Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A következő receptúrákról mi a véleményed?
250kg-ig
árpa30%,kuki37,1%,szója20%,tak.mész0.4%,premix2:5%
250kg-tól:
árpa30%,kuki51,1%szója8%,ex.napra8%,tak.mész0.4%,premix2,5%
Sötét Paraszt, nagyon tetszik a fénykép a marháidrol illetve a színről!
Mostanság szeretnénk belefogni húsmarha bika hizlalásba és az lenne a kérésem hogy nem-e tudnál pár képet küldeni a tehén ólról / színről amiben a marháid vannak?!
Valami hasonlót képzeltünk el mi is, tavasszal fognánk neki!
Mekkora területű a szín, hány méter hosszú, széles? Mennyi marha van benne? Egyik oldala nyitott, kifutós?
Limousin bikákra gondoltam, neked milyen fajták vannak?
Köszönöm a segítséget!
E-mail cimem: kovacspeti1989@gmail.com
"Baromfi és marha jön, sajt megy Kanadába
A pénteki egyezség eredménye Kanada és Európa között: az Unió kész vámmentesen beengedni 50 ezer tonna hormonmentes marhahúst, ebből 15 ezer tonnát fagyasztva, 75 ezer tonna sertéshúst és 8 ezer tonna csemegekukoricát. Beengednék a tojást és a baromfihúst is. Ellentételezésként a kanadaiak vámmentesen fogadnának be 18 500 tonna sajtot. Liberalizálnák a feldolgozott élelmiszerek (keksz, tészta stb.) kereskedelmét, de a főbb nyersanyagok, mint a gabona is vámmentes pozíciót kapna - több éves átmenetet követően. Az új szabályozás 2015-től léphet életbe."
2 hete arról cikkeztek hogy beindul a Fehérorosz export, így lehetett reménykedni hogy mozdul majd az ár!
Erre most ez, szerintem a hazai marhahús fogyasztást lefedi a Magyar marha állomány vagy nem??? Minek kell ez?
A kíszpízes fizetísnek sajnos már víge, pedig milyen fasza vót számógatni a sok millert egybe hehe. Ez egy régi kép ott még silót ettek, mostmár inkább csomagolt lucernát. A bálák etetísire kéne valamit kitalálni hehe, mert kezd elegem lenni a szétbontásukból ( főleg mióta új bálázó van).
Válasz #5797. hozzászólásraKöszi a segítő választ.A többieknek is köszönöm.A támogatás feltételei még érdekelnének mikor lennék rá jogosult?Pl. az idei 41000ft/db összegre.
Válasz #5796. hozzászólásra
Az őstermelői igazolványt kiváltod és értékesítésnél odaadod a kereskedőnek. Ő a számlára feltünteti a számát az adóazonosítódat és még a személyes adataidat. Az értékesített termékednek van egy nettó összege és erre számol rá 7%-ot(állat), 12% (termény) ez a kompenzációs felár.
Akkor ha nem csak a kípen lévő első négy előtt áll egész nap az abrak, hanem az összes többi előtt is akkó fél év alatt akkorára nőhetnek, hogy az emeletes kaminyon megroppan alattuk? Meg a számlámra annyi lóvét utalnak majd amenyit mondok hehe?
És ez a kiváló/kiemelkedő minőséget hogy/mivel tudod elérni?
Csak a fajta miatt (ha jól tudom Limousin) vagy a takarmányozásban, tartásban produkálsz valami extrát?
Én is gondolkodom hogy belekezdek egyenlőre úgy nézki 2-3 vagy 5 darabbal de csak is intenzíven tudom elképzelni igaz most üsző hízlalásban gondolkodok 400-450 kilóra mert állítólag viszik belföldre azokat relatív folyamatosan . ha látom értelmét utána meg 10 darabos tételben szeretném csinálni bár nagy előnyöm van sokakkal szemben hogy van magtár is meg istállónk(50férőhelyes kötötttartású hízott bika istálló) is .
Válasz #5791. hozzászólásra
Mondasz valamit, de 8kg abrakkal is ellehet érni 650-700kg 18 hónaposan. Náluk a nagy tétel sokat jelent, hogy gyorsan megpakol a kamion. Ez az árban biztosan sokat számít.
Mennyiség is lényeg ahogy mondod, mieink is nagyon jók szoktak lenni csakhát kevés.... szerencsések voltunk mert egy hónap után el is vitték őket mert valahova pont kellett még egy pár db....
Válasz #5788. hozzászólásra
van sok hizóbika az országba,csak nem olyan minőség mint az enyimek!ezt meg is füzetik.nem nagyképüsködni akarok.hidd el én tudom mi az ábra.ja és nem 4darabrol van szo.ez se mindegy a vevőmnek.üres kamion bejön-secperc megdobjuk,oszt góóó!na ezé mondom én meg az árat!!!
Válasz #5786. hozzászólásra
Mi a haszon rajta ha ilyen intenzíven etettek?
Csak az abrak 4 hónapra több mint 200e 1 bikára, + ott van a többi takarmány és még sok minden ami a költséget növeli.
Válasz #5769. hozzászólásra
nem tudunk mit csinálni,ha minőséget akarunk előállitani,nincs más választás.de nem hinnéd el,ezek mennyi pézé mentek el.... itt nincs olyan,hogy ennyit adnak,oszt adom,nemadom.itt az van,hogy ennyi az ára,akkor annyiér megy el. naEZ A LÉNYEG!!
Válasz #5768. hozzászólásra
üdv.mindent,ami aktuálisan van,vagyis aminek a szezonja van.kukorica,árpa,minimális buza,szotya...igenaz abrak is és a széna is állandóan előttük van.lucernát is annyit esznek ami beléjük fér.18-19 honaposak mikor mennek.
támogatás azért nem jár mert nem adnak az áfa azért nem mert az csak vállalkozoknak jár östermelönek pedig a kompenzácios felár jár amit bele kalkulálnak már lassan teljesen a felvásárlási árba......
Hát így kell tisztára mosni a pénzt.
befektet 100 misit maradjon meg 90 és törvényes.
meg kimondja meg mennyi takarmány fogyott 1 év alatt.
Ez régtől működő dolog
Nemrégiben volt róla szó, hogy kinek hogy éri meg a húsmarhatartás.
Mostanában az egyik helyi hatalmasság megvette a Tsz tehén istállót. Maximum annyi földje van, amennyi muskátlit a neje az ablakba kiültet. Ez az abraknak valót meg a szénát is veszi. Akkor neki hogy éri meg? 50-100 db-os állományról beszélünk.
az árát a mázsálás után kapod meg ahogy szokásos és nem kapsz rá támogatást semmit ...... kb ennyi változott meg utlevél is kell hozzájuk meg vérvétel külföldi exportra általában .....
Kb. egy hónapja találtam ezt a fórumot,nagyon tetszik.Újrakezdő marhatartó szeretnék lenni.2000-ben hagytam föl a növendékhizlalásal,amit olasz exportra vittek.
Gondolom azóta szigorodtak,bonyolódtak a marhatartás feltételei.
Nem tudom most milyen okmányok kellenek.Akkor marhalevél,őstermelői igazolvány elég volt.
Az is érdekelne,milyen támogatás igényelhető a tartáshoz eladáshoz.
3db MT bikaborjút vennék.
Kell-e adózni a bevétel után?
Olvastam,hogy az ár pl. 600ft+áfa,600ft+kompenzáció.Ezt mikor kapom és miért?
Üdv, fexco.
A 17-20 kg abrak mit tartalmaz?
Ez mellett folyamatosan van előttük széna is gondolom.
Ilyen etetés mellett mennyi idő alatt érik el az általad említett 750-800kg-os súlyt?
Én is lehúzom a napi 8 órát 6-14 ig és utána kezdődik a második műszak.
A gép nem géphez hozzászólnék én is, hogy mikor marhézni kezdtünk 13 éve volt egy kis ferguson traki amivel az akkori 20 hektárt műveltük édesapámmal.
A 3-4 marhával kezdtük akkor rengeteg dolgot kézi erővel csináltunk.
Körbálát kézzel felhajtani a pótkocsira, karámganézés kézzel és talicskával meg hasonlók.
Takarmány kisbálába. Szerintem kis létszámhoz nem létszükséglet a teljes takarmánybetakarító gépsor.
Évek során sikerült fejleszteni az állományt jelenleg 30db, meg a földterület is nőtt. De velük együtt a gépparkot is mindig fejlesztettük.
Idén nagy fába vágtuk a fejszét, a falu végén megvettük a volt TSZ "50es" istállót, javítgatjuk, füvesítek körülötte, és a tavasszal ha minden összejön mennek ki az állatok és nőhet a létszám is.
12713 hozzászólás
Valaki nem hallott mostanában nagy súly árakat?
Válasz #5763. hozzászólásra
Szia fexco
A következő receptúrákról mi a véleményed?
250kg-ig
árpa30%,kuki37,1%,szója20%,tak.mész0.4%,premix2:5%
250kg-tól:
árpa30%,kuki51,1%szója8%,ex.napra8%,tak.mész0.4%,premix2,5%
Válasz #5795. hozzászólásra
Sötét Paraszt, nagyon tetszik a fénykép a marháidrol illetve a színről!
Mostanság szeretnénk belefogni húsmarha bika hizlalásba és az lenne a kérésem hogy nem-e tudnál pár képet küldeni a tehén ólról / színről amiben a marháid vannak?!
Valami hasonlót képzeltünk el mi is, tavasszal fognánk neki!
Mekkora területű a szín, hány méter hosszú, széles? Mennyi marha van benne? Egyik oldala nyitott, kifutós?
Limousin bikákra gondoltam, neked milyen fajták vannak?
Köszönöm a segítséget!
E-mail cimem: kovacspeti1989@gmail.com
Válasz #5809. hozzászólásra
Sokkal több marha húst termel az ország , mint ami megeszik.
"Baromfi és marha jön, sajt megy Kanadába
A pénteki egyezség eredménye Kanada és Európa között: az Unió kész vámmentesen beengedni 50 ezer tonna hormonmentes marhahúst, ebből 15 ezer tonnát fagyasztva, 75 ezer tonna sertéshúst és 8 ezer tonna csemegekukoricát. Beengednék a tojást és a baromfihúst is. Ellentételezésként a kanadaiak vámmentesen fogadnának be 18 500 tonna sajtot. Liberalizálnák a feldolgozott élelmiszerek (keksz, tészta stb.) kereskedelmét, de a főbb nyersanyagok, mint a gabona is vámmentes pozíciót kapna - több éves átmenetet követően. Az új szabályozás 2015-től léphet életbe."
2 hete arról cikkeztek hogy beindul a Fehérorosz export, így lehetett reménykedni hogy mozdul majd az ár!
Erre most ez, szerintem a hazai marhahús fogyasztást lefedi a Magyar marha állomány vagy nem??? Minek kell ez?
Aranyos csak érdeklődtem ennyi az egész!
Válasz #5806. hozzászólásra
750ft/kg -8% amennyiben elviszed mind a 40db-ot .
Mi az ára egy ilyesfajta üszőnek Tibibá?
Válasz #5800. hozzászólásra
A kíszpízes fizetísnek sajnos már víge, pedig milyen fasza vót számógatni a sok millert egybe hehe. Ez egy régi kép ott még silót ettek, mostmár inkább csomagolt lucernát. A bálák etetísire kéne valamit kitalálni hehe, mert kezd elegem lenni a szétbontásukból ( főleg mióta új bálázó van).
Válasz #5801. hozzászólásra
ELADÓK!!!!!
Válasz #5794. hozzászólásra
de ugyan olyan fontosnak tartom azt is,pl.,hogy előttük legyen állandóan a friss víz.
Válasz #5794. hozzászólásra
üdv!összeségében mindenbe amit felsoroltál,de szerintem az alapanyag kiválasztása a leg lényegesebb,és a leg NEHEZEBB.
Válasz #5798. hozzászólásra
üdvözöllek TIBIKE!!nagyon nagy kondiba vannak az üszők...
Válasz #5795. hozzászólásra
ha már utajják majd a pézt,az má rég rossz....viriccsad a lovét!!!ha jól látom silot esznek a képen?
Válasz #5797. hozzászólásraKöszi a segítő választ.A többieknek is köszönöm.A támogatás feltételei még érdekelnének mikor lennék rá jogosult?Pl. az idei 41000ft/db összegre.
Itt meg egy pár db kis lány
Válasz #5796. hozzászólásra
Az őstermelői igazolványt kiváltod és értékesítésnél odaadod a kereskedőnek. Ő a számlára feltünteti a számát az adóazonosítódat és még a személyes adataidat. Az értékesített termékednek van egy nettó összege és erre számol rá 7%-ot(állat), 12% (termény) ez a kompenzációs felár.
Válasz #5778. hozzászólásraÉs ezt mikor kapom,és mi a feltétele?És a támogatáshoz való jutásnak a feltételei?
Válasz #5789. hozzászólásra
Akkor ha nem csak a kípen lévő első négy előtt áll egész nap az abrak, hanem az összes többi előtt is akkó fél év alatt akkorára nőhetnek, hogy az emeletes kaminyon megroppan alattuk? Meg a számlámra annyi lóvét utalnak majd amenyit mondok hehe?
És ez a kiváló/kiemelkedő minőséget hogy/mivel tudod elérni?
Csak a fajta miatt (ha jól tudom Limousin) vagy a takarmányozásban, tartásban produkálsz valami extrát?
Válasz #5792. hozzászólásra
az is nagyon sokat segít persze
Én is gondolkodom hogy belekezdek egyenlőre úgy nézki 2-3 vagy 5 darabbal de csak is intenzíven tudom elképzelni igaz most üsző hízlalásban gondolkodok 400-450 kilóra mert állítólag viszik belföldre azokat relatív folyamatosan . ha látom értelmét utána meg 10 darabos tételben szeretném csinálni bár nagy előnyöm van sokakkal szemben hogy van magtár is meg istállónk(50férőhelyes kötötttartású hízott bika istálló) is .
Válasz #5791. hozzászólásra
Mondasz valamit, de 8kg abrakkal is ellehet érni 650-700kg 18 hónaposan. Náluk a nagy tétel sokat jelent, hogy gyorsan megpakol a kamion. Ez az árban biztosan sokat számít.
Válasz #5787. hozzászólásra
Az intenzívnél kisebb a haszon darabonként de gyorsabb a forgás így éves szinten több meg marad rajta .
Nem mindegy hogy 14-18 hónaposan megy el 600 kilóban vagy 22-24 hónaposan rizikózol hogy kicsúszika két éves korból vagy nem .
Válasz #5789. hozzászólásra
Mennyiség is lényeg ahogy mondod, mieink is nagyon jók szoktak lenni csakhát kevés.... szerencsések voltunk mert egy hónap után el is vitték őket mert valahova pont kellett még egy pár db....
Válasz #5788. hozzászólásra
van sok hizóbika az országba,csak nem olyan minőség mint az enyimek!ezt meg is füzetik.nem nagyképüsködni akarok.hidd el én tudom mi az ábra.ja és nem 4darabrol van szo.ez se mindegy a vevőmnek.üres kamion bejön-secperc megdobjuk,oszt góóó!na ezé mondom én meg az árat!!!
Válasz #5787. hozzászólásra
Az előbb írta lé hehe.
Már csak azt szeretném, ha nekem is bemutatná az igényes vevőit, mert akkó rögtön vennék egy nagyobb darálókeverőt.
Mi a haszon rajta ha ilyen intenzíven etettek?
Csak az abrak 4 hónapra több mint 200e 1 bikára, + ott van a többi takarmány és még sok minden ami a költséget növeli.
nem tudunk mit csinálni,ha minőséget akarunk előállitani,nincs más választás.de nem hinnéd el,ezek mennyi pézé mentek el.... itt nincs olyan,hogy ennyit adnak,oszt adom,nemadom.itt az van,hogy ennyi az ára,akkor annyiér megy el. naEZ A LÉNYEG!!
Válasz #5768. hozzászólásra
üdv.mindent,ami aktuálisan van,vagyis aminek a szezonja van.kukorica,árpa,minimális buza,szotya...igenaz abrak is és a széna is állandóan előttük van.lucernát is annyit esznek ami beléjük fér.18-19 honaposak mikor mennek.
Válasz #5771. hozzászólásra
mivan öcsém te lopod a fát???nem fész???
Válasz #5775. hozzászólásra
támogatás azért nem jár mert nem adnak az áfa azért nem mert az csak vállalkozoknak jár östermelönek pedig a kompenzácios felár jár amit bele kalkulálnak már lassan teljesen a felvásárlási árba......
Válasz #5779. hozzászólásra
Hát így kell tisztára mosni a pénzt.
befektet 100 misit maradjon meg 90 és törvényes.
meg kimondja meg mennyi takarmány fogyott 1 év alatt.
Ez régtől működő dolog
Szerintem most nagyon megéri húsmarhát tartani,csak javasolni tudom mindenkinek.
nem nyert vmi csicskása pár száz heki állami földet?
Nemrégiben volt róla szó, hogy kinek hogy éri meg a húsmarhatartás.
Mostanában az egyik helyi hatalmasság megvette a Tsz tehén istállót. Maximum annyi földje van, amennyi muskátlit a neje az ablakba kiültet. Ez az abraknak valót meg a szénát is veszi. Akkor neki hogy éri meg? 50-100 db-os állományról beszélünk.
Válasz #5777. hozzászólásra
őstermelőnek jár
Válasz #5776. hozzászólásra
Még a 7%-os kompenzáció érdekelne.
Válasz #5775. hozzászólásra
Az ÁFA akkor jár,ha vállalkozó vagy.
Válasz #5773. hozzászólásra
És nekem 3db leadott bika után miért nem jár a támogatás és a +áfa,komp.?
Válasz #5773. hozzászólásra
ja és őstermelőként attol függ hány tagu fejenként 600e ft alatt nem ado köteles felette pedig kell adozni de most megnem mondom a pontos % ot .....
Válasz #5772. hozzászólásra
az árát a mázsálás után kapod meg ahogy szokásos és nem kapsz rá támogatást semmit ...... kb ennyi változott meg utlevél is kell hozzájuk meg vérvétel külföldi exportra általában .....
Kb. egy hónapja találtam ezt a fórumot,nagyon tetszik.Újrakezdő marhatartó szeretnék lenni.2000-ben hagytam föl a növendékhizlalásal,amit olasz exportra vittek.
Gondolom azóta szigorodtak,bonyolódtak a marhatartás feltételei.
Nem tudom most milyen okmányok kellenek.Akkor marhalevél,őstermelői igazolvány elég volt.
Az is érdekelne,milyen támogatás igényelhető a tartáshoz eladáshoz.
3db MT bikaborjút vennék.
Kell-e adózni a bevétel után?
Olvastam,hogy az ár pl. 600ft+áfa,600ft+kompenzáció.Ezt mikor kapom és miért?
Naiv vagy .melyik tüzelőanyag lehet alternatívája a lopott fának.
a lopott fával nem lehet versenyezni, mit bánom mennyi a tüzépen a fa ára.
Nana,"sötét paraszt"! 1 csöpp kis
gúnyt érzek szavaidban?!Az állattartáson innen vagy túl vagy rajta?
Megeszik 20 kiló 70 figyinges anyagot, benne marad 2,5 kiló 560 fityinges akkó nagyon jó a biznic hehe.
Üdv, fexco.
A 17-20 kg abrak mit tartalmaz?
Ez mellett folyamatosan van előttük széna is gondolom.
Ilyen etetés mellett mennyi idő alatt érik el az általad említett 750-800kg-os súlyt?
Válasz #5764. hozzászólásra
Sokasodjatok, gyarapodjatok! Sok sikert a tavaszi kihajtáshoz!
Mintha magamat hallanŕm sok sok kitartŕst čs szerencsčt a tanyŕhoz neked! Az ilyen črtčkes,ha valaki včgig szopja az egčszet,s nem az ölčbe esik!
Ilyen sokan "marháskodunk" munka mellett?
Én is lehúzom a napi 8 órát 6-14 ig és utána kezdődik a második műszak.
A gép nem géphez hozzászólnék én is, hogy mikor marhézni kezdtünk 13 éve volt egy kis ferguson traki amivel az akkori 20 hektárt műveltük édesapámmal.
A 3-4 marhával kezdtük akkor rengeteg dolgot kézi erővel csináltunk.
Körbálát kézzel felhajtani a pótkocsira, karámganézés kézzel és talicskával meg hasonlók.
Takarmány kisbálába. Szerintem kis létszámhoz nem létszükséglet a teljes takarmánybetakarító gépsor.
Évek során sikerült fejleszteni az állományt jelenleg 30db, meg a földterület is nőtt. De velük együtt a gépparkot is mindig fejlesztettük.
Idén nagy fába vágtuk a fejszét, a falu végén megvettük a volt TSZ "50es" istállót, javítgatjuk, füvesítek körülötte, és a tavasszal ha minden összejön mennek ki az állatok és nőhet a létszám is.