Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.51 FtUSD391.85 FtCHF441.7 FtGBP491.64 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Csatlakozva az előttem szólóhoz lehetséges hibaok a nem megfelelő minőségű ékszíj. Pl. nagyon régen gyártották és elöregedett (nekem is vannak 30 évesnél régebbi darabjaim). Vagy túl meleg neki a környezet, vagy nem megfelelő profil, vagy túlfeszítés stb. De a berepedezés leginkább minőségi vagy hőmérsékleti okokra vezethető vissza. Hallgass Misire és próbálkozz egy minőségibb szíjjal!
Én is a múlt héten cseréltem ki az ékszíjat két szer is . Az első kemény 1,5 órát bírt ki Utánna GATES szíjat vettem 2500 pénzért azzal nincs semmi gond.
Például a Kubota B1400-as aminek elöl 76 cm, hátul pedig 75-86 cm között állítható - Kubota B1400
A TractorData-n (általában) megtalálható a japán traktorok főbb adatai között a nyomtáv is a Dimensions fülre kattintva (Front tread - első nyomtáv, Rear tread - hátsó nyomtáv). Természetesen előtte ki kell választani a traktor márkát és utána a konkrét traktortípust
Segítséget kérnék. A trakim állandóan ledarálja a generátor szíjat. A belső fele kezd el töredezni.
Mi lehet ennek az oka? Mondtak már olyat, hogy beleül teljesen a szíjtárcsába, de nem, mert nincs kifényesedve. Vagy hogy ütnek a tárcsák, esetleg nincsenek egy síkban. Szemmel látható hiba ezekre sem utal. Mi lehet még?
A közeljövőben szeretnék vásárolni egy japán kistraktort, fontos szempont lenne a nyomtáv(75 cm +- kis eltérés), de ezt csak kevés helyen tüntetik fel. Utána lehet nézni valahol az egyes típusoknak vagy marad a megkérdezés-megmérés?
Burgonya?
Bár az idén szerintem xar ára lesz az öszinek is.
Ha jöttök a találkozóra trakit akarsz hozni?
Én viszek trakit és ha minden jó megy 7.5-ös teherautót bérelek és ha gondolod a te trakid is be fér.
Bár ez még képlékeny csak ez van tervbe.
Kérdésem volna?Ki mit ültetne 7.5x75m-es föld darabkákba amiből 16 db van és öntözhető.Teljesen tiszta nagyon jó magágy lett rajta készítve.Kombájn és hasonló szerkezet nem tud a sorok végén megfordulni.
Nem az én földem és nem én készítettem a magágyat,csak a gépem a föld ismerősömé.
Szép munka,én kukoricát csináltam kb 1 hete az is szép lett.A sorközművelő még medvét is fogott párszor,olyan sok ragadós galaj volt benne.A végére megszépült a terület.
Nekem nagyobb gép kéne persze a lóvé az rendesen befolyásol,én 20-lovasra gondoltam,vagy nagyobbra.A 4*4 hajtás az szükséges a kötött talaj és a leendő munkagépek miatt.
Ami még fontos a rendszámozás.Meguntam a sok bujkálást,az utánfutózást.
Ma elvitték Yanit egyik szemem sír,a másik arra gondol,hogy a következő Yanit hogy tudom megvenni és mennyiért...
Főleg Yanmar jöhet szóba,de más gép is érdekelhet.
Yani nagyon jó kis traktorom volt .
1. Szerintem m1, az igény szerinti felszereltség legyen a döntő, ne a típus.
2. A lóerő nagyban függ a traktor méretétől. Attól függ mekkora és milyen területre kell. Szabadföldi termesztésbe szinte nincs határ, ha szőlőbe, gyümölcsösbe is kell, akkor lehet számolgatni szélességet, hogy mi fér el, abból meg adódik a Le is.
3. Üzemóra relatív, nagy százalékukban 500-1500 óra van, de sok mindentől függ, milyen állapotban van. Egy 1500 órás is lehet sokkal jobb, mint egy pár száz órás. Én nem az óra állását nézném első sorban, hanem az egyéb árulkodó jeleket. Olajfolyások, lógások, motor hangja, füstje, stb.
4. A középmezőnyt nézve 1,5 milla, amit saccolni lehet. Ezért lehet venni egy jó állapotú összkerekes 18-20 Le gépet, amihez 90%-ban alapból jár a talajmaró. Persze függ az évjárattól és felszereltségtől is.
Sziasztok már régóta tervezem egy japán kistraktor beszerzését dombos tewrületre szeretnék egyet venni zalai fölbe ami eléggé kötött talaj.Lenne pár kérdésem.
1. Milyen típust ajánlatok ?
2.Hány lóerős legyen?
3.Mennyi üzemórával érdeme venni?
4.KB mennyiből lehetne megúszni egy ilyen kistraktort ekével és talajmaróval?
Válasz #18950. hozzászólásra
Én is nézegetem ezeket a kínai gépeket többek között van még a tuber , chery, jynma, amiket még nézegettem, neten szinte semmi véleményt nem találtam róluk. Most 12.-án kaposújlakon meg lehet nézni a chery traktorokat az nincs tőlem mesze megnézem egyszer.
Sziasztok régi traktorososk!
A sebességváltóba milyen olaj kell mert ugye a hidralika is onnan veszi az olajat és nem jó akármilyen . Én azt olvastam hogy két kompónensű kell. - mellyik az?
Szia Misi!
Bocsi,hogy nem vettem fel a telot.Trakiztam és nem hallottam,hogy csöng.Nem tudok menni a találkozóra,nagyon sűrű a program,sok a melo.Hogy üzemel a traki?
35441 hozzászólás
Válasz #18988. hozzászólásra
Csatlakozva az előttem szólóhoz lehetséges hibaok a nem megfelelő minőségű ékszíj. Pl. nagyon régen gyártották és elöregedett (nekem is vannak 30 évesnél régebbi darabjaim). Vagy túl meleg neki a környezet, vagy nem megfelelő profil, vagy túlfeszítés stb. De a berepedezés leginkább minőségi vagy hőmérsékleti okokra vezethető vissza. Hallgass Misire és próbálkozz egy minőségibb szíjjal!
Válasz #18988. hozzászólásra
Én is a múlt héten cseréltem ki az ékszíjat két szer is . Az első kemény 1,5 órát bírt ki Utánna GATES szíjat vettem 2500 pénzért azzal nincs semmi gond.
Válasz #18986. hozzászólásra
Például a Kubota B1400-as aminek elöl 76 cm, hátul pedig 75-86 cm között állítható - Kubota B1400
A TractorData-n (általában) megtalálható a japán traktorok főbb adatai között a nyomtáv is a Dimensions fülre kattintva (Front tread - első nyomtáv, Rear tread - hátsó nyomtáv). Természetesen előtte ki kell választani a traktor márkát és utána a konkrét traktortípust
Sziasztok!
Segítséget kérnék. A trakim állandóan ledarálja a generátor szíjat. A belső fele kezd el töredezni.
Mi lehet ennek az oka? Mondtak már olyat, hogy beleül teljesen a szíjtárcsába, de nem, mert nincs kifényesedve. Vagy hogy ütnek a tárcsák, esetleg nincsenek egy síkban. Szemmel látható hiba ezekre sem utal. Mi lehet még?
Válasz #18986. hozzászólásra
A huszon lovas trakiknál már nagyon jó lehet állítani a nyomtávot nem csak a kerék ki fordításával.
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék vásárolni egy japán kistraktort, fontos szempont lenne a nyomtáv(75 cm +- kis eltérés), de ezt csak kevés helyen tüntetik fel. Utána lehet nézni valahol az egyes típusoknak vagy marad a megkérdezés-megmérés?
Köszi a segítséget.
Üdv.
Válasz #18984. hozzászólásra
Burgonya?
Bár az idén szerintem xar ára lesz az öszinek is.
Ha jöttök a találkozóra trakit akarsz hozni?
Én viszek trakit és ha minden jó megy 7.5-ös teherautót bérelek és ha gondolod a te trakid is be fér.
Bár ez még képlékeny csak ez van tervbe.
Sziasztok!
Kérdésem volna?Ki mit ültetne 7.5x75m-es föld darabkákba amiből 16 db van és öntözhető.Teljesen tiszta nagyon jó magágy lett rajta készítve.Kombájn és hasonló szerkezet nem tud a sorok végén megfordulni.
Nem az én földem és nem én készítettem a magágyat,csak a gépem a föld ismerősömé.
Válasz #18982. hozzászólásra
Jó mi, RAU 600-as, dobtam rá 2 méteres hosszabítást pluszba és így igaz csak 1 szárnyal de be ér a burgi közepére.
Válasz #18980. hozzászólásra
Nagyon komoly Király a permeteződ
Válasz #18979. hozzászólásra
Csak 5 cm tévedtem
Csináltam én is egy kis mixet!!
Válasz #18978. hozzászólásra
A bizonyíték OTT van!!!
Válasz #18977. hozzászólásra
Bocsi
Válasz #18975. hozzászólásra
Misikém:
Válasz #18970. hozzászólásra
Találtam egy dobkaszát hátha valakit érdekel mondjuk kép nincs de biztos lehet kérni
dobkasza
Válasz #18972. hozzászólásra
Gratula a lányodhoz , legalább valaki tud helyettesíteni a trakin ha te nem érsz rá
Válasz #18971. hozzászólásra
Igazad van de én szeretek veszélyesen élni.
Válasz #18971. hozzászólásra
Ha nincs más a púrhab is pont jó erre a célra.
Az utánpótlás:
Misi! A tárcsaváz végeit be kellett volna végdugozni. Bele költözik a darázs. Pánikszerüen fogsz menekülni a traktorrol)))
Két dobos használt fűkaszát keresek amit a Hinomotó c 174 trakim elvisz nem tudok újat venni, mert kifogytam a maniból de a fű meg nől.
Válasz #18968. hozzászólásra
Köszi az infót szűrő ügyben- pont kellett
Sziasztok!
Ma kicseréltük a hidraulika-váltó olajszűrőt. Ígéretemhez híven megpróbálok képeket feltenni róla. Ez a szűrő jó a HINOMOTO C174-hez.
Válasz #18964. hozzászólásra
Nagyon szép munkát végez a géped.
Válasz #18953. hozzászólásra
Szerintem jó lett,majd hozd ki a találkozóra had próbáljuk ki.
Válasz #18964. hozzászólásra
Szép munka,én kukoricát csináltam kb 1 hete az is szép lett.A sorközművelő még medvét is fogott párszor,olyan sok ragadós galaj volt benne.A végére megszépült a terület.
Sziasztok!
Egy pár kép,napra ekekapázásról.
Elég siralmasan nézett ki előtte.De kapálás után sokat javult.
Nekem nagyobb gép kéne persze a lóvé az rendesen befolyásol,én 20-lovasra gondoltam,vagy nagyobbra.A 4*4 hajtás az szükséges a kötött talaj és a leendő munkagépek miatt.
Ami még fontos a rendszámozás.Meguntam a sok bujkálást,az utánfutózást.
Jó a videó!!!!!!
Válasz #18959. hozzászólásra
Gratula , én is nem rég voltam így 2hétig.
Maradj a Yanmarnál!!!!!!!!!!!!!!!!
mekkorába gondolkozol?
Válasz #18959. hozzászólásra
Gratula ismerős az érzést.
Sziasztok.
Ma elvitték Yanit egyik szemem sír,a másik arra gondol,hogy a következő Yanit hogy tudom megvenni és mennyiért...
Főleg Yanmar jöhet szóba,de más gép is érdekelhet.
Yani nagyon jó kis traktorom volt .
Ha valakit esetleg érdekel!!
Válasz #18955. hozzászólásra
1. Szerintem m1, az igény szerinti felszereltség legyen a döntő, ne a típus.
2. A lóerő nagyban függ a traktor méretétől. Attól függ mekkora és milyen területre kell. Szabadföldi termesztésbe szinte nincs határ, ha szőlőbe, gyümölcsösbe is kell, akkor lehet számolgatni szélességet, hogy mi fér el, abból meg adódik a Le is.
3. Üzemóra relatív, nagy százalékukban 500-1500 óra van, de sok mindentől függ, milyen állapotban van. Egy 1500 órás is lehet sokkal jobb, mint egy pár száz órás. Én nem az óra állását nézném első sorban, hanem az egyéb árulkodó jeleket. Olajfolyások, lógások, motor hangja, füstje, stb.
4. A középmezőnyt nézve 1,5 milla, amit saccolni lehet. Ezért lehet venni egy jó állapotú összkerekes 18-20 Le gépet, amihez 90%-ban alapból jár a talajmaró. Persze függ az évjárattól és felszereltségtől is.
Szép, ahogy illik. Ahogy látom, neked is az országúti 1 az optimális sebesség.
Sziasztok már régóta tervezem egy japán kistraktor beszerzését dombos tewrületre szeretnék egyet venni zalai fölbe ami eléggé kötött talaj.Lenne pár kérdésem.
1. Milyen típust ajánlatok ?
2.Hány lóerős legyen?
3.Mennyi üzemórával érdeme venni?
4.KB mennyiből lehetne megúszni egy ilyen kistraktort ekével és talajmaróval?
Szép munka. Mondjuk nem egy beton kötött talaj.
Tetszik a pilóta nélküli megoldás. Gondolom italhűtő ezen a trakin sincs.
Sziasztok!
Ma sikerült Tibi barátommal le tesztelni a bagodi ekét, várom a véleményeket.
Válasz #18950. hozzászólásra
Én is nézegetem ezeket a kínai gépeket többek között van még a tuber , chery, jynma, amiket még nézegettem, neten szinte semmi véleményt nem találtam róluk. Most 12.-án kaposújlakon meg lehet nézni a chery traktorokat az nincs tőlem mesze megnézem egyszer.
Válasz #18946. hozzászólásra
De ha csak a sebváltóba+hidraulikába+nedvesfékhez kell akkor elég az UTTO olaj is. És ocsóbb is.
Egy kis *****OFF*****
Valakinek van valamilyen tapasztalata ezekkel a traktorokkal?
http://www.amstraktor.com/
Előre is köszi a válaszokat!
Válasz #18938. hozzászólásra
Igen, tud!
A Szegedi Laci!
Tegnapi munka burgonya locsolás. Csak egy kicsit másképp. Mert locsolni kell.
https://www.youtube.com/watch?v=UDD4grdFE8o
Én náluk szoktam venni az olajat minden fajta van nekik. És jó árba adják.
http://bencsikkft.hu/
Válasz #18945. hozzászólásra
S.T.O.U.
Sziasztok régi traktorososk!
A sebességváltóba milyen olaj kell mert ugye a hidralika is onnan veszi az olajat és nem jó akármilyen . Én azt olvastam hogy két kompónensű kell. - mellyik az?
Üdv!
A Hinomot c144-es kistraktoral kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy kivehető-e a motornak a hüvelyei, illetve hol lehet kapni hüvelygarnitúrát?
És ti milyen váltó olajat illetve motor olajat javasolnátok hozzá?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv mindenkinek!
Ha valakit érdekel egy eladó kubota l 1801 nekem van:D
szép állapotban adásvételivel.
Többit telefonon
06706357555
Szia Misi!
Bocsi,hogy nem vettem fel a telot.Trakiztam és nem hallottam,hogy csöng.Nem tudok menni a találkozóra,nagyon sűrű a program,sok a melo.Hogy üzemel a traki?