Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ja, és üdv mindenkinek, ha már így köszönés nélkül berontottam.
Van egy kérdésem is. Szerintetek mitől van az, hogy ha folyamatosan megyek, országúton, max sebességgel, egy idő után egyszerűen megáll a motor. Olyan, mintha teljesen elvenném a gázt. Ha nem full gázon megyek, akkor nem fordult még elő. Üzemanyag szűrőt kicseréltem, az üzemanyag vezeték végénél nézve teljes keresztmetszeten jön a nafta.
Ha leáll, és újraindítom, simán elindul, de rövid idő múlva ismét leáll, mintha elfogyna az üzemanyag.
(tank szinte tele van, mielőtt ezt mondjátok )
(...és gázolaj van benne. )
Válasz #14360. hozzászólásra
Ezekkel a trágyaszórókkal is az a baj, ami a többi hasznos, de ritkán szükséges eszközökkel. Amikor kell, akkor nagyon kell, de egyébként meg csak egy kerülgetni való újabb vas.
Én is gondolkodom egy ideje valami trágyaszóróban, de valahogy úgy szeretném megoldani, hogy egy normál pótkocsira építek adaptert.
De addig is marad a Hargita-féle 1-2-3 emberes. :-)
Válasz #14390. hozzászólásra
Igazat adok neked hogy egy 16 lovasnak sok a 2x25 cm. Én is küszködtem a 16-lovassal még a 2x20-szal is.Bár attol függ milyen mélyen szántasz mert nekem sem volt problémám a 16-18 cm mélyen. Bírta huzni. Én most a 18 lovassal az 1.2-széles kombinátort országúti 2,ba kényelmesen húzta olyan 2000-fordulaton meg se kotyant neki. Majd holnap kiderűl mit csinál a 6-éves hereföldel kíváncsi leszek rá.
mint irtam ez egy esti videó akkor készült amikor hazahoztam az ekét felakasztottam mélység fogásszélesség állítás csak nagyjából és próba. azota be van állítva n rendesen még könnyebben viszi a traki.lehet hogy a yanmarnak más áttétele van országutiban mint más traktornak azért viszi a kettes ekét 2000 fordulattal .nem akarok vele dicsekedni mi értelme lenne de tényleg így van. ezelőtt nagyobb ekével szántottam. mint mondtam nekem elég jó a földem ha jó időben szántom.mértem ez a szántás 18 cm volt.http://youtu.be/4afh9j5HyJM
Én is!
Igazad van Agrokid, és én sem nagyon hiszem ezt a 25/25- ös dolgot a 16 lónál. Mégpedig azért, mert az enyém csak 2x20 -as eke, és van mit csinálnia a 16-os Mitsunak hogy 18 centi mélyen szántson vele. Én úgy vettem észre hogy ez már a maximum neki, és kell is a fordulat hozzá, ezt 2000-es fordulattal nem is tudja megcsinálni, nagyobb fordulat, kb. 2300 kell hozzá, de ott már nincs sok erőtartalék. Igaz hogy ezen a 18 centin jó földben oú 2-vel viszi, kötöttebb földben meg oú 1-el, de ahogy már írtam, ez a max., nincs már sok +erőtartalék, elfogy a szussz. Igaz van amikor én még a harmadik ekefejet is ráteszem, de csak néha egy-egy nyomra ha kerítés vagy fasor mellett szántok hogy ne maradjon el sok, de azt már jobb esetben is csak redukált (terep) 3-ban viszi, de ennyit még azért kibír a traki.
A múlt héten szántottam az 1x25 cm fogású PON-25 ekével, és az igazat megvallva úgy vettem észre hogy bizony ez az 1-szer 25 centi az ideális a trakimnak, ezt tudja valóban simán vinni 18-20 centi mélyen azzal a 2000-es fordulattal, nagyobb erőlködés nélkül, ahogy itt már írták néhányan, röhögve, és még bőven maradt szussz is a motorban.
Válasz #14382. hozzászólásra
hát az én bagodi ekém szerintem csak a fele mint a videon van ,a talaj nem tudom milyen, nálam minden évben szántva van nagyon jó, a szántás 18-20 cm mély . csináltam videót de este volt ,nem igazán jó majd nappalit teszek fel a kételkedők megnyugtatására.
Egy kis szántós videó.http://indavideo.hu/video/Agrokid_szantas
Na ezen a talajon megnézném a 16 lovas yanmart a bagodi ekével mit össze kaparna. A videón is 2x25-ös az eke és a traki 50 lovas.
Mondjuk ez nagyon extrém talaj volt 2 éve nem volt szántva mivel fa csemeték voltak benne, de fix 25-ön szánt. http://indavideo.hu/video/agrokid_szantas_2
Van egyszerűbb megoldás is, ha nem kitétel a hátra fele szórás. Ez a verzió egyszerű mint a faék és a célt is szolgálja. Kitudnám használni simán csinálnék egyet.
Válasz #14362. hozzászólásra
eredetiségi vizsga nincs? na úgy legyen akkor én cegléden a K.P.M-nél vizsgáztattam, de majd informálsz hétfőn sok szerencsét hozzá.
Válasz #14357. hozzászólásra
Bitt78;Misi;és aki válaszolt a kérdésemre: Köszi az infókat!
Hétfőn meg mondom mi lett a vége.
Hétfőn viszem az autót;és a traktort is.De ez szerintem nem lesz annyi mint amit mondtok.Ma kötöttem egy biztosítást ami éves biztosítás 10850ft
A műszaki 20000ft lesz.És ma meg kérdeztem még az okmány irodát is
ott jó hírrel vigasztaltak nincs átírási költség,csak az új forgalmi és új törzskönyv.Ami max 12000ft.De erről majd hétfőn beszámolok,ha érdekel benneteket.Akkor már túl leszek rajta(remélem!!!!!!!!!!)
Válasz #14341. hozzászólásra
sziasztok. neked maszek. én le vizsgáztattam a szekeret nekem pár ezer híjával 1 százas volt. a Misi szavával élve ahová mész pénz. üdv bit78
35454 hozzászólás
Moderálási elveink miatt törölve.
(575)
2013-10-31 23:27:17
Ja, és üdv mindenkinek, ha már így köszönés nélkül berontottam.
Van egy kérdésem is. Szerintetek mitől van az, hogy ha folyamatosan megyek, országúton, max sebességgel, egy idő után egyszerűen megáll a motor. Olyan, mintha teljesen elvenném a gázt. Ha nem full gázon megyek, akkor nem fordult még elő. Üzemanyag szűrőt kicseréltem, az üzemanyag vezeték végénél nézve teljes keresztmetszeten jön a nafta.
Ha leáll, és újraindítom, simán elindul, de rövid idő múlva ismét leáll, mintha elfogyna az üzemanyag.
(tank szinte tele van, mielőtt ezt mondjátok )
(...és gázolaj van benne. )
Ezekkel a trágyaszórókkal is az a baj, ami a többi hasznos, de ritkán szükséges eszközökkel. Amikor kell, akkor nagyon kell, de egyébként meg csak egy kerülgetni való újabb vas.
Én is gondolkodom egy ideje valami trágyaszóróban, de valahogy úgy szeretném megoldani, hogy egy normál pótkocsira építek adaptert.
De addig is marad a Hargita-féle 1-2-3 emberes. :-)
Válasz #14390. hozzászólásra
Igazat adok neked hogy egy 16 lovasnak sok a 2x25 cm. Én is küszködtem a 16-lovassal még a 2x20-szal is.Bár attol függ milyen mélyen szántasz mert nekem sem volt problémám a 16-18 cm mélyen. Bírta huzni. Én most a 18 lovassal az 1.2-széles kombinátort országúti 2,ba kényelmesen húzta olyan 2000-fordulaton meg se kotyant neki. Majd holnap kiderűl mit csinál a 6-éves hereföldel kíváncsi leszek rá.
Válasz #14395. hozzászólásra
Az én gépem 1100 kg és a fogás szélesség 25 cm-re van állitva.
Válasz #14393. hozzászólásra
Köszönöm....
Válasz #14389. hozzászólásra
hát, ez mennyire optikai tuning, döntse el maga aki annak hiszi.
sajnos nem sok mindent látni ,majd jövö héten szántok ,világosban és csinálok videót
mint irtam ez egy esti videó akkor készült amikor hazahoztam az ekét felakasztottam mélység fogásszélesség állítás csak nagyjából és próba. azota be van állítva n rendesen még könnyebben viszi a traki.lehet hogy a yanmarnak más áttétele van országutiban mint más traktornak azért viszi a kettes ekét 2000 fordulattal .nem akarok vele dicsekedni mi értelme lenne de tényleg így van. ezelőtt nagyobb ekével szántottam. mint mondtam nekem elég jó a földem ha jó időben szántom.mértem ez a szántás 18 cm volt.http://youtu.be/4afh9j5HyJM
Válasz #14391. hozzászólásra
Milyen súlyú a géped? Mekkora a fogásszélessége az ekédnek?
Válasz #14361. hozzászólásra
Köszi szépen a segítséged! Gondolom ezt üzemorára érted!?
Válasz #14392. hozzászólásra
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?f=95&t=5954&start=15
Válasz #14378. hozzászólásra
Eltudmá küldeni a fórum Címét???
Üdv! Az én traktorom igaz 18 le, de simán viszi a 25/25 bagodi kettes ekét 20-25 cm mélyen.
Válasz #14379. hozzászólásra
Én is!
Igazad van Agrokid, és én sem nagyon hiszem ezt a 25/25- ös dolgot a 16 lónál. Mégpedig azért, mert az enyém csak 2x20 -as eke, és van mit csinálnia a 16-os Mitsunak hogy 18 centi mélyen szántson vele. Én úgy vettem észre hogy ez már a maximum neki, és kell is a fordulat hozzá, ezt 2000-es fordulattal nem is tudja megcsinálni, nagyobb fordulat, kb. 2300 kell hozzá, de ott már nincs sok erőtartalék. Igaz hogy ezen a 18 centin jó földben oú 2-vel viszi, kötöttebb földben meg oú 1-el, de ahogy már írtam, ez a max., nincs már sok +erőtartalék, elfogy a szussz. Igaz van amikor én még a harmadik ekefejet is ráteszem, de csak néha egy-egy nyomra ha kerítés vagy fasor mellett szántok hogy ne maradjon el sok, de azt már jobb esetben is csak redukált (terep) 3-ban viszi, de ennyit még azért kibír a traki.
A múlt héten szántottam az 1x25 cm fogású PON-25 ekével, és az igazat megvallva úgy vettem észre hogy bizony ez az 1-szer 25 centi az ideális a trakimnak, ezt tudja valóban simán vinni 18-20 centi mélyen azzal a 2000-es fordulattal, nagyobb erőlködés nélkül, ahogy itt már írták néhányan, röhögve, és még bőven maradt szussz is a motorban.
Válasz #14387. hozzászólásra
Sziasztok! Nem lehet, hogy az a 25/25 csak optikai tuning?
Válasz #14353. hozzászólásra
Hali!
Sztem is..bár hangsúlyozom nálunk főleg homokos a talaj.eleddig vitte.
mármint a Yanmar 1610D a 2 es bagodit.
(persze a földre nem engedtem le
)
télleg bírta! no.
Válasz #14386. hozzászólásra
Nagyon várom.
Válasz #14382. hozzászólásra
hát az én bagodi ekém szerintem csak a fele mint a videon van ,a talaj nem tudom milyen, nálam minden évben szántva van nagyon jó, a szántás 18-20 cm mély . csináltam videót de este volt ,nem igazán jó majd nappalit teszek fel a kételkedők megnyugtatására.
Válasz #14384. hozzászólásra
Osztrák, az oldalán talán látszi a tipusa, a trágyától függ a súly de kb 10-15q szokott rajta lenni.
Válasz #14381. hozzászólásra
és ez milyen típusú? kb hány tonnát vontatsz?
Válasz #14374. hozzászólásra
Egy kis szántós videó.http://indavideo.hu/video/Agrokid_szantas
Na ezen a talajon megnézném a 16 lovas yanmart a bagodi ekével mit össze kaparna. A videón is 2x25-ös az eke és a traki 50 lovas.
Mondjuk ez nagyon extrém talaj volt 2 éve nem volt szántva mivel fa csemeték voltak benne, de fix 25-ön szánt.
http://indavideo.hu/video/agrokid_szantas_2
Az enyém ilyen.http://indavideo.hu/video/yanmar_af_22_tragyaszoras
Válasz #14379. hozzászólásra
Azt nem írta milyen földbe és milyen mélyen.
Válasz #14353. hozzászólásra
Én azt megnézném!!!!!!!!!!!!
Bizonyára igen. Itt vannak képek a cseh fórumról, bár ez a szóró nem gyári hanem otthon gyártott.
Válasz #14375. hozzászólásra
Válasz #14375. hozzászólásra
Válasz #14372. hozzászólásra
Így már világos, nem értettem elsőre.
Meg is van!
Hargita barátunk trágyaszórója kistraki után.
Igen, létezik, Hargita barátunk mellékelt róla tavaly 1 fotót.
Tényleg, mi van Hargitával?
Válasz #14350. hozzászólásra
3 ft/nm az három forint per négyzetméter.
Így megfelel?
Válasz #14364. hozzászólásra
Ezeket talán könnyebb elkészíteni:
http://www.youtube.com/watch?v=uvbItOYBJg4
http://www.youtube.com/watch?v=OKL9MnmsS1E
Válasz #14365. hozzászólásra
Bitt:nincs mert már volt törzskönyve.
Nagyon kafa viszont ennek a munkáját nem szabad közelről nézni.
Van egyszerűbb megoldás is, ha nem kitétel a hátra fele szórás. Ez a verzió egyszerű mint a faék és a célt is szolgálja. Kitudnám használni simán csinálnék egyet.
http://www.youtube.com/watch?v=5KitWCH7zok
Válasz #14364. hozzászólásra http://www.youtube.com/watch?v=uvbItOYBJg4
Vagy egy egyszerűbb
Balos 2-es eke munkára készen.
Válasz #14362. hozzászólásra
eredetiségi vizsga nincs? na úgy legyen akkor én cegléden a K.P.M-nél vizsgáztattam, de majd informálsz hétfőn sok szerencsét hozzá.
http://www.youtube.com/watch?v=QLKK06u9DMc
Ilyet még lehet csinálni is!
Válasz #14361. hozzászólásra
köszi, akkor még keresek tovább.
Válasz #14357. hozzászólásra
Bitt78;Misi;és aki válaszolt a kérdésemre: Köszi az infókat!
Hétfőn meg mondom mi lett a vége.
Hétfőn viszem az autót;és a traktort is.De ez szerintem nem lesz annyi mint amit mondtok.Ma kötöttem egy biztosítást ami éves biztosítás 10850ft
A műszaki 20000ft lesz.És ma meg kérdeztem még az okmány irodát is
ott jó hírrel vigasztaltak nincs átírási költség,csak az új forgalmi és új törzskönyv.Ami max 12000ft.De erről majd hétfőn beszámolok,ha érdekel benneteket.Akkor már túl leszek rajta(remélem!!!!!!!!!!)
Igen létezik csak ritka mint a fehérholló,1t-ás trágyaszórót láttam az agroinformon kb 1 éve.
Sziasztok,létezik szerves trágyaszóró a kicsi traktorkáink után?
Válasz #14358. hozzászólásra
Látod mire képes egy jó eke.
Válasz #14354. hozzászólásra
Kioti ezzel a szántással nem kell szégyenkezni!!!!!
Nekem nagyon tetszik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #14341. hozzászólásra
sziasztok. neked maszek. én le vizsgáztattam a szekeret nekem pár ezer híjával 1 százas volt. a Misi szavával élve ahová mész pénz. üdv bit78
Egy kis kukorica szár zúzás sötétbe.
Válasz #14351. hozzászólásra
nekem 150 literes holder axiál permetezőm van, ha tele teszem semmit nem emel az elején ,2 db tz4k keréksúly van elől.