Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR414.77 FtUSD402.09 FtCHF439.56 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem tudsz okos lenni ,,,csak utólagha felállt és járkál akkor van remény ,ha nem lenne hasas akkor mondanám ,hogy add le ,de azt írtad ,hogy közel ellős.Írtad eszeget most adni kellene neki egy kis abrakot is hátha nyalogatná azt is ,ha eszik van remény.
Tehénke most este kb egy órája befosott vmi megindult kicsit szálalgat legelészik délután még föl se akart kelni. Nagyon híg széklet nyálkás bélzsírhoz hasonló dolog is volt benne. Ez normális? Ja és holnap délelőtt vinnék vágóba, most legyek okos hogy mit csináljak.
Ez aztán a dokiÉlesztő az nagyon jó ,,de nem kis adagban .Vegyél egy kg-ot ,és azt reggel és este beadni fél fél kiló.Bele nyomod egy literes hosszú nyakú üvegbe PL:pezsgős akkor kétüvegbeLangyos víz össze rázod vagy öt perc ,fel a szája be neki.Lehet kapni gyógyszertárban vény nélkül bendő mozgatót,azt is be neki az élesztő után.1nap pihi ha még mindig áll a tehén újra ismételni .
Nem kérödzik amikor jártattam akkor böfögött egy párszor. Ja a doki csütörtök péntek megnézte kezelte azt ennyi telefonáltam neki minden nap de ő szerintem lemondott róla. Csak annyit mondott hogy itassam élesztős ecetes cukros vizzel, ha nem javúl küldjem vágóba.
Láttad kérőzni ?????? vagy csak imitálta -nyálaskodott??Megfigyelni,hogy jön-e a gombóc a torkán vagy nem.Vigyázni a dokival,hogy mivel oltja mert elmegy a boci.Amíg lenem esik lábról addig kisérletezni ,valami bejön,a vemhes tehén sokkal tovább bírja az éhezést.
Sziasztok!
Volna egy problémám. Egyik tehenem amikor elapasztottam kolikás tüneteket mutatott ez volt múlt hét csütörtökön. Doki kezelte. Sajnos azóta sincs változás nem eszik nem iszik és nincs nála széklet. Apasztáskor elvettem tőle az abrakot és észrevettem hogy kemény bogyos let a széklete a doki szerint besült. Most élesztős ecetes cukros vizet itatok vele de semmi ez most már lassan egy hete. Van még esetleg vmi megoldás mert tegnap már megcsináltattam a papírját hogy megy vágóba ha megéri a holnapot. Csak sajnálnám 8hónapos vemhesen leadni! A karámban mászkál ma ivott is egy kicsit magától.Beöntésen is gondolkoztam de a doki szerint nem használna. Étolaj v valami más szer?
csak 1x megbafnak vkit zugbikázásért akkor mindenki rájön nem éri meg.
kizárnak minden pályázatból és támogatásból. még a földalapúból is.
ha mondjuk van 12-15 heki földed és elveszik a földalapút akkor kijön a törzsbika ára nem beszélve ha többszöröse a föld
Sziasztok! Mennyit kér egy inszeminátor a megtermékenyítésért marhánként? Mert van most egy továbbképzési lehetőség a suliban, azon agyalok hogy megcsináljam-e..
Válasz #2039. hozzászólásra
szia nálunk is volt az egyik üszönknek ilyen gombája sima canesten kenöcsel kell kenni neki de csak gumi kesztyüvel mert te is el kaphatod 2-3 hét és el múlik nekem az állat orvos ajánlotta és ténleg be jött!
el ehet adni csak épp várni kell vele mindig 1 honapot vizsgálatok után rohangálni vérvétel stb !! ez plusz költség a nagysuly jelenleg ugymegy ahogy szokott és egyre jobban keresik évvégére még várunk áremelést
Sziasztok! Summázva a dolgokat , el lehet adni borjút,vagy éppen nagysúlyúakat? Mozog a piac? Én még messze állok az eladáshoz,de az alapanyag már az udvarban!
másik kérdés már egy 2 hete talán hogy kint vannak a bikák és a tarlósömör nem akar mulni sött amelyiken nem volt most még durvábban néz ki, beoltva nem voltak magátol akkor nem fog elmulni?
ez csak a felvásárloknak plusz lovetta jelenleg nm pedig nekünk még de remélem öszel mire nekem kész lesz egy pár db nagysuly addigra jobban elszabadulnak az árak
Válasz #2033. hozzászólásra
Nekem azt mondta a felvasarlom, hogy 250 kilosan el kell kezdeni intezkedni. Mert egybol nem biztos, hogy viszik. Amikor leveszik a vert, 280 kilonal nem lehet nehezebb, es mire az eredmeny megjon 305kg lehet maximum... 30e a vizsgalat, de allitolag van valamennyi tamogatas, a falugazdasz tobbet tud. A levetel, meg a szuksegesse valo vakcinazas szabadaras(dokitol fugg), ez plusz lovetta...
Nekem azt mondta a felvasarlom, hogy 250 kilosan el kell kezdeni intezkedni. Mert egybol nem biztos, hogy viszik. Amikor leveszik a vert, 280 kilonal nem lehet nehezebb, es mire az eredmeny megjon 305kg lehet maximum... 30e a vizsgalat, de allitolag van valamennyi tamogatas, a falugazdasz tobbet tud. A levetel, meg a szuksegesse valo vakcinazas szabadaras(dokitol fugg), ez plusz lovetta...
12734 hozzászólás
Nálam négyből 3 bika és 1 üsző.
Válasz #2082. hozzászólásra
Hát sajnos itt is hasonló az arány
Válasz #2081. hozzászólásra
Nálunk 15 borjubol 1 bika lett.
Sziasztok.
Érdeklődnék másnál milyen az ellési arány"üsző-bika"?
Válasz #2062. hozzászólásra
2dl pálinka,3-4dl olaj és silike!Nekünk ez bejött.
Válasz #2061. hozzászólásra
Szia.Véleményem szerint nem éri meg!!!Kész ráfizetés
Válasz #2077. hozzászólásra
Sok szerencsét! Kár lenne egy vemhes állatért
Igen ha üres lenne nem is gondolkodnék. Majd reggel meglátom mi a helyzet, és az alapján döntök a sorsáról.
Válasz #2075. hozzászólásra
Nem tudsz okos lenni ,,,csak utólagha felállt és járkál akkor van remény ,ha nem lenne hasas akkor mondanám ,hogy add le ,de azt írtad ,hogy közel ellős.Írtad eszeget most adni kellene neki egy kis abrakot is hátha nyalogatná azt is ,ha eszik van remény.
Tehénke most este kb egy órája befosott vmi megindult kicsit szálalgat legelészik délután még föl se akart kelni. Nagyon híg széklet nyálkás bélzsírhoz hasonló dolog is volt benne. Ez normális? Ja és holnap délelőtt vinnék vágóba, most legyek okos hogy mit csináljak.
én nekem is volt, tavaly hasonló helyzet.2dl pálinkát 3x vízel higitva + lehet vöröshagyma sóval.Nekem ez be jött
Köszönöm a tanácsokat! akkor holnap megkapja nagyobb adagban.
Válasz #2071. hozzászólásra
Ez aztán a dokiÉlesztő az nagyon jó ,,de nem kis adagban .Vegyél egy kg-ot ,és azt reggel és este beadni fél fél kiló.Bele nyomod egy literes hosszú nyakú üvegbe PL:pezsgős akkor kétüvegbeLangyos víz össze rázod vagy öt perc ,fel a szája be neki.Lehet kapni gyógyszertárban vény nélkül bendő mozgatót,azt is be neki az élesztő után.1nap pihi ha még mindig áll a tehén újra ismételni .
Nem kérödzik amikor jártattam akkor böfögött egy párszor. Ja a doki csütörtök péntek megnézte kezelte azt ennyi telefonáltam neki minden nap de ő szerintem lemondott róla. Csak annyit mondott hogy itassam élesztős ecetes cukros vizzel, ha nem javúl küldjem vágóba.
Válasz #2069. hozzászólásra
Láttad kérőzni ?????? vagy csak imitálta -nyálaskodott??Megfigyelni,hogy jön-e a gombóc a torkán vagy nem.Vigyázni a dokival,hogy mivel oltja mert elmegy a boci.Amíg lenem esik lábról addig kisérletezni ,valami bejön,a vemhes tehén sokkal tovább bírja az éhezést.
Kifelé kerekedik mind két oldal amikor a doki nézte azt mondta hogy van bendő mozgás. Szerintem ez csak vemhességi has.
Válasz #2067. hozzászólásra
Nagy a hasa vagy lapos mint a deszka????
Kint van éjjel nappal rá se néz a fűre nem kell neki semmi.
Engedd már ki ,had legeljen kicsit,az is helyre teszi.
Sajnos nincs változás! Most már csak abban bízok hogy megéri a holnapot akkor talán elviszik vágóba.
Itt a környékünkön az almaecetre esküsznek, remélem nem lesz kényszervágás :(
olaj meghajtja talán beindítja az emésztés bár ennyi idő után háát nem akarlak elkeseríteni nem sok esély van rá.
Sziasztok!
Volna egy problémám. Egyik tehenem amikor elapasztottam kolikás tüneteket mutatott ez volt múlt hét csütörtökön. Doki kezelte. Sajnos azóta sincs változás nem eszik nem iszik és nincs nála széklet. Apasztáskor elvettem tőle az abrakot és észrevettem hogy kemény bogyos let a széklete a doki szerint besült. Most élesztős ecetes cukros vizet itatok vele de semmi ez most már lassan egy hete. Van még esetleg vmi megoldás mert tegnap már megcsináltattam a papírját hogy megy vágóba ha megéri a holnapot. Csak sajnálnám 8hónapos vemhesen leadni! A karámban mászkál ma ivott is egy kicsit magától.Beöntésen is gondolkoztam de a doki szerint nem használna. Étolaj v valami más szer?
Üdvözletem!
Foglalkozik valaki bika bérhizlalással? Érdekelnének a tapasztalatok.
Sziasztok!3db szopós Mt,sarolin,limuzin bika borjút vennék.Nem tud valaki eladót?Esetlek telephelyet ahol vehetnék?Ha tud valaki segíteni megköszöném.
Válasz #2058. hozzászólásra
a bika leadási ára majdnem duplája az üszőnek, és az üssző lassabban is hizik!
Hali.Érdeklődnék hogy a bika vagy az üsző megy jobban a vágóba.Mennyi a bika és az üsző vágóára?
Válasz #2056. hozzászólásra
Moderálta: Szabi. (11018) 2012-05-03 20:01:21
Válasz #2055. hozzászólásra
csak 1x megbafnak vkit zugbikázásért akkor mindenki rájön nem éri meg.
kizárnak minden pályázatból és támogatásból. még a földalapúból is.
ha mondjuk van 12-15 heki földed és elveszik a földalapút akkor kijön a törzsbika ára nem beszélve ha többszöröse a föld
Válasz #2051. hozzászólásra
Moderálta: Szabi. (11018) 2012-05-03 20:02:09
Válasz #2053. hozzászólásra
Ja de ebbe benne volt egy Dvitamin és egy hormon injekció is. Kicsit sokaltam, de a tehén elsőre fogott.
Válasz #2051. hozzászólásra
Nálam 9000Ft/tehén volt a termékenyítés charolais spermával.
Köszi a biztatást,reméljük év végére tényleg lesz ára , meg vásárló is!
Sziasztok! Mennyit kér egy inszeminátor a megtermékenyítésért marhánként? Mert van most egy továbbképzési lehetőség a suliban, azon agyalok hogy megcsináljam-e..
Baranya vonzáskörzetébe valaki nem tud felvásárlókat?
Válasz #2048. hozzászólásra
2-3 hét?
akkor még várok velük még csak 2 hete hogy kint vannak a bocik!
szia nálunk is volt az egyik üszönknek ilyen gombája sima canesten kenöcsel kell kenni neki de csak gumi kesztyüvel mert te is el kaphatod 2-3 hét és el múlik nekem az állat orvos ajánlotta és ténleg be jött!
Válasz #2046. hozzászólásra
el ehet adni csak épp várni kell vele mindig 1 honapot vizsgálatok után rohangálni vérvétel stb !! ez plusz költség a nagysuly jelenleg ugymegy ahogy szokott és egyre jobban keresik évvégére még várunk áremelést
Sziasztok! Summázva a dolgokat , el lehet adni borjút,vagy éppen nagysúlyúakat? Mozog a piac? Én még messze állok az eladáshoz,de az alapanyag már az udvarban!
Válasz #2044. hozzászólásra
ha hatásos akkor bekenem
Válasz #2041. hozzászólásra
Kend be fáradtolajjal!
Támogatás van.Nekem az állatorvos intézte a 3 bikára minden papír stb hogy kész lesz 25e ft -ban van.
Válasz #2041. hozzászólásra
Hát nem olcsó 15 körül van 20 db-ra való azt hiszem és kétszer kell oltani
Válasz #2040. hozzászólásra
okés akkor várunk ...közbe azt halottam hogy drága az oltoanyag?
sok napsütés nem volt az elmúlt két hétben.
csütörtöktől jön a nyár majd az szépen perzseli a gombát.
másik kérdés már egy 2 hete talán hogy kint vannak a bikák és a tarlósömör nem akar mulni sött amelyiken nem volt most még durvábban néz ki, beoltva nem voltak magátol akkor nem fog elmulni?
Válasz #2035. hozzászólásra
ez csak a felvásárloknak plusz lovetta jelenleg nm pedig nekünk még de remélem öszel mire nekem kész lesz egy pár db nagysuly addigra jobban elszabadulnak az árak
http://index.hu/gazdasag/blog/2012/04/24/az_export_miatt_dragul_a_marha/