Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR412.88 FtUSD401.77 FtCHF438.98 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Segítségre lenne szükségem. 60 darab 150-200 kg-os bikaborjút szeretnék vásárolni (Charolais, Limusin esetle vkinek vmi jobb ajánlata ) tovább hizlalási céllal.
Vajdaságból írok. Sajnos az itteni viszonyok jelenleg nem a legfényesebbek. Szeretnénk 1-2 helyről beszerezni a hízó alapanyagot, és nem mindet egyesével vásárolni.
Remélem tud vki vmi jó megoldást, akár Magyarországon kívülről is!
Válasz #1931. hozzászólásra
Nekem feketek vannak, de mar maradnak nagy sulyra. MT-t szerintem lehet inkabb nagyra erdemes hizlalni. Nekem a feketek augusztusi szuletesuek. De mar kb jan-feb korul el kellett volna adnom oket 250-300kg kozott. Csak hat a piac:-( Mostanra mar biztosan tulhiztak magukat. Sajna mire ezek elerik a 600 kilot /mar ha elerik/, az meg olyan 10 honap. A penzem meg addig all benne. Es meg csak most kezdenek zabalni. Szenam sincs tul sok, mert a 2010-es ev utan az egyik retemen nagyreszt kidoglott a rendes fu.
Szerintetek feketere is beindul elobb utobb a 300 kilos biznisz?
kíváncsi vagyok ki hogy látja hogy most 300kg ig érdemes tartani bikát vagy meg lehetne hagyni nagy sulyba!!!?????
már ha számolunk: borjut alig lehet venni vagy nagyon drágán ami meg most meg van mind meg van és jók! csak fél évvel tovább kéne tartanom takarmányban jelentős lehet! de viszont annyival kapok érte többet mint ha választási bocit 300kg ra számolom ki és már nem kell bajlodnom borju vétellel!
ha min 600kg ot számolok minden bikára csak minimum de több szokott lenni! 730-750ft al akkor is 400 körül kapok ha most oda adom 270 max!
ha eladom most a kicsiket akkor veszek helyette másikat de akkor amiket veszek azon is annyi haszon lenne mint ha nagysulyra hizlalom ami most van!
Enyémeken is van el fog múlni bár én le szoktam őket oltani. Sajnos egy baj van ezzel a sömörrel ha egyszer be került az istállóba nem lehet kiírtani!
Tavaly nálam is kijött egy bikán előtte nem volt még nálam. Fertőtlenítés meszelés de idén is kijőtt rajtuk!
kb 2 héten belül kikerülnek karámba most istálloba vannak! nem kenegetem meg tudom fertőző rám is! de nekem 500kg os bikán van meg 400kg os üszön! kinövik?
Van rá kenőcs ,a dokiddak kiíratod és kenegetheted ,jelzem Te is megfertőződhetsz úgy ,hogy Én nem kenegetem.A napfény leviszi .Általában télvége tavasz elejére rendszeresen kijön,nyáron eltűnik ,meg 2q-ás korukra kinövik.
ritkán viszik mert amit te is irsz állatorvosos dolog a nagyobb felvásárlok még nem egyeztek meg velük de ritkán viszik el magyart is válogatják nem is kicsit!
de a török viszi
szentkirályi ismerős a héten egyezett meg velük. saját állatorvost hoztak az adott listát milyen vizsgálatot kér a szállításhoz
volt három ami 310-320 között volt és azt már nem vitték
csak 200-300 között kell
Sajnos hullanak ,,itt is,,,, coli ,rota ,calici, levakcináztam az egész állományt ,most meg tüdő gyulladás 25fokos melegben .Télen a -20-ban semmi betegség.
valami bőrbetegség sömör féle kijött a borjukon! és terjed tovább..... volt már valakinek? milyen szer rá a jó?? 3-4 borjun már van de nem akarom hogy végig menjen minden!
nincsen közép súly! ha 300kg meghaladta vagy az 1 évet akkor már nagysuly és magyar 680 plusz kompenzáció! bár ne m,szokták elvinni csak 500kg felett közötte inkább tovább kell tartani!
A konkrét felvásárló nevét nem tudom,mert török,van egy közvetitő,de gondolom minden megyében más a kereskedő.Elmennek a házakhoz megnézik a bikákat a török személyesen nézi meg őket.A vérvizsgálat kb 12körül van.
12733 hozzászólás
Tisztel Fórumozók!
Segítségre lenne szükségem. 60 darab 150-200 kg-os bikaborjút szeretnék vásárolni (Charolais, Limusin esetle vkinek vmi jobb ajánlata ) tovább hizlalási céllal.
Vajdaságból írok. Sajnos az itteni viszonyok jelenleg nem a legfényesebbek. Szeretnénk 1-2 helyről beszerezni a hízó alapanyagot, és nem mindet egyesével vásárolni.
Remélem tud vki vmi jó megoldást, akár Magyarországon kívülről is!
Segítséget előre is köszönöm!
Válasz #1931. hozzászólásra
Nekem feketek vannak, de mar maradnak nagy sulyra. MT-t szerintem lehet inkabb nagyra erdemes hizlalni. Nekem a feketek augusztusi szuletesuek. De mar kb jan-feb korul el kellett volna adnom oket 250-300kg kozott. Csak hat a piac:-( Mostanra mar biztosan tulhiztak magukat. Sajna mire ezek elerik a 600 kilot /mar ha elerik/, az meg olyan 10 honap. A penzem meg addig all benne. Es meg csak most kezdenek zabalni. Szenam sincs tul sok, mert a 2010-es ev utan az egyik retemen nagyreszt kidoglott a rendes fu.
Szerintetek feketere is beindul elobb utobb a 300 kilos biznisz?
kíváncsi vagyok ki hogy látja hogy most 300kg ig érdemes tartani bikát vagy meg lehetne hagyni nagy sulyba!!!?????
már ha számolunk: borjut alig lehet venni vagy nagyon drágán ami meg most meg van mind meg van és jók! csak fél évvel tovább kéne tartanom takarmányban jelentős lehet! de viszont annyival kapok érte többet mint ha választási bocit 300kg ra számolom ki és már nem kell bajlodnom borju vétellel!
ha min 600kg ot számolok minden bikára csak minimum de több szokott lenni! 730-750ft al akkor is 400 körül kapok ha most oda adom 270 max!
ha eladom most a kicsiket akkor veszek helyette másikat de akkor amiket veszek azon is annyi haszon lenne mint ha nagysulyra hizlalom ami most van!
ki hogy látja?
Sziasztok!
A MAGYARkőzlőnybe megjelent a bika támogatás
sikerült valakinek MAGYARRA lefordita????????
Válasz #1917. hozzászólásra
szia! nem tudod véletlen menyiért viszik? mert jelenleg jo pénzért itt bácskiskunban csak azt tudnék venni!
Válasz #1927. hozzászólásra
Közelbe lennél élnék vele... meg a földekkel is de sajnos messze vagy.
Figyelem! Marhatartóknak ingyen biztosítok korszerű telepet,bikahizlalásra,borjú ,üsző nevelésre stb akár tejtermelésre...Éljetek a lehetőséggel!!!
Válasz #1925. hozzászólásra
350-400+fa
Tud valaki aktuális árat vágó tehénre? Húshasznú jó kondiba lévő 650kg körülire.
Enyémeken is van el fog múlni bár én le szoktam őket oltani. Sajnos egy baj van ezzel a sömörrel ha egyszer be került az istállóba nem lehet kiírtani!
Tavaly nálam is kijött egy bikán előtte nem volt még nálam. Fertőtlenítés meszelés de idén is kijőtt rajtuk!
Válasz #1922. hozzászólásra
az lesz
Válasz #1921. hozzászólásra
Tedd ki a napra ,meglásd lemúlik
Válasz #1920. hozzászólásra
kb 2 héten belül kikerülnek karámba most istálloba vannak! nem kenegetem meg tudom fertőző rám is! de nekem 500kg os bikán van meg 400kg os üszön! kinövik?
Válasz #1918. hozzászólásra
Van rá kenőcs ,a dokiddak kiíratod és kenegetheted ,jelzem Te is megfertőződhetsz úgy ,hogy Én nem kenegetem.A napfény leviszi .Általában télvége tavasz elejére rendszeresen kijön,nyáron eltűnik ,meg 2q-ás korukra kinövik.
Válasz #1917. hozzászólásra
ritkán viszik mert amit te is irsz állatorvosos dolog a nagyobb felvásárlok még nem egyeztek meg velük de ritkán viszik el magyart is válogatják nem is kicsit!
Válasz #1908. hozzászólásra
tudsz rá valami szert mit lehetne nyomni nekik?
Válasz #1907. hozzászólásra
de a török viszi
szentkirályi ismerős a héten egyezett meg velük. saját állatorvost hoztak az adott listát milyen vizsgálatot kér a szállításhoz
volt három ami 310-320 között volt és azt már nem vitték
csak 200-300 között kell
Sziasztok
Hetes MT bikaborjunak mennyi az ára?
Válasz #1914. hozzászólásra
Sajnos hullanak ,,itt is,,,, coli ,rota ,calici, levakcináztam az egész állományt ,most meg tüdő gyulladás 25fokos melegben .Télen a -20-ban semmi betegség.
Válasz #1913. hozzászólásra
akkor már baj lenne
van egy haverom. vett 20 román borjút 7 elment belőle. mitől hullanak ezek ennyire?
Válasz #1911. hozzászólásra
Ennyiért Én is veszek
kissebbek érdekelnének. választási vagy itatos
Válasz #1910. hozzászólásra
500+fát adok érte, nem vonok le semmit és viszem az összeset
Válasz #1909. hozzászólásra
Nekem van (320-390-ig)...Érdekel?:???
valaki nem tudd véletlen magyarterka bika borjukat eladot?? kéne 10db! vagy telepet ahonnan lehetne venni.
Válasz #1905. hozzászólásra
Márpedig végig fog.
Válasz #1906. hozzászólásra
nem viszik!
3q-ás holstein bikát mennyibe viszik???
valami bőrbetegség sömör féle kijött a borjukon! és terjed tovább..... volt már valakinek? milyen szer rá a jó?? 3-4 borjun már van de nem akarom hogy végig menjen minden!
Válasz #1899. hozzászólásra
nincsen közép súly! ha 300kg meghaladta vagy az 1 évet akkor már nagysuly és magyar 680 plusz kompenzáció! bár ne m,szokták elvinni csak 500kg felett közötte inkább tovább kell tartani!
Válasz #1892. hozzászólásra
ha nem fekete akkor az 680plusz komp minimum a feketét viszik 580plusz áfa ért! de inkább tartsad még vagy 500kg ig !
Válasz #1901. hozzászólásra
Köszi akkor, jól vettem
Válasz #1900. hozzászólásra
Szia.900-1200ig plusz áfa,de telepje válogatja.
HF bikaborjú telepi árakat tud-e valaki mondani!!!
sziasztok tudja valaki esetleg hogy 300kg fölöt de a nagy suj alat menyi a magyartarka bika ára
Válasz #1889. hozzászólásra
Ez a Hunland ára?
Válasz #1896. hozzászólásra
Szia.Elküldtem emailbe.
Válasz #1895. hozzászólásra
Én is Szolnok megyei vagyok, azért kérdeztem.
Telefonszámot esetleg tudsz adni? E-mailben is jó, ha gondolod: jkocsmar@freemail.hu
A konkrét felvásárló nevét nem tudom,mert török,van egy közvetitő,de gondolom minden megyében más a kereskedő.Elmennek a házakhoz megnézik a bikákat a török személyesen nézi meg őket.A vérvizsgálat kb 12körül van.
Válasz #1893. hozzászólásra
Konkrét felvásárló érdekelne.
730 Ft/kg-os ajánlatot kaptam, de ebből még lejön a vérvizsgálat. "Kissé" keveslem.
A török ad ennyit érte,és a kissúly 300kg-ig.
Üdv itthonra 4 q körüli nem feketére jó ár a 600?
Hello!
Kérdezném kicsit vagy a nagyot viszik enyiért.
Kőszőnőm!
Üdv!
Megkérdezhetem ki ad érte ennyit?
Sziasztok.Szolnok megyében a feketékért 750ért viszik plusz 60ft rátesz a vérvétel végett.összesen 810 ért megy.
Válasz #1884. hozzászólásra
Pest megyében belföldre 520-550között viszik...
Válasz #1883. hozzászólásra
Köszönöm!
300kg-ig milyen árban viszik a HF bikákat?:)
Köszi előre is!
Válasz #1882. hozzászólásra
Gondolom, akkor a vizsgalati tarifa olyan 25-30e/db korul lehet...
Válasz #1883. hozzászólásra
Fejérben 580-ért!