Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR412.71 FtUSD400.32 FtCHF438.6 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Sötét Paraszt #8834. hozzászólásáraHa van időd hegeszd meg magadnak. Fele árból kijössz és jobbat is tudsz csinálni mint amit árulnak. Az enyém is most lesz kész, még kap egy kis festéket aztán megy be a bocikhoz.
Köszi mindenkinek!
Eddig piros Salit sót adtam nekik, mert ehhez jutottam hozzá jó áron. Mellé sima 5kg-os szelénes kocka sót szoktam berakni. Kaptak még jolovitot, de drágállom így helyette keresek valamit.
Nutrafort1 volna jó árban, használja esetleg valaki? Milyen adagolásban kellene adni nekik?
Vagy hagyjam a fenébe és kapnak még zeolitot 'oszt csókolom.
Még egy kérdés tanácstalan vagyok azért kérdezek. Mit lehet kezdeni azzal a 6 hónapos borjúval ami szopásgátlóval is vissza kapott az annya alá? Valakinek van valami ötlete?
Termeléshez kötött anyatehén támogatási jogosultságot adott már át valaki? Ha igen, kérem írja meg, mi a pontos menete. (tehénnel együtt adnák át a vevőnek.) Köszi
Köszönöm a válaszokat és a hasznos információkat.
Esetleg nem tudja valaki hogy hol lehet kapni ezt az Alpha-bovical nevű szert?
A neten csak a fehérvári forgalmazó található.
Kecskeméten esetleg valahol? A hétvégén kb. arra csavargok majd.
Válasz atisgyulai #8812. hozzászólásáraMi tehenészetben használtunk Bovicalc nevű nagy kalciumpatront, a bendőbe kell lenyomni egy pisztollyan, mint a kexxtone-t. Az fasza
Válasz atisgyulai #8812. hozzászólásáraSzia!
Alpha-bovical nevű szert is meg lehet próbálni, igaz hogy tejelő tehenekre írják, de most neked a kalcium a fontos, meg recept nélkül is kapható.
Tudom hogy húsmarháknál nem annyira jellemző, de esetleg itt is tud valaki segíteni.
Van valakinek tapasztalata ellési bénulással, (csontlágyulás, kalciumhiány) illetve megelőzésével kapcsolatban? Valami olyan
"kalcium-bomba", amely jól használható ilyen esetben? (és doki nélkül is könnyen beszerezhető)
1-2 hét múlva várható az ellés, és màr az előző két borlyànál is elfeküdt. Futort kapja egy hónapja, de félek hogy kevés lesz.
Vàlaszokat, tapasztalatokat előre is köszönöm!
Válasz jocó64 #8806. hozzászólásáraszia add oda mig lehet.Nekem 10db bikám van lejelentve ,most meg áll az export a robbantások miatt . de április végével lehet vége az egésznek , a szúnyogok miatt.
Válasz atisgyulai #8801. hozzászólásáraNálam az árpa szalma takarmányként van besorolva ,egy elázott szénától jobb ,a boci szereti mert puha,60-70%-át megeszi a többire meg ráfekszik.
Válasz Diesel Tibor #8800. hozzászólására"Ha ló nincs jó a szamár is"
A jószàgot is szúrja a por, meg a viz(elet)et sem issza úgy mint a búzaszalma.
De ha nincs màs, még mindig jobb mint a kukoricaszár bála.
Válasz Bán Zsolt #8793. hozzászólásáraÜdv!
Charolais×Mt 1hetes üszőt most adtam el. Látatlanba, alku nélkül viszik 70-ért. Mt üsző, 6 naposan, szintén annyiért viszik holnap.
Fogynak a tejtermelők, így nincs +borju a húsmarha tartóknak.
Válasz Diesel Tibor #8795. hozzászólásáraKöszönöm, régi könyvekben kifejezetten jó takarmányként említik. Most pedig többen említették, hogy a toklász miatt nemhogy etetni de még almozni sem jó. Szerinted?
Ma voltunk a földvári vásárban, valami vírusos betegség terjed a népek között.
Hetes forma MT üsző 90e, kicsit idősebb hónapos körüli 140. Mamó a futó mellett mondja is egyből, aranyoskám, ezért tartjuk egész évben a tehénkét...
Hetes MT bikák ha párban viszik 290e.
Alkudni mindenhol lehet, de a max 5-10e. Nem is nagyon volt mozgás, hazavitték a javát.
Válasz Sthoomas #8788. hozzászólásáraMűködik, bár vannak zsonglőrök. Egy idő után némelyik rájön, hogy a másik haskorcán húzza le a szopásgátlót akkor felfordul és szépen lekíséri a másik tőgyéig. Sőt láttam már olyat amelyik kötöttben lefekszik és saját magát lepipálja. A lényeg annyi, amint az ember észreveszi, hogy szopják egymást azonnal bele kell rakni a szopásgátlót mielőtt még rászoknának. Később már kínszenvedés leszoktatni őket róla.
Mi EZT a fajtát használjuk. Régebben volt olyan, hogy a notóriusoknak a doki kivágott egy darabot a nyelvéből, hogy ne tudjon U alakot formálni vele, az végleges megoldás volt. Nem tudom ezt csinálják-e még.
Szerintem amelyik nem hagyja abba azt el kell takarítani a portáról, kínlódjon más vele. Van mikor egy ilyen szemét a karámból 4-5 másikat is képes tejre hozni.
12738 hozzászólás
Válasz szelindi sándor #8836. hozzászólásárahétfőn azt a tájékoztatást adták még nincs kint a rendelet ami szabályozza
Válasz Sötét Paraszt #8834. hozzászólásáraHa van időd hegeszd meg magadnak. Fele árból kijössz és jobbat is tudsz csinálni mint amit árulnak. Az enyém is most lesz kész, még kap egy kis festéket aztán megy be a bocikhoz.
2016-os húshasznú anyatehén és nemzeti támogatás kérelméhez nyomtatványt honnan tölthetem le?
Válasz Sötét Paraszt #8834. hozzászólásáraDélifarm.
Körbála etetőt hol érdmes venni?
Köszi mindenkinek!
Eddig piros Salit sót adtam nekik, mert ehhez jutottam hozzá jó áron. Mellé sima 5kg-os szelénes kocka sót szoktam berakni. Kaptak még jolovitot, de drágállom így helyette keresek valamit.
Nutrafort1 volna jó árban, használja esetleg valaki? Milyen adagolásban kellene adni nekik?
Vagy hagyjam a fenébe és kapnak még zeolitot 'oszt csókolom.
Válasz colizoli #8831. hozzászólásáraIntermix Kft.
25 kg-os, vödrös kiszerelés, kültéren is hagyható. Vitaminos, ásványi anyagos és mikroelemes cucc, ízesített formulában.
Eddig úgy emlékszem, hogy 240 Ft/kg volt, de most emeltek valamennyit.
Válasz ppal #8830. hozzászólásáraMerre és mennyiért lehet kapni?
Válasz ..MZ/X.. #8828. hozzászólásáraJosera Mineraleimer Plus
Válasz ..MZ/X.. #8828. hozzászólásáraZeolit mészpor jolovit microcare piros só
Urak!
Ki milyen ásványi anyag és vitamin pótlót használ? Kinek mi vált be?
Válasz Sthoomas #8825. hozzászólásáraKülönzárod az anyjától aztán kész.
Válasz Sthoomas #8825. hozzászólásárael kell adni vagy különíteni
Még egy kérdés tanácstalan vagyok azért kérdezek. Mit lehet kezdeni azzal a 6 hónapos borjúval ami szopásgátlóval is vissza kapott az annya alá? Valakinek van valami ötlete?
Válasz Bán Zsolt #8823. hozzászólásáraKöszönöm szépen válaszod.
Válasz Sthoomas #8822. hozzászólásárahúshasznúnak máj 15.ig kell a 0-ást beküldeni.
Sziasztok ászt szeretném kérdezni tudjàtok-e, hogy meddig kell beküldeni az éves tejjelentést?
Sziasztok,
Szarvasmarha tartásnál mi a szösz az a történelmi bázis (jog).
Köszi a választ
T
Válasz Bán Zsolt #8818. hozzászólásáraNagyon köszönöm.
Holnap úgyis megyek, megkeresem őket.
Termeléshez kötött anyatehén támogatási jogosultságot adott már át valaki? Ha igen, kérem írja meg, mi a pontos menete. (tehénnel együtt adnák át a vevőnek.) Köszi
Válasz atisgyulai #8817. hozzászólásárahetvenhat50negyvenöt62
kérdezd meg márc15 pajzs utca sarkán vannak
Köszönöm a válaszokat és a hasznos információkat.
Esetleg nem tudja valaki hogy hol lehet kapni ezt az Alpha-bovical nevű szert?
A neten csak a fehérvári forgalmazó található.
Kecskeméten esetleg valahol? A hétvégén kb. arra csavargok majd.
Válasz atisgyulai #8812. hozzászólásáraMi tehenészetben használtunk Bovicalc nevű nagy kalciumpatront, a bendőbe kell lenyomni egy pisztollyan, mint a kexxtone-t. Az fasza
Válasz atisgyulai #8812. hozzászólásáraSzia!
Alpha-bovical nevű szert is meg lehet próbálni, igaz hogy tejelő tehenekre írják, de most neked a kalcium a fontos, meg recept nélkül is kapható.
Válasz atisgyulai #8812. hozzászólásáraCalfoset injekció például.
Válasz atisgyulai #8812. hozzászólásáraAnnak úgy elégnek kell lennie.
Plusz még talán a darát se nyomassad neki annyira, inkább kevesebbet kapjon.
Sok szerencsét!
Üdvözlet mindenkinek!
Tudom hogy húsmarháknál nem annyira jellemző, de esetleg itt is tud valaki segíteni.
Van valakinek tapasztalata ellési bénulással, (csontlágyulás, kalciumhiány) illetve megelőzésével kapcsolatban? Valami olyan
"kalcium-bomba", amely jól használható ilyen esetben? (és doki nélkül is könnyen beszerezhető)
1-2 hét múlva várható az ellés, és màr az előző két borlyànál is elfeküdt. Futort kapja egy hónapja, de félek hogy kevés lesz.
Vàlaszokat, tapasztalatokat előre is köszönöm!
Hogyan tudok itt videot megjeleniteni?
https://youtu.be/Mho6E1bqHKI
Válasz jocó64 #8806. hozzászólásáraszia add oda mig lehet.Nekem 10db bikám van lejelentve ,most meg áll az export a robbantások miatt . de április végével lehet vége az egésznek , a szúnyogok miatt.
Válasz jocó64 #8806. hozzászólásáraszabadulj meg tőlük amíg ilyen ára van hadd nevelgesse más bizonytalanra.a nagysúly már most beragadt.
Válasz jocó64 #8806. hozzászólásáraOtt körül mozog az ára.
Tehát 1000-ft kilója a MT kis bikának? Lehet hogy el kellene adnom őket.
Sziasztok!
Valaki nem tud hajdúban valami török felvásárlót?
Köszönöm a segítséget.
Válasz Diesel Tibor #8802. hozzászólására
Válasz atisgyulai #8801. hozzászólásáraNálam az árpa szalma takarmányként van besorolva ,egy elázott szénától jobb ,a boci szereti mert puha,60-70%-át megeszi a többire meg ráfekszik.
Válasz Diesel Tibor #8800. hozzászólására"Ha ló nincs jó a szamár is"
A jószàgot is szúrja a por, meg a viz(elet)et sem issza úgy mint a búzaszalma.
De ha nincs màs, még mindig jobb mint a kukoricaszár bála.
Válasz atisgyulai #8799. hozzászólásáraDe az őszi is jó,,attól ,hogy poros.
Válasz tivorany1 #8794. hozzászólásáraÜdv!
Tavaszi árpáé jó, az puha, selymes.
Őszi árpa szalma poros, szúr.
Válasz tivorany1 #8796. hozzászólására
A régi könyvek jók,semmi baj nem lesz.
Válasz Bán Zsolt #8793. hozzászólásáraÜdv!
Charolais×Mt 1hetes üszőt most adtam el. Látatlanba, alku nélkül viszik 70-ért. Mt üsző, 6 naposan, szintén annyiért viszik holnap.
Fogynak a tejtermelők, így nincs +borju a húsmarha tartóknak.
Válasz Diesel Tibor #8795. hozzászólásáraKöszönöm, régi könyvekben kifejezetten jó takarmányként említik. Most pedig többen említették, hogy a toklász miatt nemhogy etetni de még almozni sem jó. Szerinted?
Válasz tivorany1 #8794. hozzászólásáraigen
Kedves mindenki!
Most kezdek a marhatartásba.Az alábbi kérdésem lenne. Tavaszi árpaszalma alomnak használható-e marhák alá??
Válasz ..MZ/X.. #8792. hozzászólásáraszombaton kőrös. kíváncsi leszek.
akitől tudtam volna charolais üszőket mikor tőlem is vitted azt mondja májusig minden borjú el van kelve. két üszőre kapsz egy bikát
Ma voltunk a földvári vásárban, valami vírusos betegség terjed a népek között.
Hetes forma MT üsző 90e, kicsit idősebb hónapos körüli 140. Mamó a futó mellett mondja is egyből, aranyoskám, ezért tartjuk egész évben a tehénkét...
Hetes MT bikák ha párban viszik 290e.
Alkudni mindenhol lehet, de a max 5-10e. Nem is nagyon volt mozgás, hazavitték a javát.
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-03-18 11:29:51
Köszönöm a hozzászólást megpróbálom.(hátha sikerrel járok).
Válasz Sthoomas #8788. hozzászólásáraMűködik, bár vannak zsonglőrök. Egy idő után némelyik rájön, hogy a másik haskorcán húzza le a szopásgátlót akkor felfordul és szépen lekíséri a másik tőgyéig. Sőt láttam már olyat amelyik kötöttben lefekszik és saját magát lepipálja. A lényeg annyi, amint az ember észreveszi, hogy szopják egymást azonnal bele kell rakni a szopásgátlót mielőtt még rászoknának. Később már kínszenvedés leszoktatni őket róla.
Mi EZT a fajtát használjuk. Régebben volt olyan, hogy a notóriusoknak a doki kivágott egy darabot a nyelvéből, hogy ne tudjon U alakot formálni vele, az végleges megoldás volt. Nem tudom ezt csinálják-e még.
Szerintem amelyik nem hagyja abba azt el kell takarítani a portáról, kínlódjon más vele. Van mikor egy ilyen szemét a karámból 4-5 másikat is képes tejre hozni.