Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.51 FtUSD390.93 FtCHF441.89 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #18489. hozzászólásra
Köszi. Hát nagyon igyekeztem valóbaan szép és jó állapotba hozni, én is azt hiszem hogy sikerült is, de valóban: qrwa (bocsi) sokat dolgoztam azon hogy ilyen állapotba hozzam.
Válasz #18487. hozzászólásra
Egyébként nekem is tetszik a trakid, nagyon jól néz ki a gép. De ha nekem a Mitsun nem volna első hajtásom akkor azt hiszem nagy bajban lennék. Vagy abban az esetben én is ahhoz igazodnék én is ami van.
Az "új" pótom már (azt hiszem) full készen van, így billent:
Az 5 éves ANS pótkocsi-keresés végülis sikerrel járt. De ha mindent belszámolok, akkor 750-800 Eurómba biztos belekerült.
Hello zoli82!
Tudom hogy így sokkal olcsóbb a traki, de Neked nem hiányzik az első hajtás??? Vagy annyival nehezebb és erősebb a gép hogy nem is hiányzik???
Valami hasonlót nekem is ki kell találni.
A réginél volt kerék és az megtámasztotta mikkor letettem ,ennél meg nincs.
De letett hogy csak kereket kéne szerezni.
Nem a tartószerkezeten volt a hangsúly bár praktikus sima felületen,hanem a munkaeszköz gyors le és felcsatlakoztatása,kardánnal együtt.Kitámasztó láb a rotához nekem is van.
Köszi a segítséget!
De nekem a ülés jobb széle alatti kis szárnyas anyás csavarral rögzített kar nem létezik.
Nézegettem a képeid és azért vannak eltérések a két gép között.
A visszajelző ellenőrző gombra a legalsó akkumulátor piktogramnak és felülről a második hűtő szintjelzőnek kell világítani, mivel gyújtáson az olajnyomás és a gyújtás alapból világít, legfelül meg az izzítás ugye egyértelmű.
A hidraulika csatlakozó a szokásos elven van bekötve, az ülés előtt van a hidraulika ejtésének átfolyás szabályozó csapja, az mellett (F20-on azt hiszem pont felette) van egy ledugózott kör. Ezen van nyomás, ha kitámasztod a hátsó függesztést. Aztán van még egy lehetőség, legalábbis az F18-on van, szerintem a 20-ason is. Az ülés alatt, jobbra mellette a hidraulika vezérlő karok fele is van egy komplett nyomó és visszatérő ág. Ehhez jól le kell bontani felülről mindent, hogy hozzá férj. Ez is le van dugózva. Ez akkor működik, ha az ülés jobb széle alatti kis szárnyas anyás csavarral rögzített kart áthúzod ellenkező irányba. Amíg nincs bekötve rá semmi, nem ajánlatos áthúzni, mert kinyírja a szivattyút. Ilyenkor viszont nem működik a hátsó függesztésed. Sajnos a két különálló kör ezen is csak a gyári csövek megbontásával valósítható meg.
A világítás kapcsoló és a kormányoszlop közt van egy nyomógomb, ha erre gondolsz, az műszerfal visszajelző lámpák kontroll gombja. Ezzel tudod ellenőrizni, hogy minden világítana-e, ha kellene neki.
Balu!
Ez nem a társkereső rovat!
Jófogáson írd be, olyan 50-ből tudsz összehozni egy valamire valót. Apró alkatrészekkel tudok segíteni, teheneink vannak.
szia ! Sima szivacs összenyomódik . Nekem a felfújhatós gumi párna jött be . kb 25*40-es 1000Ft körül tescos áron , valami masszívabb anyagból mint a régi gumimatracok .
Ha jól emlékszem bal menetes.A kicsit meglazítva a nagyobbal állítható.Nekem sem ment először,de egy flakon csavarlazitó és olajspré megtette a hatását. A vetőmag nagyságától függően állítom a kanál nagyságát.
A fogaskerék meghajtásnál átfordítom a meghajtó kereket a ritkább osztásra.
Nekem a micsun kb 5-6 cm szivacs volt de nem az a hagyományos, hanem valami nagyon kemény és nagyon kényelmes volt, szerintem ne hagyományos szivacsot tegyél rá.
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy nem-e tudja valaki hogy a Kühne 12 soros lovas vetőgépnél ki kell-e lazítani valamit amikor a magmennyiséget állítanám azon a csavaron kívül ami az állítókeréken van, mert azt meglazítom aztán alig sem megy lehet hogy egy kicsit nagyon be van rozsdásodva....??? Már erőlködtem annyit hogy csuda de se ide se oda nem megy, és még ehhez annyi kérdés, hogy a kukoricát melyik álláson szokta vetni aki szokott vele vetni...?
bt66 az a kis pótkocsi nagyon kafa lett,ég és föld amijen volt,és amivé te megcsináltad.
Kicsit már téma ma én is kaszáltam pár órát,és nagyon örültem annak amikor végre leszállhattam a traktorról.Sürgős meló volt nem várhatott,persze tegnapra kellett volna elkészülni vele.A Yani szépen dolgozott a kasza szintén.
Ti raktok e valami puha dolgot a gyári Japán ülésre mert nekem valamit ki kéne találnom,szivacsra gondoltam,elsőre egy 5cm vastag elég lenne vajon?
A Yani kicsit fapadosnak tűnt kb a 4.-óra után,a 6. óra már nem volt kellemes...
35441 hozzászólás
Válasz #18490. hozzászólásra
Hát igen, nekünk is sok időbe telt nekünk a felújítás, de végre kész!:)
Válasz #18489. hozzászólásra
Köszi. Hát nagyon igyekeztem valóbaan szép és jó állapotba hozni, én is azt hiszem hogy sikerült is, de valóban: qrwa (bocsi) sokat dolgoztam azon hogy ilyen állapotba hozzam.
Válasz #18488. hozzászólásra
Nagyon ott van a kis pótkocsit!:)
Válasz #18487. hozzászólásra
Egyébként nekem is tetszik a trakid, nagyon jól néz ki a gép. De ha nekem a Mitsun nem volna első hajtásom akkor azt hiszem nagy bajban lennék. Vagy abban az esetben én is ahhoz igazodnék én is ami van.
Az "új" pótom már (azt hiszem) full készen van, így billent:
Az 5 éves ANS pótkocsi-keresés végülis sikerrel járt. De ha mindent belszámolok, akkor 750-800 Eurómba biztos belekerült.
Válasz #18486. hozzászólásra
Hát mivel az előzőn sem volt ezért nem hiányzik.
Ezzel a +5lóval és a súlya, nekem már elég lesz.
Válasz #18485. hozzászólásra
Hello zoli82!
Tudom hogy így sokkal olcsóbb a traki, de Neked nem hiányzik az első hajtás??? Vagy annyival nehezebb és erősebb a gép hogy nem is hiányzik???
Válasz #18479. hozzászólásra
GRATULA!!!!!!!!!
csak egészség legyen!!!!!!!!
És majd két év múlva nálatok is így lesz :
Válasz #18480. hozzászólásra
Valami hasonlót nekem is ki kell találni.
A réginél volt kerék és az megtámasztotta mikkor letettem ,ennél meg nincs.
De letett hogy csak kereket kéne szerezni.
Válasz #18482 hozzászól
Ehhez hasonlít, csak kicsiben!
Link
Válasz #18480. hozzászólásra
Nem a tartószerkezeten volt a hangsúly bár praktikus sima felületen,hanem a munkaeszköz gyors le és felcsatlakoztatása,kardánnal együtt.Kitámasztó láb a rotához nekem is van.
Válasz #18479. hozzászólásra
Gratula
És kis fiú vagy kis lány az új jövevény. Hirtelen nem is tudom össze számolni hány kis baba van a japán trakisoknak.
Válasz #18477. hozzászólásra
Szamóca barátja is csinált valami hasonlót.
Balu!
Ment üzenet privátban, várom a hívásod.
Holnap fekszik be a kórházba a párom, és ha minden igaz, pár nap múlva hárman jövünk haza.
SZORÍTSATOK!
Válasz #18473. hozzászólásra
Köszi a segítséget!
De nekem a ülés jobb széle alatti kis szárnyas anyás csavarral rögzített kar nem létezik.
Nézegettem a képeid és azért vannak eltérések a két gép között.
Sziasztok!
Kis érdekesség!
Válasz #18454. hozzászólásra
Szia Pityu! ha lassan vissza enged a hidraulika .mit kell állítani?
Válasz #18462. hozzászólásra
Rossz az aki rosszra gondol.
Válasz #18463. hozzászólásra
Csörgess meg léci,vagy küld el a számodat,hogy tugyunk dumálni.
Válasz #18472. hozzászólásra
A visszajelző ellenőrző gombra a legalsó akkumulátor piktogramnak és felülről a második hűtő szintjelzőnek kell világítani, mivel gyújtáson az olajnyomás és a gyújtás alapból világít, legfelül meg az izzítás ugye egyértelmű.
A hidraulika csatlakozó a szokásos elven van bekötve, az ülés előtt van a hidraulika ejtésének átfolyás szabályozó csapja, az mellett (F20-on azt hiszem pont felette) van egy ledugózott kör. Ezen van nyomás, ha kitámasztod a hátsó függesztést. Aztán van még egy lehetőség, legalábbis az F18-on van, szerintem a 20-ason is. Az ülés alatt, jobbra mellette a hidraulika vezérlő karok fele is van egy komplett nyomó és visszatérő ág. Ehhez jól le kell bontani felülről mindent, hogy hozzá férj. Ez is le van dugózva. Ez akkor működik, ha az ülés jobb széle alatti kis szárnyas anyás csavarral rögzített kart áthúzod ellenkező irányba. Amíg nincs bekötve rá semmi, nem ajánlatos áthúzni, mert kinyírja a szivattyút. Ilyenkor viszont nem működik a hátsó függesztésed. Sajnos a két különálló kör ezen is csak a gyári csövek megbontásával valósítható meg.
Válasz #18470. hozzászólásra
Látom van hidraulika csatlakozod, tennél fel képet hogy hova van bekötve? És hogy működik?
Válasz #18470. hozzászólásra
Ha azt megnyomom nekem csak egy visszajelző világit.
Válasz #18469. hozzászólásra
Üdv!
A világítás kapcsoló és a kormányoszlop közt van egy nyomógomb, ha erre gondolsz, az műszerfal visszajelző lámpák kontroll gombja. Ezzel tudod ellenőrizni, hogy minden világítana-e, ha kellene neki.
psycho
Neked van a világítás kapcsoló mellet egy kis nyomógombos kis kapcsoló?
Az milyen célt szolgál?
Válasz #18461. hozzászólásra
Ha jól emlékszem ,nem bikád volt?
és Öcsi?
Fejőgép.....?
Üdv mindenkinek!
Mostanában homlokrakodón gondolkodtam, és ezt találtam:http://olx.hu/hirdetes/homlokrakodo-quicke-2000-legolcsobb-a-piacon-ID26yPl.html#da30559ef4http://
Nekem nem bírná a hidraulika-szivattyú, de valakinek hátha jó lesz.
60 centis felfogatási szélességgel ez valami kisebb gépen lehetett szerintem.
itt egy kép
http://www.jofogas.hu/baranya/Kubota_L4240HST_japan_kistraktor_15340907.htm
A jóakarók már megint hírdetnek csak vigyázzon mindenki nehogy bedugorjon valaki
http://www.jofogas.hu/zala/Alfa_tipusu_fejogep_elado_15110106.htm
Balu!
Ez nem a társkereső rovat!
Jófogáson írd be, olyan 50-ből tudsz összehozni egy valamire valót. Apró alkatrészekkel tudok segíteni, teheneink vannak.
No de Balu
Egy kis OFF!
Fejőgépet keresnék ha esetleg valakinek van vagy tud kérem hívjon.Előre is köszi.
Válasz #18458. hozzászólásra
Válasz #18458. hozzászólásra
Hát egy ilyet én is el tudnák képzelni itthonra.
Van hasonló csak kemence nélkül.
Kicsit OFF de ismét szépült a kis falunk.
én tudok akármilyen méretű és keménységűt
szia ! Sima szivacs összenyomódik . Nekem a felfújhatós gumi párna jött be . kb 25*40-es 1000Ft körül tescos áron , valami masszívabb anyagból mint a régi gumimatracok .
Válasz #18449. hozzászólásra
Köszönöm akkor már lassan menni kell neki mert már egy fél flakon csavarlazító rajta van remélem megindul lassan..
Köszi mindenkinek majd megmérem,sima,mezei szivacs van itthon,az nem oké?
Mai elfoglaltság :)
Válasz #18444. hozzászólásra
Írd meg mekkora méretű kell, és viszek a találkozóra.
Egy kis tanulmány.
Zárt cellás műanyagból kivágott lap.
Válasz #18446. hozzászólásra
Ha jól emlékszem bal menetes.A kicsit meglazítva a nagyobbal állítható.Nekem sem ment először,de egy flakon csavarlazitó és olajspré megtette a hatását. A vetőmag nagyságától függően állítom a kanál nagyságát.
A fogaskerék meghajtásnál átfordítom a meghajtó kereket a ritkább osztásra.
Válasz #18447. hozzászólásra
Hali!
Én ismerek egy párféle szivacsot , de hagyományost még nem halottam
Szia Pityu!
Nekem a micsun kb 5-6 cm szivacs volt de nem az a hagyományos, hanem valami nagyon kemény és nagyon kényelmes volt, szerintem ne hagyományos szivacsot tegyél rá.
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy nem-e tudja valaki hogy a Kühne 12 soros lovas vetőgépnél ki kell-e lazítani valamit amikor a magmennyiséget állítanám azon a csavaron kívül ami az állítókeréken van, mert azt meglazítom aztán alig sem megy lehet hogy egy kicsit nagyon be van rozsdásodva....??? Már erőlködtem annyit hogy csuda de se ide se oda nem megy, és még ehhez annyi kérdés, hogy a kukoricát melyik álláson szokta vetni aki szokott vele vetni...?
Kicsit elfáradtam, a helyesírás sem megy rendesen...
Sziasztok
bt66 az a kis pótkocsi nagyon kafa lett,ég és föld amijen volt,és amivé te megcsináltad.
Kicsit már téma ma én is kaszáltam pár órát,és nagyon örültem annak amikor végre leszállhattam a traktorról.Sürgős meló volt nem várhatott,persze tegnapra kellett volna elkészülni vele.A Yani szépen dolgozott a kasza szintén.
Ti raktok e valami puha dolgot a gyári Japán ülésre mert nekem valamit ki kéne találnom,szivacsra gondoltam,elsőre egy 5cm vastag elég lenne vajon?
A Yani kicsit fapadosnak tűnt kb a 4.-óra után,a 6. óra már nem volt kellemes...
Válasz #18442. hozzászólásra
Reziben vettem én is az öregtől,nekem nagyon bejött
Ennek is a második szezonja,tavaj vettem még a TZ4k-hoz.
Zolee hol vetted a kaszát, Reziben? Nekem is ilyen van, idén lesz a 2. szezonja.