Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.07 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mtom #28933. hozzászólásáraAz a kalkulátor, vagy hozzávetőleges adat amit írtál szerintem szántóföldi munkákra van, nagygépekhez számolva. Az azért teljesen más kategória, hogy beleáll valaki nagygéppel egy nagy táblába, vagy ezekkel a kistraktorokkal néha a kiskapun bemenve házikerteket, zártkerteket, kis parcellákat művel.
Én szántani, tárcsázni, kombinátorozni, kétdobos 120as kaszával kaszálni 5 ezer ft/óra bérért szoktam elmenni. Erről nyugtát is adok(egyéni vállalkozói), ha kér valaki akkor pedig számlát is. Tehát ebbe már az adó része is bele van kalkulálva. Itt a településen és a környezetben kiállási díjat nem szoktam külön felszámolni. Általában egyébként a házi kerteknél úgy megy, hogy előtte elhívnak, hogy nézzem meg, mondjak árat, a látottak alapján megsaccolom hogy kb. mennyi idő alatt fogok végezni, mondok árat, és a végén azt fizeti, tehát ott nem szőrözgetek hogy alá vagy felé becsültem. Nyílván ilyenkor kalkulálni kell az olyanokkal is, hogy meredek domboldalban feltolatgatva és csak lefele tud az ember szántani, fák és egyéb limlom kerülgetése stb. stb.
Válasz psycho #28915. hozzászólásáraNagyon profi munka a tied is . Ezt lehetne eladásra is gyártani . Innentől kezdve nem rakok fel képeket ide mert leég az arcomról a bőr :D :D . Tényleg sokan vagytok akik fémmágusok vagytok . Én sosem fogok tudni ilyen profin megalkotni semmit sem Gratulálok hozzá .
Válasz BanDom #28887. hozzászólásáraSzia :) eláll a szavam milyen szép munkát csinál . Le a kalappal . Jövőre én is csinálok valami hasonlót úgy sincsenek meg a kerekek . Most ehhez jön még 1 kérdésem Ti a szántásra egyből talajmaróval mentek rá ? Vagy előbb megtárcsázzátok vagy kombinátorozzátok . Köszönöm :)
Válasz vrxlaci #28873. hozzászólásáraKöszönöm ezt is felírtam magamnak . De volna még egy kérdésem :D . Gondolom már eléggé unalmas lehet. :D .
Akiknek 4 sebességes az is a legnagyobb tlt fordulaton használja a talajmarót ?
Válasz lakatosr66 #28866. hozzászólásáraHali :) Bocsi , hogy ilyen sokára írok . Ha jól emlékszem EDE nevű kollégánknak van Shiabura trakija . Ő már hátha többet tudna mondani de már rég láttam itt . Észre vettem már , hogy nincs elterjedve . Ez a yani elődje valahol azt olvastam . Különben nekem is a robusztus felépítése fogott meg . Bár ősszel mikor beszéltem a gépről Szabó Győző úrral mondta , hogy menjek el megnézni nem e túl nagy . De mondom az Mtz után nem lehet nagy :D :D . Nekem nagyon tetszik idáig pont jó . Valószínű majd felhívom és kérek tőle tanácsot melyik fokozatban kell használni a talajmarót . Jut eszembe mi alapján számoljátok ki a bérmunka díját ? Itt az oldalon találtam valami hozzávetőleges adatot . Pl : teljes terheléses munkánál 240 ft/h/kw
közepes munkánál 160 ft/h/kw
csekély munkánál 102 ft/h/kw
Hát kafa... A padlóról szedegetem össze az állam, hogy micsoda vasmágusok vagytok! Én meg két hete szívok egy hóttegyszerű krumplivető felújításával. Ma délután pl. sikerült egy nyolcas vaspálca két végére menetet vágni. Óje!
(Amúgy meg kicsit sajnálom, hogy itt nem lehet like-olni.)
Válasz AGROKID #28910. hozzászólásáraGrat, szépen rendbe raktad! Én is lassan végzek a talajbirizgáló készülékkel, színt csak szezon után fog kapni, az már biztos.
Válasz AGROKID #28907. hozzászólásáraNagyon jó gratula. Azért meg néznélek abban az ülőkébe ahogy nujtózkodol hogy elérd a trakin a pedálokat és a kormányt.
Válasz Tomi19921220 #28894. hozzászólásáraSzép, de!
Tudom, hogy az én fejlövésem, de hosszabb távon nem javasolnám az ilyen mértékű porítást. Nem tesz jót a talajszerkezetnek.
Válasz --Geri-- #28895. hozzászólásáraÉn ugyszoktam mindt ha szántanák először csak ofafele megyek mindíg visszatolatok aztán a végén keresztbe .
Pwrsze ha megoldhatő mert kis kertek zöme kicsi :-D
Válasz BanDom #28887. hozzászólásáraSziasztok!
Úgy látom, megint nagyot alkottatok a Barátoddal! Nagyon szép munkát végeztek. gratulálok az ötlethez és a kivitelezéshez!
Válasz 74 Misi #28891. hozzászólásáraKösz Misi, de nem tegnap írtam neki, hanem már pár napja, és általában gyorsan válaszolni szokott. Tegnap végleg megadta magát a hátsó gumim, így sürgősen kerítenem kell egyet. Valakinek valami tippje?
Lassan elkezdődnek a talajmarózási munkálatok.
Ki hogyan szokta végig járni az egyes kerteket?
Oda vissza megy, és végén lezárja a két szélét? Vagy mint p szántáskor mikor össze szántunk?
Köszönöm.
35441 hozzászólás
Válasz Mtom #28938. hozzászólásáraÜdv.
Nem kell szerénykedned,szerintem a te "boronátorod" is profi munka.
Válasz Mtom #28933. hozzászólásáraAz a kalkulátor, vagy hozzávetőleges adat amit írtál szerintem szántóföldi munkákra van, nagygépekhez számolva. Az azért teljesen más kategória, hogy beleáll valaki nagygéppel egy nagy táblába, vagy ezekkel a kistraktorokkal néha a kiskapun bemenve házikerteket, zártkerteket, kis parcellákat művel.
Válasz Mtom #28933. hozzászólásáraSzia.
Én szántani, tárcsázni, kombinátorozni, kétdobos 120as kaszával kaszálni 5 ezer ft/óra bérért szoktam elmenni. Erről nyugtát is adok(egyéni vállalkozói), ha kér valaki akkor pedig számlát is. Tehát ebbe már az adó része is bele van kalkulálva. Itt a településen és a környezetben kiállási díjat nem szoktam külön felszámolni. Általában egyébként a házi kerteknél úgy megy, hogy előtte elhívnak, hogy nézzem meg, mondjak árat, a látottak alapján megsaccolom hogy kb. mennyi idő alatt fogok végezni, mondok árat, és a végén azt fizeti, tehát ott nem szőrözgetek hogy alá vagy felé becsültem. Nyílván ilyenkor kalkulálni kell az olyanokkal is, hogy meredek domboldalban feltolatgatva és csak lefele tud az ember szántani, fák és egyéb limlom kerülgetése stb. stb.
Válasz psycho #28915. hozzászólásáraNagyon profi munka a tied is . Ezt lehetne eladásra is gyártani . Innentől kezdve nem rakok fel képeket ide mert leég az arcomról a bőr :D :D . Tényleg sokan vagytok akik fémmágusok vagytok . Én sosem fogok tudni ilyen profin megalkotni semmit sem Gratulálok hozzá .
Válasz AGROKID #28910. hozzászólásáraSzuper lett ez a munkaeszköz . Olyan mintha egy új gép lenne . Nem is hasonlít a korábbi képekhez .
Válasz BanDom #28887. hozzászólásáraSzia :) eláll a szavam milyen szép munkát csinál . Le a kalappal . Jövőre én is csinálok valami hasonlót úgy sincsenek meg a kerekek . Most ehhez jön még 1 kérdésem Ti a szántásra egyből talajmaróval mentek rá ? Vagy előbb megtárcsázzátok vagy kombinátorozzátok . Köszönöm :)
Válasz vrxlaci #28873. hozzászólásáraKöszönöm ezt is felírtam magamnak . De volna még egy kérdésem :D . Gondolom már eléggé unalmas lehet. :D .
Akiknek 4 sebességes az is a legnagyobb tlt fordulaton használja a talajmarót ?
Válasz lakatosr66 #28867. hozzászólására
Köszönöm a segítséget :) . Jó emberek vagytok és segítőkészek .
Válasz lakatosr66 #28866. hozzászólásáraHali :) Bocsi , hogy ilyen sokára írok . Ha jól emlékszem EDE nevű kollégánknak van Shiabura trakija . Ő már hátha többet tudna mondani de már rég láttam itt . Észre vettem már , hogy nincs elterjedve . Ez a yani elődje valahol azt olvastam . Különben nekem is a robusztus felépítése fogott meg . Bár ősszel mikor beszéltem a gépről Szabó Győző úrral mondta , hogy menjek el megnézni nem e túl nagy . De mondom az Mtz után nem lehet nagy :D :D . Nekem nagyon tetszik idáig pont jó . Valószínű majd felhívom és kérek tőle tanácsot melyik fokozatban kell használni a talajmarót . Jut eszembe mi alapján számoljátok ki a bérmunka díját ? Itt az oldalon találtam valami hozzávetőleges adatot . Pl : teljes terheléses munkánál 240 ft/h/kw
közepes munkánál 160 ft/h/kw
csekély munkánál 102 ft/h/kw
Válasz krizol #28931. hozzászólásáraBoronátor
Szabadalmaztatni kellene gyorsan
Üdv!
Készitettem egy "boronátort"Egy kerület volt a kertemben vele. aránylag jól dolgozott
Válasz Tomi19921220 #28928. hozzászólására
Válasz lackó42 #28903. hozzászólásáraNem az enyém, kolega csinálja. Krumpli lesz bele. ez amúgy is homokos föld.
Válasz Birkás Balázs #28898. hozzászólásáraNem-nem, ez egy Gaspardo Maschio maró.
Válasz 74 Misi #28926. hozzászólásáraJaaaaaa !
Válasz lakatosr66 #28922. hozzászólására
Tudom ,hogy távirányítós itt a bizonyíték.
http://indavideo.hu/video/tragyaszoras_Yanmar_af_24?autostart=1 Csak szól telefonon az Apukájának ,hogy most jobbra, vagy balra. A munka végén meg szegénykének egy fillér sem jut mert a drága fia be zsebeli a nagy lét.
Válasz AGROKID #28924. hozzászólásáraMost már mindegy ! (elszóltam magam !)
Bocsi !
Válasz lakatosr66 #28922. hozzászólásáraBakker ezt csak jövőhéten akartam elmondani!!!
Válasz Zöldfül #28917. hozzászólásáraLehet ! (like-olni)
Válasz AGROKID #28909. hozzászólásáraMond azt Misinek, hogy neked már távirányítós a trakid !
Válasz AGROKID #28910. hozzászólásáraGratulálok, szép munka ! LIKE !
Válasz Zöldfül #28917. hozzászólásáraTudnak a fiúk az kétségtelen !
Válasz psycho #28915. hozzászólásáraIgaza van Agrokid kollégának ! Földre nehéz festeni, egyébként SZUPER ! Gratula !
Válasz Zöldfül #28917. hozzászólásáraJó munkához idő kell :D :D
Hát kafa... A padlóról szedegetem össze az állam, hogy micsoda vasmágusok vagytok! Én meg két hete szívok egy hóttegyszerű krumplivető felújításával. Ma délután pl. sikerült egy nyolcas vaspálca két végére menetet vágni. Óje!
(Amúgy meg kicsit sajnálom, hogy itt nem lehet like-olni.)
Válasz psycho #28915. hozzászólásáraKöszi, szerintem még szezon előtt adjál neki színt mert utána lehet majd takarítani, amúgy frankó.
Válasz AGROKID #28910. hozzászólásáraGrat, szépen rendbe raktad! Én is lassan végzek a talajbirizgáló készülékkel, színt csak szezon után fog kapni, az már biztos.
http://abload.de/img/dsc_0011o1bfx.jpg
http://abload.de/img/dsc_0012i1ycr.jpg
http://abload.de/img/dsc_0013u4beu.jpg
http://abload.de/img/dsc_0014imxef.jpg
Válasz AGROKID #28910. hozzászólásáraÍgy már kinéz valahogy nagyon szép lett!!!
Válasz Balu2 #28912. hozzászólásáraNekem is!!
Válasz AGROKID #28910. hozzászólásáraHú ez nagyon fain lett, tetszik!
Válasz AGROKID #28910. hozzászólására
Válasz 74 Misi #28908. hozzászólásáraJa, most ilyen állapotban van már, néhány kapa festése van még.
5 napi munka.
Válasz 74 Misi #28908. hozzászólásáraAzt is meg oldottam, szereltem bele GPS-t.
Válasz AGROKID #28907. hozzászólásáraNagyon jó gratula. Azért meg néznélek abban az ülőkébe ahogy nujtózkodol hogy elérd a trakin a pedálokat és a kormányt.
Válasz AGROKID #28906. hozzászólására
Végr sikerült vennem egy kormányozhatós sorközművelőt!!
Válasz BanDom #28887. hozzászólásáraÜdv!
Szerintem is jó lett,okos gondolat!
Válasz lackó42 #28903. hozzászólásáraSzia!
Te hogyan szoktad elmunkálni a szántást,hogy ne legyen nagyon porítva?
Válasz Tomi19921220 #28894. hozzászólásáraSzép, de!
Tudom, hogy az én fejlövésem, de hosszabb távon nem javasolnám az ilyen mértékű porítást. Nem tesz jót a talajszerkezetnek.
Válasz Tomi19921220 #28894. hozzászólásáraSzép munka
Válasz --Geri-- #28895. hozzászólásáraÉn ugyszoktam mindt ha szántanák először csak ofafele megyek mindíg visszatolatok aztán a végén keresztbe .
Pwrsze ha megoldhatő mert kis kertek zöme kicsi :-D
Válasz BanDom #28887. hozzászólásáraSziasztok!
Úgy látom, megint nagyot alkottatok a Barátoddal! Nagyon szép munkát végeztek. gratulálok az ötlethez és a kivitelezéshez!
Előkerült Győző, most ért haza japánból.
Nem reklámozni szeretném őket, de szerintem végtelenül korrekt, hogy vasárnap megnézi nekem, van-e gumija.
Válasz Tomi19921220 #28894. hozzászólásáraEz egy nagyon szép Kubu, és a munkája is az. Ez ugye nem a szokásos japán sárdagasztó rotakapa?
Válasz 74 Misi #28891. hozzászólásáraKösz Misi, de nem tegnap írtam neki, hanem már pár napja, és általában gyorsan válaszolni szokott. Tegnap végleg megadta magát a hátsó gumim, így sürgősen kerítenem kell egyet. Valakinek valami tippje?
Válasz BanDom #28887. hozzászólásáraEz mekkora ötlet
Sziasztok!
Lassan elkezdődnek a talajmarózási munkálatok.
Ki hogyan szokta végig járni az egyes kerteket?
Oda vissza megy, és végén lezárja a két szélét? Vagy mint p szántáskor mikor össze szántunk?
Köszönöm.
Sziasztok!
Ma újra munkában volt a Kubu :)
Válasz BanDom #28887. hozzászólásáraSzép!
Köszi vrxlaci ! Köszi Balázs1994! 6 helyen voltam már vele dolgozni, ott is mindenkinek tetszett!