Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.83 FtUSD399.84 FtCHF435.35 FtGBP491.16 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #21003. hozzászólásra Szerintem kicsit nehéz. A leírás szerint 15 lóerő kell hozzá, de én erősebb gépet javasolok. Egyébként szépen forgatott, egy bemutatón láttam Hatvanban.
Válasz #21002. hozzászólásra
Csak kiváncsiskodok itt már sok ekét ki tárgyaltak a fórumozók és aztán hát hogy van-e tapasztalat ezzel, vagy esetleg videó, vélemény ilyesmi...
Szerintem igen és akitől vettem (pár 100db-ot már eladott) az Ő tapasztalata szerint is. A 90-es kúpot még elbírja hajtani, ha nem akar szétrepedni a fa, inkább átfúrja. A 110-es már jóval nagyobbat fog, ha ott nem akar repedni, már kevés a paripa. Én kb. 1 hónapja hasítottam össze kb. 15m3 tölgy méterfát, amiben voltak combos darabok. Egyszer fogta meg a traktor a végén, de csak azért, mert elég sötét volt és nem láttam már egy nagy ághelyet amibe sikeresen beleengedtem. (ha időben tudok neki gázt adni, simán szétmegy).
A hegy is ugyan az, mint a csonka kúp, mintha le lenne vágva a vége, csak van illesztő csap keresztbe átfúrva feszítő hüvellyel. Lényegében nem is látni a hegy és a kúp illesztését. Az enyém 8mm-es emelkedésű 90mm-es kúp. Csak kuglizáshoz elég a 70-es, ezekhez a traktorokhoz, méterfához (és kuglihoz) a 90-es az ideális.
Már egyszer beillesztettem nektek ezt a videót.A Japánoknál is hasonlóak a problémák mint nálunk,és ott is vannak kreatív emberek.A szárzúzásra egyértelmű,hogy nagyobb fordulat kell,és ezt ők meg is oldották.A használt talajmaróból náluk Tiszát lehet rekeszteni gondolom.
Érdeklődnék akinek van kúpos hasítója cserélhető hegyű az nézze már meg nekem ha kérhetném, hogy a cserélhető hegyen és magán a kúpon ugyan olyan emelkedésű és mélységű menet van-e. Előre is köszönöm. Ja és mekkora kúpot érdemes venni?
Válasz #20984. hozzászólásra
Én is gondolkoztam már rajta. Csak az a baly hogy kicsi a fordulat fel kellene gyorsítani. Ékszíj tárcsa minimum 3-soros feszítő amivel ugye megfeszíted a szíjat hogy ne csúszon. De az elmélet jó. Y-késesre u-kengyel. És már mehet is.
Gáborom neked látom nincs géped mert a komoly trakikon 4 fokozatú kardán van, 4.-ben elég rendesen forog pontosan nem tudom de azonnal utánna nézek és az teljesen alkalmas lehet arra a célra!!
Válasz #20978. hozzászólásra
Köszönöm! Nem akarom a véletlenre bízni a dolgot. Esténként vagy éjjelenként van pár órám csinálni, de a havat mindenképp meg akarom előzni! 30-as tengelyeken fordul. A "rúdja" 40x40x4-es zárt szelvény. A lap még darabokban, félkészen. Azon sem spóroltam....
Üdv Józsi! Szemre jól néz ki! Az anyagvastagág nincs elaprózva (talán nem fog az első fagyot vakondtúráson elhajolni) De azért majd várunk további infókat-kép,videó,szöveg.
Köszönöm a tanácsokat!
Ma kigyúllat szemètszállítmányom!
összeszedtem a gallyakat,szárazfüvet,fahamut amiben volt mèg parázs!
2-2,5m-es láng volt kb!Azt mondták!
Mindenki megilyedt csak èn nem mert nem vettem èszre!
Vègigvontattam a fèl falun,2 km-t a hatátban mire èszrevettem!
Lekaptam a lapátot de nem kellet már használnom csak hamuthányni!
Üdv Elitjocko! Horizontális talajegyengető (Toló vs húzólap) Lesz még kép róla, ahogy majd halad a munka Ez a vakus kép csak azért tetszett, mert rohadt jól néz ki hogy még a test is szikrát hányt egy pillanatra Amúgy kicsi országunk melyik szegletében laksz? Én GYMS megye/Koroncó.
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy ha a talajmaróra a kések helyére csinálnék olyan kalapácsokat mint a vízszintes szárzúzón van akkor működne szárzúzóként???? Elég-e a fordulat elég erős-e stb..? Vagy inkább ne is gondolkodjak rajta?
Igen csak is úszóban szántunk. Már ahól lehet mert homokon nem mindig lehet mert Képes elnyelni az ekét vázig hiába van mélység állító kerék.
Igen az úszó arra jó hogy talaj követős. Sokkal szebb a szántás de felénk a talaj egyenletlenséget meg olgya a simító.
CSAKIS ÚSZÓBAN!!! -szebb a minőség! (pénztárca is kedveli)különösen egyenletlen talajon ha trakid első kereke kb 10cm-t emelkedik, eke kb 5cm-akar lejjebb menni (az eke a hátsókeréken libikókázik) És ez nem egészséges!!! És a tarlókerék "kötelező"! /Szerintem /
Aha, ez nekem új...a Rábán meg az MTZ-n kívül még nem igen találkoztam olyan géppel, ami tudta volna lefele nyomatni a hidraulikáját, vagy egyáltalán tartani, hogy ne jöjjön fel...hát igen, a japánok nem tréfálnak
Helyesebben azt mondanám, hogy a hidraulika lefele nem nyom, de egy kapcsolóval ki lehet kapcsolni az úszó módot. Leteszed a szerszámot (pl. eke), kikapcsolod az úszó módot és akkor a karok abban az állásban maradnak, ha esik, ha fúj.
35454 hozzászólás
Válasz #21003. hozzászólásra Szerintem kicsit nehéz. A leírás szerint 15 lóerő kell hozzá, de én erősebb gépet javasolok. Egyébként szépen forgatott, egy bemutatón láttam Hatvanban.
Válasz #21002. hozzászólásra
Csak kiváncsiskodok itt már sok ekét ki tárgyaltak a fórumozók és aztán hát hogy van-e tapasztalat ezzel, vagy esetleg videó, vélemény ilyesmi...
Válasz #21001. hozzászólásra Szia! Mit szeretnél tudni róla?
Sziasztok! Ezt az ekét esetleg nem ismeri valaki?
http://traktor60.hu/kistraktor-munkaeszkozok/eke-alkatreszek/2-es_eke
Válasz #20982. hozzászólásra
Halvány lila fingom sincs kire vagy kíváncsi, ilyen nevü embert nem ismerek!!
És japát traktorod amin gyári rota van??????
Válasz #20997. hozzászólásra
Szerintem igen és akitől vettem (pár 100db-ot már eladott) az Ő tapasztalata szerint is. A 90-es kúpot még elbírja hajtani, ha nem akar szétrepedni a fa, inkább átfúrja. A 110-es már jóval nagyobbat fog, ha ott nem akar repedni, már kevés a paripa. Én kb. 1 hónapja hasítottam össze kb. 15m3 tölgy méterfát, amiben voltak combos darabok. Egyszer fogta meg a traktor a végén, de csak azért, mert elég sötét volt és nem láttam már egy nagy ághelyet amibe sikeresen beleengedtem. (ha időben tudok neki gázt adni, simán szétmegy).
Válasz #20996. hozzászólásra
Köszi a 110 kúp az nagy lenne neki?
Válasz #20988. hozzászólásra
Hello!
A hegy is ugyan az, mint a csonka kúp, mintha le lenne vágva a vége, csak van illesztő csap keresztbe átfúrva feszítő hüvellyel. Lényegében nem is látni a hegy és a kúp illesztését. Az enyém 8mm-es emelkedésű 90mm-es kúp. Csak kuglizáshoz elég a 70-es, ezekhez a traktorokhoz, méterfához (és kuglihoz) a 90-es az ideális.
Sziasztok!
Ilyen téli szélvédőmosós traktorkerék súlyozásról hallott már valaki? Elég érdekes, kíváncsi lennék mennyire működik és mik a hátrányai.
Üdv mindenkinek!Nekem is van uj szerzeményem,a 7végén megtörtént a fényesités.Gyári eberhard,2x20as fogású
Válasz #20973. hozzászólásra
Gondolom kedvesen visszaintegettél mindenkinek, aki veszettül integetett neked.
Válasz #20981. hozzászólásra
Az enyém komolytalan. Csak 3 kardánfokozatom van. Na meg persze az üres ....
Válasz #20975. hozzászólásra
Nagyon komoly a hó tolólapod,ez annyira erős lesz,hogy földegyengetésre,is simán tudod majd használni,csak a gumi élt kell lecserélned.
Igen körülbelül erre számítottam, a leírtak után marad úgy ahogy van... :(
Válasz #20970. hozzászólásra
Sziasztok
Már egyszer beillesztettem nektek ezt a videót.A Japánoknál is hasonlóak a problémák mint nálunk,és ott is vannak kreatív emberek.A szárzúzásra egyértelmű,hogy nagyobb fordulat kell,és ezt ők meg is oldották.A használt talajmaróból náluk Tiszát lehet rekeszteni gondolom.
Sziasztok!
Érdeklődnék akinek van kúpos hasítója cserélhető hegyű az nézze már meg nekem ha kérhetném, hogy a cserélhető hegyen és magán a kúpon ugyan olyan emelkedésű és mélységű menet van-e. Előre is köszönöm. Ja és mekkora kúpot érdemes venni?
Agroker Alkatrész Kft honlapja . Lehet olvasgatni.Leirás adatok stb.
Válasz #20985. hozzászólásra
Ezeket nagyon ki kell egyensulyozni,nem ugy van hogy mehet is! Szétrázza az egészet . Gyáriadat 540 es kardán:1:2.9 es hajtómű.
Én is gondolkoztam már rajta. Csak az a baly hogy kicsi a fordulat fel kellene gyorsítani. Ékszíj tárcsa minimum 3-soros feszítő amivel ugye megfeszíted a szíjat hogy ne csúszon. De az elmélet jó. Y-késesre u-kengyel. És már mehet is.
Miből gondolod hogy nincs trakim.Alig 20 éve folyamatosan van.A roták fordulata ha megnézed le van harmadolva.Nekem is van japán rotám)))D!
2700 al kell
Kertyópapa merre van?
Válasz #20971. hozzászólásra
Gáborom neked látom nincs géped mert a komoly trakikon 4 fokozatú kardán van, 4.-ben elég rendesen forog pontosan nem tudom de azonnal utánna nézek és az teljesen alkalmas lehet arra a célra!!
Válasz #20978. hozzászólásra
Köszönöm! Nem akarom a véletlenre bízni a dolgot. Esténként vagy éjjelenként van pár órám csinálni, de a havat mindenképp meg akarom előzni! 30-as tengelyeken fordul. A "rúdja" 40x40x4-es zárt szelvény. A lap még darabokban, félkészen. Azon sem spóroltam....
Válasz #20976. hozzászólásra
Lehet, hogy bekapcsolva hagyta az utánégetőket!
Válasz #20975. hozzászólásra
Üdv Józsi! Szemre jól néz ki! Az anyagvastagág nincs elaprózva (talán nem fog az első fagyot vakondtúráson elhajolni) De azért majd várunk további infókat-kép,videó,szöveg.
Válasz #20974. hozzászólásra
Elitjocko el vagy mentve a közeli ismerősök címtáramban!
Válasz #20973. hozzászólásra
Üdv Zé! Oké hogy ilyen hideg időben kell a fűtés a trakira, de azért ezt nem ilyen feltűnően kellene megoldani ! (Örülök hogy szerencsésen megúsztad)
Szevasztok! Készülök a télre. Tolólap projekt van nálam is....
Válasz #20972. hozzászólásra
Én GyMS/Győrság, bár nekem a traktor kínai, de a talajmarom az japán!
Köszönöm a tanácsokat!
Ma kigyúllat szemètszállítmányom!
összeszedtem a gallyakat,szárazfüvet,fahamut amiben volt mèg parázs!
2-2,5m-es láng volt kb!Azt mondták!
Mindenki megilyedt csak èn nem mert nem vettem èszre!
Vègigvontattam a fèl falun,2 km-t a hatátban mire èszrevettem!
Lekaptam a lapátot de nem kellet már használnom csak hamuthányni!
Válasz #20968. hozzászólásra
Üdv Elitjocko! Horizontális talajegyengető (Toló vs húzólap) Lesz még kép róla, ahogy majd halad a munka Ez a vakus kép csak azért tetszett, mert rohadt jól néz ki hogy még a test is szikrát hányt egy pillanatra Amúgy kicsi országunk melyik szegletében laksz? Én GYMS megye/Koroncó.
Válasz #20970. hozzászólásra
Felejtős. Kicsi a fordulat.
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy ha a talajmaróra a kések helyére csinálnék olyan kalapácsokat mint a vízszintes szárzúzón van akkor működne szárzúzóként???? Elég-e a fordulat elég erős-e stb..? Vagy inkább ne is gondolkodjak rajta?
Igen csak is úszóban szántunk. Már ahól lehet mert homokon nem mindig lehet mert Képes elnyelni az ekét vázig hiába van mélység állító kerék.
Igen az úszó arra jó hogy talaj követős. Sokkal szebb a szántás de felénk a talaj egyenletlenséget meg olgya a simító.
Válasz #20967. hozzászólásra
Mi lesz belőle?
Szabad tudni, hogy meről írsz, mert lehet itt vagy a környékemben.
Üdv mindenkinek! Új szerzemény a Yanihoz Gergő elpörkölt nekem "néhány" hegesztőpálcát!!!
Válasz #20942. hozzászólásra
Pont akkora vasak vannak rajta mint a bagodin.
Szerintem jó lesz.
Válasz #20933. hozzászólásra
Igen ez eszembe jutott és már meg is terveztem a kitámasztó kereket.Mint a kezdő kis bicikliken!
Válasz #20935. hozzászólásra
CSAKIS ÚSZÓBAN!!! -szebb a minőség! (pénztárca is kedveli)különösen egyenletlen talajon ha trakid első kereke kb 10cm-t emelkedik, eke kb 5cm-akar lejjebb menni (az eke a hátsókeréken libikókázik) És ez nem egészséges!!! És a tarlókerék "kötelező"! /Szerintem /
Válasz #20937. hozzászólásra
Az OLX-en találta Misi,és mivel hozzám közel volt így nekem szólt.
Válasz #20934. hozzászólásra
Új vázat készítek hozzá.
Válasz #20958. hozzászólásra
Az enyém 81-83 közötti, de mivel DX, vagyis oldalváltós, rejtett puffancsos, én 83-at mondok, akkor ez 31 éves Szamurájokkal dolgozunk
sziasztok
nézzétek meg ezt a képet. Válasz » #20809 Bég | 2014-11-24 20:59:35
úszó,vagy nem úszó,kell egy ilyen kerék előre és tuti az egész.
Válasz #20925. hozzászólásra
Hy Balu! Profi szerszámot szereztél! Félig csavart kormánylemez. Szép lesz a szántáskép VIDEÓT LÉGYSZI!!! (persze csak ha az égiek engedik)
Válasz #20957. hozzászólásra
Hát igen. Az új technológia! 28, vagy 29 éves s traktorom ....
Válasz #20955. hozzászólásra
Aha, ez nekem új...a Rábán meg az MTZ-n kívül még nem igen találkoztam olyan géppel, ami tudta volna lefele nyomatni a hidraulikáját, vagy egyáltalán tartani, hogy ne jöjjön fel...hát igen, a japánok nem tréfálnak
Válasz #20954. hozzászólásra
Helyesebben azt mondanám, hogy a hidraulika lefele nem nyom, de egy kapcsolóval ki lehet kapcsolni az úszó módot. Leteszed a szerszámot (pl. eke), kikapcsolod az úszó módot és akkor a karok abban az állásban maradnak, ha esik, ha fúj.
Válasz #20954. hozzászólásra
Igen. Egy kapcsolóval lehet állítani.