Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak618 FtEUR415.11 FtUSD395.26 FtCHF445.83 FtGBP500.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok! Lenne egy kérdésem,tudja valaki hogy a kis japán traktorok hidralikája hány kilót tud emelni? Nekem egy shibaura sd 1603 van! Előre is köszönöm!
Válasz egymotoros #29531. hozzászólásáraAz érdekes,hogy nincs nívó pálca,az én első hidamba 4l belefért,vegyél 5 litert annak elégnek kell lennie.
Én anno 10-et vettem,mert kicseréltem a talajmaróban is, meg a szárzúzóba is ezt raktam.
A nívópálca egyébként nem valami nagyon hosszú dolog,az enyém kb 5-6 cm-es.
A másik oldalon sincs nívó?Arra gondolok,hogy talán van a másik oldalon is betöltő,nívó csavarod.
Nagy a baj Urak ! Megnéztem az első hidat a kubota gl23 trakin olajcsavar kiteker és a gépkönyv szerint nivo jelig kell lenni benne az olajnak. Na itt nincs nivó csak a csavar. Bedugtam a kisujjamat (alig tudtam megmenteni) de nem érem el az olajszintet . Kérdésem lenne vajon mennyi olaj kell a hidba ?
előre is köszi
Válasz pepitamotors1984 #29505. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget, hasznos volt.
A probléma sajnos a szűrővel nem oldódott meg.
A hidraulika hidegen emel, ha bemelegszik hol emel, hol nem.
Nem tudnátok valami tanácsot adni, mi lehet a baj?
Olajcsere meg lett csinálva, a szűrő fel lett újítva.
Válasz 74 Misi #29526. hozzászólásáraSzép nagy,lesz egy kis ferde érzésed szántáskor Misi.
Ezzel már nagyon mélyre fogsz lemenni,csak nehogy elakadj,mert ki sem fogsz látszódni a földből.
Válasz ano #29519. hozzászólására A vezeték azért távolabb volt,figyeltem rá nehogy Paks bedadogjon,és a p.csöm is jól van,azóta már lepróbáltam
Én nem találtam olcsóbbat amít egyszerűen fel lehet tenni a kardán kihajtásra,és használható traktorral.
Válasz vrxlaci #29517. hozzászólásárafélre ne értsd, de bátor ember vagy, villanyvezetéket locsolsz, és a p.csöd mellett tartod a slagot, ami szemlátomást nyomás alatt van :)
valami olcsóbb nincs valahol, ilyen árban láttam én is, nekem nem kéne emelni, nem kéne nyomás, csak mennyiség, átfejteni kéne tartályból tartályba...
Sziasztok!
Egy pancser kérdése: A fordulatszám mérő alatti skála (piros, sárga) mit mutat meg? Prábáltam kikombinálni, de még nem jöttem rá. Remélem nem valami fontos dolog!
Köszi!
Válasz sermangabor84 #29506. hozzászólásáraÉrtelem szerűen, a traktor alján lesznek a leeresztő csavarok.Mivel a féltengelyekhez sok olaj fér el, ott is van mind a két oldalon leeresztő csavar,az én gépemen sárga színnel jelölték,ha nem kopott le gondolom a tiéden is hasonlóan.
A hidraulika szűrő a lábad alatt lesz,a bal hátsó kerék előtt, azt is cserélni kell.
Olajból a legjobb a gyári Yanmar olaj lenne ,ha nincs akkor én ezt raktam bele,:
AGIP Rotra Multi THT 80W
Egy olajszakembert kérdezz meg olajcsere előtt.
Válasz hspityu #29503. hozzászólásáraGratula szépen dolgozik!
Majd én is rakok csak jelenleg szét lett szedve mert olajat cserélek rajta és a fesz szabájzó elsült rajta meg az égőket is cserélnem kell mert elszáltak!
Amúgy minden patika rajta az látszik hogy japán gumik nincsenek megöregedve rajta csavarok nincsenek belerohadva!
Amúgy a hajtás és a hidraulika olajat is akarom cserélni csak az a baj hogy hogyan áljak neki hol lehet leengedni?
Segítséget szeretnék kérni Iseki TX 1410-hez keresek hidraulika olajszűrőt.
Cikkszámot találtam, de alkatrészt nem és nagyon fontos lenne.
142750300610 azonosítót találtam.
Valaki tudna ebben segíteni?
Válasz sermangabor84 #29501. hozzászólásáraAmikor be van kapcsolva,akkor kanyarodáskor,és csak akkor bekapcsol a második sebesség,így gyorsabban be fogsz kanyarodni a terület végén például.A félfékkel még erre rá lehet segíteni,ebben az esetben,én lejjebb veszem a fordulatszámot.Amikor viszont nem félfékezek nem bajlódok a fordulatszám levétellel.
Talajmarózásnál mindig használom.
A videón én dolgozok,kb így szoktam, csak van amikor gyorsabban,és általában rajta ülök a traktoron.
Válasz sermangabor84 #29498. hozzászólásáraA difizárad az taposós a sarkaddal pont eléred.A két kar közül a piros az a kétsebességes első híd miatt van,a fekete meg az első kerékhajtás.Én munka közben mind a kettőt bekapcsolom(felhúzom) kivétel esetleg szántás,mert van amikor országúti 1 ben szántok,ez homokon fordul elő többször.Persze ha, nem országútiban szántok akkor biztosan be van kapcsolva, mind a 2-kart felhúzom.
A piros kart az országúti fokozat kikapcsolja, ha te elfelejtenéd .Veszélyes is volna ha a "nagy" sebességgel alácsavarnád a kormányt teljesen.
Válasz hspityu #29497. hozzászólásáraKöszönöm a válaszod!
Majd csinálok fotót videót!
Most hoztam hétvégén egyenlőre ismerkedek vel!
Amúgy vasárnap a kertben rotáltam száraz vasmegyei kötött talajt!Elbírt vele!
Szerencsére nem vettem kisebbet mert akkor nagyon megbántam volna!
Kérdésem lenne hogy az összkereket hogy kapcsolom van a két kar az egyik a difizár a másik az összkerék hogyan van?
A jobb oldalit felhúzom akkor van bekapcsolva az összkerék?
Amúgy elégedett vagy a géppel,nekem egyel kisebb van mint a tiéd,gondolkodok azon,hogy egyel nagyobb jobb lenne e nekem.
Fotók,videók a gépedről esetleg vannak?
Az acat elég kellemetlen gyom,ha nem lenne benne kultúra akkor egy totálissal meg tudnád oldani,az mindent visz.
1-es kategóriás szer: Lintur 70 WG
Lontrel 300 SL és 72 SG
2-es kategóriás szer: Colombus EC
Szevasztok!
Segítséget kérek. Megvolt a mai határszemle. Gyönyörű a tavaszi árpám, de tele van azzal a g..ci tüskés mezei aszattal. Más gyomot nem látok benne. Mit lehet tenni?
35441 hozzászólás
Válasz psycho #29535. hozzászólásáraGyönyörű hely. :) Merre van?
Ez egy új szerzemény! Szerintetek átt lahet alakitani hogy fel tudjam akasztani a gépemre?
Sziasztok! Lenne egy kérdésem,tudja valaki hogy a kis japán traktorok hidralikája hány kilót tud emelni? Nekem egy shibaura sd 1603 van! Előre is köszönöm!
Kész lett a sugárhajtő mű is
Válasz vrxlaci #29536. hozzászólásáraA másik mondathoz én is csatlakoznék !
Válasz psycho #29535. hozzászólásáraDe ezt nem felfelé művelik.
A kilátás nagyon szép.
Hegymászó project. Amikor a forgolódást el kell felejteni, szigorúan csak tolatgatni lehet.
http://abload.de/img/001j9o4w.jpg
http://abload.de/img/0023hr5m.jpg
http://abload.de/img/003nnpeg.jpg
Válasz hspityu #29532. hozzászólásárakinyomoztam 3,5 l kell bele ,de a nivó hova lett?
Válasz hspityu #29532. hozzászólásáramegnéztem nincs másik csavar. reggel leengedem az olajat megnézem mennyi van benne
Válasz egymotoros #29531. hozzászólásáraAz érdekes,hogy nincs nívó pálca,az én első hidamba 4l belefért,vegyél 5 litert annak elégnek kell lennie.
Én anno 10-et vettem,mert kicseréltem a talajmaróban is, meg a szárzúzóba is ezt raktam.
A nívópálca egyébként nem valami nagyon hosszú dolog,az enyém kb 5-6 cm-es.
A másik oldalon sincs nívó?Arra gondolok,hogy talán van a másik oldalon is betöltő,nívó csavarod.
Nagy a baj Urak ! Megnéztem az első hidat a kubota gl23 trakin olajcsavar kiteker és a gépkönyv szerint nivo jelig kell lenni benne az olajnak. Na itt nincs nivó csak a csavar. Bedugtam a kisujjamat (alig tudtam megmenteni) de nem érem el az olajszintet . Kérdésem lenne vajon mennyi olaj kell a hidba ?
előre is köszi
Válasz pepitamotors1984 #29505. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget, hasznos volt.
A probléma sajnos a szűrővel nem oldódott meg.
A hidraulika hidegen emel, ha bemelegszik hol emel, hol nem.
Nem tudnátok valami tanácsot adni, mi lehet a baj?
Olajcsere meg lett csinálva, a szűrő fel lett újítva.
Köszi a segítséget.
Timi
Válasz 74 Misi #29526. hozzászólásáraKell egy ügyeletes traktor ami kihúz mikor elakadsz.
Válasz 74 Misi #29526. hozzászólásáraSziasztok!
Csak nem, trakit cseréltél megint?
Válasz 74 Misi #29526. hozzászólásáraSzép nagy,lesz egy kis ferde érzésed szántáskor Misi.
Ezzel már nagyon mélyre fogsz lemenni,csak nehogy elakadj,mert ki sem fogsz látszódni a földből.
Válasz 74 Misi #29525. hozzászólására
Meg jött az agy szüleményem.
Válasz wernerj #29522. hozzászólásáraÉrdekes, még ilyet én sem láttam !
Sziasztok!
Egy ismerősömnek,van egy újszerű,szögállítós bagodi ekéje eladó.85 papír az ára,és borsod megyében van.Ha valakit érdekel,privátban elküldöm a számát.
Láttatok már ilyen marót? Mennyiben különbözik a munkája a késestől?http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/traktor-45-le-alatt/satoh-1300s-hatso-kerekes-traktor-olcson-elado/h_6578026
Válasz ano #29519. hozzászólására
Válasz ano #29519. hozzászólására A vezeték azért távolabb volt,figyeltem rá nehogy Paks bedadogjon,és a p.csöm is jól van,azóta már lepróbáltam
Én nem találtam olcsóbbat amít egyszerűen fel lehet tenni a kardán kihajtásra,és használható traktorral.
Válasz vrxlaci #29517. hozzászólásárafélre ne értsd, de bátor ember vagy, villanyvezetéket locsolsz, és a p.csöd mellett tartod a slagot, ami szemlátomást nyomás alatt van :)
valami olcsóbb nincs valahol, ilyen árban láttam én is, nekem nem kéne emelni, nem kéne nyomás, csak mennyiség, átfejteni kéne tartályból tartályba...
Válasz JAGI #29514. hozzászólásáraHaladási sebesség és tlt fordulatszám.
Válasz ano #29516. hozzászólásáraTLT szivattyú. 6m emelő magasság,lábszeleppel 9m,
25 atmoszféra nyomást tud,szállítási teljesítmény 100 l/perc
Keletagronál kapható,mondjuk nem olcsó 75 darab Mátyás
Itt a korábbi gyors próba videó:
http://www.youtube.com/watch?v=3hI3PzBQcGo&nohtml5=False
Válasz vrxlaci #29515. hozzászólásáraez milyen szivattyú, mennyit tud, hol vetted, mennyibe kerül? kéne nekem is egy ilyen sos...
Sziasztok!
Kész az öntöző berendezésem,ma megvolt a főpróba is.
A rendszer lelke.
Sziasztok!
Egy pancser kérdése: A fordulatszám mérő alatti skála (piros, sárga) mit mutat meg? Prábáltam kikombinálni, de még nem jöttem rá. Remélem nem valami fontos dolog!
Köszi!
Válasz krizol #29490. hozzászólására
Az enyém igy néz ki!
Válasz lakatosr66 #29510. hozzászólásáraValamiért nekem nem jelent meg a beillesztett vidi de neked jó lett.
Válasz sermangabor84 #29506. hozzászólásáraÉrtelem szerűen, a traktor alján lesznek a leeresztő csavarok.Mivel a féltengelyekhez sok olaj fér el, ott is van mind a két oldalon leeresztő csavar,az én gépemen sárga színnel jelölték,ha nem kopott le gondolom a tiéden is hasonlóan.
A hidraulika szűrő a lábad alatt lesz,a bal hátsó kerék előtt, azt is cserélni kell.
Olajból a legjobb a gyári Yanmar olaj lenne ,ha nincs akkor én ezt raktam bele,:
AGIP Rotra Multi THT 80W
Egy olajszakembert kérdezz meg olajcsere előtt.
Válasz hspityu #29503. hozzászólásárahttps://youtu.be/byls5utM30s
Válasz lakatosr66 #29507. hozzászólásáraEzzel az a baj hogy nem ilyen a csatlakozás rajta!
Válasz patek75 #29491. hozzászólásáraMTZ kabin:
http://www.jofogas.hu/zala/Mtz_nagy_kabin_panorama_fulke_47535134.htm?first=1
Válasz sermangabor84 #29495. hozzászólásárafesz szabályzó:
http://traktor60.hu/japantraktor-alkatresz/elektromos-alkatreszek/feszultsegszabalyzo
Válasz hspityu #29503. hozzászólásáraGratula szépen dolgozik!
Majd én is rakok csak jelenleg szét lett szedve mert olajat cserélek rajta és a fesz szabájzó elsült rajta meg az égőket is cserélnem kell mert elszáltak!
Amúgy minden patika rajta az látszik hogy japán gumik nincsenek megöregedve rajta csavarok nincsenek belerohadva!
Amúgy a hajtás és a hidraulika olajat is akarom cserélni csak az a baj hogy hogyan áljak neki hol lehet leengedni?
Válasz gelitimi #29504. hozzászólásáraSzia nézz körül a trakto60.hu vagy a keletagro.hu oldalakon ott van minden.
Segítséget szeretnék kérni Iseki TX 1410-hez keresek hidraulika olajszűrőt.
Cikkszámot találtam, de alkatrészt nem és nagyon fontos lenne.
142750300610 azonosítót találtam.
Valaki tudna ebben segíteni?
előre is köszönöm.
Timi
Válasz hspityu #29502. hozzászólására
https://youtu.be/byls5utM30s
Válasz sermangabor84 #29501. hozzászólásáraAmikor be van kapcsolva,akkor kanyarodáskor,és csak akkor bekapcsol a második sebesség,így gyorsabban be fogsz kanyarodni a terület végén például.A félfékkel még erre rá lehet segíteni,ebben az esetben,én lejjebb veszem a fordulatszámot.Amikor viszont nem félfékezek nem bajlódok a fordulatszám levétellel.
Talajmarózásnál mindig használom.
A videón én dolgozok,kb így szoktam, csak van amikor gyorsabban,és általában rajta ülök a traktoron.
Válasz hspityu #29499. hozzászólásáraEz a kétsebességes első híd ez mire jó?
Milyen funkciónál alkalmas?
Rotálni hogy szoktál?
Válasz hspityu #29499. hozzászólásáraSzi
Válasz sermangabor84 #29498. hozzászólásáraA difizárad az taposós a sarkaddal pont eléred.A két kar közül a piros az a kétsebességes első híd miatt van,a fekete meg az első kerékhajtás.Én munka közben mind a kettőt bekapcsolom(felhúzom) kivétel esetleg szántás,mert van amikor országúti 1 ben szántok,ez homokon fordul elő többször.Persze ha, nem országútiban szántok akkor biztosan be van kapcsolva, mind a 2-kart felhúzom.
A piros kart az országúti fokozat kikapcsolja, ha te elfelejtenéd .Veszélyes is volna ha a "nagy" sebességgel alácsavarnád a kormányt teljesen.
Válasz hspityu #29497. hozzászólásáraKöszönöm a válaszod!
Majd csinálok fotót videót!
Most hoztam hétvégén egyenlőre ismerkedek vel!
Amúgy vasárnap a kertben rotáltam száraz vasmegyei kötött talajt!Elbírt vele!
Szerencsére nem vettem kisebbet mert akkor nagyon megbántam volna!
Kérdésem lenne hogy az összkereket hogy kapcsolom van a két kar az egyik a difizár a másik az összkerék hogyan van?
A jobb oldalit felhúzom akkor van bekapcsolva az összkerék?
Válasz sermangabor84 #29495. hozzászólásáraAz alkatrészt nem tudom esetleg egy autósboltban megkérdezhetnéd.
Az olajat most cseréltem, a zöldre kattintva megnézheted.
Amúgy elégedett vagy a géppel,nekem egyel kisebb van mint a tiéd,gondolkodok azon,hogy egyel nagyobb jobb lenne e nekem.
Fotók,videók a gépedről esetleg vannak?
Válasz Bencsiki #29493. hozzászólásáraSzia
Az acat elég kellemetlen gyom,ha nem lenne benne kultúra akkor egy totálissal meg tudnád oldani,az mindent visz.
1-es kategóriás szer: Lintur 70 WG
Lontrel 300 SL és 72 SG
2-es kategóriás szer: Colombus EC
Sajnos 3-as kategóriában nem tudok szert acatra.
Sziasztok fesz szabályzót yanmar fx255 höz honnan szerezzek?
Meg esetleg olajcseréhez milyen olajat?
Válasz Bencsiki #29492. hozzászólásáraEsetleg kapazol?
Válasz Bencsiki #29492. hozzászólásáraBocsi, nem aszat, hanem acat.
Szevasztok!
Segítséget kérek. Megvolt a mai határszemle. Gyönyörű a tavaszi árpám, de tele van azzal a g..ci tüskés mezei aszattal. Más gyomot nem látok benne. Mit lehet tenni?