Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.85 FtUSD392.16 FtCHF442.09 FtGBP491.88 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Amikor nézegettem a képeket, a legkisebbről nekem a T012-es jutott eszembe.
Tudom hogy nem összehasonlítható a kettő, mert komfortban, kényelemben, minőségben és modernségben ég és föld egymáshoz képest, de azért számszerű teljesítményben és tömegben mégis ugyanaz a kategória.
Igen sajnos ez már nem az eredeti japán hanem az európai változat. A súlya az pont annyi mint aminek kell lenni csak itt már a felirat európai itt már a keréken leadott teljesítmény van felírva tehát ha jappánból hoznál egy ilyen típusú trakit akkor azt kell nézned hogy a motorkódja D722 ilyen traki kint a kubota ASTE A14 vagy pl a Hinomoto CX14 tehát kint ez 14 lovas itt nálunk 16LE és akkor már egyböl jó a súllya is. A 18LE-ban D782-es motor van az valami új fejlesztés vagy még én nem találkozam ezzel a motortípussal. Japánban a következő mérte a kubotánál a 15LE ilyenek az ASTE A15 vagy A155 vagy a hinomoto CX16 ezek japánban a 15LE kategória ezekben D905-ös motor van vagy a régebbi B1500 B1400 vagy a Bulltra B1-14 B1-15 amiben d850-es motor van.
üdv mindenkinek lenne egy olyan problémám hogy most vettem egy yanmar f15 kistraktort és nem működik a fordulatszámmérő megnéztem nincs benne spirál rendeltem egyet de nemtudom hogy hove kell bekötni a motortérben nemtaláltam a helyét tudna valaki segíteni esetleg képpel hogy hol van vagy hol keressem?
előre is köszönöm!!!
Szia Geri!
Motorba John Deere Plus 50 15w-40 olajat használok,váltóba meg egy szintetikus transzmissziós olajat.
http://olajdokk.hu/webshop/details/1263/4/hajt%C3%B3m%C5%B1olaj/?vmcchk=1
Ettől az ártól olcsóbban is be lehet szerezni.
Sziasztok.Hát nálunk a faluba van egy 2420-as, persze 24 japán csikóval.Küllemre akkora mint az én 1601-esem.A hátsó gumizása szélesebb, azt hiszem 20-as átmérővel mint az enyém.Kicsit hosszabb is.Súlyra meg talán 1 mázsával nehezebb.Elég zsenge, de ha megdobják mondjuk 200 kilóval hátulról, meg 60-70-el előről, akkor már lehet húzása, nem is kicsi, főleg a hosszabb tengelytávval.Alkatrész az mocsok drága, valami kis gumihoki kellett hozzá, ami gyári hibás volt, 14000 Huf Az én kettes hattyús bagodi ekémet nézegette a bácsika, tetszett neki, lehet benevez egyre.Tény az, hogy talajmunkára nem a legjobb, keskeny, kicsit alulgumizott, kissebb a súlya. DE! Nálunk a szőlőkbe ennél jobb gépet el sem tudnék képzelni
Motorba Castrol Magnatec-et raktam. Máshol még nem cseréltem, nem mentem annyit, de ha eljön az idő, valószínűleg valami minőségi STOU olajat (Agip Multitech, Mobil Agri Super) veszek.
Azt, hogy honnét nem tudom, de simán megrendelem neten is, legalább nem kell utána futkosni.
Érdeklődnék, hogy ki hol szokott olajat (motor, hajtómű) venni?
Milyen márkát használtok?
Tavaszi munkálatok elött le szeretném cserélni mindenhol.
Köszönöm.
Ez mindennel így van ám. Kevés dolog amire a többség azt mondja, jobb mint a régi. Mégis megvesszük az újabbat, elkezdjük használni és hozzászokunk. Amire mi egy ilyen vásárlásában gondolkodunk használtan, ezek lesznek a jobbak az ezeknél még újabbakhoz képest. Szóval ugyan ott leszünk, mint most.
Válasz #22574. hozzászólásra
Pont ezért nem lesz jövöje az újaknak.Nincs súlya kicsi a méretük,na meg gondolom anyag minöségben is csak utánozza a régit de el nem éri.
Olvastam egy hírt itt az agroinformon, hogy az első új szériás kubotát pezsgővel várták itt Magyarországon az új helyén. Innen eljutottam a magyarországi forgalmazó honlapjára, ahol találtam egy prospektust, nagyon pofás kisgépek vannak benne: http://kubota-traktorok.hu/sites/default/files/B12161820.pdf
Az utolsó oldalon nézegettem az adatokat. Szerintetek a 18 lovas géphez az 570 kg-os tömeg nem karcsú egy kicsit talajmunkánál? A régebbi szériák azért ugye nehezebbek ettől?
Üdv mindwnkinek.ma majdnem elkészült a tárcsám ami rögtös.csak szükre vettem sajnos a cupántot helyettesitö laposvason fúrt lukakat.igy nem tudom állitani aszöget.ujra kell maj furnom sajna.a v tárcsa szögéra van valami méret vag nincs munka közben kell álltítani?
Jó estét mindenkinek
Az igért képeket hoztam a mitsu MT16-ról.A képeken jól látszódik a magyar mentalitás,spóroljunk az olajjal és látható milyen lett bele öntve.És a kérdés miért romlott el a hidraulika,hát ezért.Szimmeringek is nullák.
Válasz #22550. hozzászólásra AZ én YAnimnak nem tudtam igy szétszedni nekem a hidroulika házat is le kelet venni meg belül a véglehajtás csavarját és a fogaskereket és csak utána tudtam kivenni a féltengely ja mind a kettő igy meg szivatott
Köszi a tanácsot. A fésűket rugó anyagból csinálom (valami rend felszedőé lehet) a fésű részének a dőlés szőgét is lehet állítani és még a keretet is hogy milyen mélyen dolgozzon. Lehet, hogy túl bonyolítottam de ha kész lesz akkor dobok fel képeket.
Válasz #22540. hozzászólásra
Üdv. 74 Misi! Ha egy pici tanácsot megengedsz, (bár igazából nem tudom mit csinálsz csak sejtem) Fésűket min 45-fokan döntsed be, mert így hosszabban "szeletel", és nem is tud betömődni! És ha lehet szereled úszósra! Az enyémen nagyon bevált! És még annyi hogy súlyokkal lehet variálni mindenféle földtípushoz. De tényleg nem akarok ám beleszólni, csak segíteni (a képeket én is várom, mert hátha feltaláltál valamit extrát, amitől mindenkinek leesik az álla!)
35441 hozzászólás
A barátunknak van fűrésze is a traki után, az viszont elég komoly.
Válasz #22587. hozzászólásra
Köszi!
Válasz #22586. hozzászólásra
Sziasztok!
Amikor nézegettem a képeket, a legkisebbről nekem a T012-es jutott eszembe.
Tudom hogy nem összehasonlítható a kettő, mert komfortban, kényelemben, minőségben és modernségben ég és föld egymáshoz képest, de azért számszerű teljesítményben és tömegben mégis ugyanaz a kategória.
Válasz #22585. hozzászólásra
Jo ez de középen bakhát marad.
Ilyen kistárcsát kapsz készen jó minőségben az agrotechniktől keresd Attilát
Telefon: +36 30 284 62 03
Igen sajnos ez már nem az eredeti japán hanem az európai változat. A súlya az pont annyi mint aminek kell lenni csak itt már a felirat európai itt már a keréken leadott teljesítmény van felírva tehát ha jappánból hoznál egy ilyen típusú trakit akkor azt kell nézned hogy a motorkódja D722 ilyen traki kint a kubota ASTE A14 vagy pl a Hinomoto CX14 tehát kint ez 14 lovas itt nálunk 16LE és akkor már egyböl jó a súllya is. A 18LE-ban D782-es motor van az valami új fejlesztés vagy még én nem találkozam ezzel a motortípussal. Japánban a következő mérte a kubotánál a 15LE ilyenek az ASTE A15 vagy A155 vagy a hinomoto CX16 ezek japánban a 15LE kategória ezekben D905-ös motor van vagy a régebbi B1500 B1400 vagy a Bulltra B1-14 B1-15 amiben d850-es motor van.
üdvözlet!
Szerintetek egy ilyet, mennyiből lehetne kihozni kb 1m szélességbe? Szőlő sorművelésére használnám, szerintetek mennyire lenne hatékony?
Hol vetted?
én ott vettem a gépemet csak ajánlani tudom őket!!
üdv mindenkinek lenne egy olyan problémám hogy most vettem egy yanmar f15 kistraktort és nem működik a fordulatszámmérő megnéztem nincs benne spirál rendeltem egyet de nemtudom hogy hove kell bekötni a motortérben nemtaláltam a helyét tudna valaki segíteni esetleg képpel hogy hol van vagy hol keressem?
előre is köszönöm!!!
Válasz #22577. hozzászólásra
Szia Geri!
Motorba John Deere Plus 50 15w-40 olajat használok,váltóba meg egy szintetikus transzmissziós olajat.
http://olajdokk.hu/webshop/details/1263/4/hajt%C3%B3m%C5%B1olaj/?vmcchk=1
Ettől az ártól olcsóbban is be lehet szerezni.
Sziasztok.Hát nálunk a faluba van egy 2420-as, persze 24 japán csikóval.Küllemre akkora mint az én 1601-esem.A hátsó gumizása szélesebb, azt hiszem 20-as átmérővel mint az enyém.Kicsit hosszabb is.Súlyra meg talán 1 mázsával nehezebb.Elég zsenge, de ha megdobják mondjuk 200 kilóval hátulról, meg 60-70-el előről, akkor már lehet húzása, nem is kicsi, főleg a hosszabb tengelytávval.Alkatrész az mocsok drága, valami kis gumihoki kellett hozzá, ami gyári hibás volt, 14000 Huf Az én kettes hattyús bagodi ekémet nézegette a bácsika, tetszett neki, lehet benevez egyre.Tény az, hogy talajmunkára nem a legjobb, keskeny, kicsit alulgumizott, kissebb a súlya. DE! Nálunk a szőlőkbe ennél jobb gépet el sem tudnék képzelni
Sziasztok,
valakinek géporigos utángyártott talajmaró késekkel van tapasztalata?
Válasz #22577. hozzászólásra
Motorba Castrol Magnatec-et raktam. Máshol még nem cseréltem, nem mentem annyit, de ha eljön az idő, valószínűleg valami minőségi STOU olajat (Agip Multitech, Mobil Agri Super) veszek.
Azt, hogy honnét nem tudom, de simán megrendelem neten is, legalább nem kell utána futkosni.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ki hol szokott olajat (motor, hajtómű) venni?
Milyen márkát használtok?
Tavaszi munkálatok elött le szeretném cserélni mindenhol.
Köszönöm.
Válasz #22575. hozzászólásra
Ez mindennel így van ám. Kevés dolog amire a többség azt mondja, jobb mint a régi. Mégis megvesszük az újabbat, elkezdjük használni és hozzászokunk. Amire mi egy ilyen vásárlásában gondolkodunk használtan, ezek lesznek a jobbak az ezeknél még újabbakhoz képest. Szóval ugyan ott leszünk, mint most.
Pont ezért nem lesz jövöje az újaknak.Nincs súlya kicsi a méretük,na meg gondolom anyag minöségben is csak utánozza a régit de el nem éri.
Sziasztok!
Olvastam egy hírt itt az agroinformon, hogy az első új szériás kubotát pezsgővel várták itt Magyarországon az új helyén. Innen eljutottam a magyarországi forgalmazó honlapjára, ahol találtam egy prospektust, nagyon pofás kisgépek vannak benne:
http://kubota-traktorok.hu/sites/default/files/B12161820.pdf
Az utolsó oldalon nézegettem az adatokat. Szerintetek a 18 lovas géphez az 570 kg-os tömeg nem karcsú egy kicsit talajmunkánál? A régebbi szériák azért ugye nehezebbek ettől?
Válasz #22572. hozzászólásra
Nagyon szívesen,máskor is.
Válasz #22570. hozzászólásra
Köszi, hátha egyszer majd jól jönnek még ezek a képek.
Válasz #22567. hozzászólásra
Üdv!
Alapbeállításnak állíts 30 fokot.Az első tagot 11-12 a hátsót 18-19 fokra.A finombeállítást meg munka közben.
Válasz #22566. hozzászólásra
Válasz #22567. hozzászólásra
Ha jól emlékszem az elsőt 18 a hátsót 20 fokra állítottam. Elkoboztam a lányom szög mérőjét. De szerintem ez talaj függő is.
Üdv mindwnkinek.ma majdnem elkészült a tárcsám ami rögtös.csak szükre vettem sajnos a cupántot helyettesitö laposvason fúrt lukakat.igy nem tudom állitani aszöget.ujra kell maj furnom sajna.a v tárcsa szögéra van valami méret vag nincs munka közben kell álltítani?
Jó estét mindenkinek
Az igért képeket hoztam a mitsu MT16-ról.A képeken jól látszódik a magyar mentalitás,spóroljunk az olajjal és látható milyen lett bele öntve.És a kérdés miért romlott el a hidraulika,hát ezért.Szimmeringek is nullák.
Válasz #22561. hozzászólásra
Ez nagyon extrém! A Class Xerion Japán változata kicsiben!
Üdv. Mindenkinek! Ma voltunk Zalaegerszegen a Géporigónál. (műszaki ügyben) És egy kicsit álmodoztam! Mindegyikre felültem Ebből a két kedvencem:
"Házi készítésű rönkhasító miatt halt meg egy munkás"
http://erdo-mezo.hu/2015/02/10/hazi-keszitesu-ronkhasito-miatt-halt-meg-egy-munkas/
Válasz #22550. hozzászólásra AZ én YAnimnak nem tudtam igy szétszedni nekem a hidroulika házat is le kelet venni meg belül a véglehajtás csavarját és a fogaskereket és csak utána tudtam kivenni a féltengely ja mind a kettő igy meg szivatott
Ide kattints
Érdemes ezt a hirdetést átolvasni igazi ritka darabot láthatunk még japánban is kevés van ebből a tipusból
Válasz #22558. hozzászólásra
Természetesen, amiben tudok segitek.
Válasz #22554. hozzászólásra
Holnap délután szedjük szét az MT16-ot.Este lesznek képek.BT trakijának iker tesója.
Válasz #22555. hozzászólásra
Köszi! Esetleg ha valamin fennakadok, vagy nem egyértelmű, megkereshetlek majd privátban?
Válasz #22556. hozzászólásra
Bocsi szórakozik a telefon kérszer ment az üzenet.
Válasz #22548. hozzászólásra
Láttam a videódat nagyon ötletesen megoldottad.
Válasz #22553. hozzászólásra
Ha már itt tartunk a csapágy belső gyűrűje is le kell hogy jöjjön a képen még rajt van
Válasz #22552. hozzászólásra
Tetszik a fabehordód! A baromfikkal meg vigyázz nehogy a Yanid irányítása felett is átvegyék a "hatalmat"!
Válasz #22550. hozzászólásra
Üdv. Bég! KÖSZÖNÖM!!!!!
Most már tudom minek kell lejönni, vagy maradni! (ötletes az utánfutó csatlakozód)
Ez pedig a hétvégi fabehordás és amikor a baromfiudvar átveszi a "hatalmat":
Válasz #22549. hozzászólásra
Köszi! De azóta egy picit át lett alakítva. Meg lett csinálva felhajthatóra a szára, így komfortosabb és kompaktabb lett.
Válasz #22536. hozzászólásra
Szia BanDom,
ezeket találtam a csapágy és szimering cseréről (YM1500),sajnos nincs több kép a részletekről
Válasz #22548. hozzászólásra
Láttam a videódat nagyon ötletesen megoldottad.
Válasz #22545. hozzászólásra
Ja az enyémen laposvas "fésűk" vannak, egy sorban (ha valakit érdekel,szívesen csinálok fotókat)
Válasz #22545. hozzászólásra
Köszi a tanácsot. A fésűket rugó anyagból csinálom (valami rend felszedőé lehet) a fésű részének a dőlés szőgét is lehet állítani és még a keretet is hogy milyen mélyen dolgozzon. Lehet, hogy túl bonyolítottam de ha kész lesz akkor dobok fel képeket.
Válasz #22543. hozzászólásra
Üdv!
Tiedről nincs több kép?
Üdv. 74 Misi! Ha egy pici tanácsot megengedsz, (bár igazából nem tudom mit csinálsz csak sejtem) Fésűket min 45-fokan döntsed be, mert így hosszabban "szeletel", és nem is tud betömődni! És ha lehet szereled úszósra! Az enyémen nagyon bevált! És még annyi hogy súlyokkal lehet variálni mindenféle földtípushoz. De tényleg nem akarok ám beleszólni, csak segíteni (a képeket én is várom, mert hátha feltaláltál valamit extrát, amitől mindenkinek leesik az álla!)
Szevasztok.
Nekem egy
ilyenem van.
Úgy kaptam. Ebből fogok (talán) összehozni valami hasonlót.
Válasz #22539. hozzászólásra
Szia ki húzott állapotban 75cm. A két cső pedig az a lényeg egymásba csússzon. A láncokat pedig utólag állítottam be.
Szia 74Misi!
Engem is érdekelne ha elkészült.