva, pedig tavaly ilyenkorra már a közelükbe sem tudtunk menni mert elszaladtak, most meg még simogathatom is öket!
Sziasztok! Mi lehet az oka annak hogy amiota kint vannak a legelön a tehenek nem folyatnak? Már vittem ki nekik nyalosot, söt 9 napja abrakolom is öket, bika van közöttük, de a 21db üszö/tehénböl csak 2 db folyatott! Március 31.én lettek kihajtva, azota szinte semmi, elötte meg rendszeresen folyattak, ha tudtok valami jot mondani azt nagyon megköszöném.
Tervezem húsmarhák tartását. 50 darabra gondoltam kezdetnek. Mivel ez a kis létszámú állattartó telep létszámának a teteje. Egyelőre pedig kis létszámúban gondolkozok csak.
Lenne több kérdésem is majd, de első körben a véleményetek érdekelne, hogy egyáltalán megéri-e ezzel komolyabban foglalkozni. Nincs hozzá még épület sem és eszközök sem. Tehát az egész egy istálló építéssel kezdődne valamint bálabontó és etetőkocsi vásárlással. Tehát mindjárt komoly beruházással indul a dolog.
Szerintetek megéri pénzt fektetni ebbe az ágazatba?
Na meg milyen fajtával lenne érdemes foglalkozni? Nekem a legszimpatikusabb a fehér-kék belga apavonalra alapozott keresztezések.
12713 hozzászólás
Válasz #6812. hozzászólásra
Zsolt, úgy van. Húsmarhára csak a saját fajtáját rakni. Kettős hasznosításnál érdemes a fajtákat keverni, ha van hosszabb távú elképzelése a gazdának.
Válasz #6811. hozzászólásra
én biztos limot raknék rájuk
lenne pár db limuzin uszöm amit lehetne folyatatni most indulnak is szépen 4 mázsa körül vannak 15-16 honaposak kérdés hogy a limuzin üszöre ráengedem a magyar bikát nehéz ellése lesz e vagy a limuzin vér lesz benne az erösebb? mert az elsö elléseket mind limuzinnal szeretném mert bejött a nehéz ellés is meg volt a magyarral már más tapasztalatom van mert abba már döglött bele üszöm ... igaz az magyar volt és magyar bikával na most limuzin+ magyar bika ? egyszinu kis borjuk lesznek vagy magyar lesz benne a domináns ?
Volt már talán egy éve itt a fórumon hasonló eset. Őszintén sajnálom a gazdát, meg a jószágokat is.http://444.hu/2014/05/25/villam-csapott-egy-marhacsordaba-orgovanyon/
Válasz #6808. hozzászólásra
Kb 2db
Sziasztok!
Érdeklödni szeretnék,hogy 5 ha legelő hány db húshasznú tehén tartására alkalmas.A téli széna mennyiség is erről a területről lenne lekaszálva.
Válasz #6805. hozzászólásra
Földrajzból írj be nekem egy piros pontot..hehe
Válasz #6805. hozzászólásra
A háttérbe meg a húsmarhások paradicsoma a little blue hehe.
Válasz #6801. hozzászólásra
Ja a somló, jobbra meg a ság, de az nem látszik a képen hehe.
Válasz #6802. hozzászólásra
2012 adat....http://www.veddamagyart.info/szolgalati-koezlemeny/1586-ntt-a-magyar-szarvasmarha-allomany
Válasz #6802. hozzászólásra
egy szőlő termő vidéken......
Délután egy pillanatra bele tudtam nézni a Giróba, időfutam van Torinó környékén, s ott mondták abban a régióban 800ezer marhát tartanak.
Válasz #6800. hozzászólásra
Szépek! Az ott hátul a Somlyó hegy?
Válasz #6781. hozzászólásra
Szia! Én úgy gondolom, hogy olyan 500-550 körüli lehetett, ha csak a húst meg az oldalast számoljuk. Sztem 40-42% körül számolj így.
Válasz #6795. hozzászólásra
Most már igazán érdekelne más véleménye is.
Az 5g-s fekete bikából jön ki kb. 200kg hús, az általad említett faggyú mennyiséggel. A mennyiség is fontos, de a hús minősége is...
Válasz #6793. hozzászólásra
Az se túl jó arány.
Válasz #6792. hozzászólásra
Mennyi idős lehetett?
faggyúval kb félig lett egy diszperzites vödör
38 %-os vágódási kihozatal !!!!!???????
Ölég szarrrrrrrrr..............................
Nekem 6q-s szürkemarhából jött ki 230Kg.
Szia! Véleményem szerint olyan 550 kg körüli lehetett , a tapasztalat ezt mutatja , de persze egyedtől is függ .( faggyú mértéke például)
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy tehénre milyen és mennyi támogatás van és lehet-e kvótát igényelni?
Előre is köszönöm
Válasz #6788. hozzászólásra
igazad van és olcsóbb is
Válasz #6786. hozzászólásra
köszi
Válasz #6782. hozzászólásra
vagy cooper spot on
Válasz #6785. hozzászólásra
mostanában sok ilyen van inszeminátorom mesélte ugynaezt amikor kisüt a nap jön a joidö és friss zöldet kapnak a joszágok jo levegö termeli a hormont tovább pedig már hasas ö se tudott erre mit mondani csak elment bevizsgálta és hasas pedig folyat a tehén majd elmulik
cca.430
Sziasztok!
Valakinek fordult már elő olyan, hogy üsző termékenyítés után rendszeresen ciklusonként folyatást szimulál (eleinte a tehenek ugrálták, de nem állta, utóbbi időben állja), bevizsgáltattam a doki azt mondja van benne borjú (teszem hozzá most fele idős vemhes, tőgye ereszkedik, a hasa mélyül). Az egyik ismerős is így járt, csak nem vizsgáltatta be és kárára levágta.
Válasz #6783. hozzászólásra
köszi zsolt.
Válasz #6782. hozzászólásra
bayofly
a hátuk közepen sok az aprolégy mivel kenitek,kösz előre is.
akik szoktak otthon vágni azoktól kérdezném ha 210kg lett feldolgozás után egy HF bika az mit nyomhatott élő súlyban?
nincs benne a belsőség és a csont csak a színhús meg az oldalas
köszi
Válasz #6774. hozzászólásra
pedig nekem az inszeminator mindig azt mondja hogy kössem ki legleni öket meg napfény és akkor kiindulnak és szoktam is nekik adni zöldet egyböl indulnak szépen hasasak is hálistennek nállad szerintem a változás lehet a baj még ne mszokták meg ugy gondolom ahogy meg jön a jo idö sok napsütés egyböl indulnak majd figyeld meg
Válasz #6774. hozzászólásra
Zárd vissza őket az istállóba! Ez olyan női dolog lesz! Minél inkább a kedvükben akar járni az ember annál rosszabb!
Válasz #6777. hozzászólásra
adjál az abrakba legalab 50%zabot,nagyon magas az e vitamin.foszfor,mész, tartalma,hamaráb kellet volna.vagy a gyógyszertárba e vitamint vizoldóst.
Válasz #6775. hozzászólásra
Nem telepitett, de van benne minden fajta széna, vad lucerna kicsi nádas is, de elég jo, ma viszek közéjük 1 db kb 4qás limot is hátha az szimpatikusabb lesz nekik, jelentösen megugrottak legelön, esznek meg fekszenek, ugy kell öket hajtani hogy ne mindig abba a pár hektárban legeljenek az itato körül, el is vannak lustulva, pedig tavaly ilyenkorra már a közelükbe sem tudtunk menni mert elszaladtak, most meg még simogathatom is öket!
sziasztok
tud valaki magyartarkabika árat nagy olyan 650kg
Folytasd az abrakolást, mást nem tudsz tenni... Nyilván a legelő gyenge.. telepített gyeped van? Van benne pillangós?
Sziasztok! Mi lehet az oka annak hogy amiota kint vannak a legelön a tehenek nem folyatnak? Már vittem ki nekik nyalosot, söt 9 napja abrakolom is öket, bika van közöttük, de a 21db üszö/tehénböl csak 2 db folyatott! Március 31.én lettek kihajtva, azota szinte semmi, elötte meg rendszeresen folyattak, ha tudtok valami jot mondani azt nagyon megköszöném.
Válasz #6771. hozzászólásra
Annyi legelőre már lehet alapozni.
Válasz #6767. hozzászólásra
itt tegnap bruttó 2eurot ajánlottak charolaisXblond borjúkért. mondta az ismerős akkor maradnak
Válasz #6770. hozzászólásra
Nekem nincs legelőm, de faternak van 80ha nagyon jó minőségű.
Válasz #6766. hozzászólásra
Mennyi legelőd van?
Válasz #6767. hozzászólásra
Nemrég még venni akartál bika borjúkat, már meg eladod? :)
Amugy engem majd tavasz fele lehet érdekelnek Charolai bika borjúk (kicsik), írd meg az elérhetőséged privátba!
Válasz #6766. hozzászólásra
Szerinten,ha van befektetni való pénzed,akkor inkább fektesd földbe!
Tud valaki olyan felvásárlót akit érdekel 80 db Charolais húshasznú bika borjú?
A borjak súlya: 200 - 300kg.
Ár: 2,80 - 3,20 Euro/kg
Sziasztok!
Tervezem húsmarhák tartását. 50 darabra gondoltam kezdetnek. Mivel ez a kis létszámú állattartó telep létszámának a teteje. Egyelőre pedig kis létszámúban gondolkozok csak.
Lenne több kérdésem is majd, de első körben a véleményetek érdekelne, hogy egyáltalán megéri-e ezzel komolyabban foglalkozni. Nincs hozzá még épület sem és eszközök sem. Tehát az egész egy istálló építéssel kezdődne valamint bálabontó és etetőkocsi vásárlással. Tehát mindjárt komoly beruházással indul a dolog.
Szerintetek megéri pénzt fektetni ebbe az ágazatba?
Na meg milyen fajtával lenne érdemes foglalkozni? Nekem a legszimpatikusabb a fehér-kék belga apavonalra alapozott keresztezések.
Köszönöm előre is a válaszokat!
250-300kilós magyartarka üsző ára most hol mozog_?
Válasz #6759. hozzászólásra
Köszi, megkaptam!