Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak652 FtBenzin árak637 FtEUR408 FtUSD391.24 FtCHF431.97 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz stamas #8204. hozzászólásárapersze,csak 1-1be kiszarják ugy ahogy van!!!a darálót is megkérdezi az uj árpa,hogy hány kw-os!!!!!!!!!!kapja a kiképzést rendesen....
Válasz Kinges Jani #8197. hozzászólásáraszerintem eddig ez a leg korrektebb recept!!!szinte én teljesen ugyan ezt csinálom,a szója helyett sanbullt kapnak.szerintem még az a 250es recept nyugottan mehetne a 15-20%szojával!!!de 500-550kg-tól felfele tuti kevés,oda már kell a 20%szója,vagy sanbull!!!
Válasz ..MZ/X.. #8208. hozzászólásárakb.augusztusig simán a tavalyi szénát csipegetik még a marhák!!!igaz idei árpára már áttáltak,de ez van!teljesen 1-et értek veled!!
Én nem tudom, ki hogyan van vele, de nekem nagyapám azt tanította, mindig arra törekedjek legalább 1,5 évi takarmány legyen bent. Nem volt soha kapzsi az öreg, de azt mondta a vanból soha nem lehet baj.
Sokszor húzott már ki a csávából mikor éppen nem lehetett kaszálni, vagy nagyon gyenge volt az év és nem volt takarmány.
Arról nem is beszélve, ha lehet akkor a friss takarmányt is érdemes pihenni hagyni kicsit.
Szénával amúgy hogyan álltok? Felénk elég hitvány lett.
Válasz tehenes gazda #8206. hozzászólásáraKöszi!
Nem tisztán adom nekik. Alapból zöld fű,legelő. Árpa dara alapot (mert abból van sok) egészítem ki kukoricadarával,meg valamilyen ásványanyag és vitamin kiegészítés. Üszők.
Válasz stamas #8204. hozzászólásra.
ne ess abba a hibába mint sokan ,hogy mindig a legolcsóbb valamit etetik döglésig.ez nem kacsa ,ha hízlalsz normális abrakot etess+szálast.az egyoldalú etetésnek levénült-lesült állomány az eredménye.
Válasz fexco #8182. hozzászólásáraakárkitől nem vásárolnak itt sem az emberek meg mindent.olyan ez mint az autó azt sem vennék mindenkitől.az agresszív seftes hozzáállás itt sem nyerő.
Válasz ZT Anti #8199. hozzászólásáraminél több takarmányt s vegyesen szedj össze mindent.nem átlagos télre van kilátás,addig is alternatív takarmányok maximális felhasználására adott lehetőséget a csapadékhiány.30 bála nem mennyiség ne februárban kelljen szálasat venni.sokan zöldítettek használd ki.
Mivel teljesen kívülálló vagyok, a hozzáértőktől kérdezném: adott egy kb 8Ha-os gyenge legelő. A héten bálázták fel, 30 bála jött össze. kb hány marhát tarthat el a terület, hogy ne kelljen szénát vásárolnom hozzá?
Választáskor akkarok 5 kisbikát hozni belölük.650kg fölé érdemes hízlalni vagy ha elérte a súlyt adjam el őket?Kaptam az egyik premixes cégtől egy recepturát mi a véleményetek róla?
Válasz Diesel Tibor #8193. hozzászólásárahu,az elég durva!nálunk kb.15-20%al lett csak kevesebb a cucc...majd augusztusba meg megkereslek,megbótolunk egy 20db szarzsáknak valót!!!!!!!!!
Válasz Bán Zsolt #8175. hozzászólásáraÉn azért kétségbe esnék,ha ilyen legelőm lenne. Szeretem,ha van mit enni a jószágnak. A sok esőnek hála most van fű szarásig.
Válasz fexco #8178. hozzászólásáravagy 6 -éve várólistás az mt bikaborjú barátom.nem bír annyi lenni ami elég lenne.már annak idején az újkígyósi anomáliák is ezért alakultak ki.
üdv.gazdatársak!ez a mai földvári vásár egy nagy rakat szar volt!!!!volt ott minden,kecske,birka,tyuk,kacsa,kutya-macska,csak éppen borgyu nem.....ez 1re szarabb lesz....
Válasz Diesel Tibor #8165. hozzászólásáratudom én én azt nagyon jólTIBIKE,csak arra gondoltam,ezekről a tarifákról mi a véleményed??hát ez a kissúlyu ár,szerintem egyenesen .... jó!!!!!!!!!!!
Válasz fexco #8162. hozzászólásáraKözbe én elmentem vadászni ,de csak üldögélés lett belőle,most jöttem meg.Tudod én nagyra nem hizlalok,csak ha megmarad valamilyen ok folytán.Múlt heti leadás ezeregyszázhetven per kiló plusz áfa,,kétszázkilencvennyolc átlaggal,szerintem ez már egész jó ár.
12763 hozzászólás
Válasz Tibi 76 #8212. hozzászólásáraüdv!egyáltalán nem!!!ha sokat acc még káros is!!!!!ha keverni akarod,max 2-5%,de többet ne!!!.... se ér!
Moderátor által módosítva: 2015-06-24 12:56:11
Válasz fexco #8210. hozzászólásáraSzia fexco!Akkor a hizlaláshoz nem is szükséges a búza?
Válasz stamas #8204. hozzászólásárapersze,csak 1-1be kiszarják ugy ahogy van!!!a darálót is megkérdezi az uj árpa,hogy hány kw-os!!!!!!!!!!kapja a kiképzést rendesen....
Válasz Kinges Jani #8197. hozzászólásáraszerintem eddig ez a leg korrektebb recept!!!szinte én teljesen ugyan ezt csinálom,a szója helyett sanbullt kapnak.szerintem még az a 250es recept nyugottan mehetne a 15-20%szojával!!!de 500-550kg-tól felfele tuti kevés,oda már kell a 20%szója,vagy sanbull!!!
Válasz ..MZ/X.. #8208. hozzászólásárakb.augusztusig simán a tavalyi szénát csipegetik még a marhák!!!igaz idei árpára már áttáltak,de ez van!teljesen 1-et értek veled!!
Én nem tudom, ki hogyan van vele, de nekem nagyapám azt tanította, mindig arra törekedjek legalább 1,5 évi takarmány legyen bent. Nem volt soha kapzsi az öreg, de azt mondta a vanból soha nem lehet baj.
Sokszor húzott már ki a csávából mikor éppen nem lehetett kaszálni, vagy nagyon gyenge volt az év és nem volt takarmány.
Arról nem is beszélve, ha lehet akkor a friss takarmányt is érdemes pihenni hagyni kicsit.
Szénával amúgy hogyan álltok? Felénk elég hitvány lett.
Válasz tehenes gazda #8206. hozzászólásáraKöszi!
Nem tisztán adom nekik. Alapból zöld fű,legelő. Árpa dara alapot (mert abból van sok) egészítem ki kukoricadarával,meg valamilyen ásványanyag és vitamin kiegészítés. Üszők.
Válasz stamas #8204. hozzászólásra.
ne ess abba a hibába mint sokan ,hogy mindig a legolcsóbb valamit etetik döglésig.ez nem kacsa ,ha hízlalsz normális abrakot etess+szálast.az egyoldalú etetésnek levénült-lesült állomány az eredménye.
Válasz Sötét Paraszt #8174. hozzászólására
Árpát szemesen ehetik a marhák?
Válasz ZT Anti #8199. hozzászólásáraÚgy számolj,hogy 120-as bálából nov 1 és május 1 között minimum 15db bála kell egy tehénnek.
Válasz fexco #8182. hozzászólásáraakárkitől nem vásárolnak itt sem az emberek meg mindent.olyan ez mint az autó azt sem vennék mindenkitől.az agresszív seftes hozzáállás itt sem nyerő.
Válasz ZT Anti #8199. hozzászólásáraminél több takarmányt s vegyesen szedj össze mindent.nem átlagos télre van kilátás,addig is alternatív takarmányok maximális felhasználására adott lehetőséget a csapadékhiány.30 bála nem mennyiség ne februárban kelljen szálasat venni.sokan zöldítettek használd ki.
Válasz ZT Anti #8199. hozzászólására30 bála az kb 3 tehén téli takarmánya
Mivel teljesen kívülálló vagyok, a hozzáértőktől kérdezném: adott egy kb 8Ha-os gyenge legelő. A héten bálázták fel, 30 bála jött össze. kb hány marhát tarthat el a terület, hogy ne kelljen szénát vásárolnom hozzá?
Válasz Diesel Tibor #8195. hozzászólására
Választáskor akkarok 5 kisbikát hozni belölük.650kg fölé érdemes hízlalni vagy ha elérte a súlyt adjam el őket?Kaptam az egyik premixes cégtől egy recepturát mi a véleményetek róla?
250kg-ig:
Árpa30%
Kuki47%
Szója20%
Tak.mész0,5%
Premix2,5%
250kg-tól:
Árpa30%
Kuki51%
Szója8%
Ext.napra8%
Tak.mész0,5%
Premix2,5%
Szivárványhátú
Válasz fexco #8194. hozzászólásáraVastag legyen a buksza
Válasz Diesel Tibor #8193. hozzászólásárahu,az elég durva!nálunk kb.15-20%al lett csak kevesebb a cucc...majd augusztusba meg megkereslek,megbótolunk egy 20db szarzsáknak valót!!!!!!!!!
Válasz fexco #8192. hozzászólására1000db kellene de még csak 200-nál tartok ,de nem is lesz 300-nál több ,,,,,ha csak valami be nem esik közbe
Válasz Diesel Tibor #8190. hozzászólására
Válasz Kinges Jani #8189. hozzászólására
Válasz fexco #8184. hozzászólásáraImitt amott ad még 2db-ot is hekije
Mi a véleményetek a borjakról?Jó hízó alapanyag lenne?
Válasz csontii #8185. hozzászólásáraáá itt már szédülnék az ilyen hegyen
egyébként a méretére értettem
Válasz Diesel Tibor #8183. hozzászólásárament 1 mail!
Válasz broll79 #8180. hozzászólásáraKb. 1,2m magas lehet és 45-50 cm-esek lehetnek a borjú bejáratok.Pontosan nem tudom mert nem az enyém.
Válasz Bán Zsolt #8175. hozzászólásáraÉn azért kétségbe esnék,ha ilyen legelőm lenne. Szeretem,ha van mit enni a jószágnak. A sok esőnek hála most van fű szarásig.
Válasz Diesel Tibor #8183. hozzászólásáraüdv.TIBIKE!persze,jóval gyengébb lett a mennyiség mint tavaly....neked???
Válasz fexco #8182. hozzászólásáraSzéna fel van bálázva???
Válasz tehenes gazda #8181. hozzászólásáramennyi mt-kell??????
Válasz fexco #8178. hozzászólásáravagy 6 -éve várólistás az mt bikaborjú barátom.nem bír annyi lenni ami elég lenne.már annak idején az újkígyósi anomáliák is ezért alakultak ki.
Válasz Kinges Jani #8177. hozzászólására ilyesmit szeretnèk èn is. Mekkora a mèrete a beàllòknak?
Válasz fexco #8178. hozzászólására2 hónapja a neten sem láttam használható húshasznú hirdetést
üdv.gazdatársak!ez a mai földvári vásár egy nagy rakat szar volt!!!!volt ott minden,kecske,birka,tyuk,kacsa,kutya-macska,csak éppen borgyu nem.....ez 1re szarabb lesz....
Válasz broll79 #8145. hozzászólására
Üdv!
Van olyan itt aki legelő nélkül hizlal és leadja élősúlyban? Kiváncsi vagyok hogy érdemes-e Vagy legelő és termőföld nélkül minuszos lesz a hizlalás?
Válasz Sötét Paraszt #8174. hozzászólásáraelfogadnám a gyepet
Válasz fexco #8170. hozzászólásáraNem, Nagymajori.
Válasz Bán Zsolt #8167. hozzászólásáraez is szuper ár szerintem!úgy látom a dolgokat,lassan kezd visszakúszni a tarifa a szintre.....
Válasz Diesel Tibor #8165. hozzászólásáratudom én én azt nagyon jólTIBIKE,csak arra gondoltam,ezekről a tarifákról mi a véleményed??hát ez a kissúlyu ár,szerintem egyenesen .... jó!!!!!!!!!!!
Moderátor által módosítva: 2015-06-22 14:14:07
Válasz Jago #8164. hozzászólásárajólvan,o.k.!értem!vagyis állampuszta mellett??
ma adtam kötött hf 520átlag 430ft/kg.
Válasz Radocz #8166. hozzászólásárakecske
Válasz fexco #8158. hozzászólásárakét hete vittek az ígéret földjére 620 az MT 670 az egyszínű
Kaszálás helyett a gyomokat legeli-e valamilyen állat?
Az is jó, ha letapossa, és nem látszik.
Válasz fexco #8162. hozzászólásáraKözbe én elmentem vadászni ,de csak üldögélés lett belőle,most jöttem meg.Tudod én nagyra nem hizlalok,csak ha megmarad valamilyen ok folytán.Múlt heti leadás ezeregyszázhetven per kiló plusz áfa,,kétszázkilencvennyolc átlaggal,szerintem ez már egész jó ár.
Válasz fexco #8163. hozzászólásáraIrtam.