Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR414.59 FtUSD403.23 FtCHF442.87 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Gyerekek miért akartok ti máshonnan hozni borjukat mikor van itt is.
CSAK MEG KELL FIZETNI!!!!!!!!
Aki olcsón akar borjút venni az menjen ÚJKIGYOSRA majd az a borjú drága lesz.
Azt kéne megtudni hogy ha onnan behozom akkor a magyar állam engedi e hogy tovább értékesítsem a töröknek!
Mert az egyik felvásárlót kérdeztük ma és azt mondja hogy a külföldről behozott borjúkat nem lehet kivinni csak belföldi vágóhídon lehetne értékesíteni! És erre volnék kiváncsi hogy igaz e ez!!
most meg azt hallottam hogy be lehet hozni,de viszont nem lehet értékesíteni! Nem tudom hogy most ez igaz vagy nem!
Lényegében nekem 80db 3 hónapos körüli limusin, charolai,kékbelga bika borjú kellene jó árban!
Törökökről tudni valamit? Kissúlyról már lecsúsztunk de azért kíváncsiak vagyunk nagyba majd mire számíthatunk. Kicsit kérdeztük de nem kell a hunlandosoknak.... Meg ez az export megduplázás, kérdés mit dupláznak meg mert ha ezt az elmúlt pár hónapot akkor nem sokra megyünk
törököket kérdezd vagy felvásárlokat! ha a román borjut nem viszik attol még lehet elviszik a lengyelt bár kérdés megéri e egyáltalán onnan hozatni mikor itthon is van borju ......
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni nekem!
Lengyelből szeretnék bikákat és üszőket behozni!
Mire kell figyelnem kell e valami fajta engedély?
Törököknek lehet e értékesíteni?
Válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
A 4331-es hsz.-ban belinkelt videoban látható anyatehén tartásról kinek mi a véleménye?Arra a részre gondolok ahol a blonde tehenek vannak borjaikkal és etetôútról vannak takarmányozva.Várom a hozzászolásokat!
Ezt a talajszint alatti dolgot felejtsd el. Az csak arra lesz jó, hogy beledőljenek a marháid a dágványba és a ganézást is megnehezíti. Úgyhogy szerintem (is) marhaság.
Pihenődomb, és a körülötte lévőrész minimum talajszinten.
Válasz #4332. hozzászólásra
Mert akkor odagyülik a trágyalé is és kapsz egy vizes szutykos szaros pempöt amiben térdig süllyedsz. Inkabb a pihenöhelyre un, pihenödombot szoktak kialakitani, hogy a víz el tudjon folyni és száraz maradjon a helyük.
A videóban látható istállóhoz hasonlóra gondoltam,amiben a tehenek vannak.Az etetőtér felé lehet,hogy jó lenne egy féltető?A trágyát elég évente egyszer géppel kiszedni.
video nak az embed számát kell kimásolni a video alatt
és elment gomb majd megjelenik a video és ott meg kell nyomni a zöld beilleszt gombot a hozzászolásnál és akkor beteszi
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni nekem import ügyben!
Sziasztok!
Válasz #4310. hozzászólásra
Békési gazda társam. az ötleted jó, nekem is bejött.15db sharolais ,és 3db magyar jelegű ,és 2db már keresztezett tehenem van .nagyon szépek,és jó minőségűek a borjuk. A bika törzskönyves sharolais
Ha részletesebben érdekel telefonon elmondom.üdv. Tolna m-böl.
üdv , hát ha nem is jön össze malyd kitalálok valamit én már 25 éve csinálom eleinte még lóval szántottam és vetettem most szinte teljesen önelátó vagyok kivéve vegyszerezés és aratás most sajtot és tejet árulunk a szaporulatot hízlaljuk ami szinte állandó 20 db jelent lekötött tartásban télen de már kézi erővel nem győzöm oda van a derekem gerinc sérvem van főleg amikor a nagyfiam szarvason az egyetemen van levelezős akkor húzós tehát mindenképp lépni kell a lekötött tartást nem birom már de remérem összejön !!
Nekem is hasonló terveim vannak lehet,hogy tudunk egymásnak segitenni.Nekem nincs legelôm ezért egész évben egy mélyalmos színszerű épületben lennének a tehenek.A növendékeket egyenlôre választáskor eladnám késôbb lehet a bikákat hizlalni fogom.Egész évben szilázzsal és szénával takarmányoznék nyáron egy kis sneak kiegészítéssel.Majd feltöltök egy videot ha valaki megmindja,hogy tudo youtube-rôl videot feltöltenni.Nekem is a kiinduló az mt lenne de még nem tudtam eldöntenni,hogy charoleaval vagy blondeval keresztezem.
hát azért építenék mert itt a lakás is nem kell telepet őrízni nincsenek plussz költségek mert ha nem örzöd ellopnak mindent itt helyben vagyok amugy nyáron tanyán vagyok 20 h legelőm van de csak a tehenek vannak kint és a szopos bocik sajna nincs áram de az építkezéssel is falakba ütköztem szerdán tud mondani konkrétabbat a mérnök hihetetlen milyen papirokat kell beszerezni vas csőről minősítési dokumentum,és a faanyagról is, statikus jelenté s de legfőbb hogy túl vagyok már építve így is telek arányát tekintve , de én már megvettem a fát is kedden jött kamionnal erdélyből szóval elég nehéz ügy a cső pedig 80 -as kőolaj fúrószár volt még annó it vettem helyben üdv JOÓ
12713 hozzászólás
4357-re:Az üszőkkel semmi probléma, ha anyatehén lesz belőle.
Válasz #4361. hozzászólásra
onnan még ingyen se kell....
Gyerekek miért akartok ti máshonnan hozni borjukat mikor van itt is.
CSAK MEG KELL FIZETNI!!!!!!!!
Aki olcsón akar borjút venni az menjen ÚJKIGYOSRA majd az a borjú drága lesz.
Válasz #4359. hozzászólásra
erre gondolok én is! meg a magyar borgyunak párja nincsen!!!!
Válasz #4358. hozzászólásra
Utána kell járni ,,de hosszú folyamat ez ,szerintem mire ide ér ,és minden papír tuti akkor annyiba lesz mint az itthoni.
Válasz #4355. hozzászólásra
csá TIBIKE! neked erről mi a véleményed??
Válasz #4354. hozzászólásra
Azt kéne megtudni hogy ha onnan behozom akkor a magyar állam engedi e hogy tovább értékesítsem a töröknek!
Mert az egyik felvásárlót kérdeztük ma és azt mondja hogy a külföldről behozott borjúkat nem lehet kivinni csak belföldi vágóhídon lehetne értékesíteni! És erre volnék kiváncsi hogy igaz e ez!!
Válasz #4353. hozzászólásra
150 kilosér adok neked 130ezret darabonként
!!30darab érdekel!
Válasz #4353. hozzászólásra
Vegyél egy kamionnal csak el ne utald előre a lét.Ha megjött elmegyek hozzád és megnézem ,hogy mit is vettél.
Válasz #4351. hozzászólásra
üdv!!ha eltudod intézni ezt a dolgot,engem komolyan érdekel!!
Válasz #4352. hozzászólásra
:D:D:D
A lényeg hogy 70-150kg os borjúk 1350-1750zlotyi ami 90ezertől 115ezerig van kb.
heti 1000db
Válasz #4351. hozzászólásra
Nem tudni kínaiul..
Válasz #4348. hozzászólásra
na sikerült megnézni?
Válasz #4347. hozzászólásra
nekem elég lenne ebbe a sorrendbe mindegyikből 5-5 darab...
Válasz #4348. hozzászólásra
Találtam egy lengyel céget aki ezzel foglalkozik nagytételben ad el borjúkat
http://zmbmkobylin.pl/ tessék
Válasz #4347. hozzászólásra
Itthon sem tudsz 3hónapos borjút venni miből gondolod,hogy lengyelből tudnál??
Válasz #4345. hozzászólásra
most meg azt hallottam hogy be lehet hozni,de viszont nem lehet értékesíteni! Nem tudom hogy most ez igaz vagy nem!
Lényegében nekem 80db 3 hónapos körüli limusin, charolai,kékbelga bika borjú kellene jó árban!
Törökökről tudni valamit? Kissúlyról már lecsúsztunk de azért kíváncsiak vagyunk nagyba majd mire számíthatunk. Kicsit kérdeztük de nem kell a hunlandosoknak.... Meg ez az export megduplázás, kérdés mit dupláznak meg mert ha ezt az elmúlt pár hónapot akkor nem sokra megyünk
Válasz #4344. hozzászólásra
törököket kérdezd vagy felvásárlokat! ha a román borjut nem viszik attol még lehet elviszik a lengyelt bár kérdés megéri e egyáltalán onnan hozatni mikor itthon is van borju ......
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni nekem!
Sziasztok!
Válasz #4342. hozzászólásra
Pénz kérdése (beruházás)
A 4331-es hsz.-ban belinkelt videoban látható anyatehén tartásról kinek mi a véleménye?Arra a részre gondolok ahol a blonde tehenek vannak borjaikkal és etetôútról vannak takarmányozva.Várom a hozzászolásokat!
Válasz #4336. hozzászólásra
Csak,hogy ezen tető van,de ezt is emeld meg de sűrgősen,közelebb vagy a talaj vízhez mint hinnéd.
Válasz #4335. hozzászólásra
Így kell.
Válasz #4338. hozzászólásra
csak az oldalai beton alja döngölt agyag, normálisan aljazok évente 2 kiszedem ennyi. Szabadban pihenő dombal rengeteg aljazóval lehet csak.
Válasz #4336. hozzászólásra
De ennek beton az alja nem, így ki tud alóla folyni a lé.
Amúgy ilyen hosszú nyelű vasvillával könnyű...
Válasz #4328. hozzászólásra
Ezt a talajszint alatti dolgot felejtsd el. Az csak arra lesz jó, hogy beledőljenek a marháid a dágványba és a ganézást is megnehezíti. Úgyhogy szerintem (is) marhaság.
Pihenődomb, és a körülötte lévőrész minimum talajszinten.
Nekem 1,50 mélyen van ,semi probléma
Válasz #4332. hozzászólásra
Mert akkor odagyülik a trágyalé is és kapsz egy vizes szutykos szaros pempöt amiben térdig süllyedsz. Inkabb a pihenöhelyre un, pihenödombot szoktak kialakitani, hogy a víz el tudjon folyni és száraz maradjon a helyük.
Válasz #4333. hozzászólásra
A mélyalmos pihenôrész az fedett lenne az etetô tér az nem biztos.De erôsen gondolkodom rajta,hogy az is kap egy féltetôt.
Persze úgy jó, hogy ha fedett
Válasz #4330. hozzászólásra
Miért is?
Baromság::
soiihhbtm2M
Válasz #4327. hozzászólásra
Én úgy gondoltam,hogy a pihenőhely alja egy méterrel a talajszint alatt lenne,hogy legyen hova gyűlni a trágyának.
Válasz #4326. hozzászólásra
nekünk multévben lett kész karám féltetövel 2 havonta de lehet havonta kellett trágyázni mert nem fértek a joszágok
Válasz #4316. hozzászólásra
A videóban látható istállóhoz hasonlóra gondoltam,amiben a tehenek vannak.Az etetőtér felé lehet,hogy jó lenne egy féltető?A trágyát elég évente egyszer géppel kiszedni.
Válasz #4324. hozzászólásra
Köszi
Válasz #4321. hozzászólásra
Válasz #4322. hozzászólásra
video nak az embed számát kell kimásolni a video alatt
és elment gomb majd megjelenik a video és ott meg kell nyomni a zöld beilleszt gombot a hozzászolásnál és akkor beteszi
Valaki meg tudja mondani,hogy kell videot feltölteni,hogy meg is jelenjen itt?
Válasz #4320. hozzászólásra
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=9hH8F4dhMGs#t=139s
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=9hH8F4dhMGs
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni nekem import ügyben!
Sziasztok!
Békési gazda társam. az ötleted jó, nekem is bejött.15db sharolais ,és 3db magyar jelegű ,és 2db már keresztezett tehenem van .nagyon szépek,és jó minőségűek a borjuk. A bika törzskönyves sharolais
Ha részletesebben érdekel telefonon elmondom.üdv. Tolna m-böl.
Kötött tartásba sokszorosa a kézi munka.. Faterék annó a kötött istállót alakították át kötetlen tartásúra, karámrendszer, "pihenődomb".
Válasz #4315. hozzászólásra
üdv , hát ha nem is jön össze malyd kitalálok valamit én már 25 éve csinálom eleinte még lóval szántottam és vetettem most szinte teljesen önelátó vagyok kivéve vegyszerezés és aratás most sajtot és tejet árulunk a szaporulatot hízlaljuk ami szinte állandó 20 db jelent lekötött tartásban télen de már kézi erővel nem győzöm oda van a derekem gerinc sérvem van főleg amikor a nagyfiam szarvason az egyetemen van levelezős akkor húzós tehát mindenképp lépni kell a lekötött tartást nem birom már de remérem összejön !!
Helló!
Nekem is hasonló terveim vannak lehet,hogy tudunk egymásnak segitenni.Nekem nincs legelôm ezért egész évben egy mélyalmos színszerű épületben lennének a tehenek.A növendékeket egyenlôre választáskor eladnám késôbb lehet a bikákat hizlalni fogom.Egész évben szilázzsal és szénával takarmányoznék nyáron egy kis sneak kiegészítéssel.Majd feltöltök egy videot ha valaki megmindja,hogy tudo youtube-rôl videot feltöltenni.Nekem is a kiinduló az mt lenne de még nem tudtam eldöntenni,hogy charoleaval vagy blondeval keresztezem.
Válasz #4311. hozzászólásra
hát azért építenék mert itt a lakás is nem kell telepet őrízni nincsenek plussz költségek mert ha nem örzöd ellopnak mindent itt helyben vagyok amugy nyáron tanyán vagyok 20 h legelőm van de csak a tehenek vannak kint és a szopos bocik sajna nincs áram de az építkezéssel is falakba ütköztem szerdán tud mondani konkrétabbat a mérnök hihetetlen milyen papirokat kell beszerezni vas csőről minősítési dokumentum,és a faanyagról is, statikus jelenté s de legfőbb hogy túl vagyok már építve így is telek arányát tekintve , de én már megvettem a fát is kedden jött kamionnal erdélyből szóval elég nehéz ügy a cső pedig 80 -as kőolaj fúrószár volt még annó it vettem helyben üdv JOÓ