Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.85 FtUSD392.16 FtCHF442.09 FtGBP491.88 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Tomi19921220 #24184. hozzászólásáraSziasztok!
Tomi tényleg jól néz ki a géped, gratula és sok hibamentes üó.-t kívánok hozzá.
Amit kérdeztél az a hidraulika emelésének a sebességét szabályozza.
Válasz hspityu #24183. hozzászólásáraHeló!
Ennek örülök. lenne is egy kérdésem. a képen nyíllal jelzett tekerős kar a hidraulikához való. pontosan mi célt szolgál?
Sziasztok ahogy olvasgatam a burgonyakiszedőn gondolkodik mindenki, nekem az ültetéshez lenne egy kétsoros ültetőm ha valakit érdekel csörögjön 06309058145
Válasz 74 Misi #24178. hozzászólásáraKöszönöm mégegyszer :)
hát idén biztos nem tudom elvinni, de jövőre(ha lesz) akkor rajta leszek a dolgon.
Akkor már tapasztalat is lesz vele :)
Sziasztok!
Sikerült lecserélnem a Kis rábámat erre a Yanmar FX 215-re. így elsőre ég és föld, nagyon tetszik :)
hamarosan munka közbeni képeket is fogok mutatni :)
Válasz krizol #24174. hozzászólásáraÉn is pont ilyen házi célszerszámmal szedem, elötte meg vagy lezuzom vagy ha keveset szedek akkor kihuzgálom az indát!
Azért írok látom közeleg a burgonyaszedés ideje igaz még 2-3 hónap,de látom felmerült a kiszedők vétele,gyártása.
Kérdeztétek ki mivel szedi,én konkrétan Lacika nevű fórumtárstól szereztem egy kiszedőt amivel nagyon meg vagyok elégedve,gyors,hatékony és van teljesítmény utána.Eddig bér munkába használtam de meg volt elégedve minden gazda a munkájával.Az idén vetettem burgonyát én is(Balatoni Rózsa)nagyon szép.
A kiszedővel kapcsolatba még annyit szeretnék le írni,hogy ha lassú a sebesség pl:felező 1 akkor néha egy-egy szem krumplira kerül föld,de ez jelentéktelen.Ezt a kiszedőt húzni kell legalább gyorsított,országúti 1 be.
Ja és igaza van Lacikának ahogy a hirdetésébe le is írta ,ha jól van beállítva a kiszedő nem sérti meg a burgonyát még a korán szedetett se.
Szedtem vele még tiszta zöld száron lévőt is.
Ezzel a pár sorral nem akarom dicsérni ezt a kiszedőt,én csak le írtam a tapasztalatomat meg a véleményemet!!!
Ha valakit érdekel itt van a hirdetése:http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/egyeb-mezogazdasagi-gep-eszkoz/burgonyakiszedo-japan-kistraktorokhoz/h_3113923
Válasz 74 Misi #24142. hozzászólásáraSzia! Lenne egy olyan kérdésem, hogy a kapákat tartja az az L alak az milyen és mekkora anyagból van mert amit én csináltam az gyengének bizonyult?
Hasonló elven szedem én is hogy egy kapaszár alján egy 3szög vas, a végéből meg pálcák állnak ki, olyan mintha kiszántaná az ember csak én is valami olyasmire gondolok mint psycho amit otthon összerak magának az ember és nem 300ezer mint egy gyári új.
Válasz Feritz #24165. hozzászólásáraÉn pont most agyalok a pálcás-hevederes rázószalagos megoldáson. Végignéztem kismillió videót és nekem ez lett a szimpatikus. Egyelőre a rázószalag a kérdés, hogy lesz-e gyári gumihevederes, vagy csinálok görgős láncból. Valamit biztos csinálok szedésig, mert kézzel neki nem állok, az tuti.
Válasz Feritz #24165. hozzászólására1 fej eke, nem mélyen éppen csak a krumpli alatt menjen, megfelelő sebességgel kiszántva. Ha ügyes vagy a krumplik 80-90%-a a föld felszínén lesz, alig kell kapirgálni.
Kiskertekbe szerintem ennél bonyolultabb megoldás nem éri meg.
Szevasztok!
Új Forumos személyében csatlakoznék hozzátok egy ISEKI 205-ös sárkánnyal, szerintem lesz majd kérdésem a régi motorosokhoz. Addig is Üdv. a csapatnak
Válasz Musztafa #24157. hozzászólásáraSzia!
A yanmaroknál van egy futófelület csinálva a szimeringeknek,egy gumírozott fém felület.Na ha azt eltávolitod akkor arra a méretre biztos kapsz.Én így szoktam csinálni.
Valaki segítségét szeretném kérni aki rendelt már ilyet. Hol lehet rendelni yanmar 1720D -hez az első kerék lehajtásánál lévő nagy peremezett gumiszimerinet?(kelet agronál nincs)
Sziasztok!
Elég rég jártam itt a fórumon,egyéb dolgok miatt.
Valaki leírná még egyszer hogy mikor lesz a találkozó és hol?
Csak azért hogy ne keljen visszakeressek sokat.
Megpróbálunk mi is eljönni,ha megfelel az időpont nekünk.
Köszönöm.
35441 hozzászólás
Válasz zoli82 #24190. hozzászólására
Hát ha nem ilyen messze lenne tőlem mint amilyen messze van, akkor el is mennék érte.
ja a link:
http://www.jofogas.hu/fejer/Krumplikiszedo_elado_29156138.htm
Ha valakit érdekelne krumpliszedő:
Válasz Kioti #24187. hozzászólásáraKöszönöm az infót!
Válasz Tomi19921220 #24184. hozzászólásáraSziasztok!
Tomi tényleg jól néz ki a géped, gratula és sok hibamentes üó.-t kívánok hozzá.
Amit kérdeztél az a hidraulika emelésének a sebességét szabályozza.
Válasz Tomi19921220 #24177. hozzászólásáraÉn is gratulálok hozzá és jó munkát vele, tz4k után én is hasonlóan vélekedtem.
Válasz ati791122 #24182. hozzászólásáraHeló!
ezt te csináltad? 1 sorosban nincs véletlen?
az ára is érdekelne.
köszönöm!
Válasz hspityu #24183. hozzászólásáraHeló!
Ennek örülök. lenne is egy kérdésem. a képen nyíllal jelzett tekerős kar a hidraulikához való. pontosan mi célt szolgál?
Válasz Tomi19921220 #24177. hozzászólásáraSzia.
Szép a géped nekem is hasonló van,eddig nagyon elégedett vagyok vele.Sok hibamentes üzemórát kívánok.
Sziasztok ahogy olvasgatam a burgonyakiszedőn gondolkodik mindenki, nekem az ültetéshez lenne egy kétsoros ültetőm ha valakit érdekel csörögjön 06309058145
Válasz BanDom #24180. hozzászólásáraKöszi!
lesz róla természetesen :)
Válasz Tomi19921220 #24177. hozzászólásáraÜdv. Szuper a gép! Sok örömmel használd! Láttam a Rábás videóidat is, úgyhogy jöhet erről is !
Válasz 74 Misi #24178. hozzászólásáraKöszönöm mégegyszer :)
hát idén biztos nem tudom elvinni, de jövőre(ha lesz) akkor rajta leszek a dolgon.
Akkor már tapasztalat is lesz vele :)
Válasz Tomi19921220 #24177. hozzászólásáraGratula . Igazán jó választás. A találkozón meg lehet ám mutatni.
Sziasztok!
Sikerült lecserélnem a Kis rábámat erre a Yanmar FX 215-re. így elsőre ég és föld, nagyon tetszik :)
hamarosan munka közbeni képeket is fogok mutatni :)
Válasz krizol #24174. hozzászólásáraÉn is pont ilyen házi célszerszámmal szedem, elötte meg vagy lezuzom vagy ha keveset szedek akkor kihuzgálom az indát!
Ma csináltam egy kis permetezést a Yanival.
Van kép is.
Válasz mitsubishimt16 #24173. hozzászólásáraÉn is hasonlóval szántom a krumplit!Igaz ez csak barkács munka!
Sziasztok,rég jártam itt a fórumon!
Azért írok látom közeleg a burgonyaszedés ideje igaz még 2-3 hónap,de látom felmerült a kiszedők vétele,gyártása.
Kérdeztétek ki mivel szedi,én konkrétan Lacika nevű fórumtárstól szereztem egy kiszedőt amivel nagyon meg vagyok elégedve,gyors,hatékony és van teljesítmény utána.Eddig bér munkába használtam de meg volt elégedve minden gazda a munkájával.Az idén vetettem burgonyát én is(Balatoni Rózsa)nagyon szép.
A kiszedővel kapcsolatba még annyit szeretnék le írni,hogy ha lassú a sebesség pl:felező 1 akkor néha egy-egy szem krumplira kerül föld,de ez jelentéktelen.Ezt a kiszedőt húzni kell legalább gyorsított,országúti 1 be.
Ja és igaza van Lacikának ahogy a hirdetésébe le is írta ,ha jól van beállítva a kiszedő nem sérti meg a burgonyát még a korán szedetett se.
Szedtem vele még tiszta zöld száron lévőt is.
Ezzel a pár sorral nem akarom dicsérni ezt a kiszedőt,én csak le írtam a tapasztalatomat meg a véleményemet!!!
Ha valakit érdekel itt van a hirdetése:http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/egyeb-mezogazdasagi-gep-eszkoz/burgonyakiszedo-japan-kistraktorokhoz/h_3113923
Válasz 74 Misi #24171. hozzászólásáraKöszönöm szépen!
Válasz Gyurka1988 #24170. hozzászólásáraSzia 25x25 tömör anyagból van.
Válasz 74 Misi #24142. hozzászólásáraSzia! Lenne egy olyan kérdésem, hogy a kapákat tartja az az L alak az milyen és mekkora anyagból van mert amit én csináltam az gyengének bizonyult?
Válasz Feritz #24164. hozzászólásáraKb Vetéstől 85 napra szedhető.
Hasonló elven szedem én is hogy egy kapaszár alján egy 3szög vas, a végéből meg pálcák állnak ki, olyan mintha kiszántaná az ember csak én is valami olyasmire gondolok mint psycho amit otthon összerak magának az ember és nem 300ezer mint egy gyári új.
Válasz Feritz #24165. hozzászólásáraÉn pont most agyalok a pálcás-hevederes rázószalagos megoldáson. Végignéztem kismillió videót és nekem ez lett a szimpatikus. Egyelőre a rázószalag a kérdés, hogy lesz-e gyári gumihevederes, vagy csinálok görgős láncból. Valamit biztos csinálok szedésig, mert kézzel neki nem állok, az tuti.
Válasz Feritz #24165. hozzászólására1 fej eke, nem mélyen éppen csak a krumpli alatt menjen, megfelelő sebességgel kiszántva. Ha ügyes vagy a krumplik 80-90%-a a föld felszínén lesz, alig kell kapirgálni.
Kiskertekbe szerintem ennél bonyolultabb megoldás nem éri meg.
Krumpli kiszedőt ami elfogadhatóan dolgozik csinált már valaki? Gondolok itt valamilyen kardánnal hajtott megoldásra, vagy ki mit használ?
Válasz AGROKID #24155. hozzászólásáraKleopátrám még nem volt, az mennyivel később szedhető a bella után?
Válasz hspityu #24156. hozzászólásáraCsúnyány el verte?
Képet ha tudsz dobjál már fel.
Válasz patobalazs #24160. hozzászólásáraSzeva Balázs!
Akkor 205-ös lett.Nem láttam a képeken rendesen,hogy mekkora.
Válasz patobalazs #24160. hozzászólására
Üdv a csapatban. Képeket kérünk.
Szevasztok!
Új Forumos személyében csatlakoznék hozzátok egy ISEKI 205-ös sárkánnyal, szerintem lesz majd kérdésem a régi motorosokhoz. Addig is Üdv. a csapatnak
Válasz Musztafa #24157. hozzászólásáraSzia!
A yanmaroknál van egy futófelület csinálva a szimeringeknek,egy gumírozott fém felület.Na ha azt eltávolitod akkor arra a méretre biztos kapsz.Én így szoktam csinálni.
Válasz Musztafa #24157. hozzászólásáraSziasztok.
Ha megvan a mérete, akkor innen szerintem be tudod szerezni:
http://www.germalex.hu/
Nekem egyszer kellett egy ritka méret, több helyen mondták hogy nincs, aztán itt kaptam.
Sziasztok.
Valaki segítségét szeretném kérni aki rendelt már ilyet. Hol lehet rendelni yanmar 1720D -hez az első kerék lehajtásánál lévő nagy peremezett gumiszimerinet?(kelet agronál nincs)
Előre is köszönöm a helpet.
Válasz AGROKID #24152. hozzászólásáraEz bizony nagyon szép.Az enyémet meg jól megverte a jég,most kezd megint kihajtani.
Válasz Feritz #24154. hozzászólásáraNeeeeem, a bal oldalt Bellaróza, jobb oldalt Kleopátra.
Válasz AGROKID #24153. hozzászólásáraCsak nem balatoni?, Amugy gyönyörű
Válasz AGROKID #24152. hozzászólásáraKorai burgonya.
Válasz Szem #24150. hozzászólására Éjfélig nyugodtan hívhatsz.
Válasz 74 Misi #24149. hozzászólásáraOké,köszi.
Holnap rád csörgök,ma már nem akarlak zavarni.
Válasz Szem #24148. hozzászólására2015.06.27. Újszilvás, Csörgess meg a 06 30 549 48 63 teló számon.
Sziasztok!
Elég rég jártam itt a fórumon,egyéb dolgok miatt.
Valaki leírná még egyszer hogy mikor lesz a találkozó és hol?
Csak azért hogy ne keljen visszakeressek sokat.
Megpróbálunk mi is eljönni,ha megfelel az időpont nekünk.
Köszönöm.
Én is csináltam a héten 4,5 hektár tököt,és egy fél hektár kukoricát.
Válasz psycho #24145. hozzászólásáraUgyan annyira kell figyelni, mint egy 2 sorosnál.Legfeljebb nem 2 hanem 3 sorból röpködnek kifele a tövek.
Válasz 74 Misi #24143. hozzászólásáraJófajta mindkettőtöké. Azért 4 sornál már oda kell figyelni, mert röpködnek kifele a tövek...
Válasz zoli82 #24139. hozzászólásáraOraker. Tegnap rosszul írtam, 2 tárcsás, 900 Nm-es.
Válasz 74 Misi #24142. hozzászólásáraÖssze csukva kimondottan érdekesen néz ki.
Válasz Balu2 #24133. hozzászólásáraAaz enyém is lsssan elkészül.