Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak652 FtBenzin árak637 FtEUR408 FtUSD391.24 FtCHF431.97 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok, jön a következő kérdés: kiépítettük az első tolólap hidraulikát, ha a hátsót használom, sír a szivattyú. Olajszint rendben. Mi lehet a gond?
(bt66)
Engem a rendszer nem enged semmilyen adatmódosítást végezni az adatlapomon, és avatar-képet sem enged feltölteni. De nem csak ma, hanem már vagy 1-2 hónapja ez így van! Pénteken már sokadszor! jelentettem-írtam az Adminnak hogy csinálhatnának már valamit ezzel, remélem ma már ezen dolgoznak.
Nagyon szépen köszönöm.Remélem kevés bajom lesz vele.Nagyon megtetszett mert robosztus gép. És az ára is sokat befolyásolt. Meg gyorsan kellet másik mert van meló meg Szegedi Lacinál félbe maradt a vetés és be kellene fejezni.Úgyhogy nem melegedet meg a pénz nálam mert 12-órán belűl meg szabadúltam tőle.Köszönöm az AGROTECHNIK-TRAKTOR KFT.
Szép estét a fórumtársaknak.
Bencsikihez csatlakozom,mert teljesen átalakult a fórum az agroinformon.Nem látni a hozzászólók nevét,nincs hozzászólás sorszám.Akinek van avatar képe arról tudunk akinek nincs azt próbálom kitalálni hogy ki írt..????????? Mi lett itt?
Szamóca gratula a géphez sok sok hibamentes üzemórát kívánok.Nagyon strapás gép,van itt Lajoson is bár javítottam többször apróbb,egyszer nagyobb hibával de nagyon jó.Hozzá teszem az kb 120-140ezer méter bakhátat húz szezononként.
Igen Tarjánban. Csak nekem ez a gép kb 10-percen múlott mert más is kinézte magának. Csak sikerült megszereznem. Nagyon pöpec kis gép. Egészen más a 16-lovashoz képest.
Szevasztok!Szép őszi munkálatokat!
Bencsiki!
Szerintem a rögtörő henger jó megoldás.Nem kell nagy sebesség,csak picit megmozditani a talajt, és tömöriteni!A sebességet se fokozd nagyon, mert a vetés minőségére mehet!
Szia Kioti!
Nem rossz ötlet, de azért oda nem akarok eljutni, mint a szovjet extra kombájn annak idején. Abba elől bement a búza, hátul meg kijött a pék és monta, hogy "Nincs kenyér! "
Nálam sincs semmi lehetőség, információ, csak a hozzászólások. Őszintén szólva nem tudom, 2-ba azért már van sebesség, lehet érne valamit. Biztos attól is függ, milyen henger. Csőpálcás, laposvas, esetleg spirális. Meg kell próbálni, ha kéznél van, de ha be kell rá ruházni és másra nem lehet használni, ha nem válik be, akkor meg kell gondolni érdemes-e pénzt áldozni rá.
Szia!
nem tudok a v hsz-edre válaszként írni, nem léátom a lehetőséget, sőt a hsz-ek mellet a hozzászóló nevét sem. Na mindegy, gondolom a programozó mellé nyúlt kicsit.
Szóval: a vetés országút 2-ben megy. az is lassú?
A szántás pedig tök jó. Érdekes, hogy még a hidraulikus orsód is annyira van megemelve mint az enyéme szántás közben (a munkahenger "fényes" részén látom).
És ha jól látom, akkor a lakaton a középső lyukkat használod és az orsók alsó lyukában csatlakoznak. Pont mint nálam.
Ez így szokott lenni, meglátják a lehetőséget és jönnek az ötletek, hogy mi lenne ha... Ami vagy jó, vagy nem.
Szerintem a rögtörő henger semmit nem érne, az csak akkor kezdi el mozgatni a földet, ha van sebesség.
Én is kipróbáltam az ekét, silózott tarlón. Kellemesen csalódtam, minimális állítgatással elfogadhatóra sikerült belőni, ami talán még probléma, hogy lehet hosszú a központi orsóm. Egyelőre így marad, ennél durvább helyet kétlem, hogy szántani fogok. A végén megunta a nyírócsap is.
Ja! És ötletem van, kíváncsi lennék a véleményekre.
A vetőgép után néha nem ártana valami magtakaró. Láncos ugrik be mindenkinek elsőre, nekem is. Aztán másodikra eszembe jut, hogy mi lenne, ha egy rögtörő hengert biggyeszttetnék utána. Szerintetek takar az valamit a magon? Mert azt a borona után is tudnám használni ....
Sziasztok!
Jó sokáig nem írtam, olvasgatni is alig-alig volt időm. Itt az őszi dömping, szántás, trágyahordás, stb . És elkövetteme egy nagy "hibát", elvetettem egy "pógár"-nak 1 ha. tritikálét. Meg magamnak 2 tábla őszi zabot. Ehhez háromszor végigtöffögtem a falun a vetőgéppel. Azóta megállás nélkül csak vetnem kellene, ha lenne rá idő. De az éves szabi már elfogyott.
Nagyon sok ember azért nem csinált semmit a területével, mert nem volt aki elvesse. Azóta ezerrel szántják, talajelőkészítik a parcelláikat (jellemzően 1000 nöl és 1/2 hektár között) és jönnek, hogy vessek. A következő hétvége már dugig tele van, hiába mondom, hogy már kissé megkéstek az öszi vetések, nem nagyon tudom meghatni a népet. Szóval úgy néz ki, hogy jó buli az öreg vetőgép.
35454 hozzászólás
Szanócával márka és típus társak lettünk!
Javaslom mindenki írja alá a bejegyzéshez a nevét, legalább amíg nem jelenik meg.
Szityu
Sziasztok, jön a következő kérdés: kiépítettük az első tolólap hidraulikát, ha a hátsót használom, sír a szivattyú. Olajszint rendben. Mi lehet a gond?
Hát emberek ez elég gáz így írni egymásnak.
Fö az önbizalom.De végülis nem mindég jó a gyorshajtás,söt...
Azt a bt66 -ot én tettem oda zárójelbe hogy tudjátok ki írta a hsz-t. Mert se képem, se nevem .. (bt66 )
Ezzel a gyorsasággal hagyjál , a nejem is ezzel piszkál állandóan.
Bt66-ot ki zárta be a zárójelbe? És miért?
Misi látom gyorsabb voltál nálam.Reméljük helyre rázzák a rendszert mert igy elég f....s
Szamóca Gratula a géphez!
Nem sokáig gondolkoztál a dolgon.
Várjuk az új képeket és videókat a gépről.
Hát ez a fórum így elég gáz!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(bt66)
Engem a rendszer nem enged semmilyen adatmódosítást végezni az adatlapomon, és avatar-képet sem enged feltölteni. De nem csak ma, hanem már vagy 1-2 hónapja ez így van! Pénteken már sokadszor! jelentettem-írtam az Adminnak hogy csinálhatnának már valamit ezzel, remélem ma már ezen dolgoznak.
Sziasztok Urak!
Ti hogy álltok a szántással?
Nagyon szépen köszönöm.Remélem kevés bajom lesz vele.Nagyon megtetszett mert robosztus gép. És az ára is sokat befolyásolt. Meg gyorsan kellet másik mert van meló meg Szegedi Lacinál félbe maradt a vetés és be kellene fejezni.Úgyhogy nem melegedet meg a pénz nálam mert 12-órán belűl meg szabadúltam tőle.Köszönöm az AGROTECHNIK-TRAKTOR KFT.
Ez a masina az.
Szép estét a fórumtársaknak.
Bencsikihez csatlakozom,mert teljesen átalakult a fórum az agroinformon.Nem látni a hozzászólók nevét,nincs hozzászólás sorszám.Akinek van avatar képe arról tudunk akinek nincs azt próbálom kitalálni hogy ki írt..????????? Mi lett itt?
Szamóca gratula a géphez sok sok hibamentes üzemórát kívánok.Nagyon strapás gép,van itt Lajoson is bár javítottam többször apróbb,egyszer nagyobb hibával de nagyon jó.Hozzá teszem az kb 120-140ezer méter bakhátat húz szezononként.
Nagyon sok probléma mentes üzemórát kívánok Szamoca! Gyors gép csere volt a javából, igaz most szezonban ez a megszokott!!!
Sok szerencsét a szerzeményedhez!!! Itt voltatok tőlem 2 falunyira, kár hogy nem tudtam, egy találkozó létrejöhetett volna.
Igen Tarjánban. Csak nekem ez a gép kb 10-percen múlott mert más is kinézte magának. Csak sikerült megszereznem. Nagyon pöpec kis gép. Egészen más a 16-lovashoz képest.
Mennyi a víztartalma Balu?
Jól néz ki Szamoca! Tarjánban jártál Te is, mint a Misi?
Ma learattuk a maradék kukoricát lett szépen.
Üdvözlöm az urakat ez a legújabb szerzemény.
Egy Igazi fekete kötött talaj!
http://www.youtube.com/watch?v=7OiMScacNi0&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=Fnz2slVui88&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=1AirVv_7Hbo&feature=youtu.be
Első szántás a géppel
Bencsiki nekem másfél tábla könnyű fogas van utánakötve.
Szevasztok!Szép őszi munkálatokat!
Bencsiki!
Szerintem a rögtörő henger jó megoldás.Nem kell nagy sebesség,csak picit megmozditani a talajt, és tömöriteni!A sebességet se fokozd nagyon, mert a vetés minőségére mehet!
2 csoroszlya között egy-egy acélpálca kaparja a földet és a pálca által széttolt föld takarja a csoroszlya nyomát.
Pálcás pl.
Milyen az a pálcás?
A pálcásra szavaznék.
A ruszki kombájn is jó!
Egy kis barkácsolással azt sem kell emelgetni.
Misi!
Nem rossz ötlet, csak azt eléggé macerás a sorok végén emelgetni. Ezért ugrik be elsőre mindekinek a láncos, vagy a pálcás.
Szia Kioti!
Nem rossz ötlet, de azért oda nem akarok eljutni, mint a szovjet extra kombájn annak idején. Abba elől bement a búza, hátul meg kijött a pék és monta, hogy "Nincs kenyér! "
Sziasztok! Bencsiki a vetőgép után vehetnél esetleg egy kombájnt is, mert a sok elvetett kalászost le is kellene aratni, nem?
Én a helyedben egy fogast kötnék a vetőgép után ami meg van fordítva, "felfelé állnak a tüskék".
Éppen ezért kértem a véleményeket. Az igazság az, hogy még soha sem láttam rögtörő hengert dolgozni.
Nálam sincs semmi lehetőség, információ, csak a hozzászólások. Őszintén szólva nem tudom, 2-ba azért már van sebesség, lehet érne valamit. Biztos attól is függ, milyen henger. Csőpálcás, laposvas, esetleg spirális. Meg kell próbálni, ha kéznél van, de ha be kell rá ruházni és másra nem lehet használni, ha nem válik be, akkor meg kell gondolni érdemes-e pénzt áldozni rá.
Szia!
nem tudok a v hsz-edre válaszként írni, nem léátom a lehetőséget, sőt a hsz-ek mellet a hozzászóló nevét sem. Na mindegy, gondolom a programozó mellé nyúlt kicsit.
Szóval: a vetés országút 2-ben megy. az is lassú?
A szántás pedig tök jó. Érdekes, hogy még a hidraulikus orsód is annyira van megemelve mint az enyéme szántás közben (a munkahenger "fényes" részén látom).
És ha jól látom, akkor a lakaton a középső lyukkat használod és az orsók alsó lyukában csatlakoznak. Pont mint nálam.
Ez így szokott lenni, meglátják a lehetőséget és jönnek az ötletek, hogy mi lenne ha... Ami vagy jó, vagy nem.
Szerintem a rögtörő henger semmit nem érne, az csak akkor kezdi el mozgatni a földet, ha van sebesség.
Én is kipróbáltam az ekét, silózott tarlón. Kellemesen csalódtam, minimális állítgatással elfogadhatóra sikerült belőni, ami talán még probléma, hogy lehet hosszú a központi orsóm. Egyelőre így marad, ennél durvább helyet kétlem, hogy szántani fogok. A végén megunta a nyírócsap is.
http://www.abload.de/img/sz22x0i8r.jpg
http://www.abload.de/img/sz3myiud.jpg
Ja! És ötletem van, kíváncsi lennék a véleményekre.
A vetőgép után néha nem ártana valami magtakaró. Láncos ugrik be mindenkinek elsőre, nekem is. Aztán másodikra eszembe jut, hogy mi lenne, ha egy rögtörő hengert biggyeszttetnék utána. Szerintetek takar az valamit a magon? Mert azt a borona után is tudnám használni ....
Sziasztok!
A haverom árul egy TZK gyári alternáló kaszát. 40 ropit kér érte.
Sziasztok!
Jó sokáig nem írtam, olvasgatni is alig-alig volt időm. Itt az őszi dömping, szántás, trágyahordás, stb . És elkövetteme egy nagy "hibát", elvetettem egy "pógár"-nak 1 ha. tritikálét. Meg magamnak 2 tábla őszi zabot. Ehhez háromszor végigtöffögtem a falun a vetőgéppel. Azóta megállás nélkül csak vetnem kellene, ha lenne rá idő. De az éves szabi már elfogyott.
Nagyon sok ember azért nem csinált semmit a területével, mert nem volt aki elvesse. Azóta ezerrel szántják, talajelőkészítik a parcelláikat (jellemzően 1000 nöl és 1/2 hektár között) és jönnek, hogy vessek. A következő hétvége már dugig tele van, hiába mondom, hogy már kissé megkéstek az öszi vetések, nem nagyon tudom meghatni a népet. Szóval úgy néz ki, hogy jó buli az öreg vetőgép.
Válasz #14260. hozzászólásra
A TA275F sem rossz!
De te tudod mire akarod , és meddig nyújtóz.
Válasz #14260. hozzászólásra
Egy kirándulásba beleteszed mindegyiket ,aztán ott eldől ,hogy melyik szimpi.
Mégis ha látja az ember az más.
Válasz #14259. hozzászólásra
Itt is nézelődtem igazából az fx22 yanmart néztem ami tetszene. Vagy a HINOMOTO.
Válasz #14255. hozzászólásra
Én is a héten nézegetem.
Szerintem nem rossz ár érte.
De itt van kicsivel nagyobb ,kicsivel többért:http://kalitraktor.hu/traktor
Igaz nem tudom menyiben gondolkodsz?
Válasz #14256. hozzászólásra
Kép alapján nem tűnik rossz gépnek.Nagyon tetszik,hogy olyan robosztus.
Ennek jobban örülnék csak kevés a keret.
http://aprod.hu/hirdetes/yanmar-fx22d-japan-traktor-talajmaroval-ID1pauB.html
Hm. Nem rossz. Sőt...
Válasz #14254. hozzászólásra
Ezt néztem. Mer miért?