Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
először is köszönöm(mindenkinek),hogy teccenek a bikák tisztavérü bikáink nincsenek.nagyon ritka ha besurran egy a csapatba.ezek mind keresztezettek.ez egy F18-as limuzin(ahogy a TIBIKE szokta fogalmazni)ezekINTENZIV hizlaldába vannak.nekem a sarolinok jobban teccenek,mert nagyobbra megnőnek,súlyosabbak,de a VEVŐnek a limuzin az isten szerinte a limuzin husnak nincs párja,messze a legjobb mindegyiktől.na most alkalmazkodunk a kereslethez.nem akarom elvenni a kedved,de ezek NEM100EZRESborgyuk voltak.
Én 8% -ot nem vontam le, azt miért kell?
Növénytermesztéssel foglalkozunk már vagy 20 éve, sose volt jószágunk legyen ez a mentségem! :)
Most sikerült egy telephelyet építeni, ami még üres, oda akarnánk a marhákat, mert egy régi vágy is teljesülne vele (faternak), mondjuk nekem is lenne hozzá kedvem + az állam is nagyon nyomja most hogy tartsunk állatot (sok előnnyel jár, elővásárlás, pályázatok stb.). Így gondoltam össze lehetne hozni a növénytermesztést a húsmarhával! Hisz a régi mondás is azt mondja hogy bőrébe adjuk el a takarmányt! Az idei kukorica árak se rózsásak, a marhának meg hátha mozdul majd felfele! :)
Szóval akkor egyszínűt érdemes inkább, érdekes hogy a szín ennyit számít..
Fexco neked milyen fajta van?
Lehetőleg egyszínű legyen mind egy ,hogy piros vagy fakó vagy fehér ,csak ne legyen nagyon tarka,max a homlokán egy fehér.Még lehet akár korom fekete is de egyszínű,(angusz)
Az már mindjárt 30minusz és sok baj van a honosított borjúkkal ,sok kereskedő el áll a vásárlástól,,úgy,hogy a nyakadon is maradhat ,legtöbbször csak hazai vágóhíd veszi meg olcsón.
Sziasztok!
Húsmarha tartásba akarunk a közeljövőbe belefogni!
Magyar tarka bikákat szeretnénk, borjúként megvenni, mondjuk választáskor ( ~100.000 Ft), és 500-600 kilósan eladni (~350.000 Ft)!
A takarmányozása szinte 100%-ban saját termésű lenne, legeltetést nem tervezünk, abrakra lenne alapozva, széna + melléktermékek pl. kukorica szár, stb.
Nem ebből tervezünk meggazdagodni, (vannak egyéb előnyei is ha állattartó teleppel rendelkezik az ember,) de szerintetek nyereséges lehet?
Kb. mennyi nyereséget lehetne számolni egy bikára?
Jah, ~50 bikát terveztem, vagy 3 korcsoportba!
Elhelyezésük fedett, félig nyitott istállóban lenne + kifutó, szabadon tartva!
Vagy érdemesebb lenne szopós borjút venni csak azzal meg még elég sokat kell foglalkozni... ?
ma vitték el az utolso feketéket töllem!! 8db 670-es átlaggal 465ft fizetövel ugy hogy szoszerint tetszetös frizek voltak .talán az önköltséget fedezi. ugyhogy aki tehet az inkább ne vegyen feketét!!!!! mert az a tapasztalatom hogy kb 40%al több abrak kell neki mint egy jo limonak vagy charolinnak. és nem is ér anyit. meg kb 4 honap töblet idö kell neki intenziv hizlalásnál::
na ezért jó többfelől érdeklődni mert két tejes is vitt és mindkettő hazahozott mindent az biztos. de lehet más árért nem adták mint ami hozzám eljutott.
Én nem egészen igy láttam a falud beli nepper korán reggel össze kapott vagy 40 darabot és ez felhúzta az árakat, gondolom neki is ez volt az érdeke, mert el is adott belőlűk jócskán, persze csak hús hasznúakat keresték.
A feketéket nem nagyon keresték, falum beli egy 10 hónapos fekete űszöt hagyott ott 120 ezerért, vitt bikákat is meg se kérdezték.
innen volt vki vásárban?
nagyon elkeserítő híreket mondtak ismerősök akik ott voltak.
választott feketéket 50-60 MT és húshasznukat 100-110ért vették és volt aki adta
12713 hozzászólás
Válasz #5647. hozzászólásra
bikák
Válasz #5661. hozzászólásra
Niva méret talán egy kicsit nagyobb,2-3hónap míg meg jön,úgy,hogy még nincs itt.Most gyűjtik az alamóniumot hozzá.
Válasz #5660. hozzászólásra
Grat !!
Válasz #5659. hozzászólásra
A mázsa jele és 3
Válasz #5658. hozzászólásra
És melyik az abc-ben és 1-9-ig ??
Válasz #5657. hozzászólásra
OOOO4x4
Válasz #5656. hozzászólásra
Milyen kocsit(-kat) vettél ????
Válasz #5653. hozzászólásra
Ez lesz az :)Ez viszont nem régi ..kicsit hosszú ,de nézhető.
Válasz #5649. hozzászólásra
Most újból égek de miit jelent az hogy F18-as? Nem fajtiszta hanem keresztezett? Mivel? Te eladod a bika borjúkat? Mennyi egy ilyen kb?
Az úgy hülyeség ha több fajtám van? Mondjuk MT, Angusz meg Limuzin és akkor tobb vevői igényt lefedek? :)
Válasz #5653. hozzászólásra
Ez tavaszi fotó már a hund-land-nál vannak.Vagy kitudja ,hogy hol.
Válasz #5649. hozzászólásra
nem lehet hozzászolni a borgyuidhoz,KIVÁLLOK!!!jol jár velük a vevőid az biztos ezek az igazi hizo alapanyagok,igazi kemény kócos borgyuk
Válasz #5651. hozzászólásra
Igen
Válasz #5650. hozzászólásra
1 telepen ?...........................
Válasz #5646. hozzászólásra
Elértem a bűvös 500-ast
Válasz #5644. hozzászólásra
Egy pár db "F18-as""limuzin.
Válasz #5645. hozzászólásra
Faterommal beszélem az előbb,azt mondta szarok voltak annál az öregnél.
Válasz #5645. hozzászólásra
Üszőt vagy bikát?
Válasz #5644. hozzászólásra
először is köszönöm(mindenkinek),hogy teccenek a bikák tisztavérü bikáink nincsenek.nagyon ritka ha besurran egy a csapatba.ezek mind keresztezettek.ez egy F18-as limuzin(ahogy a TIBIKE szokta fogalmazni)ezekINTENZIV hizlaldába vannak.nekem a sarolinok jobban teccenek,mert nagyobbra megnőnek,súlyosabbak,de a VEVŐnek a limuzin az isten szerinte a limuzin husnak nincs párja,messze a legjobb mindegyiktől.na most alkalmazkodunk a kereslethez.nem akarom elvenni a kedved,de ezek NEM100EZRESborgyuk voltak.
ma lajosi vásárban 350kg körüli MT-t és charolais-t árult egy idős mikor utoljára hallottam 180ezer/db áron mondta a vevő 170-et kínált
Válasz #5641. hozzászólásra
Nagyon szépek, ez milyen fajta (angusz)?
Mivel takarmányozod őket, legelőre járnak ki?
Szaporítod is őket vagy csak hízlalsz?
Sziasztok
Ki mennyiért szokta kimérni a marhahúst háztól?
Üdv
colizoli
Válasz #5641. hozzászólásra
Válasz #5638. hozzászólásra
itt a szarzsák:
Válasz #5638. hozzászólásra
o.k.!
[akaep1]az utolso képen a szélén ott egy igazi szarzsák!!
Válasz #5636. hozzászólásra
Én 8% -ot nem vontam le, azt miért kell?
Növénytermesztéssel foglalkozunk már vagy 20 éve, sose volt jószágunk legyen ez a mentségem! :)
Most sikerült egy telephelyet építeni, ami még üres, oda akarnánk a marhákat, mert egy régi vágy is teljesülne vele (faternak), mondjuk nekem is lenne hozzá kedvem + az állam is nagyon nyomja most hogy tartsunk állatot (sok előnnyel jár, elővásárlás, pályázatok stb.). Így gondoltam össze lehetne hozni a növénytermesztést a húsmarhával! Hisz a régi mondás is azt mondja hogy bőrébe adjuk el a takarmányt! Az idei kukorica árak se rózsásak, a marhának meg hátha mozdul majd felfele! :)
Szóval akkor egyszínűt érdemes inkább, érdekes hogy a szín ennyit számít..
Fexco neked milyen fajta van?
Tegyél már be valamilyen szarzsákos fotót csak ,hogy lásson példát.
Jó példát.
Matek
Válasz #5633. hozzászólásra
ha 600 kilos a bikád:600-8%=552. 350 000/552=634ft/kilo.
Válasz #5633. hozzászólásra
Lehetőleg egyszínű legyen mind egy ,hogy piros vagy fakó vagy fehér ,csak ne legyen nagyon tarka,max a homlokán egy fehér.Még lehet akár korom fekete is de egyszínű,(angusz)
Ilyeneket szeretik a vevők.
Válasz #5629. hozzászólásra
A két alsó képről meg annyit,hogy nagyon üsző állásúak ,ami azt jelenti,hogy nehezebben hízik ami így tovább tart.Az megint minusz .
De nehogy azt hidd,hogy leakarlak beszélni mert ha jól csinálod ,ebből is meg lehet élni,csak mint mindennek ennek is vannak buktatói.
Válasz #5630. hozzászólásra
Kicsit számolj utána, még 600 Ft -te számoltam!
350.000 /600kg = 583 Ft /kg
És csak nagyjából számolgattam, semmi nem fix!
Diesel Tibor
Akkor mit ajánlasz? Charolai vagy Limó kapósabb? Vagy keresztezett?
na haver,ebből tuti NEM IS FOGSZ MEG GAZDAGODNI!!!! ez jo vicc....
Az már mindjárt 30minusz és sok baj van a honosított borjúkkal ,sok kereskedő el áll a vásárlástól,,úgy,hogy a nyakadon is maradhat ,legtöbbször csak hazai vágóhíd veszi meg olcsón.
Válasz #5628. hozzászólásra
persze...a600kilosat meg 650-é adná.....
Válasz #5628. hozzászólásra
Akkor kicsit több, 130:
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/3979491/10-db-MT-bika-borju.html
Válasz #5627. hozzászólásra
Baj van azzal a 100rugós borjúval az a napos ár,nem a választási.
Sziasztok!
Húsmarha tartásba akarunk a közeljövőbe belefogni!
Magyar tarka bikákat szeretnénk, borjúként megvenni, mondjuk választáskor ( ~100.000 Ft), és 500-600 kilósan eladni (~350.000 Ft)!
A takarmányozása szinte 100%-ban saját termésű lenne, legeltetést nem tervezünk, abrakra lenne alapozva, széna + melléktermékek pl. kukorica szár, stb.
Nem ebből tervezünk meggazdagodni, (vannak egyéb előnyei is ha állattartó teleppel rendelkezik az ember,) de szerintetek nyereséges lehet?
Kb. mennyi nyereséget lehetne számolni egy bikára?
Jah, ~50 bikát terveztem, vagy 3 korcsoportba!
Elhelyezésük fedett, félig nyitott istállóban lenne + kifutó, szabadon tartva!
Vagy érdemesebb lenne szopós borjút venni csak azzal meg még elég sokat kell foglalkozni... ?
Köszönöm a hozzászólásokat, tanácsokat!
ma vitték el az utolso feketéket töllem!! 8db 670-es átlaggal 465ft fizetövel ugy hogy szoszerint tetszetös frizek voltak .talán az önköltséget fedezi. ugyhogy aki tehet az inkább ne vegyen feketét!!!!! mert az a tapasztalatom hogy kb 40%al több abrak kell neki mint egy jo limonak vagy charolinnak. és nem is ér anyit. meg kb 4 honap töblet idö kell neki intenziv hizlalásnál::
Ebzárlat és legeltetési tilalom!
http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/ebzarlat-utan-legeltetesi-tilalmat-rendeltek-el-518218
Köszönöm szépen!Én is 600ft körül hallottam. Hát 500kg körül van egy pár db, de még várhatnak. Egyenek még...
Ha 700kg fölött van a magyarért is adják a 600ft ot, ma beszéltem egy felvásárlóval.
Horvátországba megy.
Válasz #5621. hozzászólásra
540 től 600 ig a 600 az 700kg felett charolin vagy limuzin a többi mind alatta magyart pl nem halottam 600 ba ......
Üdv.
Tudja valaki, hogy a nagy magyartarka bikákat milyen árban veszik most?
köszi
Válasz #5619. hozzászólásra
na ezért jó többfelől érdeklődni mert két tejes is vitt és mindkettő hazahozott mindent az biztos. de lehet más árért nem adták mint ami hozzám eljutott.
Én nem egészen igy láttam a falud beli nepper korán reggel össze kapott vagy 40 darabot és ez felhúzta az árakat, gondolom neki is ez volt az érdeke, mert el is adott belőlűk jócskán, persze csak hús hasznúakat keresték.
A feketéket nem nagyon keresték, falum beli egy 10 hónapos fekete űszöt hagyott ott 120 ezerért, vitt bikákat is meg se kérdezték.
innen volt vki vásárban?
nagyon elkeserítő híreket mondtak ismerősök akik ott voltak.
választott feketéket 50-60 MT és húshasznukat 100-110ért vették és volt aki adta
Válasz #5616. hozzászólásra
Én is Békés megyei vagyok, meg tudnád adni a felvásárló elérhetőségét?
Válasz #5614. hozzászólásra
Békés megye
Mennyi idő kell a hf bika felhizlalásához?
Válasz #5613. hozzászólásra
Honnan szállítasz?