Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak618 FtEUR414.59 FtUSD394.63 FtCHF445.24 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz wernerj #29589. hozzászólásáraNa erre nem gondoltam ez kézen fekvő, Ezek után kíváncsi lennél hogy Balunak milyen a trakin a tanksapka kialakítás na az hogy tömíthet.
Válasz 74 Misi #29584. hozzászólásáraÉn tudom mi a baja:túl mélyre süllyeszted a trakit, és feltört az olaj! Bocs,ez túl magas labda volt ahhoz hogy kihagyjam!
Válasz 74 Misi #29584. hozzászólásáraÍgy a képről nem annyira látom, hogy a beöntőnyílás pereme nem lehet hogy egyenetlen? Mert nekem azért folyt régen az ETZ-n, bármit csináltam vele. Meg lehet, hogy valahogy ki kéne sakkozni a most próbált gumitömítések méretéből, hogy milyen vastagság lenne jó, és megpróbálni olyat beszerezni.
Segítség, Tele tankolás után nektek nem szivárog a tanksapkánál a gázolaj? Kezd tele lenni a hócipőm a tanksapkába a gumit ki cseréltem olaj állóra de nem jó tettem bele vastagabbat akkor nem bírom rá csavarni Valakinek valami ötlet?
Válasz pepitamotors1984 #29572. hozzászólásáraNekem pont ilyen kowalski 135 mini fűkaszám van. Tavaly vettem kb 5hektárt vágtam le vele tökéletessen müködött. én egy kubota gl 23 mal használom. utcai 4 be bírja huzni az kb 1óra /hektár. Annyiban más mint a többi 135 cm es kasza hogy rövidebb a hajtás rész ezért könnyebb is, de ha szállításba hátra hajtom eléggé elkönnyíti a traki elejét, nem ágaskodik, de érezni hogy van suly rajta. Egyébbként szépen melozik én lucit vágok vele viszi mint a vajat.szabadon futós így sima kardánnal hajtható.
A vízszintes tengelyű valóban szebb munkát csinál,viszont 3*,4* annyiba fog kerülni!A kések,kalapácsok cseréje meg még többe kerül majd, mint a függőleges tengelyűé.
A munka szép egyébként, egy jó olcsó zúzóval is.Egy kis rendet rak viszont.
https://youtu.be/Aofzwcxw5U0
Ez egy oldalra is kirakható,függőleges tengelyű 2 állókéses,4 lengőkéses szárzúzó,RZ késekkel,működik ahogy kell,kukoricaszár,nád,gaz,fű stb,vágja szépen, ráadásul lehet vele tolatva is dolgozni.Az ára sokkal barátibb mint a vízszintesé.
Ettől függetlenül,amennyiben egy jó állapotú használt vízszintest tudsz vásárolni,azt nem szabad kihagyni,mert tényleg szép a munkája,viszont maga a gép fenntartása, is sokkal drágább.
Üdv az uraknak egy kis tanácsra lenne szükségem.
van egy 18 le-s kis traktorom milyen fűkaszát ajánlanátok hozzá? Mert úgy adódott hogy lenne több kert is amit kaszálni kéne egyenes területek és vad füves szinte mind 1-2 ben némi lucerna maradék is.
Köszi az infókat előre is.
Az igazi konkurens fazonnak nincs rendszám a gépen én nem nagyon mer közlekedni a környéken. Én három kis faluban dolgozgatok, de idén nagyon rossz talajmarózni. A sok eső leverte a földet és kétszer kellett átmenni a földeken, hogy elég porhó legyen. A nagy rögökbe nem igazán lehet normálisan ültetni az apró magvakat.
Érdekes viszont, hogy vannak olyan kertek, ahol a magasabban lévő területen olyan a föld mint a kő, az alacsonyabban lévő területen, meg elakadok a sárban
Én úgy vettem észre,hogy amíg a konkurencia nem olyan gép, ami tud lassan menni, de nagy fordulaton marózni,addig az nem is igazi konkurencia.
Itt a faluban még jó vagyok.Persze csak addig, amíg valaki nem vesz, egy ehez hasonló Japán gépet.Ezzel nem dicsérni akarom(na jó de) ezeket a gépeket,viszont ami szép, és jó, az az.Az általam talajmarózott földbe, bármit tudnak vetni azok, akiknél megfordulok.Mostanában annyit mondok nekik,hogy ne felejtsenek el locsolni, mert könnyebben kiszárad majd, a veteményesük.Nálunk ugyanis, már lassan egy hónapja, nincs eső.
Pár ölfarönk ottmaradt a földben és besegített a talajmaró is lassú fokozaton. Persze difizár elsőkerék, felező, minden be volt kapcsolva. A múltkori kicsit durvább volt. Na akkor nekem sem jutott eszembe fényképezni :)
Válasz vrxlaci #29560. hozzászólásáraGondolkodtam már rajta, de sok mindenben akadályozna. Gyümölcsfák alatt pl. Ha lehajthatóra csinálnám, nem tudok lelépni róla lehajtott keretnél. Marad a gyors reagálás, múltkor úgy maróztam, hogy a traktort támasztva mentem mellette, kár hogy videót nem tudtam csináltatni.
Válasz 74 Misi #29555. hozzászólásáraAmúgy egy kicsit átt akarom alakitani mert most egy kicsit hosszan lóg óldara én szeretném ha a traktorhoz közelebb lenne a kasza! Amúgy mennyit tudnak emelni ezek a traktorok?
Válasz 74 Misi #29551. hozzászólásáraSzia! Szerintem kb 150-180 kg lehet csak sacolók mert nincs rajta adat tábla! Shibaura sd 1603 as traktorral termetbe akkora lehet mind a tiéd!
Válasz psycho #29544. hozzászólásáraIgen,azt gondolom,hogy borulás veszélyes a fordulás.
De azt akartam kérdezni,hogy a szántást milyen irányban csináltad azon a területen?
Válasz 76béci #29443. hozzászólásáraÜdv ! Először is köszönöm a részletes felvilágosítást,és elnézést kérek hogy ilyen későn reagálok.Amúgy csak kis kertekben szeretnék dolgozni a géppel.Sajnos a keret igen karcsú ami csak 1 mill-t jelent és ebből kellene kihoznom valahogy .Ezért nehéz a választás.A kereskedők egy kicsit drágábbnak tűnnek a szabad piacnál.Szóval még egyszer köszönöm a válaszodat és szép napot kívánok!
35442 hozzászólás
Válasz kovacsnorbi.2005 #29591. hozzászólásáraA maró már elkelt.
A sodró 85 e ft
Válasz Balu2 #29574. hozzászólásáraSzia a talajmaród nincs már meg most lenne aktuális! Mit kérsz a rendsodróért?
Válasz wernerj #29589. hozzászólásáraNa erre nem gondoltam ez kézen fekvő, Ezek után kíváncsi lennél hogy Balunak milyen a trakin a tanksapka kialakítás na az hogy tömíthet.
Válasz 74 Misi #29584. hozzászólásáraÉn tudom mi a baja:túl mélyre süllyeszted a trakit, és feltört az olaj! Bocs,ez túl magas labda volt ahhoz hogy kihagyjam!
Válasz 74 Misi #29584. hozzászólásáraEldugult a szuszogó.Ha van.Ha nincs akkor csináljál,vagy ne tankold teljesen tele.
Válasz vrxlaci #29585. hozzászólásáraEzen is túl vagyok kínlódás rávarázsolni a tanksapkát a helyére és akkor is szivárog.
Válasz 74 Misi #29584. hozzászólásáraÍgy a képről nem annyira látom, hogy a beöntőnyílás pereme nem lehet hogy egyenetlen? Mert nekem azért folyt régen az ETZ-n, bármit csináltam vele. Meg lehet, hogy valahogy ki kéne sakkozni a most próbált gumitömítések méretéből, hogy milyen vastagság lenne jó, és megpróbálni olyat beszerezni.
Válasz 74 Misi #29584. hozzászólásáraPróbáld meg,hogy meghagyod az eredetit,de picit hajlíts a sapka fülein,hátha akkor jobban illeszkedik.
Urak!
Segítség, Tele tankolás után nektek nem szivárog a tanksapkánál a gázolaj? Kezd tele lenni a hócipőm a tanksapkába a gumit ki cseréltem olaj állóra de nem jó tettem bele vastagabbat akkor nem bírom rá csavarni Valakinek valami ötlet?
Válasz lakatosr66 #29580. hozzászólásáraMár látom,kétszer került bele a "http"
Válasz pepitamotors1984 #29572. hozzászólásáraNekem pont ilyen kowalski 135 mini fűkaszám van. Tavaly vettem kb 5hektárt vágtam le vele tökéletessen müködött. én egy kubota gl 23 mal használom. utcai 4 be bírja huzni az kb 1óra /hektár. Annyiban más mint a többi 135 cm es kasza hogy rövidebb a hajtás rész ezért könnyebb is, de ha szállításba hátra hajtom eléggé elkönnyíti a traki elejét, nem ágaskodik, de érezni hogy van suly rajta. Egyébbként szépen melozik én lucit vágok vele viszi mint a vajat.szabadon futós így sima kardánnal hajtható.
Válasz lakatosr66 #29580. hozzászólásáraKöszi.
Valami hiba csúszott az én linkembe.
Válasz vrxlaci #29576. hozzászólásárahttp://geporigo.hu/termekek/munkaeszkozok-tartozekok/vizszintes-tengelyu-zuzo120cm-2/
Válasz wernerj #29559. hozzászólásáraAkartam röhögni de nekem már nem adja fel a hirdetést
Válasz 74 Misi #29577. hozzászólásáraAz nem rossz ár!
Nekem 130 at mondtak a Japán szettre egy másik kereskedésben.
Válasz vrxlaci #29556. hozzászólására75 pénz volt eredeti Japán , Tatabánya Agrotechnik kft.
2205 ft re jön ki darabja.
Válasz pepitamotors1984 #29573. hozzászólásáraIgen,vagy egy ilyenre:
http://http://geporigo.hu/termekek/munkaeszkozok-tartozekok/vizszintes-tengelyu-zuzo120cm-2/
De mint írtam ezek jóval drágábbak,mint a függőleges tengelyű.
Függőleges van nekünk is,hamar darabokra ment a szöghajtása,pedig nem ért el semmi tereptárgyat a kés.
Érdemes valami erősebb kivitelt választani,ha függőleges tengelyű mellett döntesz.
Válasz pepitamotors1984 #29570. hozzászólásáraSzia
A vízszintes tengelyű valóban szebb munkát csinál,viszont 3*,4* annyiba fog kerülni!A kések,kalapácsok cseréje meg még többe kerül majd, mint a függőleges tengelyűé.
A munka szép egyébként, egy jó olcsó zúzóval is.Egy kis rendet rak viszont.
https://youtu.be/Aofzwcxw5U0
Ez egy oldalra is kirakható,függőleges tengelyű 2 állókéses,4 lengőkéses szárzúzó,RZ késekkel,működik ahogy kell,kukoricaszár,nád,gaz,fű stb,vágja szépen, ráadásul lehet vele tolatva is dolgozni.Az ára sokkal barátibb mint a vízszintesé.
Ettől függetlenül,amennyiben egy jó állapotú használt vízszintest tudsz vásárolni,azt nem szabad kihagyni,mert tényleg szép a munkája,viszont maga a gép fenntartása, is sokkal drágább.
Moderálási elveink miatt törölve: 2017-04-06 09:58:10
Válasz vrxlaci #29571. hozzászólásárahttp://traktor60.hu/kistraktor-munkaeszkozok/szarzuzok-vizszintes-tengelyu
Bocs ezt akartam elsőre is!
Válasz vrxlaci #29571. hozzászólásáraIlyenre gondolsz?http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/szalastakarmany-betakaritas-gepei/uj-samasz-z0643-135-m-mini-fukasza/h_3245692?ref=13f1b23c
Válasz pepitamotors1984 #29570. hozzászólásáraSzia!
Én a vízszintes tengelyűt javaslom.
Igaz hogy árban sokkal húzósabb,de a munkája nagyságrendekkel szebb.
Üdv az uraknak egy kis tanácsra lenne szükségem.
van egy 18 le-s kis traktorom milyen fűkaszát ajánlanátok hozzá? Mert úgy adódott hogy lenne több kert is amit kaszálni kéne egyenes területek és vad füves szinte mind 1-2 ben némi lucerna maradék is.
Köszi az infókat előre is.
Sziasztok!
Pár kép a hétvégéről :D
Válasz hspityu #29567. hozzászólásáraSzia!
Az igazi konkurens fazonnak nincs rendszám a gépen én nem nagyon mer közlekedni a környéken. Én három kis faluban dolgozgatok, de idén nagyon rossz talajmarózni. A sok eső leverte a földet és kétszer kellett átmenni a földeken, hogy elég porhó legyen. A nagy rögökbe nem igazán lehet normálisan ültetni az apró magvakat.
Érdekes viszont, hogy vannak olyan kertek, ahol a magasabban lévő területen olyan a föld mint a kő, az alacsonyabban lévő területen, meg elakadok a sárban
Válasz quonqreet #29566. hozzászólásáraSzeva
Én úgy vettem észre,hogy amíg a konkurencia nem olyan gép, ami tud lassan menni, de nagy fordulaton marózni,addig az nem is igazi konkurencia.
Itt a faluban még jó vagyok.Persze csak addig, amíg valaki nem vesz, egy ehez hasonló Japán gépet.Ezzel nem dicsérni akarom(na jó de) ezeket a gépeket,viszont ami szép, és jó, az az.Az általam talajmarózott földbe, bármit tudnak vetni azok, akiknél megfordulok.Mostanában annyit mondok nekik,hogy ne felejtsenek el locsolni, mert könnyebben kiszárad majd, a veteményesük.Nálunk ugyanis, már lassan egy hónapja, nincs eső.
Konkurencia https://youtu.be/DpH4gvK0L6I
Válasz 74 Misi #29552. hozzászólásáraMár rutinos elakadó vagyok
Pár ölfarönk ottmaradt a földben és besegített a talajmaró is lassú fokozaton. Persze difizár elsőkerék, felező, minden be volt kapcsolva. A múltkori kicsit durvább volt. Na akkor nekem sem jutott eszembe fényképezni :)
https://www.youtube.com/watch?v=R9_CVB_GIR0&feature=youtu.be Videó is van róla :)
Vízhőfok Mérő Sziasztok Ma Meg kapta Traki az új műszert
Válasz vrxlaci #29560. hozzászólásáraGondolkodtam már rajta, de sok mindenben akadályozna. Gyümölcsfák alatt pl. Ha lehajthatóra csinálnám, nem tudok lelépni róla lehajtott keretnél. Marad a gyors reagálás, múltkor úgy maróztam, hogy a traktort támasztva mentem mellette, kár hogy videót nem tudtam csináltatni.
Válasz quonqreet #29550. hozzászólására Teljesen kiment a fejemböl de majd legközelebb készitek fotot de nem szeretek trakit mosni.
Válasz wernerj #29559. hozzászólásáraSzia!
Egy bukókeret jól jönne ilyen esetben.
A kések engem is érdekelnének!
Valter barátunknak már az Iseki sem jó, árulja:http://www.jofogas.hu/nograd/Kistraktor_Japan_Iseki_TU1500_elado___videok___47118998.htm
Pár képet megosztanék veletek:
Válasz 74 Misi #29555. hozzászólásáraAmúgy egy kicsit átt akarom alakitani mert most egy kicsit hosszan lóg óldara én szeretném ha a traktorhoz közelebb lenne a kasza! Amúgy mennyit tudnak emelni ezek a traktorok?
Válasz 74 Misi #29553. hozzászólásáraÜdv. Ha nem vagyok tolakodó elárulnád honnan vetted a kapákat?
Válasz 74 Misi #29553. hozzászólásáraGyári Japán?
Nagyon pöpec.
Szabad megkérdezni,hogy mennyibe kerül a japán szett?
Válasz kovacsnorbi.2005 #29554. hozzászólásáraSzerintem nem leget vele gond.
Válasz 74 Misi #29551. hozzászólásáraSzia! Szerintem kb 150-180 kg lehet csak sacolók mert nincs rajta adat tábla! Shibaura sd 1603 as traktorral termetbe akkora lehet mind a tiéd!
Le cseréltem a marón a kapákat rá fért már nagyon.
Válasz quonqreet #29548. hozzászólásáraÜdv a csapatban . Hogy jöttél ki?
Válasz kovacsnorbi.2005 #29540. hozzászólásáraMekkora a súlya és milyen géppel szeretnéd emelni?
Válasz Balázs1994 #29549. hozzászólásáraNem merted lefényképezni mi?
Válasz quonqreet #29548. hozzászólására szia nekem pénteken fünyirás közbe sikerült Misi efektust csinálni .
Nem csak szántás közben lehet elakadni
Válasz vrxlaci #29546. hozzászólásáraNem én szántottam, MTZ-vel lett mwgtúrva, de az is fentről lefele formán, már amennyire a gravitáció engedte.
Válasz psycho #29544. hozzászólásáraIgen,azt gondolom,hogy borulás veszélyes a fordulás.
De azt akartam kérdezni,hogy a szántást milyen irányban csináltad azon a területen?
Válasz Zöldfül #29541. hozzászólásáraVeszprém megye, Somló hegy.
QVálasz vrxlaci #29536. hozzászólásáraNekem kellett feltolatni, mert a fordulás nem a traktor függőleges tengelye körül ment volna.
Válasz 76béci #29443. hozzászólásáraÜdv ! Először is köszönöm a részletes felvilágosítást,és elnézést kérek hogy ilyen későn reagálok.Amúgy csak kis kertekben szeretnék dolgozni a géppel.Sajnos a keret igen karcsú ami csak 1 mill-t jelent és ebből kellene kihoznom valahogy .Ezért nehéz a választás.A kereskedők egy kicsit drágábbnak tűnnek a szabad piacnál.Szóval még egyszer köszönöm a válaszodat és szép napot kívánok!