Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.35 FtUSD392.31 FtCHF442.67 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz csontii #12502. hozzászólására Ökörnek kéne. Bürököt két hónapja le kellett vágni tíz évesek voltak, Csete jól van de nem fiatal ő se.
Az lenne a mesterterv, hogy Csete mellett igáznám ha odanő, pár év múlva ha megellik, az is igázva lesz Csete akkor már nem él valószínüleg. Nagy súlyt nem húztak soha, öt-hat mázsát max nagy súlyhoz ott az MTZ de egy kis tíz hektár körüli gazdaságban szerintem van helye az állati vonóerőnek. ERdőből rönköt húzni, meg sokszor ahogy írtam pár mázsát kell mozgatni, arra tökéletes megoldás. DE nyílván ha valaki nem szeret a jószággal foglalkozni annak nemvaló. Egyébként próbálkoztam több helyen van ahol nem zárkóznak el a dologtól de konkrét igéret még nincs.
https://www.youtube.com/watch?v=VzZtLtSAoUE&t=421s
Sziasztok! Az ország keleti végében keresek egy idei szürkemarha üsző borjút papírokkal, fülszámmal ahogy kell. Sz.Sz. B. megye, B. A. Z. megye És H.B. megye előnyben.
Válasz barazdabetyar. #12485. hozzászólásáraLegyenek tehenek vagy üszők.
Vegyél egy pedigrés bikát ami még nincs tenyesztésbe vonva.
Mikor nyílik a felület add be a támogatást.
Húshasznúra 700 körül jár . Függ hányan adják be mert fix a keret.
támogatásnál enar megszemélyesítést nyomtam, egy állat kimaradt, de nem érdekes, hanem több üszőm van, mint 40%, és a többletre a támogatások mezőnél nem-et választottam, hogy ezekre nem kérek támogatást.
de így is piros maradt az állat, és a sort ki se tudom törölni.
ha igen-t választok, akkor fehér lesz, eltűnik a hiba, de így meg több lesz az üsző, mint 40%
mit kell tegyek, tudja valaki?
Válasz Tata36 #12476. hozzászólásáraA Magyarországon született hízott bika támogatásra jogosult egyedek esetében gondoskodni kell a kérelmezett állat anyjához tartozó termékenyítések, vagy pároztatási események Termékenyítési Rendszerben (TER) történő rögzítéséről, illetve meggyőződni az állat fogantatási időszakában (születés előtt 275-300 nappal korábban) az érintett tenyészet szaporítási eseményeinek megfelelő dokumentálásáról.
Azt gondolom, a hiba egyik oka lehet a termékenyítési esemény bejelentésének a hiánya.. vagy lehet hogy jelentettek be az anyára termékenyítést, de a borjának születési időpontja és a szaporítási esemény időpontja közötti napok száma nem esik bele a 275-300 napba.
Válasz Tata36 #12476. hozzászólásáraHáremnaplót vagy termékenyítési jegyet be kell nyújtani.
Ha elutasító határozat, akkor meg kell fellebbezni fentiek valamelyikének bemutatásával.
Válasz sanyi1965 #12473. hozzászólásáraNem.Egyébként nagy telep volt és mindig korrektek mindenben.De a lényeg igazából az hogy vajon orvosolható e a probléma?
Sziasztok.Találkozott valaki azzal a problémával,hogy termeléshez kötött hízóbikához járó támogatás igénylésekor az alábbi hibaüzenet érkezik:nem szakszerű apaállat használat.A falugazdász se tud segíteni,hogy merre tovább.Ugyanarról a telepről vettem a bikáimat éveken át.(tavaly megszűnt a telep)
Válasz mtz1221 #12466. hozzászólásáraNyakfogó szabva van,mert 6 méteres hosszban volt.És ott a vágásnál a laposvas van ráhajlítva az oszlopra,és hegesztve.
Válasz barazdabetyar. #12464. hozzászólásáraÖregemnél valamikor 8x6-osban elvolt 10 darab. Mikor nagyok voltak akkor kellett kis karám mellé, ganézáshoz. Villanypásztort vegyél, és lógasd le szálanként felűlről, hogy nyugton maradjanak.
Válasz barazdabetyar. #12462. hozzászólásáraKösz ha úgy adódik jövök eggyel, sokat segítettél. Nem a csavarra gondoltam az az azért van mindenfelé, ha nem az akácdeszka a ritka. Lent fenyő meg bükk van, vajdaságba meg minden erdő kiirtva. még két dolog érdekelne. 1 hátul a deszkákat és a lemezt egy valamire csavaroztad, annak mi a neve ??? Meg a nyitott résznél balról ahol a tartóoszlopon van egy 15-20 centi lemez, ott csak vissza lett az oldalsó görbítve ???
Válasz barazdabetyar. #12453. hozzászólásáraOldala teteje szendvicspanel, milyen vastag ??? Meg tetszik az a fa karám, csak nem tudom ki nézni mi az amihez csavaroztad ??? Tiszta szimentálik, hol adod el a tejet ??? Itt is sokan átmennek szimentálira kevesebb állatorvos kell nekik, meg többet ér a bikaborjuk így is úgy is. Én a beton kockákat fel fogom 70-80 centi magasra önteni, mert 10 év alatt képes szétrothadni a cső lent a ganajtól.
12653 hozzászólás
Válasz csontii #12502. hozzászólására Ökörnek kéne. Bürököt két hónapja le kellett vágni tíz évesek voltak, Csete jól van de nem fiatal ő se.
Az lenne a mesterterv, hogy Csete mellett igáznám ha odanő, pár év múlva ha megellik, az is igázva lesz Csete akkor már nem él valószínüleg. Nagy súlyt nem húztak soha, öt-hat mázsát max nagy súlyhoz ott az MTZ de egy kis tíz hektár körüli gazdaságban szerintem van helye az állati vonóerőnek. ERdőből rönköt húzni, meg sokszor ahogy írtam pár mázsát kell mozgatni, arra tökéletes megoldás. DE nyílván ha valaki nem szeret a jószággal foglalkozni annak nemvaló. Egyébként próbálkoztam több helyen van ahol nem zárkóznak el a dologtól de konkrét igéret még nincs.
https://www.youtube.com/watch?v=VzZtLtSAoUE&t=421s
Válasz jozjoz #12501. hozzászólásáraMi a terved vele?
Sziasztok! Az ország keleti végében keresek egy idei szürkemarha üsző borjút papírokkal, fülszámmal ahogy kell. Sz.Sz. B. megye, B. A. Z. megye És H.B. megye előnyben.
Selejt tehén árat kapott mostanság valaki? Nem csonti, ~6q körüli MT, MTxlimo F1 van 3db de a helyi rabló nem akar ideérni és árat mondani.
Válasz Gumóka #12498. hozzászólására
Válasz mtz1221 #12495. hozzászólásáraNem tudom, de találtam neked ennél szebbet
https://vm.tiktok.com/ZGJGB32LV/
Válasz mtz1221 #12495. hozzászólásárasiralmas...
Válasz erdoagro58@gmail.com #12494. hozzászólásáraIgaz én nem tartok marhát, de papámnak mindig volt 2 a ló mellett, Ő darálta nekik, aztán darával keverve kapták.
Válasz envagyok2 #12484. hozzászólásáraHali. Nézz már ide, mennyi lehet benne a tiszta limuzin ???
Laikusként kérdezném.
Tököt, cukkínit oda lehet adni borjúnak?
Tenyészbika támogatás,mikor nyílik a beadása?
Melyik jogszabályban van leírva, hogy meddig érvényes a vérvétel eredménye? Mindenhol csak azt írják, hogy évente kell levenni, de közben nem.
Sziasztok! Ki milyen etetőkocsit használ? Melyik vált be? Sok szálast szeretnék beletenni. Köszönöm!
Sziasztok!
250-300kg os limousin apaságú borjúk mennyiért mennek most?
Válasz barazdabetyar. #12488. hozzászólásáraSzeptember elején nyílik ha jól emlékszem. Hát jövőre választás így nem hiszem sokáig húzzák majd .
Válasz barazdabetyar. #12487. hozzászólásáraÉs mikor fizetnek?Jól elhúzzák a kifizetést?
Válasz Bán Zsolt #12486. hozzászólásáraMikor nyílik a felület?
Válasz barazdabetyar. #12485. hozzászólásáraLegyenek tehenek vagy üszők.
Vegyél egy pedigrés bikát ami még nincs tenyesztésbe vonva.
Mikor nyílik a felület add be a támogatást.
Húshasznúra 700 körül jár . Függ hányan adják be mert fix a keret.
Tenyészbika támogatás,hogyan működik?
támogatásnál enar megszemélyesítést nyomtam, egy állat kimaradt, de nem érdekes, hanem több üszőm van, mint 40%, és a többletre a támogatások mezőnél nem-et választottam, hogy ezekre nem kérek támogatást.
de így is piros maradt az állat, és a sort ki se tudom törölni.
ha igen-t választok, akkor fehér lesz, eltűnik a hiba, de így meg több lesz az üsző, mint 40%
mit kell tegyek, tudja valaki?
Sziasztok! Észak dunántúlon tudna valaki felvásárlót 3 db hfxmt kb 650 kg-os bikára aki nem csak ígérget hanem el is vinné?
Válasz barazdabetyar. #12481. hozzászólásáraNincs állat, nincs xar….ez szinte 99%-os siker…..
Leghatásosabb légyírtó?
Válasz AgroCarp #12479. hozzászólásáraKöszi.Már látom előre hogy ezt bukom és semmi közöm az egész hibához….
Válasz Tata36 #12476. hozzászólásáraA Magyarországon született hízott bika támogatásra jogosult egyedek esetében gondoskodni kell a kérelmezett állat anyjához tartozó termékenyítések, vagy pároztatási események Termékenyítési Rendszerben (TER) történő rögzítéséről, illetve meggyőződni az állat fogantatási időszakában (születés előtt 275-300 nappal korábban) az érintett tenyészet szaporítási eseményeinek megfelelő dokumentálásáról.
Azt gondolom, a hiba egyik oka lehet a termékenyítési esemény bejelentésének a hiánya.. vagy lehet hogy jelentettek be az anyára termékenyítést, de a borjának születési időpontja és a szaporítási esemény időpontja közötti napok száma nem esik bele a 275-300 napba.
Válasz Bán Zsolt #12477. hozzászólásáraKöszi szépen!
Válasz Tata36 #12476. hozzászólásáraHáremnaplót vagy termékenyítési jegyet be kell nyújtani.
Ha elutasító határozat, akkor meg kell fellebbezni fentiek valamelyikének bemutatásával.
Válasz Bán Zsolt #12475. hozzászólásáraKöszi.Arról esetleg tudsz valamit hogyan lehet orvosolni vagy bukta?
Válasz Tata36 #12470. hozzászólásáraAdminisztrációs hiba. Pont tegnap hallottam. Más is járt így saját tenyészetében.
Válasz sanyi1965 #12473. hozzászólásáraNem.Egyébként nagy telep volt és mindig korrektek mindenben.De a lényeg igazából az hogy vajon orvosolható e a probléma?
Válasz Tata36 #12470. hozzászólásáraCeglédi a cég?
Válasz csontii #12471. hozzászólásáraFogalmam sincs…A megoldást lenne jó tudni.
Válasz Tata36 #12470. hozzászólásáraLehet zugbikát használtak utolsó éven.
Sziasztok.Találkozott valaki azzal a problémával,hogy termeléshez kötött hízóbikához járó támogatás igénylésekor az alábbi hibaüzenet érkezik:nem szakszerű apaállat használat.A falugazdász se tud segíteni,hogy merre tovább.Ugyanarról a telepről vettem a bikáimat éveken át.(tavaly megszűnt a telep)
Válasz mtz1221 #12466. hozzászólásáraNyakfogó szabva van,mert 6 méteres hosszban volt.És ott a vágásnál a laposvas van ráhajlítva az oszlopra,és hegesztve.
Válasz mtz1221 #12466. hozzászólásárahttps://www.google.com/search?q=Z+szelemen&rlz=1C1GCEA_enHU1046HU1046&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiOrMeK74H_AhXUQeUKHYnuC0QQ_AUoAXoECAoQAw&biw=1920&bih=969&dpr=1 Melyik lemezre gondolsz?
Válasz barazdabetyar. #12464. hozzászólásáraÖregemnél valamikor 8x6-osban elvolt 10 darab. Mikor nagyok voltak akkor kellett kis karám mellé, ganézáshoz. Villanypásztort vegyél, és lógasd le szálanként felűlről, hogy nyugton maradjanak.
Válasz barazdabetyar. #12462. hozzászólásáraKösz ha úgy adódik jövök eggyel, sokat segítettél. Nem a csavarra gondoltam az az azért van mindenfelé, ha nem az akácdeszka a ritka. Lent fenyő meg bükk van, vajdaságba meg minden erdő kiirtva. még két dolog érdekelne. 1 hátul a deszkákat és a lemezt egy valamire csavaroztad, annak mi a neve ??? Meg a nyitott résznél balról ahol a tartóoszlopon van egy 15-20 centi lemez, ott csak vissza lett az oldalsó görbítve ???
Válasz barazdabetyar. #12464. hozzászólására20szal szokás számolni.
Egy hízómarhának,mennyi a minimum négyzetméter,kötetlen tartásban?
nem tudtok elérhető legeltetési terv mintát?
mit kell tartalmazzon?
Válasz mtz1221 #12450. hozzászólására
Válasz mtz1221 #12450. hozzászólására110 cm. magas,65 cm. széles,csukva,22 cm.
Válasz mtz1221 #12459. hozzászólásáraIlyennel.
Válasz barazdabetyar. #12458. hozzászólásáraA facomat hogy felénk még olyant sem lehet venni.
Értem miért kellett előfurni.
Válasz mtz1221 #12457. hozzászólásáraColos akác.
Válasz barazdabetyar. #12455. hozzászólásáraFenyőfa, vagy valami más lekezelted ?
Válasz mtz1221 #12454. hozzászólásáraHáztól amit visznek tejet.Maradék sajt,túró.
Válasz mtz1221 #12454. hozzászólásáraNem szendvics panel.0.65-ös lemez.Z szelemenhez önmetszős csavarral van.Deszka előfúrva.
Válasz barazdabetyar. #12453. hozzászólásáraOldala teteje szendvicspanel, milyen vastag ??? Meg tetszik az a fa karám, csak nem tudom ki nézni mi az amihez csavaroztad ??? Tiszta szimentálik, hol adod el a tejet ??? Itt is sokan átmennek szimentálira kevesebb állatorvos kell nekik, meg többet ér a bikaborjuk így is úgy is. Én a beton kockákat fel fogom 70-80 centi magasra önteni, mert 10 év alatt képes szétrothadni a cső lent a ganajtól.