Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak618 FtEUR415.11 FtUSD395.26 FtCHF445.83 FtGBP500.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Köszi a hozzászólásokat!
Ma meg is vettem ezt, holnap hozom haza:
Teljesen patika, szinte gyári állapot, a hátsó rész teljesen új!
Nagyon örülök neki, remélem szépen fog dolgozni, majd rakok fel videót!
Válasz szamoca 1 #27532. hozzászólásáraKöszi a hozzá szollásod, mélység, egy araszt ami nekem kb.22-23 centire bírom szét nyitni,nagy részt trágyától nem láttam a földet,szinte a difit folyton taposnom kellet, igazad van el marad a vége, korrigálni kell,rossz szokás de meg szoktam a tolatást így, de ki próbálom amit mondtál. köszi.
Válasz ano #27528. hozzászólásáraAhogy irtam könnyú aránylag a vontatása. Sztem a 2 tonnást bírná egy 20-22 lovas japó. Jelenleg az egyiket UE-28 huzza a másikat pedig egy goldoni 30rs.Az enyémet pedig a mitsu MT25.
Válasz bitt78 #27531. hozzászólásáraÜdv. Szépen forgat az eke nekem tetszik. Mélységet olyan 20 cm körül saccolom. Csak az én észrevételem, nem szeretnék beleszólni. Amikor tolacc vissza ne a barázdába tolassa vissza mert az első kerék letapossa a szántást. És a következő fogásnál meglátszik. Ha teheted mindig a szántatlan területen tolass vissza. És amikor visszatolattál és kezded az ekét leengedni mindig az első kerék legyen a barázdába. Ígynem fog elgörbűlni a barázda. Ez az én véleményem. Tapasztalatom. De remélem más is ki írja tapasztalatát. Csak így tovább szép a szántás. Egyépként egyenletesen szép a szántás teteje.
Válasz Gulyas85 #27523. hozzászólásáraÜdvözlöm a fórumtársakat.
Én csak ezt a fajtát ajánlom. Több fajtát megnéztem munka közben de ez vált be a legjobban.Ki dob oldalra,gyönyörüen darálja a trágyát, könnyü vontatni. Az enyém 2,5To de van kettö kertészbarátomnak is azok 2To-ak.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék tőletek kérni! Egy 24le-s kistraktorhoz, fóliába akarok venni trágyaszórót!
Találtam most párat, melyik lehet a jobb? Függőleges vagy vízszintes tengelyű stb???
Üdv az Uraknak!
Segitségeteket kérem.A gyári hárompont függesztésnél az alsó két függesztő gömbnek mennyi a furat átmérője.Nekem házi készitésü a hárompontom,de szükségem lenne a szabványos méretre.
Válasz lackó42 #27516. hozzászólásáraA Te géped akkor 14LE-s, ha igen, akkor az szerintem kevés. Inkább 20LE fölötti igényük van ezeknek a zúzóknak, minél több, annál jobb.
A talajmarós verziónál, meg kicsi a fordulat szám, már mint a maró tengelyének. A zúzók általában 2,5- 3-ra szorozzák föl a fordulat számot.
Válasz Kioti #27511. hozzászólásáraSzia, én is szemezek ezekkel a zúzókkal, csak abban nem vagyok biztos hogy az én Yanmarom (1401D) megbirkózik-e vele.
Válasz Agronomus #27509. hozzászólásáraSziasztok!
Nekem is van egy GEO 105-cm erősített kivitelű kalapácsos zúzóm, de ez 200 kg. Amennyiért azt kínálják amit belinkeltél, annyiért én is eladnám. Kb. 6-7 alkalommal volt föltéve a gépre. A zúzót újan vettem. Ha esetleg érdekelne?
Válasz lakatosr66 #27508. hozzászólásáraSzia.Hát az a baj, hogy nekem 1,3 hektár szőlő van,ami folyamat szaporodik, és iszonyat sok munka kihordani.Mellesleg zöldtrágyának kiváló a sorközökbe.És idén bele szeretnék vágni a talajtakarásba a sorközökben, amihez szintén kellene valamiféle nyíró eszköz.Bár arra elég volna a függőleges is, csak az a venyigével nem tudom mit csinálna
Válasz Agronomus #27504. hozzászólásáraSzia !
Ágdaráló miért nem jó ?(az is vinné a venyigét, csak ugye nem szereti a drótot a kése)Egyébként ez 70-85 EFt-al olcsóbb is !
Válasz Agronomus #27504. hozzászólásáraÜdv!
Ha ilyen szárzúzóban gondolkozol,csakis az erősített változatot ajánlanám.(EFGC)
Nekem ilyen van(EFGC-105)2-3 cm vastag ágak meg se kotyanak neki.A sima alap szárzúzó(EF)
nincs olyan jó,igaz az ára barátságosabb.
Ha valami kérdésed van ezzel kapcsolatba szívesen segítek,válaszolok.
Válasz 74 Misi #27501. hozzászólására MIsi gyerele hozám kiprobálhatod a trakit sárba itt még nem akat el de még babodon is jolszerepel a nagydagonyába !!
35441 hozzászólás
Válasz 74 Misi #27539. hozzászólásáraKöszönöm! Mindenképp megosztom majd a tapasztalatokat!
Válasz nagybalazs189 #27536. hozzászólásáraLétezik. Hát nem olcsó. Mekkora kellene?http://www.agroinform.com/gepeszet/tomahawk-es-lo-alomrazo-erdekessegek-az-alfoldi-allattenyesztesi-napokon-22368http://www.aramfejleszto.com/aramfejlesztok/http://www.szerszamgalaxis.hu/termekkategoria/aramfejleszto/traktormeghajtasuaramfejleszto/
Válasz Gulyas85 #27537. hozzászólásáraGratula sok sikert hozzá képet és videót ha kérhetnék.
Sziasztok!
Vélemény? Lovas eke szépen dolgozik kötött földben a 17 ló határ esetesen el viszi a videó alapján.
Köszi a hozzászólásokat!
Ma meg is vettem ezt, holnap hozom haza:
Teljesen patika, szinte gyári állapot, a hátsó rész teljesen új!
Nagyon örülök neki, remélem szépen fog dolgozni, majd rakok fel videót!
Üdv mindenkinek. Lenne egy kérdésem.
Kistraktorhoz létezik-e áramfejlesztő? Esetleg valaki használ-e ilyet?
Válasz szamoca 1 #27532. hozzászólásáraKöszi a hozzá szollásod, mélység, egy araszt ami nekem kb.22-23 centire bírom szét nyitni,nagy részt trágyától nem láttam a földet,szinte a difit folyton taposnom kellet, igazad van el marad a vége, korrigálni kell,rossz szokás de meg szoktam a tolatást így, de ki próbálom amit mondtál. köszi.
Válasz ano #27528. hozzászólásáraAhogy irtam könnyú aránylag a vontatása. Sztem a 2 tonnást bírná egy 20-22 lovas japó. Jelenleg az egyiket UE-28 huzza a másikat pedig egy goldoni 30rs.Az enyémet pedig a mitsu MT25.
Válasz bt66 #27529. hozzászólásáraAz enyém még eredeti festéssel van de a 2 tonnás át van maszatolva.
Válasz bitt78 #27531. hozzászólásáraÜdv. Szépen forgat az eke nekem tetszik. Mélységet olyan 20 cm körül saccolom. Csak az én észrevételem, nem szeretnék beleszólni. Amikor tolacc vissza ne a barázdába tolassa vissza mert az első kerék letapossa a szántást. És a következő fogásnál meglátszik. Ha teheted mindig a szántatlan területen tolass vissza. És amikor visszatolattál és kezded az ekét leengedni mindig az első kerék legyen a barázdába. Ígynem fog elgörbűlni a barázda. Ez az én véleményem. Tapasztalatom. De remélem más is ki írja tapasztalatát. Csak így tovább szép a szántás. Egyépként egyenletesen szép a szántás teteje.
Jó estét mindenkinek: https://www.youtube.com/watch?v=PIQzhkLvbaU véleményeteket kérném róla.
Válasz krizol #27522. hozzászólására1-es kategóriás 22mm.
A harmadik pont kitámasztó orsónak a furatai 19mm
Válasz 76 Ati #27527. hozzászólásáraMiért jár "piros lap" a 2-tonnásoknak???
Válasz 76 Ati #27527. hozzászólásárasziasztok, hol és mennyiért lehet egy ilyet venni?
mekkora gép kell elé, mekkora hajtja meg rendesen?
köszönet!
Válasz Gulyas85 #27523. hozzászólásáraÜdvözlöm a fórumtársakat.
Én csak ezt a fajtát ajánlom. Több fajtát megnéztem munka közben de ez vált be a legjobban.Ki dob oldalra,gyönyörüen darálja a trágyát, könnyü vontatni. Az enyém 2,5To de van kettö kertészbarátomnak is azok 2To-ak.
Válasz krizol #27522. hozzászólására MEgmértem a YAninak 22 mm er a furata
Válasz psycho #27524 hozzászólá
Köszönöm!
Válasz krizol #27522. hozzászólásáraHello!
22mm.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék tőletek kérni! Egy 24le-s kistraktorhoz, fóliába akarok venni trágyaszórót!
Találtam most párat, melyik lehet a jobb? Függőleges vagy vízszintes tengelyű stb???
Üdv az Uraknak!
Segitségeteket kérem.A gyári hárompont függesztésnél az alsó két függesztő gömbnek mennyi a furat átmérője.Nekem házi készitésü a hárompontom,de szükségem lenne a szabványos méretre.
Válasz lackó42 #27516. hozzászólásáraA Te géped akkor 14LE-s, ha igen, akkor az szerintem kevés. Inkább 20LE fölötti igényük van ezeknek a zúzóknak, minél több, annál jobb.
A talajmarós verziónál, meg kicsi a fordulat szám, már mint a maró tengelyének. A zúzók általában 2,5- 3-ra szorozzák föl a fordulat számot.
Válasz Agronomus #27509. hozzászólásáraÜdv.Én a talajmaróm átalakításán is gondolkodtam(nem gyári japán) csinálnék hozzá,egy szerelhető Y késes adaptert,nem tudom működőképes ötlet-e.
Válasz Maszek Zs #27518. hozzászólásáraBocs de csak így tudtam segíteni.
Válasz Balu2 #27517. hozzászólásáraSzerintem vagy te olyan kreatív,hogy ez alapján simán összeütsz egyet.
Sziasztok!
Egy kis off!(bocsi)
Nem tud valaki MTZ nagyfülkét olcsón?
Válasz Kioti #27511. hozzászólásáraSzia, én is szemezek ezekkel a zúzókkal, csak abban nem vagyok biztos hogy az én Yanmarom (1401D) megbirkózik-e vele.
Válasz AGROKID #27514. hozzászólásáraA 26-os POROS ! Le kéne törölni !
A traktorok nem csak fáznak, kedvelik a tisztaságot is !
Válasz AGROKID #27513. hozzászólásáraJön a hided, ezért be költöztek a fűtött garázsba.
Válasz Agronomus #27509. hozzászólásáraPöttinger silózó.
Válasz Agronomus #27509. hozzászólásáraSziasztok!
Nekem is van egy GEO 105-cm erősített kivitelű kalapácsos zúzóm, de ez 200 kg. Amennyiért azt kínálják amit belinkeltél, annyiért én is eladnám. Kb. 6-7 alkalommal volt föltéve a gépre. A zúzót újan vettem. Ha esetleg érdekelne?
Válasz Agronomus #27509. hozzászólásáraTe tudod.
Válasz lakatosr66 #27508. hozzászólásáraSzia.Hát az a baj, hogy nekem 1,3 hektár szőlő van,ami folyamat szaporodik, és iszonyat sok munka kihordani.Mellesleg zöldtrágyának kiváló a sorközökbe.És idén bele szeretnék vágni a talajtakarásba a sorközökben, amihez szintén kellene valamiféle nyíró eszköz.Bár arra elég volna a függőleges is, csak az a venyigével nem tudom mit csinálna
Válasz lakatosr66 #27507. hozzászólásáraJa és itt a vastagság 7 cm-ig mehet !
Válasz Agronomus #27504. hozzászólásáraSzia !
Ágdaráló miért nem jó ?(az is vinné a venyigét, csak ugye nem szereti a drótot a kése)Egyébként ez 70-85 EFt-al olcsóbb is !
Válasz Agronomus #27504. hozzászólásáraÜdv!
Ha ilyen szárzúzóban gondolkozol,csakis az erősített változatot ajánlanám.(EFGC)
Nekem ilyen van(EFGC-105)2-3 cm vastag ágak meg se kotyanak neki.A sima alap szárzúzó(EF)
nincs olyan jó,igaz az ára barátságosabb.
Ha valami kérdésed van ezzel kapcsolatba szívesen segítek,válaszolok.
Válasz Agronomus #27504. hozzászólásárahttp://traktor60.hu/kistraktor-munkaeszkozok/szarzuzok-vizszintes-tengelyu/mulcsozo-105cm-es
Válasz 74 Misi #27501. hozzászólásáraRemek kis találmány....a traki 1 tonnáját biztos kiszedné bárhonnan.
Másik kérdés így frissen karácsony után: Használt már valaki ilyen szárzúzót?Főleg az érdekelne, hogy bírná-e a szőlő venyigét.Ez a véznábbik változat, a másiknak olyan ára van, hogy az valami eszméletlen...mondjuk ez sem olcsó http://http://traktor60.hu/kistraktor-munkaeszkozok/szarzuzok-vizszintes-tengelyu/mulcsozo-105cm-es
Szép napot mindenkinek!Mindenki elvan ájulva
Válasz 74 Misi #27501. hozzászólására MIsi gyerele hozám kiprobálhatod a trakit sárba itt még nem akat el de még babodon is jolszerepel a nagydagonyába !!
Ha ezt előbb látom ilyet kértem volna a Jézuskától.http://www.agrivideos.com/trucks/2763/going-4wd-the-bush-winch-wheel-winch-read Mostanában többször is kibírtam volna használni.
Ezzel a képpel kívánok mindenkinek békés, boldog karácsonyt!
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Én ezzel a képpel szeretnék minden fórumtársnak és családjának Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánni.
Válasz 74 Misi #27496. hozzászólásáraÜdv!
Jól látod.Az elpusztított pia mennyiség, meg kiállná a tavaszi munkálatokat,üzemanyagként..
Sziasztok!
Ahogy elnézem a hűtőszekrényünket és az elpusztított kaja mennyiséget most nem kellene nagyon súlyozni a traki hátulját.
Békés,boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
SZERETETBEN GAZDAG,BOLDOG,BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ANDJON AZ ISTEN MINDENKINEK!!!
Válasz bt66 #27469. hozzászólásáraKöszönjük,hát igen........
Békés Boldog Karácsonyt Kívánok minden fórumtársnak.