Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Bocs hogy megmertem kérdezni!de úgy gondolom,hogy mindennek utána kell számolni hogy mire lehet majd számítani.természetesen nem gramra pontosan gondoltam..........
Válasz #2676. hozzászólásra
akkor magunknak összeállítunk egy pár választ, és amikor ilyen kérdés jön, csak bemásoljuk
már gondoltam, h nézek vmi szakirodalmat, h ott hány gramm takarmányt ír az egyes állatokra
aztán induljanak ki abból...
Amúgy már gondoltam rá, h kellene GYIK-ot csinálni egy-két témához
Mert ugye tudjuk, h van olyan kérdés, amit kb hetente feltesznek újraaaaa és újraaaa
(mint pl a tyúkos topicban, szintén ez a kérdés......mennyit eszik 10 tyúk???)
Csatlakozom az előttem szólóhoz,400marha van összbe +-30-40db már most második éve lesz,hogy 8000db körbálám van télire és elég 4000dbebbe benne van a szalma a luci széna, csutka ,,semmi siló csak szálas.
kíváncsi vagyok ki számolja ezt ki és ki találta ezt ki hogy mindenki erre kiváncsi mennyi elég egy meg 10 meg 100 marhának! egyszerü a válasz amennyit megeszik!!!!! nincs egy marha se amelyik egyforma mennyiséget enne és persze még fel se soroltam hogy a minöségtöl is függ mert lehet a szar széna meg lucernábol felét eszik mint a saláta zöld széna meg lucernából
ha meg vannak a bocik majd látni fogod hogy mennyit eszik és akkor tudsz elöre számolni
silo ha van megint nem esznek annyit ha kukszár is van megint kevesebb ha csak széna van vagy csak lucerna megint más majd telepatikusan kitaláljuk hogy mennyit esznek meg mid van amit akarsz nekik adni enni....
Hahó!húsmarhának mennyi és milyen takarmányra van szüksége éves szinten/tehén,borjú,bika/?legelőn illetve ha egész évben karámban van tartva.hallottam már pár verziot,de mind csak 4-5 tehenes gazda volt 2szer annyi verzióval,itt azért úgy látom van egy-két komolyabb állománnyal rendelkező gazda társ.pld.Diesel bá
Válasz #2640. hozzászólásra
Hali!
Hívd fel az ENAR ügyfélszolgálatot. Nekem adtak infót. Valószínű, hogy rosszul töltötték ki a marhalevelet eladáskor. Ha közvetlen exportra megy tőled az állat, akkor alul-felül exportot kell beírni. Ha export előtt egy gyűjtőhelyre megy, akkor alul sima kikerülés, felül export. Nálam így volt kitöltve, csakhogy a fogadó állomás(gyűjtőhely) kódja sehol sincs feltüntetve... Valószínű, ezért nem fogadták el... Cumi...
Valaki mondana egy árat, hogy mennyiért megy mostanában kb a Holstein fríz (6q+). Hallottam, és olvastam, nem nagyom megy most a bika szállítás. Nekünk meg volna 3 db amit el kell majd adni valamikor.
Sacc, mi lenne az ára az ilyen "tehénnek" ???
1 van nagyobb az lehet olyan 10+ 5 db olyan 8-9q.....csak......kedvencek voltak így maradtak, nem szívesen vágnám el én a nyakát
Nekem is ma jött meg a levél a kérelmet elutasították.
Ugyanez ez a szitu nálam is mint nálad valószínűleg...
Miért is számítottam másra?! Mocskos görények!!
Válasz #2635. hozzászólásra
Nem azt mondtam, hogy szóljanak. Hanem egyenlő esélyek legyenek. Ha például nem a korrupt minisztérium döntene az évről. És esetleg minimum 9 hónapig a tenyészetben kellene tartani a bocót... Akkor talán annyira már nem érné meg mutyizni...
Válasz #2633. hozzászólásra
Ha esetleg nem a minisztérium, hanem Brüsszel határozná meg a bázisévet, akkor talán nehezebben menne az információszerzés...
Ajajjj,,,jó ez csak meg kell szokni.Minden évben leadok vagy 100bikát még sosem kaptam támogatást mert ugye a szemfüles felvásárlók előttünk járnak információ terén.
Szemét mocs@k banda!
2010 decemberében elvittek tőlem 7db fekete 460 kilós 15 hónapos bikát elvileg török exportra. Most meg nem kapok támogatást rájuk. Még utána nézek , de szerintem a kedves kereskedő urak(inkább kupeceknek hívnám őket) 2 hónapig valahova betették a bikákat tartásra, mivel tudták előre, hogy mikor lesz a bázisév. Így a támogatást ők kapják. Nem véletlen, hogy a törvényben 2 hónapos tartás van kikötve. Mivel 2 hónapig megéri tartani a támogatásért, feltéve, ha megsúgják, melyik év lesz a bázis... Ki van ez találva... Ez Magyarország... Lassan utálok itt élni...
12730 hozzászólás
Válasz #2655. hozzászólásra
Bocs hogy megmertem kérdezni!de úgy gondolom,hogy mindennek utána kell számolni hogy mire lehet majd számítani.természetesen nem gramra pontosan gondoltam..........
Válasz #2675. hozzászólásra
ugyan má' Tibi bácsi
akkor magunknak összeállítunk egy pár választ, és amikor ilyen kérdés jön, csak bemásoljuk
már gondoltam, h nézek vmi szakirodalmat, h ott hány gramm takarmányt ír az egyes állatokra
aztán induljanak ki abból...
Pici nőlj már fel a GYIK-hoz
Válasz #2657. hozzászólásra
én már kivagyok ezekkel a kérdésekkel
a GYIK meg semmire nem jó mert máshol is láttam de ugyanugy felteszik a kérdéseket mert azt se fogják elolvasni.... legalábbis én ezt látom
Válasz #2673. hozzászólásra
Pedig számolni kellene mert lehet,hogy veszteségesen termelsz.
Válasz #2672. hozzászólásra
nohát....jó tudni
Válasz #2668. hozzászólásra
nem
én csak találomra adok nekik, sosem számoltam
Válasz #2668. hozzászólásra
pontosan 13kg ha letömöd akkor még 13
Válasz #2669. hozzászólásra
Henteeees???,
Válasz #2663. hozzászólásra
pecsenye vagy hízott(tömött)?
Válasz #2652. hozzászólásra
Az vagyok........
Válasz #2664. hozzászólásra
Kis kacsától az asztalig.És akkor most könnyebb a kérdés?
ÉN egyet el tudok kóstolgatni
Válasz #2660. hozzászólásra
A GyIK nem kígyó, de nem is gyíkhús (vagdalthús konzerv), különben is a csúszó-mászóknál finomabb a boci pörkölt!
Válasz #2662. hozzászólásra
kicsi kacsa, vagy nagy kacsa?
Válasz #2662. hozzászólásra
Na és hány ember eszik meg 10 kacsát (vacsorára)?
Válasz #2661. hozzászólásra
Na és akkor mennyit eszik 10kacsa??,
Válasz #2660. hozzászólásra
Válasz #2659. hozzászólásra
Válasz #2658. hozzászólásra
Gyakran Ismételt Kérdések
Válasz #2657. hozzászólásra
GYIK??????????
Válasz #2655. hozzászólásra
Ne lázadj, Pici!
Amúgy már gondoltam rá, h kellene GYIK-ot csinálni egy-két témához
Mert ugye tudjuk, h van olyan kérdés, amit kb hetente feltesznek újraaaaa és újraaaa
(mint pl a tyúkos topicban, szintén ez a kérdés......mennyit eszik 10 tyúk???)
Szerinted lehetne valami megoldás erre?
Javaslat?
Válasz #2654. hozzászólásra
Csatlakozom az előttem szólóhoz,400marha van összbe +-30-40db már most második éve lesz,hogy 8000db körbálám van télire és elég 4000dbebbe benne van a szalma a luci széna, csutka ,,semmi siló csak szálas.
Válasz #2654. hozzászólásra
kíváncsi vagyok ki számolja ezt ki és ki találta ezt ki hogy mindenki erre kiváncsi mennyi elég egy meg 10 meg 100 marhának! egyszerü a válasz amennyit megeszik!!!!! nincs egy marha se amelyik egyforma mennyiséget enne és persze még fel se soroltam hogy a minöségtöl is függ mert lehet a szar széna meg lucernábol felét eszik mint a saláta zöld széna meg lucernából
ha meg vannak a bocik majd látni fogod hogy mennyit eszik és akkor tudsz elöre számolni
silo ha van megint nem esznek annyit ha kukszár is van megint kevesebb ha csak széna van vagy csak lucerna megint más majd telepatikusan kitaláljuk hogy mennyit esznek meg mid van amit akarsz nekik adni enni....
Hahó!húsmarhának mennyi és milyen takarmányra van szüksége éves szinten/tehén,borjú,bika/?legelőn illetve ha egész évben karámban van tartva.hallottam már pár verziot,de mind csak 4-5 tehenes gazda volt 2szer annyi verzióval,itt azért úgy látom van egy-két komolyabb állománnyal rendelkező gazda társ.pld.Diesel bá
Van egyáltalán, aki kapott már támogatást??? (bikára)
Válasz #2651. hozzászólásra
Ha sokkal jobban jössz ki ,akkor hívj egy mobil hentest
Válasz #2647. hozzászólásra
1db ami 10 fölötti(tipp) és 5db olyan 7-8q.Charolin. A 10q-ra már meg is van a húsigény
Válasz #2640. hozzászólásra
Hali!
Hívd fel az ENAR ügyfélszolgálatot. Nekem adtak infót. Valószínű, hogy rosszul töltötték ki a marhalevelet eladáskor. Ha közvetlen exportra megy tőled az állat, akkor alul-felül exportot kell beírni. Ha export előtt egy gyűjtőhelyre megy, akkor alul sima kikerülés, felül export. Nálam így volt kitöltve, csakhogy a fogadó állomás(gyűjtőhely) kódja sehol sincs feltüntetve... Valószínű, ezért nem fogadták el... Cumi...
Válasz #2648. hozzászólásra
560ft ot mondtak nekem a nagysulyra feketére! 650 ről ment le
Valaki mondana egy árat, hogy mennyiért megy mostanában kb a Holstein fríz (6q+). Hallottam, és olvastam, nem nagyom megy most a bika szállítás. Nekünk meg volna 3 db amit el kell majd adni valamikor.
Válasz #2646. hozzászólásra
450-480,,,,,hány db is ez pontosan meg milyen fajtájú ??
Válasz #2645. hozzászólásra
Sacc, mi lenne az ára az ilyen "tehénnek" ???
1 van nagyobb az lehet olyan 10+ 5 db olyan 8-9q.....csak......kedvencek voltak így maradtak, nem szívesen vágnám el én a nyakát
Válasz #2644. hozzászólásra
Egy 10q-ást elkilózni?? na az se lesz egy gyerek játék.
Válasz #2643. hozzászólásra
kurva jó............akkor holnap szétmérek 1-et inkább.........
Válasz #2642. hozzászólásra
Első osztályú vágó tehén árban,ugyan az mint a selejt törzs bika ,amikor leadod.
2 évnél öregebb nagysúlyú bikák mennyiért mehetnek ??? Úgy 8-10q-sak.
Válasz #2637. hozzászólásra
Én azért csak szeretném ha egy évvel előtte szólnának,hogy a következő év lesz a tuti, ne már egy év múlva mondják,hogy a múlt év számított.
Válasz #2632. hozzászólásra
Nekem is ma jött meg a levél a kérelmet elutasították.
Ugyanez ez a szitu nálam is mint nálad valószínűleg...
Miért is számítottam másra?! Mocskos görények!!
Tejjel folyó kánaán dokumentum filmet DVD-n bárkinek el tudom küldeni postai csomagban! Csak a postaköltséget kell kifizetni!
Érdeklődni: feke1@citromail.hu
Tanulságos dokumentum film, biztos volt aki már látta!
Válasz #2637. hozzászólásra
Ehhez már rég hozzá kellett volna szoknod...Itt minden így működik.....
Válasz #2635. hozzászólásra
Nem azt mondtam, hogy szóljanak. Hanem egyenlő esélyek legyenek. Ha például nem a korrupt minisztérium döntene az évről. És esetleg minimum 9 hónapig a tenyészetben kellene tartani a bocót... Akkor talán annyira már nem érné meg mutyizni...
Az üzlet az üzlet..:D Ha én csinálnám király lenne :D
Válasz #2634. hozzászólásra
Ja, és ha egy évvel hamarabb szólnának esetleg nekünk is,akkor tudnánk mi is hozzá ,hogy hogy is legyen a tuti.
Válasz #2633. hozzászólásra
Ha esetleg nem a minisztérium, hanem Brüsszel határozná meg a bázisévet, akkor talán nehezebben menne az információszerzés...
Válasz #2632. hozzászólásra
Ajajjj,,,jó ez csak meg kell szokni.Minden évben leadok vagy 100bikát még sosem kaptam támogatást mert ugye a szemfüles felvásárlók előttünk járnak információ terén.
Szemét mocs@k banda!
2010 decemberében elvittek tőlem 7db fekete 460 kilós 15 hónapos bikát elvileg török exportra. Most meg nem kapok támogatást rájuk. Még utána nézek , de szerintem a kedves kereskedő urak(inkább kupeceknek hívnám őket) 2 hónapig valahova betették a bikákat tartásra, mivel tudták előre, hogy mikor lesz a bázisév. Így a támogatást ők kapják. Nem véletlen, hogy a törvényben 2 hónapos tartás van kikötve. Mivel 2 hónapig megéri tartani a támogatásért, feltéve, ha megsúgják, melyik év lesz a bázis... Ki van ez találva... Ez Magyarország... Lassan utálok itt élni...
Válasz #2630. hozzászólásra
Eladtam románba