Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.56 FtUSD390.93 FtCHF443.85 FtGBP498.01 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Grat a trakihoz szuper állapotban van :) . Segítség is van :) . Látom a nyomait a gumi már otthagyta a térkövön . Nem maradt bekapcsolva a 4 kerék hajtás ?
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni abban, hogy a képen látható kezelőszerven mi mit csinál PONTOSAN!, mert nem minden egyes funkciót sikerült 100%-al felfedezni!
Köszi!
Válasz 76béci #28725. hozzászólásáraSzia 76béci, köszönöm a korábbi segítséget, ezt a kis gépet (Hinomoto N209) sikerült venni a múlt héten! :) a Hinomoto E 2004-es "újabb" változataként mondták. Remélem beválik! Ha valakinek van ilyennel traktorral tapasztalata (erősségek/gyengeségek, mire kell figyelni) megköszönöm ha megírja!
Válasz lackó42 #29214. hozzászólásáraÜdv.
Így igaz ahogy írtad,ha nem lenne csavaró hatás mindenki rotációskapával szántana(hatos ekével).A nagy gépeknél is van csavaró hatás,csak a tömege miatt nem annyira észrevehető. Én sem faragtatom a barázda szélét,mert sokkal nehezebb a gépnek!Ha szántás közben megállsz,megnézed a traki elejét,láthatod,hogy alapból egy kicsit a barázda széle felé kormányzol.Az ekenád sokat segít a csavarodás ellen,én hegesztettem rá,+ laposvasat.
Válasz vrxlaci #29217. hozzászólásáraKösz igen arra gondoltam még én is mert relatíve hosszú maga a vonórész ( az utánfutó rúdja rövidebbre van véve már így kaptam ) ezért lett ilyen hosszú maga a szerkezet van benne anyag rendesen tesómék szépen összehozták.
Válasz pepitamotors1984 #29215. hozzászólásáraSzia!
Én egy támasztóorsóval kitámasztanám még a harmadik ponthoz,hogy ne tudja lefelé feszíteni a súly.
Egyébként masszív,korrekt.
Csatolom,hogy az enyémet hogyan oldottam meg.
Válasz vrxlaci #29213. hozzászólásáraValóban úgy kellene lennie. De mivel ugye itt kistraktorokról beszélünk aránylag kis tömeggel, az erőhatások elcsavarhatják a traktort. Még jól beállított ekénél is. Amúgy én is el szoktam térni ettől de csak akkor amikor a barázda görbeségét korrigálni kell.
Válasz Bencsiki #29209. hozzászólásáraNekem is ez a véleményem. Ha az eke hossztengelye párhuzamos a traktor hossztengelyével,akkor azt nem kell kormányozni semerre. Szépen magától elmegy a barázdában. Nem kell azt szorítani sehova. Ha valamerre eltolja a traktort akkor a beállítás nem megfelelő.
Amúgy maga az eke szépen forgat a videón.
Válasz Bencsiki #29210. hozzászólásáraSziasztok!
Ebben a tavaszi árpa dologban vitatkoznék,árpa vetési ideje igencsak a végéhez közelít!"Áprilisi árpa maradjon a zsákba" tartja a mondás! Viszont zabot még bátran elehet vetni,tapasztalataim alapján a később melegebb talajba vetett zab még jobban is fejlődik mint a korán beerőszakolt! Igaz a vetési súlyt az idő előrehaladtával érdemes növelni,mivel későn elvetett kevésbé fog bokrosodni.
Üdv.:csuti
Válasz Bég #29201. hozzászólására
Így igaz. Bár - hacsak nincs különösen szükséged zabra- én inkább tavaszi árpát vetnék.
Jóval nagyobb a hozam és ugyanannyi az eladási ár....
Válasz lackó42 #29205. hozzászólásáraNekem pedig pont az ellenkezőjét mondták.
Na nem azt, hogy tapossam az előzőleg leszántott talajt.
Ha megnézed az itteni "nagyok" videóit, néhányak akár le is szállnak a traktorról szántás közben, annyira nem szorítanak sehova. Semmiképpen sem szorítják az első kereket a barázda falára.
Válasz Zöldfül #29196. hozzászólásáraJó a video, meg igen szép a szántás is. De mégis lenne megfontolásra egy javaslatom:
Bármilyen nagy is a kísérétés, hogy ilyen kicsi terület szántásakor a barázdában tolassunk vissza, mégse tegyük, mert keményíti az "eketalpat", az eke vágóéle (szántóvas) alatt fellép talajtömörödést. Ez főleg vízjárta területeknél, belvizesedés veszélye esetén kaphat jelentőséget.
Válasz lackó42 #29205. hozzászólásáraSzia! Igazad van ebben a dologban nekem is gondom volt szántásnál mert a hátsókerék belső fele a barázda falán ment az elsökerék meg taposta a szántást.
Télen kiforgattam a hátsókerekeket és a mostani szántásnál egyből a barázda falánál voltak a kerekek.
Válasz wernerj #29197. hozzászólására: Sziasztok. A zab vetésén filózok még én is. 1000 négyszögölt tudnék vetni, de érdemes-e, még sosem volt zabom vetve, lenne aki még learatná is. Meddig lehetne legkésőbb elvetni?
Válasz Bencsiki #29193. hozzászólásáraSzia!
A lucernavetést lemondtam, a zab vetése jó lesz kipróbálni a vetőgépet. Jövő héten lesz belőle valami, most melózok, holnap délre érek haza. 30 pár óra ébrenlét után nem ülök traktorra. Kösz a tanácsot, elmondtam neki hogy sok benne fog maradni a gépben, talán megértette.
Úgy hozta a jósorom, hogy egy idős szaki barátom kertjét szánthattam. Ez azért volt nagyon jó (nekem), mert megkértem, hogy álljon mellém és tüzetesen vegye szemügyre az ekét. A vége az lett, hogy szántás után a fiával szétszedték és a hátsó ekefejet tartó lakat alá beraktak egy 0,5-ös laposvasat, mert a két ekefej vágósíkja nem stimmelt. Oszt' így. Ha lesz még szántás, akkor arról is megpróbálok videót csinálni. Ezen a kisfilmen Fecó haverom megy a géppel, az eke meg átalakítás előtti állapotban. https://www.youtube.com/watch?v=kvQQhI0PATk&feature=youtu.be
Válasz Gulyas85 #29192. hozzászólásáraSzia! Először gratulálok a géphez. Nekem egy jd 4300 as gépem van Kettes yáltvaforgatós ekével szántok 1.6 os kombinátor és1.6 os talajmaróvan hozzá. A hátsó keréksúly bőven elégfog lenni talaj munkához.A kereket ne töltesd fel, szerintem felesleges.
35441 hozzászólás
Válasz Gabesz15 #29236. hozzászólásáraSzia Gabesz
Grat a trakihoz szuper állapotban van :) . Segítség is van :) . Látom a nyomait a gumi már otthagyta a térkövön . Nem maradt bekapcsolva a 4 kerék hajtás ?
Válasz Gabesz15 #29236. hozzászólásáraGratula a trakihoz sok hibamentes üzemórát.
Remélem hozod a találkozóra.
Válasz pepitamotors1984 #29238. hozzászólásáraköszi
Válasz Gabesz15 #29237. hozzászólásáraSzia szerintem nem volt rossz választás nekem is tetszik ez a széria!
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni abban, hogy a képen látható kezelőszerven mi mit csinál PONTOSAN!, mert nem minden egyes funkciót sikerült 100%-al felfedezni!
Köszi!
Válasz 76béci #28725. hozzászólásáraSzia 76béci, köszönöm a korábbi segítséget, ezt a kis gépet (Hinomoto N209) sikerült venni a múlt héten! :) a Hinomoto E 2004-es "újabb" változataként mondták. Remélem beválik! Ha valakinek van ilyennel traktorral tapasztalata (erősségek/gyengeségek, mire kell figyelni) megköszönöm ha megírja!
Válasz vrxlaci #29230. hozzászólásáraSzia ment a válasz is! :)
Sziasztok!
Nekem ezeket hozta a nyuszi :)
Válasz Csaby68 #29232. hozzászólásáraNem értem,képek miért maradtak le,pedig feltöltöttem.Mind1
Válasz 74 Misi #29231. hozzászólásáraSzia Misi!Nekem nem volt,tehát barkácsoltam 1-et
Akinek nincs vetőgépe és szeret barkácsolni.
Vetőgép :-)
Válasz pepitamotors1984 #29229. hozzászólásáraküldtem e-mailt
Válasz vrxlaci #29226. hozzászólásáraMi lenne az ára? Válasz jöhet privátban is!
Válasz hspityu #29227. hozzászólásáraKöszönöm!Valóban ez a tapasztalatom,nagy a tudása.
Válasz Csaby68 #29225. hozzászólásáraEz bizony már nem kis traktor,nagyon komoly a gép.
Sziasztok!
Uraim,van két vadi új izzító gyertyám olcsón,ha valakit esetleg érdekel.
Iseki TS,TX
Hinomoto E
Mitsubishi D,és néhány MT szériákhoz jó.
MT-33 munkában. Mert megirértem a videókat(többit is meglehet tekinteni a fiókomban.)
Kellemes Húsvéti Ünnepet Kívánok minden fórúmtársnak!
Válasz 74 Misi #29222. hozzászólásáraÜdv.
Szép (hárompont)béka.Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek.
Lemaradt a kép.
Kellemes húsvétot kívánok mindenkinek.
Nekem ezt hozta a nyuszi.
Válasz lackó42 #29214. hozzászólásáraÜdv.
Így igaz ahogy írtad,ha nem lenne csavaró hatás mindenki rotációskapával szántana(hatos ekével).A nagy gépeknél is van csavaró hatás,csak a tömege miatt nem annyira észrevehető. Én sem faragtatom a barázda szélét,mert sokkal nehezebb a gépnek!Ha szántás közben megállsz,megnézed a traki elejét,láthatod,hogy alapból egy kicsit a barázda széle felé kormányzol.Az ekenád sokat segít a csavarodás ellen,én hegesztettem rá,+ laposvasat.
Válasz csuti0 #29212. hozzászólásáraKöszönöm mindenkinek a segítséget.
Válasz vrxlaci #29217. hozzászólásáraKösz igen arra gondoltam még én is mert relatíve hosszú maga a vonórész ( az utánfutó rúdja rövidebbre van véve már így kaptam ) ezért lett ilyen hosszú maga a szerkezet van benne anyag rendesen tesómék szépen összehozták.
Válasz pepitamotors1984 #29215. hozzászólásáraSzia!
Én egy támasztóorsóval kitámasztanám még a harmadik ponthoz,hogy ne tudja lefelé feszíteni a súly.
Egyébként masszív,korrekt.
Csatolom,hogy az enyémet hogyan oldottam meg.
Válasz csuti0 #29212. hozzászólására
Oké, én elmodtam a véleményemet. Mindenki maga dönt, minél több az infó, annál jobb.
Elkészült a vonóhorgom is véleményeket várok mert még nem végleges ezért is nincs festve.
Válasz vrxlaci #29213. hozzászólásáraValóban úgy kellene lennie. De mivel ugye itt kistraktorokról beszélünk aránylag kis tömeggel, az erőhatások elcsavarhatják a traktort. Még jól beállított ekénél is. Amúgy én is el szoktam térni ettől de csak akkor amikor a barázda görbeségét korrigálni kell.
Válasz Bencsiki #29209. hozzászólásáraNekem is ez a véleményem. Ha az eke hossztengelye párhuzamos a traktor hossztengelyével,akkor azt nem kell kormányozni semerre. Szépen magától elmegy a barázdában. Nem kell azt szorítani sehova. Ha valamerre eltolja a traktort akkor a beállítás nem megfelelő.
Amúgy maga az eke szépen forgat a videón.
Válasz Bencsiki #29210. hozzászólásáraSziasztok!
Ebben a tavaszi árpa dologban vitatkoznék,árpa vetési ideje igencsak a végéhez közelít!"Áprilisi árpa maradjon a zsákba" tartja a mondás! Viszont zabot még bátran elehet vetni,tapasztalataim alapján a később melegebb talajba vetett zab még jobban is fejlődik mint a korán beerőszakolt! Igaz a vetési súlyt az idő előrehaladtával érdemes növelni,mivel későn elvetett kevésbé fog bokrosodni.
Üdv.:csuti
Sziasztok.valaki használ közületek krobath mechanikus kukorica vetögépet.Kukorica vetésnél mennyire kell nyitni a subert.köszi.
Válasz Bég #29201. hozzászólására
Így igaz. Bár - hacsak nincs különösen szükséged zabra- én inkább tavaszi árpát vetnék.
Jóval nagyobb a hozam és ugyanannyi az eladási ár....
Válasz lackó42 #29205. hozzászólásáraNekem pedig pont az ellenkezőjét mondták.
Na nem azt, hogy tapossam az előzőleg leszántott talajt.
Ha megnézed az itteni "nagyok" videóit, néhányak akár le is szállnak a traktorról szántás közben, annyira nem szorítanak sehova. Semmiképpen sem szorítják az első kereket a barázda falára.
Válasz Zöldfül #29196. hozzászólásáraJó a video, meg igen szép a szántás is. De mégis lenne megfontolásra egy javaslatom:
Bármilyen nagy is a kísérétés, hogy ilyen kicsi terület szántásakor a barázdában tolassunk vissza, mégse tegyük, mert keményíti az "eketalpat", az eke vágóéle (szántóvas) alatt fellép talajtömörödést. Ez főleg vízjárta területeknél, belvizesedés veszélye esetén kaphat jelentőséget.
Válasz lackó42 #29205. hozzászólására+ mintha a fordulatszám mérő, mintha nem menne neki
Válasz lackó42 #29205. hozzászólásáraSzia! Igazad van ebben a dologban nekem is gondom volt szántásnál mert a hátsókerék belső fele a barázda falán ment az elsökerék meg taposta a szántást.
Télen kiforgattam a hátsókerekeket és a mostani szántásnál egyből a barázda falánál voltak a kerekek.
Válasz gergotoki #29204. hozzászólásáraJó ez, bár nekem az öregek azt mondták, hogy az első kereket mindig szorítsam a barázda falához.
Válasz gergotoki #29203. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=BlYlq4C4_gYhttps://www.youtube.com/watch?v=BlYlq4C4_gYhttps://www.youtube.com/watch?v=BlYlq4C4_gYhttps://www.youtube.com/watch?v=BlYlq4C4_gY
az előbb nem küldte el linket ...
Itt az új videó ide még nem raktam ki ;)
Válasz pápainyulas #29200. hozzászólásáraNem kestel le semmirol, nyugodtan vetheted meg
Válasz wernerj #29197. hozzászólására: Sziasztok. A zab vetésén filózok még én is. 1000 négyszögölt tudnék vetni, de érdemes-e, még sosem volt zabom vetve, lenne aki még learatná is. Meddig lehetne legkésőbb elvetni?
Válasz Zöldfül #29196. hozzászólásáraSzia,
jo lett a video, meg sok ilyet kerunk!
Gratula!
Válasz kovacsnorbi.2005 #29190. hozzászólásáraOk kösz megpróbálom a keletagró honlapján nem találtam a típushoz valót!
Válasz Bencsiki #29193. hozzászólásáraSzia!
A lucernavetést lemondtam, a zab vetése jó lesz kipróbálni a vetőgépet. Jövő héten lesz belőle valami, most melózok, holnap délre érek haza. 30 pár óra ébrenlét után nem ülök traktorra. Kösz a tanácsot, elmondtam neki hogy sok benne fog maradni a gépben, talán megértette.
Úgy hozta a jósorom, hogy egy idős szaki barátom kertjét szánthattam. Ez azért volt nagyon jó (nekem), mert megkértem, hogy álljon mellém és tüzetesen vegye szemügyre az ekét. A vége az lett, hogy szántás után a fiával szétszedték és a hátsó ekefejet tartó lakat alá beraktak egy 0,5-ös laposvasat, mert a két ekefej vágósíkja nem stimmelt. Oszt' így. Ha lesz még szántás, akkor arról is megpróbálok videót csinálni. Ezen a kisfilmen Fecó haverom megy a géppel, az eke meg átalakítás előtti állapotban.
https://www.youtube.com/watch?v=kvQQhI0PATk&feature=youtu.be
Válasz Gulyas85 #29192. hozzászólásáraSzia! Először gratulálok a géphez. Nekem egy jd 4300 as gépem van Kettes yáltvaforgatós ekével szántok 1.6 os kombinátor és1.6 os talajmaróvan hozzá. A hátsó keréksúly bőven elégfog lenni talaj munkához.A kereket ne töltesd fel, szerintem felesleges.
Boldog,békés husvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!
Válasz wernerj #29181. hozzászólásáraSzia!
Mi lett a lucerna vetésssel?
Válasz Tomi19921220 #29191. hozzászólásáraSzia!
Megkérdezhetem ,hogy a Kubota hány lovas!? Szoktatok vele szántani, ha igen milyen ekével, hány fejjel?
Köszönöm!