Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok!
Segitséget szeretné kérni anyatehén támogatással kapcsolatban nem nagyon tudom értelmezni.
Van 3db marhám abból egy tavaj ellett előszőr egy most ellet meg 2 hete egy pedig ezután ellik mindegyik betöltötte a 2 évet. EZekre idén be lehet e adni az anyatehén támogatást mindegyik magyartarka?
Illetve van még 1 ami majd augusztusban ellik és egy másik ami jelenleg még üres de már folyatott.
Valaki segítene mert nem tudom amik idén ellettek és 2 évesek az anyatehénnek számít-e?
1,5 év de ha normális a portékád vérvétel terhe mellett el tudod adni ha meg nem piacos vess még lucernát nekik s élvezd hogy egyre több munkát tudsz adni a családnak/robin hoodnak ,óvodásnak ,utánfutónak,kezeltnek,bentlakásosnak,ördögnek,fostolónak/.utóbbiak neve településenként változó.
Köszi srácok! :D egy kicsit meg kellett húzni de nem volt vészes... szerintem ha nyomott volna rendesen az üsző akkor kijön magától is, csak mindig felkelt és visszacsúsztak a lábak, aztán úgy döntöttem hogy húzzuk amíg nem késő :D
40 kilós volt amikor született, most nem tudom :)
Te mondod, hogy genetikai probléma, ezt a természet nem oldja meg, vagyis de elhullás a vége. A borjú nem életképes. Nincs megfelelő mozgáskoordinációja, nem hajlandó magától táplálkozni. Nincs értelme küzdeni vele.
Mi pár hónapig birkóztunk ilyennel, aztán levágtuk. Már tudom, még az előtt kellett volna, hogy befüleztük. Csak gond és költség volt vele. Viszont a húsa isteni finom.
A vízfejűség embernél legalábis azért van, mert a gerinc folyadék, és persze az agyat körülvevő folyadék ami folyamatosan termelődik és egy "szelepen" keresztül távozik ami biztosítja az állandó optimális nyomást valami miatt sérül.
Embernél egy nagyon bonyolult műtéttel egy vezetéket építenek be ami ezt a felesleges folyadékot a gyomorba vezeti.
Szóval, ha tényleg ez a baj, nem fog megjavulni magától. Azért mielőtt előveszed a taglót kérdezz meg mást is.....
Ahogy a legelőn eléri a 20 cmert a széna, akkor már biztosit bőven elegendő táplálékot a marháknak, ez felénk legelönként változik, ne időponthoz kösd hanem gazdasági szempontbol nézd, persze szem elött tartva hogy elegendő legyen a táplálék, mert a marha ha nem is szedi magát tele akkor is elfog feküdni kérödzeni!
Sajnos pont svájcban voltam amikor folyatott, nászuton voltunk, de a második folyatása volt valoszinű hogy én is rakattam volna, azt azért hozá rakom hogy ez a borju 270 napra született. 1 hetet kap még, ha látok javulást akkor marad, ha nem akkor eszünk tejes borju hust,
Legyél türelmes, nem kell a bocót rögtön fejbe vágni, szerintem genetikai probléma lehet, majd a természet rendbe rak mindent csak nyugi.
Azt azért áruld már el hogy miért kellet ilyen kevés időnek eltelnie két ellés között.
Jartatok már ugy hogy "vizfejű" borju született, jönn-megy, de neki megy mindennek, szopni is csak akkor ha odateszem a szájához. Elégé suta mozgásu is, kérdésem az lenne h szerintetek megmarad e? Meg hogy mi lehet ennek az oka? Létezhet az hogy a 2 ellés között 321 nap volt és az kevés? Inszeminátorral rakattam, esetleg ott valami?
12713 hozzászólás
Válasz #7911. hozzászólásra
http://http://www.agrarszektor.hu/allattenyesztes/egyeb/mi_vagyunk_a_legjobbak_megorulnek_a_magyar_baranyokert.4743.html
Válasz #7911. hozzászólásra
A quaestornál jobb.. :D
Sziasztok! Szerintetek érdemes marhába fektetni a pénzt, vagy inkább juh?
Válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Segitséget szeretné kérni anyatehén támogatással kapcsolatban nem nagyon tudom értelmezni.
Van 3db marhám abból egy tavaj ellett előszőr egy most ellet meg 2 hete egy pedig ezután ellik mindegyik betöltötte a 2 évet. EZekre idén be lehet e adni az anyatehén támogatást mindegyik magyartarka?
Illetve van még 1 ami majd augusztusban ellik és egy másik ami jelenleg még üres de már folyatott.
Valaki segítene mert nem tudom amik idén ellettek és 2 évesek az anyatehénnek számít-e?
Válasz #7904. hozzászólásra
húsjellegü MT, Kecskemét
köszi az infókat 300 azzal már elégedett lennék 250 meg elfogadható
na majd holnap kiderül
Válasz #7905. hozzászólásra
ėn netto 300-ert adtam le kb 1 hónapja
Válasz #7905. hozzászólásra
250ft de jobban jársz ha megeszi a környék.
vágótehén ára hogyan alakul mostanság?
6q körüli
Válasz #7902. hozzászólásra
Milyen fajta? Merrefelé vagy? Egyszínű itatós üsző érdekelne pár darab. Fricc anyától felejtős.
Válasz #7901. hozzászólásra
Ezt Neked kell eldöntened,hogy megéri-e vagy tudsz olcsóbban is venni.
Válasz #7898. hozzászólásra
Hát még csak a köldökzsinórról választottam le, egyet éppen ma reggel.
Hónapos korukban el kéne öket paszolni.
az ára 140ezer forint db ja akkor is megéri??
Válasz #7899. hozzászólásra
Szerintem igen.
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy van eladó magyar tarka és a Charolais kevékü üszö 110 120kg megéri venni??
Válasz #7896. hozzászólásra
választott bikád ha van arra lehet tudok embert.
Válasz #7896. hozzászólásra
1,5 év de ha normális a portékád vérvétel terhe mellett el tudod adni ha meg nem piacos vess még lucernát nekik s élvezd hogy egyre több munkát tudsz adni a családnak/robin hoodnak ,óvodásnak ,utánfutónak,kezeltnek,bentlakásosnak,ördögnek,fostolónak/.utóbbiak neve településenként változó.
Tudja valaki véletlen, hogy mikor oldják föl a vásári zárlatot?
Jönnek a borjuk és meg kénne szabadulni tölük.
Válasz #7885. hozzászólásra
Gyönyőrű joszág! Gratulálok hozzá! Késöbiekben is dobj majd fel képet légyszi.
Válasz #7893. hozzászólásra
Lehet, hogy én írtam rosszul, de a lényeg az, hogy nagyon hatásos.
Válasz #7891. hozzászólásra
Nékünk "Sensiblex" vót.
Válasz #7891. hozzászólásra
Na fel is írom a nevét!! :D Köszi! :D
Van hüvely tágító injekció (ha jól tudom és írom "sensoplen", mi használtunk már néhányszor), ha beoltod negyedórán belül könnyedén ki lehet húzni.
Már most morcos nézése van
Már most morcos nézése van
Válasz #7887. hozzászólásra
Köszi srácok! :D egy kicsit meg kellett húzni de nem volt vészes... szerintem ha nyomott volna rendesen az üsző akkor kijön magától is, csak mindig felkelt és visszacsúsztak a lábak, aztán úgy döntöttem hogy húzzuk amíg nem késő :D
40 kilós volt amikor született, most nem tudom :)
Könnyen ellett a tehén? Szép vaskos jószág. Hány kiló?
erre már azt se tudom mondani,hogy itt kezdődik a bika!!!
Válasz #7884. hozzászólásra
Vasárnap volt 2 hetes a bika, Zsolt ez már a francia anyagból van :)
Válasz #7883. hozzászólásra
igen azt is
sziasztok érdeklődnék hogy az üszőt ugyan úgy a felvásárló elviszi mint a bikát?? előre is köszi.
Válasz #7881. hozzászólásra
debrecenből szűk 2-hét volt.
Szeretném kérdezni,borjú vér eredmény hány napra érkezik mostanában? Belföldi eladás.
Szarvasmarha Inszeminátor , Bács-kiskun és Csongrád-megye területén szarvasmarha termékenyítését vállalom .. 06-30/5252-671
Válasz #7872. hozzászólásra
Te mondod, hogy genetikai probléma, ezt a természet nem oldja meg, vagyis de elhullás a vége. A borjú nem életképes. Nincs megfelelő mozgáskoordinációja, nem hajlandó magától táplálkozni. Nincs értelme küzdeni vele.
Mi pár hónapig birkóztunk ilyennel, aztán levágtuk. Már tudom, még az előtt kellett volna, hogy befüleztük. Csak gond és költség volt vele. Viszont a húsa isteni finom.
Válasz #7876. hozzászólásra
Köszönöm a legeltetős válaszokat.
A vízfejűség embernél legalábis azért van, mert a gerinc folyadék, és persze az agyat körülvevő folyadék ami folyamatosan termelődik és egy "szelepen" keresztül távozik ami biztosítja az állandó optimális nyomást valami miatt sérül.
Embernél egy nagyon bonyolult műtéttel egy vezetéket építenek be ami ezt a felesleges folyadékot a gyomorba vezeti.
Szóval, ha tényleg ez a baj, nem fog megjavulni magától. Azért mielőtt előveszed a taglót kérdezz meg mást is.....
Válasz #7874. hozzászólásra
Ahogy a legelőn eléri a 20 cmert a széna, akkor már biztosit bőven elegendő táplálékot a marháknak, ez felénk legelönként változik, ne időponthoz kösd hanem gazdasági szempontbol nézd, persze szem elött tartva hogy elegendő legyen a táplálék, mert a marha ha nem is szedi magát tele akkor is elfog feküdni kérödzeni!
Válasz #7872. hozzászólásra
Sajnos pont svájcban voltam amikor folyatott, nászuton voltunk, de a második folyatása volt valoszinű hogy én is rakattam volna, azt azért hozá rakom hogy ez a borju 270 napra született. 1 hetet kap még, ha látok javulást akkor marad, ha nem akkor eszünk tejes borju hust,
Válasz #7874. hozzászólásra
Május 1.
Legeltetni mikor szoktatok kezdeni? Már aki legeltet persze.
Válasz #7864. hozzászólásra
Pici a kolléga azt írta hogy 4-5 hónapja elletek, nem hiszem hogy mindegyik boci burkos maradt volna.
Válasz #7865. hozzászólásra
Legyél türelmes, nem kell a bocót rögtön fejbe vágni, szerintem genetikai probléma lehet, majd a természet rendbe rak mindent csak nyugi.
Azt azért áruld már el hogy miért kellet ilyen kevés időnek eltelnie két ellés között.
Válasz #7863. hozzászólásra
Takarmány!!!
Nagyon toxin gyanús, amit írtál.
Válasz #7869. hozzászólásra
Mosogassad hideg vízzel és kész.
Két nap és rendbe jön, ha csak rándulás,vagy el szorítás.
Ha nem akkor orvos.
Egy tehenem lábára tekeredett egy kötél ami 1 órahosszát elszorította,nagyon bedagadt nem bír lefeküdni. A füffedést mivel lehet gyorsan lehúzni?
Válasz #7867. hozzászólásra
Akkor meglesz a húsvéti menű! Kár érte!
Válasz #7865. hozzászólásra
Nekünk is volt már ilyen. Próbálkoztunk vele aztán végül le lett nyesve, kajáltunk belőle egy jót.
Válasz #7861. hozzászólásra
Gyanús volt, hogy kamu... negyvenezer birka alól csak úgy kirántják a legelőt és éhendöglenek....
Jartatok már ugy hogy "vizfejű" borju született, jönn-megy, de neki megy mindennek, szopni is csak akkor ha odateszem a szájához. Elégé suta mozgásu is, kérdésem az lenne h szerintetek megmarad e? Meg hogy mi lehet ennek az oka? Létezhet az hogy a 2 ellés között 321 nap volt és az kevés? Inszeminátorral rakattam, esetleg ott valami?
Válasz #7863. hozzászólásra
nem csak tisztul a méhhe? akkor szokott véres váladék jonni nekik akár hosszabb ideig is ha nem jön ki teljesen a méhlepény vagy bármi más ...