Gázolaj árak633 FtBenzin árak617 FtEUR409.5 FtUSD379.36 FtCHF426.08 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én is csak hallottam róla látni még nem láttam.Elképzelésem szerint a mi méretünkhöz a hatos méretű drótkötélből elég lenne.Viszont azt nem tudom,hogy valami súly van e a végén esetleg,mondjuk egy 20-as anya vagy valami.Ha nincs,akkor gondolom ugyan az kb mint a damilos fűnyíró.Persze nagyobb méretben,aztán,hogy mekkora fordulat kell a vágáshoz véglókép nem tudom.
Szem ha csinálsz ilyet feltétlenül videózd le.
Sziasztok.
Próbált már valaki kardán hajtású fűnyíróra drótkötelet használni kés,késtartó helyett?
Egyik fórumban olvastam hogy van aki így oldotta meg...
Ha beválna akkor nem is forogna akkora tömeg,nem?
Egy-két probléma azért előfordulhat.pl komoly szárasság és éppen nem tudsz locsolni,vagy túl sok eső és a gomba elvisz mindent.Ettől függetlenül meg lehet oldani a dolgot.
A gyepet majd feltöreted vagy töröd,(én töretném ha befér nagy traktor) előtte a gyomirtást ne felejtsd el.A kötött talajodat a szántás után akár azonnal talajmarózd meg, mert ha megszárad olyan lesz mint a sziklakert.Ha sikerül egy jó elmunkálást csinálnod,akár vethetsz bele kukoricát is.Feltéve,hogy az érés időbe beleférsz,vagy megpróbálhatsz burgonyát viszont akkor,egy komoly talajfertőtlenítés szükséges lehet a talajlakó kártevők miatt(drótféreg,meztelen csiga,pajorok,lárvák,lótücsök,stb.
Én amint kizöldel a gaz kb 20cmes nagyságnál nyomnék egy toltális gyomírtót,aztán amint színesedik a gaz (kb 2 hét de legalább 1 hét) leszántatnám,rögtön talajmaróznám szépen lassan.Burgonya elé nyomnék Force 1,5 G-t ezt a második réteg marózás elé szórnám ki,de csak akkor ha az már magágy is egyben.Ezután mehet a vetés,majd a sok kelő gazra vagy vegyszeres,vagy mechanikus gyomirtás,a következő évben trágyázás,szántás,és kész is a talaj a művelésre kb.
Természetesen mindenki úgy csinálja ahogy akarja és szeretni,én így csinálnám.Legutóbb is majdnem így csináltam csak a gyomirtás után mindjárt jött,a trágyázás,ami nagyon jó volt a talajnak,viszont a gaznak is.
A traktorodat bármilyen színűre festheted.(azért remélem valami szép traktor színre gondoltál.)
Nem tudom ki hogy van vele de a Február már majdnem tavasz!Azért jobb ez a lelkemnek!
Zé a hangya már serénykedne ha tudna!
Idén is lessz munka bőven pláne hogy gyepeket sikerűlt szerezni termő helyett!
Válasz #16786. hozzászólásra
Ezek a vízszintes tengelyű zúzók mennyire jók mármint használtba is ki kell fogni gondolóm a jót, meg milyen öregeket szabad megvenni?
Szép estét a fórumtársaknak.
Ma fent voltam az agromashon és kattintottam egy pár képet. Bencsikinek isekit,Kiotinak egy kiotit és a nagy közönségnek kubotát.Nem rossz de sajna elég urimuri kezd lenni amit a kereskedök össze hoznak egy ilyen kiállításon.Sztem a látogatók kb 10%-a megy vásárlási céllal de abból 2% vásárol.Na mindegy jó volt szemet legeltetni.
Válasz #16772. hozzászólásra Ez a kis pot sokkal jobb mint amit a tz4k hoz szoktak venni volt mind a kettő az önkormányzati cégnél ahol dolgozom , de nekem a Bagodi 1tonás kocsi tetszik a legjobban ,csak rohadtul drága igy én egy szemlyautó potot huzok aminek , van rendszáma és müszakija igy nem cseszegetnek a sünök.
Válasz #16772. hozzászólásra
Gondolom erről a dologról beszélsz ami a képen van. Igen, ezzel fékezhető a pót, azt a "karikát" a fékpedálon (fékkaron) lévő bevágásba kell beakasztani, azt a bolcnit pedig a padlólemezben az erre a célra kialakított lyukba (csőbe) kell bedugni és lebiztosítani.
Most biztos töröd a fejed hogy mi a fenéről is írok. Hát a TZ-4K kistrakiról írok, mert ezt a pótot kimondottan ahhoz gyártották. Azon a trakin van így megolva a kispót lábbal való fékezése. Szerintem nézz meg egy TZ-4K-t, arról talán le is koppinthatod ezt a megoldást. Bár a cseh tapasztalatok szerint ez nem biztosít 100%-os fékezést, de arra jó hogy lelassítsa a pótot teher alatt is.
Oké:))
Majd lemosom kicsit mert poros állhatott sokat.
Nem tudod véletlenül hogy a fékkötél végén levő karikát be kell akasztani valahová?Ez csak biztonsági vagy fékezhető is vele a pót.?
Köszi.
Nagyo nbejön szaladgálok ki lámpával lesem:))
Egy hete magam is pótot néztem,tz4k-ét,az összes lemez görbe,simára nyalva a gumik,mintha oldalvást húzták volna,ugy volt összedrótozva,hiányzott róla a hidraulikus rendszer,20éve kint rozsdál,és még igy is 100é akarta adni a joember...mert papiros...
Jóest mindenkinek.Ma én is érdeklődő körúton voltam,munkalámpa ügyben,a ledes 6000,a sima égős 4000...és a ledes is világít,mint állat...nem kérdés,melyik a nyerő...
Jó estét Mindenkinek!
Imént érkezett meg az Agrostroj pót!
Háááát BT66 ez 110 ért ingyen lett volna:)))még így h 160 ba lett(szállítással) is megérte.
Nem győzöm köszönni az ötletet, az ajánlott típust.
Mondjuk a fék befog,a hidraulikatömb ereszt,de a lemez sehol nem rozsdás,
nem horpadt az alján egy szem rozsdafolt se...csont gyári.
1994-es pedig,.látszik a használat de jó!Így látatlanba elhozni lutri volt de bejött.
Remélem Te is találsz közelebb..ez a világ végén volt oda-vissza 580 km....
jáááj, milyen eke ez? szanaszét van kokányolva, ekevas elrohadt, nem baj hegesztünk az elejére egy kis erősítést. kormánylemez is porlad, meg nem szépen fordít? nem baj arra is mókolunk toldást innen-onnan.
35454 hozzászólás
Válasz #16754. hozzászólásra
Sikerült felszerelni a gumikat?
Az átmérőjét felszerelt állapotban meg tudnád mérni,és milyen gyártmányú.
Vasárnapi hasztalan semmittevés a lányom örömére.
Hótoló teszt.
http://youtu.be/cjy2TArrzXE
véglókép=végkép (miért nem olvasom el mielőtt elküldöm)

Válasz #16800. hozzászólásra

Én is csak hallottam róla látni még nem láttam.Elképzelésem szerint a mi méretünkhöz a hatos méretű drótkötélből elég lenne.Viszont azt nem tudom,hogy valami súly van e a végén esetleg,mondjuk egy 20-as anya vagy valami.Ha nincs,akkor gondolom ugyan az kb mint a damilos fűnyíró.Persze nagyobb méretben,aztán,hogy mekkora fordulat kell a vágáshoz véglókép nem tudom.
Szem ha csinálsz ilyet feltétlenül videózd le.
Sziasztok.
Próbált már valaki kardán hajtású fűnyíróra drótkötelet használni kés,késtartó helyett?
Egyik fórumban olvastam hogy van aki így oldotta meg...
Ha beválna akkor nem is forogna akkora tömeg,nem?
Nem szeretnék reklámozni csak...Ez nagyon tetszene
Egy-két probléma azért előfordulhat.pl komoly szárasság és éppen nem tudsz locsolni,vagy túl sok eső és a gomba elvisz mindent.Ettől függetlenül meg lehet oldani a dolgot.
Válasz #16796. hozzászólásra

A gyepet majd feltöreted vagy töröd,(én töretném ha befér nagy traktor) előtte a gyomirtást ne felejtsd el.A kötött talajodat a szántás után akár azonnal talajmarózd meg, mert ha megszárad olyan lesz mint a sziklakert.Ha sikerül egy jó elmunkálást csinálnod,akár vethetsz bele kukoricát is.Feltéve,hogy az érés időbe beleférsz,vagy megpróbálhatsz burgonyát viszont akkor,egy komoly talajfertőtlenítés szükséges lehet a talajlakó kártevők miatt(drótféreg,meztelen csiga,pajorok,lárvák,lótücsök,stb.
Én amint kizöldel a gaz kb 20cmes nagyságnál nyomnék egy toltális gyomírtót,aztán amint színesedik a gaz (kb 2 hét de legalább 1 hét) leszántatnám,rögtön talajmaróznám szépen lassan.Burgonya elé nyomnék Force 1,5 G-t ezt a második réteg marózás elé szórnám ki,de csak akkor ha az már magágy is egyben.Ezután mehet a vetés,majd a sok kelő gazra vagy vegyszeres,vagy mechanikus gyomirtás,a következő évben trágyázás,szántás,és kész is a talaj a művelésre kb.
Természetesen mindenki úgy csinálja ahogy akarja és szeretni,én így csinálnám.Legutóbb is majdnem így csináltam csak a gyomirtás után mindjárt jött,a trágyázás,ami nagyon jó volt a talajnak,viszont a gaznak is.
A traktorodat bármilyen színűre festheted.(azért remélem valami szép traktor színre gondoltál.)
Nem tudom ki hogy van vele de a Február már majdnem tavasz!Azért jobb ez a lelkemnek!
Zé a hangya már serénykedne ha tudna!
Idén is lessz munka bőven pláne hogy gyepeket sikerűlt szerezni termő helyett!
Ha a gépemnek vámpapírjai vannak akkor festhetném bármilyen színűre ugye?

Örülök a kis pótkocsinak Geresz
A képeket most kéne csinálni,sőt videózni, a háttérbe egy kis havas táj jól kiemelné a gépedet és a pótkocsit.
Válasz #16784. hozzászólásra
Sziasztok!
Ösztömeg módosításra lefelé van lehetőség.Tudomásom szerint az NKH-nál van lehetőség rá,de érdeklőd meg.
Válasz #16790. hozzászólásra
Az ember magasságú gazt szépen ledarálja de a kukit tőbe eltöri és el megy fölötte. Nem a sebességgel van gond.
Válasz #16788. hozzászólásra
Az nem lehet, hogy nem jól választottad meg a sebességet?
Katalogus szerint 230Kg. Kukoricán nem próbáltam még, bár azaz igazság , hogy túl sokat nem használtam.
Válasz #16787. hozzászólásra
Az enyém is olyan, mint a galagonyáé, de nekem a kukoricát nem vitte jól.
Ezek a vízszintes tengelyű zúzók mennyire jók mármint használtba is ki kell fogni gondolóm a jót, meg milyen öregeket szabad megvenni?
Válasz #16785. hozzászólásra
Mennyi a súlya és próbáltad-e már kukoricán?
Válasz #16783. hozzászólásra
125cm, és kalapácsos.
Válasz #16782. hozzászólásra
Az enyém forgalmijában ez van: fékezett 850kg, fék nélküli 570kg.
Papiron nem lehet "lebutítani" az után futót?
Válasz #16780. hozzászólásra
Galagonya, milyen kések vannak a szárzúzódon és mennyi a munkaszélessége?
Válasz #16781. hozzászólásra
Elég nagy a Galagonya gépe, biztosan belefér a megengedett határba.
Válasz #16780. hozzászólásra
Mert lehet nem férne bele a vontatható tömegbe!
Válasz #16775. hozzászólásra

Miért csak elvileg?
Válasz #16776. hozzászólásra

Köszi, hogy gondoltál ránk!
Válasz #16775. hozzászólásra

Mi a Mahindra után vettük elméletileg húzhatja, csak a féket kellene megoldani valahogy..
További képek.

Szép estét a fórumtársaknak.

Ma fent voltam az agromashon és kattintottam egy pár képet. Bencsikinek isekit,Kiotinak egy kiotit és a nagy közönségnek kubotát.Nem rossz de sajna elég urimuri kezd lenni amit a kereskedök össze hoznak egy ilyen kiállításon.Sztem a látogatók kb 10%-a megy vásárlási céllal de abból 2% vásárol.Na mindegy jó volt szemet legeltetni.
Válasz #16774. hozzászólásra
Csak ugye nagyon nem húzhatnád elvileg.....
Válasz #16772. hozzászólásra Ez a kis pot sokkal jobb mint amit a tz4k hoz szoktak venni volt mind a kettő az önkormányzati cégnél ahol dolgozom , de nekem a Bagodi 1tonás kocsi tetszik a legjobban ,csak rohadtul drága igy én egy szemlyautó potot huzok aminek , van rendszáma és müszakija igy nem cseszegetnek a sünök.

Gondolom erről a dologról beszélsz ami a képen van. Igen, ezzel fékezhető a pót, azt a "karikát" a fékpedálon (fékkaron) lévő bevágásba kell beakasztani, azt a bolcnit pedig a padlólemezben az erre a célra kialakított lyukba (csőbe) kell bedugni és lebiztosítani.
Most biztos töröd a fejed hogy mi a fenéről is írok. Hát a TZ-4K kistrakiról írok, mert ezt a pótot kimondottan ahhoz gyártották. Azon a trakin van így megolva a kispót lábbal való fékezése. Szerintem nézz meg egy TZ-4K-t, arról talán le is koppinthatod ezt a megoldást. Bár a cseh tapasztalatok szerint ez nem biztosít 100%-os fékezést, de arra jó hogy lelassítsa a pótot teher alatt is.
Válasz #16769. hozzászólásra
nbejön szaladgálok ki lámpával lesem:))
Oké:))
Majd lemosom kicsit mert poros állhatott sokat.
Nem tudod véletlenül hogy a fékkötél végén levő karikát be kell akasztani valahová?Ez csak biztonsági vagy fékezhető is vele a pót.?
Köszi.
Nagyo
Egy hete magam is pótot néztem,tz4k-ét,az összes lemez görbe,simára nyalva a gumik,mintha oldalvást húzták volna,ugy volt összedrótozva,hiányzott róla a hidraulikus rendszer,20éve kint rozsdál,és még igy is 100é akarta adni a joember...mert papiros...
Jóest mindenkinek.Ma én is érdeklődő körúton voltam,munkalámpa ügyben,a ledes 6000,a sima égős 4000...és a ledes is világít,mint állat...nem kérdés,melyik a nyerő...
Válasz #16768. hozzászólásra
Akkor nekem meg oda-vissza talán 1000 km is lett volna. Dobj majd fel 1-2 képet róla! Hadd csorogjon a nyálam.
Jó estét Mindenkinek!
Imént érkezett meg az Agrostroj pót!
Háááát BT66 ez 110 ért ingyen lett volna:)))még így h 160 ba lett(szállítással) is megérte.
Nem győzöm köszönni az ötletet, az ajánlott típust.
Mondjuk a fék befog,a hidraulikatömb ereszt,de a lemez sehol nem rozsdás,
nem horpadt az alján egy szem rozsdafolt se...csont gyári.
1994-es pedig,.látszik a használat de jó!Így látatlanba elhozni lutri volt de bejött.
Remélem Te is találsz közelebb..ez a világ végén volt oda-vissza 580 km....
Válasz #16756. hozzászólásra
Szerintem eladó!Az uj árához képest,lehet egy ügyeskezü kolegának megéri!
Válasz #16765. hozzászólásra
Jól láttam ,hogy a tömítésgarnitúra 70e?? Más viszonylag jó áron van, főleg szó, hogy van.
Nézzétek mit találtam érdemes szét nézni.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=mitsubishi+mt16&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.Xhinomoto+E224&_nkw=hinomoto+E224&_sacat=0
Válasz #16763. hozzászólásra

mondom ,hogy kasza.csak igazam van.
Válasz #16761. hozzászólásra

Ami a lómagból kikel, az lesz a lóhere.
Szevasztok.Ha valakit érdekelne találtamegy cse oldalon japan technikai utmutatot kubota aste15http://www.kubota-aste-a15.4fan.cz/files/67950-6251-7.pdf
Válasz #16760. hozzászólásra

Nem létezik! Amikor beérik akkor kaszáLÓnak hívják. Kasza kell hozzá...
Válasz #16759. hozzászólásra

Micsurin forog a sirjában. Ezek szerint lókombájn is létezik? Valamivel a termést is be kel takarítani.
Válasz #16755. hozzászólásra

Sziasztok! Újabban a lovakat nem lelövik, hanem vetik.
Jó ez a lóvetőgép, kéne. Csak honnan veszek lómagot?

Válasz #16735. hozzászólásra

jáááj, milyen eke ez? szanaszét van kokányolva, ekevas elrohadt, nem baj hegesztünk az elejére egy kis erősítést. kormánylemez is porlad, meg nem szépen fordít? nem baj arra is mókolunk toldást innen-onnan.
Laxa utmutatási szerint, kanalas vetőgép