Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ebben teljesen igazad van. A kúpos egyszerűbb megoldás.
http://www.mall.hu/ronkhasito/scheppach-hl-710?v=583260
Ez is egy alternatíva 7 tonnás.
Nem sokkal drágább mint egy kúposat összeállítani.
Igen ennyi. Itt hobbi japosok vannak nem fognak külső szivattyut épiteni. Becsövezni .utváltószelepet beépiteni))) a kup es a kardán meg adott.Csak használni kell.
Ez érdekes.Ezerböl egy ember irta eddig. Üzemszerűen hogy haladj is hidraulikust japóval nem tudsz működtetni. Kúposhasitót meg igen. Otthoni használatban 4 köbméter siman megvan 3 ora allatt
Válasz #21895. hozzászólásra
Szia!
Mi erdőn dolgozunk Japán traktorral.
Ezen kívül szalagfűrészt,és hasítógépet is működtetünk vele.
Van kúpos hasítónk és hidraulikus késes is.
Tapasztalat,hogy a kúpos nem igazán jó.
El lehet vele játszadozni,de a késes hidraulikus 1000X jobb.
Persze a videókon frankón működik,de hidd el nagyon sok m3 fa hasítása alapján írom a véleményemet.
Gery
Én is szeretnék majd egy váltva forgatós ekét,csak én a 180 fokban elrendezett 2 ekefejeset szeretnék 25-ös fejekkel.Esetleg 30-ast de akkor állíthatónak kell lennie a fogásszélességnek.
Balunak van valami hasonló ekéje.
Ilokos gratula a géphez sok hibamentes üzemórát kívánok!
Annak külön örülök,hogy márkatárs lettél,azt azonban hozzá kell tennem,hogy a Kubota is elég jó márka.
74Misi:
Karácsonyi üdvözleteket mindenkinek köszönöm és viszont kívánom !
Misikém jövőre is ezt a köszöntést küldd és tartózkodjunk sokat a "fa" alatt!
Nyári talira jövünk,beírtam,várjuk!
Bocs az off-ért!
Nem tudom miért ragaszkodsz a savállóhoz, én ki nem állhatom. Lágy, vetemedik, nem kopásálló és még forgácsolni is nehéz. Oda én esztergálnék egy perselyt, szoros illesztéssel. A perselyt felmelegítve rálehet húzni a tengelyre, lehűlés után soha nem jön le onnét. Másrészt 40-es külső mérettel és 2,5 mm-es falvastagsággal nem hiszem, hogy akad varrat nélküli húzott cső.
Lehet, hogy egy kicsit hosszú volt a kardán és az nyomta meg a biztosítót és a hüvelyt is. (A kardánnak a munkagép bármely helyzetében megfelelő tengely irányú mozgási lehetőséggel kell rendelkeznie. Tipikus hiba szokott lenni, hogy a szükségesnél egy kissé hosszabbra van hagyva és pl. emelésnél már nem tud kellően összecsúszni és megnyomja a hajtást az erőgépen vagy a munkagépen, vagy mindkettőn. Extrém esetben komoly kár is keletkezhet.)
Válasz #21868. hozzászólásra
Biztos arra szolgált, csak azt nem értem, hogyan keveredett a hüvely alá, kitüremkedve.
Valami szakszerű javítás lehetett?
Abban reménykedek, hogy savállóban találok pontosan olyan méretet, ami kell és nem kell esztergálgatni.
A belső méret min: 35mm, ami lehet 1-2mm-vel bővebb is.
Értem. De miért kell saválló anyagú cső?
Szerintem normál varrat nélküli vastagfalú gáz/gőz csőből is elkészíthető a megfelelő hűvely. Kérdés, hogy mennyi a hüvely belső furata? Pl. az 5/4"-os vastagfalú varrat nélküli gázcsőnek kb. 42 mm a külső átmérője és 4 mm a falvastagsága (kb. 32 mm a furat átmérője).
A szükséges csőhosszhoz még hozzá kell adni a megmunkáláshoz szükséges befogási méretet is!
De megoldás a tömör anyagból való kiesztergálás is. A szimmering tömítő élével találkozó külső felületnek tükörsimának kell lennie.
Amint a képen is látszik, ami a bordás tengelyen van hüvely, az alá eldeformálódva be volt szorulva egy acél gyűrő, emiatt a hüvely sem kör alakú. Az olajfolyást is ez okozta. sikerült szétszednem, de a hüvely megsérült, egyengetni nem akarom.
Keresnem kell egy 40mm külső átmérőjű saválló csövet, amivel a hüvelyt tudom helyettesíteni. Van olajálló tömítő anyagom, azzal fel tudom ragasztani a tengelyre.
Ha valakinek van ilyen csöve kérem jelezze, kb 2cm kell belőle
Csatlakozva az előttem szólóhoz, a szimmering cseréhez általában nem kell kivenni a tengelyt (csak akkor, ha az nagyon bekopott és a kopás feltöltése feltétlen szükséges lenne).
Szépen kiszeded a házból a szimmeringet -nem baj, ha megsérül - és beteszed az újat. Természetesen előtte kitisztítod a helyét és a letisztítod a tengelycsonkot is. Vigyázz, hogy ne okozz sérülés a felületen és a tömítőélt a behelyezés előtt vékonyan olajozd meg!
Sziasztok!
Ma nekifogtam a talajmaró szöghajtásának szimering cseréjéhez, de megmakacsolta magát, a tengely egyik irányban sem akar kijönni.
Csatolok fotót, ha sikerül!
Örömmel fogadnám, ha valaki tudna segíteni!
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/150111/DSCN2042_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/150111/DSCN2042_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.
Régóta figyelemmel kísérem a fórumot... sok hasznos képet információt lementettem magamnak Tegnap sikerült befejeznem a kertünk szántását, életemben először csináltam ilyet. Gépezet Hinomoto C144 típusú, eke lovasekefejekből készült házilag szerkesztett, kollégámtól vásároltam. Van hozzá egy 1m-es zúzónk, talajmaró, kis utánfutó. Ház körül nagyon hasznos kis szerkezet... én nagyon megszerettem...!!
35454 hozzászólás
Válasz #21903. hozzászólásra
Ebben teljesen igazad van. A kúpos egyszerűbb megoldás.
http://www.mall.hu/ronkhasito/scheppach-hl-710?v=583260
Ez is egy alternatíva 7 tonnás.
Nem sokkal drágább mint egy kúposat összeállítani.
Válasz #21902. hozzászólásra
Igen ennyi. Itt hobbi japosok vannak nem fognak külső szivattyut épiteni. Becsövezni .utváltószelepet beépiteni))) a kup es a kardán meg adott.Csak használni kell.
Válasz #21901. hozzászólásra
Üzemszerűen működtetjük vele a rakodó darut is.
Külső szivattyú a kardánra,ennyi az egész.
Válasz #21900. hozzászólásra
Ez érdekes.Ezerböl egy ember irta eddig. Üzemszerűen hogy haladj is hidraulikust japóval nem tudsz működtetni. Kúposhasitót meg igen. Otthoni használatban 4 köbméter siman megvan 3 ora allatt
Válasz #21895. hozzászólásra
Szia!
Mi erdőn dolgozunk Japán traktorral.
Ezen kívül szalagfűrészt,és hasítógépet is működtetünk vele.
Van kúpos hasítónk és hidraulikus késes is.
Tapasztalat,hogy a kúpos nem igazán jó.
El lehet vele játszadozni,de a késes hidraulikus 1000X jobb.
Persze a videókon frankón működik,de hidd el nagyon sok m3 fa hasítása alapján írom a véleményemet.
Válasz #21898. hozzászólásra
Szia.
Holnap felhívom a hirdetőt és eldumálok vele. Az asztalt meg jól kitaláljuk. Találtam néhány nekem tetszőt, majd megdumcsizzuk.
Válasz #21897. hozzászólásra
Szia!
Ez klassz...lehet beszerzek egyet és csinálunk hozzá asztalt !
geresz
Válasz #21896. hozzászólásra
Szuper!
Sziasztok!
Végre sikerült hazahoznom az új gépemet.
Szevasztok.
Mit szóltok, jó lehet kiindulási alapnak?
110-es kúppal, TLT csonkkal 42 ezerért.
Válasz #21893. hozzászólásra
A traktor szintezi az előre beállított értékre. A videó elején jól szemléltetik a működését.
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de azokon a talajmarókon, amin nincsenek hátul támasztó kerekek, azokon mivel lehet állítani a munkamélységet?
Válasz #21890. hozzászólásra
Milyen Zsolti?
Válasz #21885. hozzászólásra
esetleg valaki nem tud eladót?
Válasz #21889. hozzászólásra
Zsoltitol van?)
Válasz #21888. hozzászólásra
Kereskedő.
Válasz #21887. hozzászólásra
Magán személy vagy kereskedőtől van, ha nem titok?
Válasz #21886. hozzászólásra
Lemez oldalas, hát nem a legolcsóbb fuvarral egyben 360, de sajna elég messziről kell el hozni. Szinte majdnem az osztrák határtól.
Válasz #21884. hozzászólásra
A videót megnézném főleg ha a Yanit fogod be elé,ha a másik viszi akkor is persze.Lemez oldala van vagy fa?a vételár fuvarral mennyire fájt?
Válasz #21884. hozzászólásra
Gery
Én is szeretnék majd egy váltva forgatós ekét,csak én a 180 fokban elrendezett 2 ekefejeset szeretnék 25-ös fejekkel.Esetleg 30-ast de akkor állíthatónak kell lennie a fogásszélességnek.
Balunak van valami hasonló ekéje.
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről?
http://www.jofogas.hu/vas/Egyes_Valtvaforgato_Eke_19551845.htm
Válasz #21883. hozzászólásra
Kösz, kösz.
Ami a találkozón volt 26-os ki fogja próbálni a jövőhéten, majd csinálok vidit róla.
Amúgy szerintem a Kiddel fogom húzni.
Válasz #21882. hozzászólásra
Szeva
Ez bizony jól néz ki,sok hibamentes üzemórát!
Ezt a Kiddel húzod majd,vagy Yani is elé állhat?
Úgy látszik meg van új szerzemény 3.2 tonnás.
Válasz #21852. hozzászólásra
Szép darab gratulálok sok hibamentes üzemórát kívánok hozzá :)
Sziasztok.
Ilokos gratula a géphez sok hibamentes üzemórát kívánok!
Annak külön örülök,hogy márkatárs lettél,azt azonban hozzá kell tennem,hogy a Kubota is elég jó márka.
Az èn yanim is eladó!
Szerszámok nèlkül 12 milla ès alkukèpes!
Festve:13 mill..
Leèrtèkelődött a forint!
74Misi:
Karácsonyi üdvözleteket mindenkinek köszönöm és viszont kívánom !
Misikém jövőre is ezt a köszöntést küldd és tartózkodjunk sokat a "fa" alatt!
Nyári talira jövünk,beírtam,várjuk!
Bocs az off-ért!
Hali!
Hú akkor az én 1610D-m is megér 13 milkát
de nem adom semmi pénzért!
ilokos: de cserélhetünk ha gondolod,szép Yanit vettél!
Válasz #21874. hozzászólásra
Mekkora poén lenne, ha valaki felhívná és azt mondaná, ha elengedi a 190 ezret, ad érte 12 milliót.
Válasz #21874. hozzászólásra
Ahogy Balu kolléga mondaná "Hiába a minőséget meg kell fizetni"
Yanmar "baráti" áron
Baráti áron
Válasz #21869. hozzászólásra
Nem tudom miért ragaszkodsz a savállóhoz, én ki nem állhatom. Lágy, vetemedik, nem kopásálló és még forgácsolni is nehéz. Oda én esztergálnék egy perselyt, szoros illesztéssel. A perselyt felmelegítve rálehet húzni a tengelyre, lehűlés után soha nem jön le onnét. Másrészt 40-es külső mérettel és 2,5 mm-es falvastagsággal nem hiszem, hogy akad varrat nélküli húzott cső.
Gratulálok,szép traktor!
Sok javításmentes ü.ó-rát kívánok hozzá!
Válasz #21869. hozzászólásra:
Nem lehet bővebb, mint a szükséges illesztési hézag, mert akkor nem lesz központos a tengelyen és a szimering belsejében sem.
Válasz #21869. hozzászólásra:
Lehet, hogy egy kicsit hosszú volt a kardán és az nyomta meg a biztosítót és a hüvelyt is. (A kardánnak a munkagép bármely helyzetében megfelelő tengely irányú mozgási lehetőséggel kell rendelkeznie. Tipikus hiba szokott lenni, hogy a szükségesnél egy kissé hosszabbra van hagyva és pl. emelésnél már nem tud kellően összecsúszni és megnyomja a hajtást az erőgépen vagy a munkagépen, vagy mindkettőn. Extrém esetben komoly kár is keletkezhet.)
Válasz #21868. hozzászólásra
Biztos arra szolgált, csak azt nem értem, hogyan keveredett a hüvely alá, kitüremkedve.
Valami szakszerű javítás lehetett?
Válasz #21867. hozzászólásra
Abban reménykedek, hogy savállóban találok pontosan olyan méretet, ami kell és nem kell esztergálgatni.
A belső méret min: 35mm, ami lehet 1-2mm-vel bővebb is.
Válasz #21866. hozzászólásra
A beszorult acélgyűrű nem a hüvely rögzítésére szolgált?
Válasz #21866. hozzászólásra
Értem. De miért kell saválló anyagú cső?
Szerintem normál varrat nélküli vastagfalú gáz/gőz csőből is elkészíthető a megfelelő hűvely. Kérdés, hogy mennyi a hüvely belső furata? Pl. az 5/4"-os vastagfalú varrat nélküli gázcsőnek kb. 42 mm a külső átmérője és 4 mm a falvastagsága (kb. 32 mm a furat átmérője).
A szükséges csőhosszhoz még hozzá kell adni a megmunkáláshoz szükséges befogási méretet is!
De megoldás a tömör anyagból való kiesztergálás is. A szimmering tömítő élével találkozó külső felületnek tükörsimának kell lennie.
Válasz #21865. hozzászólásra
Amint a képen is látszik, ami a bordás tengelyen van hüvely, az alá eldeformálódva be volt szorulva egy acél gyűrő, emiatt a hüvely sem kör alakú. Az olajfolyást is ez okozta. sikerült szétszednem, de a hüvely megsérült, egyengetni nem akarom.
Keresnem kell egy 40mm külső átmérőjű saválló csövet, amivel a hüvelyt tudom helyettesíteni. Van olajálló tömítő anyagom, azzal fel tudom ragasztani a tengelyre.
Ha valakinek van ilyen csöve kérem jelezze, kb 2cm kell belőle
Válasz #21863. hozzászólásra
Csatlakozva az előttem szólóhoz, a szimmering cseréhez általában nem kell kivenni a tengelyt (csak akkor, ha az nagyon bekopott és a kopás feltöltése feltétlen szükséges lenne).
Szépen kiszeded a házból a szimmeringet -nem baj, ha megsérül - és beteszed az újat. Természetesen előtte kitisztítod a helyét és a letisztítod a tengelycsonkot is. Vigyázz, hogy ne okozz sérülés a felületen és a tömítőélt a behelyezés előtt vékonyan olajozd meg!
Válasz #21863. hozzászólásra
Jó képek,hol kirándultatok?
Minek akarod kihúzni a tengelyt?
Sziasztok!
Ma nekifogtam a talajmaró szöghajtásának szimering cseréjéhez, de megmakacsolta magát, a tengely egyik irányban sem akar kijönni.
Csatolok fotót, ha sikerül!
Örömmel fogadnám, ha valaki tudna segíteni!
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/150111/DSCN2042_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/150111/DSCN2042_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/150111/F_nyk_p0046_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/150111/F_nyk_p0046_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/150111/F_nyk_p0046_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]
Tisztelt Fórumozók!
Régóta figyelemmel kísérem a fórumot... sok hasznos képet információt lementettem magamnak Tegnap sikerült befejeznem a kertünk szántását, életemben először csináltam ilyet. Gépezet Hinomoto C144 típusú, eke lovasekefejekből készült házilag szerkesztett, kollégámtól vásároltam. Van hozzá egy 1m-es zúzónk, talajmaró, kis utánfutó. Ház körül nagyon hasznos kis szerkezet... én nagyon megszerettem...!!
Válasz #21857. hozzászólásra
Igen ott vettem.
Köszi a gratulációkat.
Hali, Csabáról vetted meg?
Mennyibe sikerült?
Na mostmár nekem kell majd el mennem hozzád meg hesszelni a gépet!!
Gratula, finom a gépsárkány!
Gratula,nagyon szép darad!
Használd egészséggel,és sok hibamentes üzemórát.