Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR414.77 FtUSD402.09 FtCHF439.56 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
extenzifikációs támogatásnál 50% gyepterülettel kell rendelkezned és az állat sürüség nem haladhatja meg az 1,4/ heki t... igy olvastam ha minden igaz!
Nem csak a leadott mennyiség hanem,úgylátom a földterület is mérvadó!Nálunk az 1,4/Ha szorzóval jött ki a támogatott állatlétszám a lekérdezés szerint./pedig kb.duplája lenne a jogosult!/
Vagy ez csak azért van mert az össz létszámot/tehén,bika/ beírta a falugazdász az Extenzifikációsba is?
mi tegnap jöttünk rá, hogy csak azok az egyedek számítanak bele amiket az adott intervallumba leadtunk vágásra vagy exportra,mivel nekünk sem stimmelt a darabszám kicsit jobban utánanéztünk...
szóval mindegy hány darab marhád volt, ha nem adtad le őket
Remélem tudtam kicsit segíteni ezzel az információval valakinek.
darabszám nálam sem stim.......de !!! Kérdés: olvasott valaki arról, hogy büntetik azt aki többet add be ????
Úgy is vissza vonják a ténylegesre(mert jól tudják, hogy kinek mennyije van) csak arra megy ki, hogy hát ha sokan kevesebbet írnak be, mint ami volt és akkor több marad osztani...r-go aki kevesebbet add be azét nem javítják fel de aki többet azt vissza javítják a megfelelőre olvasatom szerint de büntetésről nem találtam írást.....
Egy kis segítség lehet a referencia állatállomány megállapításához, nekem még nem működött, ha valakinek működik akkor jelezze légyszives
május 31-ig lehet módosítani
Hmm ezen elgondolkozom ,,viszont ezek ugranak csak nem sikerül nekik a dolog ,ezért gyorsan vettem a harmadikat a szomszéd tanyából ez egy idősebb ,már nem kezdő .
már megint kitaláltak vmi faxságot
múlthéten elhoztam egy helyről bocit tegnap mentem a marhalevélért mondja a gazda baj van hozzam vissza a borjút mert vérvételezni kell csak úgy lehet kivinni és
két hét mire lesz eredmény.
boci vissza elmegyek fekete telepre mert kell vmi a tehén alá. hát ott is pár hete új orvos van és ez előírja.
900 forintos dolog tehát nem vág földhöz senkit de akkor is.
Nálunk viszont lazán ellenek maguktól, sosem vagyunk ott és ez már vagy 4 éve így megy.
a MT-re azért gondoltam, mert mondogatták erre felé, hogy őshonos tám + pénz, és talán valahogy ki akarják erre hegyezni a többi támogatást is.
ha könnyű ellést szeretnél akkor felejtsd el a charolais-t.
nem messze van egy tehenes 4 charolais bikája volt a csordán de most hogy kiöregedtek újra MT-ket vett mert rengeteg borjú és tehén döglött meg a nehéz ellés miatt.
Segítség kellene tenyészbika vásárláshoz.
Limousin vagy charolais tenyészállat kellene, hol, kitől, kb mennyiért ?
Valami alacsonyabb a könnyebb ellés miatt, nyugodt vérmérséklet.
Esetleg keverjem magyar tarkával ? Értem úgy,hogy a limousin, charolais tehenekre tegyek-e magyar tarka bikát ? arra gondolván, hogy lehetséges az, hogy átmennék magyar tarkába.........ehhez vélemény ???(Már mint a keresztezésre és az átváltásra.)
Sziasztok,Azt szeretném kérdeni hogy nem-e tudjátok hogy a 80-160kg-ig a fekete bikák milyen árba vanak,mert ugy hallottam hogy viszi a török azt is,csak nem tudom mennyiért.
le van kötve és nincs be tokosodva puha egy szer már jártam így nem tokossodot be de rendesen leadott pár kg és ráadásul mind a 2 lába egyik jobban mint a másik
Nézesd meg az állatorvossal és döntsetek a továbbiakban... Azt a bikát ha lekötöd és nem úgy sikerül a kezelés akkor a 4q-ból fog ledobni rendesen... Volt már lábfájós bikával gondom épp elég ha komoly a dolog nem érdemes kísérletezni hosszútávon
gyulladás csökkentőt neki dextradesont vagy sotapent! meg pihentetni hogy ne tudjon ugrálni lekötni vagy valami! ha nagyon begyullad vagy betokosdik akkor ki is kéne neki vágni bár ezt látni kell hogy milyen!
Sziasztok az a bajom hogy 4q HF bika két hátsó lábában a térdénél az ízület be van gyulladva meg az inak egy gömb van a térdénél és puha fáj neki rendes enni is alig akar ez a az ugrálás toll lett neki nem tudtok valami gyógyszert vagy gyógy módot
12734 hozzászólás
Válasz #2133. hozzászólásra
extenzifikációs támogatásnál 50% gyepterülettel kell rendelkezned és az állat sürüség nem haladhatja meg az 1,4/ heki t... igy olvastam ha minden igaz!
Válasz #2132. hozzászólásra
Nem csak a leadott mennyiség hanem,úgylátom a földterület is mérvadó!Nálunk az 1,4/Ha szorzóval jött ki a támogatott állatlétszám a lekérdezés szerint./pedig kb.duplája lenne a jogosult!/
Vagy ez csak azért van mert az össz létszámot/tehén,bika/ beírta a falugazdász az Extenzifikációsba is?
mi tegnap jöttünk rá, hogy csak azok az egyedek számítanak bele amiket az adott intervallumba leadtunk vágásra vagy exportra,mivel nekünk sem stimmelt a darabszám kicsit jobban utánanéztünk...
szóval mindegy hány darab marhád volt, ha nem adtad le őket
Remélem tudtam kicsit segíteni ezzel az információval valakinek.
Válasz #2130. hozzászólásra
nincs büntetés
Válasz #2129. hozzászólásra
darabszám nálam sem stim.......de !!! Kérdés: olvasott valaki arról, hogy büntetik azt aki többet add be ????
Úgy is vissza vonják a ténylegesre(mert jól tudják, hogy kinek mennyije van) csak arra megy ki, hogy hát ha sokan kevesebbet írnak be, mint ami volt és akkor több marad osztani...r-go aki kevesebbet add be azét nem javítják fel de aki többet azt vissza javítják a megfelelőre olvasatom szerint de büntetésről nem találtam írást.....
Válasz #2128. hozzászólásra
nálam is ok név nélkül, csak nem egyezik a darabszám
Válasz #2126. hozzászólásra
Nálam is működik de csak úgy ha a névhez nem írok be semmit.
Válasz #2126. hozzászólásra
Nálam működik !
http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/alkalmazasok/allatallomany
Egy kis segítség lehet a referencia állatállomány megállapításához, nekem még nem működött, ha valakinek működik akkor jelezze légyszives
május 31-ig lehet módosítani
Válasz #2114. hozzászólásra
Ezt én értem. Engem az érdekel, hogy anyagilag mennyire éri meg foglalkozni vele.
Válasz #2122. hozzászólásra
Küllemileg jól néznek ki, csak az a baj,hogy fel vannak pumpálva mint a badisok ,erő és kitartás meg semmi ,plusz nem ismerték a gyepet .
Válasz #2121. hozzászólásra
Hmm ezen elgondolkozom ,,viszont ezek ugranak csak nem sikerül nekik a dolog ,ezért gyorsan vettem a harmadikat a szomszéd tanyából ez egy idősebb ,már nem kezdő .
Válasz #2120. hozzászólásra
és akkor ezek elméletileg a jelenlegi csucsgenetika
képeket tegyél róluk ha tudsz!
Válasz #2120. hozzászólásra
cseréld vissza őket
ismerősnél nem ugrott kijöttek Kocsérról megnézték mit produkál és adtak helyette másikat.
Válasz #2119. hozzászólásra
Ebből kettő egyáltalán nem tud semmitegyszerűen nem megy nekik ,akarat az megvan más semmi.
Válasz #2116. hozzászólásra
Ne baxd !!!
1 miska ???????
Mit tud, ikreket ????
Válasz #2117. hozzászólásra
Meg van ,,de ma ígéretet kaptam ,hogy lesz hozzá egy jószág ,amennyiben bukik a dolog azonnal írok.
Válasz #2116. hozzászólásra
Tibi Bácsi a papírnak utána nézett é?
Válasz #2115. hozzászólásra
Most vettem 3db limót 1misi db-ja
Válasz #2112. hozzászólásra
Tudsz törzsk. bikát, mennyiért ??
a teheneid őshonosak arra kapsz támogatást de -szerintem- ezeken lehet húshasznú bika.
Válasz #2111. hozzászólásra
Hogyan alakul az őshonos? Van valami infód róla?
Válasz #2111. hozzászólásra
Úgy legyen
Válasz #2110. hozzászólásra
Majd az őshonos tám. fedezi !
Válasz #2109. hozzászólásra
Kilónként 50ft,, 300kg-nál már 15ezer,,és ez 10db nál tíz szer több.
Válasz #2108. hozzászólásra
Azt hittem jóval olcsóbb !!!!! Akkor az okés, nem tétel.
Válasz #2107. hozzászólásra
A magyar tarka bikát 50ft-al olcsóbban vitte a török.
Válasz #2106. hozzászólásra
Akkor ebből azt veszem ki, hogy a MT olcsóbb lenne...........maradjak a meglévő fajtánál ???????????
Válasz #2105. hozzászólásra
Én 750/kg +fa adtam el tegnap levettem a vért belőlük 300-450kg közt vannak,55db.Viszont ezek limuzinok.
Válasz #2104. hozzászólásra
Akkor azt veszünk.........
Tudsz árakat ???
Válasz #2100. hozzászólásra
Csak a törzskönyves MT állomány számít őshonosnak.
Válasz #2102. hozzászólásra
Akkor szépen áttérnék MT-re. Szóval ha MT bikát veszek akkor ez az első lépés afelé, hogy a MT irányt veszem fel és kitakarítom a meglévőket.
Válasz #2100. hozzászólásra
csak kérdés hogy az egyéb húshasznú tehénre MT bikát raksz annak a szaporulatát MT-nek elfogadják-e vagy nem.
már megint kitaláltak vmi faxságot
múlthéten elhoztam egy helyről bocit tegnap mentem a marhalevélért mondja a gazda baj van hozzam vissza a borjút mert vérvételezni kell csak úgy lehet kivinni és
két hét mire lesz eredmény.
boci vissza elmegyek fekete telepre mert kell vmi a tehén alá. hát ott is pár hete új orvos van és ez előírja.
900 forintos dolog tehát nem vág földhöz senkit de akkor is.
Válasz #2099. hozzászólásra
Nálunk viszont lazán ellenek maguktól, sosem vagyunk ott és ez már vagy 4 éve így megy.
a MT-re azért gondoltam, mert mondogatták erre felé, hogy őshonos tám + pénz, és talán valahogy ki akarják erre hegyezni a többi támogatást is.
Válasz #2098. hozzászólásra
ha könnyű ellést szeretnél akkor felejtsd el a charolais-t.
nem messze van egy tehenes 4 charolais bikája volt a csordán de most hogy kiöregedtek újra MT-ket vett mert rengeteg borjú és tehén döglött meg a nehéz ellés miatt.
Segítség kellene tenyészbika vásárláshoz.
Limousin vagy charolais tenyészállat kellene, hol, kitől, kb mennyiért ?
Valami alacsonyabb a könnyebb ellés miatt, nyugodt vérmérséklet.
Esetleg keverjem magyar tarkával ? Értem úgy,hogy a limousin, charolais tehenekre tegyek-e magyar tarka bikát ? arra gondolván, hogy lehetséges az, hogy átmennék magyar tarkába.........ehhez vélemény ???(Már mint a keresztezésre és az átváltásra.)
Válasz #2095. hozzászólásra
Sziasztok,Azt szeretném kérdeni hogy nem-e tudjátok hogy a 80-160kg-ig a fekete bikák milyen árba vanak,mert ugy hallottam hogy viszi a török azt is,csak nem tudom mennyiért.
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/579670_10151682960330251_687315250_23886084_1099836587_n.jpg
sziasztok.
Mit lehet tudni a 3 mázsa körüli mt mennyibe megy,és viszik-e???
Válasz #2088. hozzászólásra
Nem még, egy par folyatast kihagyunk, hogy ne a télre elljenek a tehenek.
Válasz #2092. hozzászólásra
Nem kapott borjúként egy köldökfertőzést?
Válasz #2090. hozzászólásra
le van kötve és nincs be tokosodva puha egy szer már jártam így nem tokossodot be de rendesen leadott pár kg és ráadásul mind a 2 lába egyik jobban mint a másik
Válasz #2089. hozzászólásra
Nézesd meg az állatorvossal és döntsetek a továbbiakban... Azt a bikát ha lekötöd és nem úgy sikerül a kezelés akkor a 4q-ból fog ledobni rendesen... Volt már lábfájós bikával gondom épp elég ha komoly a dolog nem érdemes kísérletezni hosszútávon
Válasz #2089. hozzászólásra
gyulladás csökkentőt neki dextradesont vagy sotapent! meg pihentetni hogy ne tudjon ugrálni lekötni vagy valami! ha nagyon begyullad vagy betokosdik akkor ki is kéne neki vágni bár ezt látni kell hogy milyen!
Sziasztok az a bajom hogy 4q HF bika két hátsó lábában a térdénél az ízület be van gyulladva meg az inak egy gömb van a térdénél és puha fáj neki rendes enni is alig akar ez a az ugrálás toll lett neki nem tudtok valami gyógyszert vagy gyógy módot
Válasz #2087. hozzászólásra
Kčrdőjel lemaradt
Válasz #2085. hozzászólásra
Új inszeminator dolgozott már
Bika.
Válasz #2084. hozzászólásra
Jó neked.
Bika vagy inszeminátor?