Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408 FtUSD392.16 FtCHF431.22 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #13990. hozzászólásra
Hát ha nem tudsz legalább országúti 1-ben szántani hanem csak valamilyen redukált (terep) fokozatban akkor az nem szántás csak küszködés. Én az én 2x20 -as ekémmel az oú 1-el kb. 20 centi mélyen bármilyen kötött talajon tudok szántani, de jobb földben és általában azért oú 2- vel szántok. Véleményem szerint nem kell azért "túl nagyot álmodni" mert a jó szántáshoz, borításhoz megfelelő sebesség is szükségeltetikl.
Amúgy jó a Bagodi eke de ha van a talajon szármaradvány képes könnyen be dugulni főleg a szögállítós mert az alacsonyabb, mind a két fajtát használtam azért merem ezt le írni.
Fifi ha ilyen az eke mint a képen de jobb állapotú,akkor ha neked nem válna be engem érdekelhet.A cifra a dologban az,hogy idén nem valószínű,hogy lesz felesleges 60-70eft.Esetleg alkudhatnál kicsit,bár egy ilyen eke azt az árat megérheti.
Na a lényeg az,hogy próbáld ki,ha mégsem oké küldj róla fotót engem érdekelhet.
Az előbb is irtam csak elírtam a lóerőt nem 18 hanem 16 lovas Kubotával a szögállítós ekét is csak úgy bírta hogy összébb vettem a fogásszélességet. A szögállítós eke meg 21/25-ös.
Válasz #13975. hozzászólásra
Üdv Mindenkinek! Az én tapasztalatom meg az, hogy minden ekét a méretezésének megfelelő fogásszélességgel legjobb használni, mert ha kisebb fogásszélességre állítom, akkor nem dolgozik szépen.De azért próbálkozni lehet.
Ez 21/25-ös ilyet szeretnék majd én is.Próbáld ki most is azt mondom ha nem bírja a géped akkor az enyém sem bírná.Bár én már láttam olcsóbban ilyen ekét sajnos el is vitték előlem,mondjuk így az eke árán vettem tüzifát...
Én minden este itt olvasgataok csak ha nem tudok mit írni akkor inkább nem pofázok bele, de amúgy már a korházban van az asszony de még egyben, nem nagyon akkar ki jönni a kölök jó neki ott.
Hát Te tudod, próbáld meg, egyébként meg "merjünk nagyot álmodni". Kívánom hogy ne legyen csak álom. De ha idővel a trakit nagyobbra cseréled akkor már nem lesz eke-gondod.
Kisebb fogásszélességgel biztos fogja birni.Később kisérletezhetel vele, mennyivel birkózik meg a trakid.Én is növeltem a fogásszélességet a kettes, fogatosból készült ekémen.
Hát ha ilyen az az eke akkor itt nem nagyon tudod előre tolni a fejeket, igaz van lehetőség oldairányú állításra is. De ha a hátsó fejet a merevítő töve elé teszed akkor meg a két fej lesz nagyon közel egymáshoz, hamar el fog tömődni.
Szia!
16 lovas az én gépem.
2x20-as lovaseke van hozzá, és egy 35 cm-es fogásszélességű 1 fejes eke.
Az egy fejes ekével könnyebben dolgozik,nem erölködik.
Akár országúti 2.-3. ban is.
Mondjuk nálunk van olyan terület ami nagyon kötött,ill.egy két helyen meg laza.
Szerintem maradj az egy fejesnél.
Válasz #13969. hozzászólásra
szia Pityu! zsír új az eke még nem volt használva. odaadná hogy próbáljam meg és ha kell akkor fizessem. agrokeres jó ismerősőm ,itt van Tapolcán messze sem kell érte menni. lehet hogy belelevágok, én is arra gondoltam hogy kisebb fogásszélességre állítom.
Az ekét valahogy a próba után kéne megvenned,az én gépem egyébként 25-ös ekével szánt és kötött"fekete"talajon.Megy 2 fejel is csak nem gyorsan terep 2-es és a váltó is 2-esbben a fordult 1800-2000-res max.A fejeket már kicsit összébb vettem így a 2 fej fogása már nem 50 cm hanem kb 45 cm csak. A mélység maradt a sebesség már a váltón a 3-as inkább.Homokban országútiban is szántok,és nem a szűkített fogásszélességgel,kb 20cm mélyen.
Egy jó állapotú Bagodi eke ha,nem kell mindjárt a kopóelemeket kicserélni még befektetésnek sem rossz.Én is szerettem volna egyet sajnos nem jött össze.
Biztos el tudja húzni, de a szántásmélység az kérdéses. Szerintem ha tisztességes mélységben akarsz szántani akkor ilyen 25 centi fogású ekéből egy is elég!
Az én ekém 2x20 centi fogású (újonnan vettem, akkor 370€-ért), én ezzel kb. 20 centi mélyen tudok szántani de azért ezzel is van mit csinálnia a Mitsunak, és szerintem ez elég is a 16 ló után.
Igaz az általad említett ekével semmilyen tapasztalatom sincs, így marad a régi mondás hogy a puding próbája az evés. De szerintem a 16 lóhoz a 2x25 centi már kicsit sok.
Az ár többé-kevésbé reális, de én ezt a 25/25 -ös Bagodit a 16 lóhoz azért mégsem venném meg
Agrokidnek Van 25/25 Bagodija És úgy emlékszem ,hogy azt mondta a 26 Lovas Yanmarnak is épp elég szerinte kisebb gép után nem kellene fel akasztani. Nekem 21/25 Bagodim van a "tuningos" 18 lovas gépem után homokon és barnás földön viszi feketén még nem próbáltam.
35454 hozzászólás
Szögállítós?A neved alatt nincs hírdetve még.
Válasz #13990. hozzászólásra
Hát ha nem tudsz legalább országúti 1-ben szántani hanem csak valamilyen redukált (terep) fokozatban akkor az nem szántás csak küszködés. Én az én 2x20 -as ekémmel az oú 1-el kb. 20 centi mélyen bármilyen kötött talajon tudok szántani, de jobb földben és általában azért oú 2- vel szántok. Véleményem szerint nem kell azért "túl nagyot álmodni" mert a jó szántáshoz, borításhoz megfelelő sebesség is szükségeltetikl.
Válasz #13999. hozzászólásra
Amúgy én kb 1 éve árulom a bagodi ekémet /ez nem a reklám helye/.
Válasz #13998. hozzászólásra
Jól látod, sokkal vékonyabb a váza.
Válasz #13995. hozzászólásra
Amúgy jó a Bagodi eke de ha van a talajon szármaradvány képes könnyen be dugulni főleg a szögállítós mert az alacsonyabb, mind a két fajtát használtam azért merem ezt le írni.
Fifi ha ilyen az eke mint a képen de jobb állapotú,akkor ha neked nem válna be engem érdekelhet.A cifra a dologban az,hogy idén nem valószínű,hogy lesz felesleges 60-70eft.Esetleg alkudhatnál kicsit,bár egy ilyen eke azt az árat megérheti.
Na a lényeg az,hogy próbáld ki,ha mégsem oké küldj róla fotót engem érdekelhet.
Válasz #13993. hozzászólásra
25/25-ös ekéhez képest gyengének látom a vázát. Szerintem inkább 21/21-es az az eke, de lehet hogy rosszul látom.
Válasz #13995. hozzászólásra
A 13972-es hozzászólásnál az a 25/25-ös eke.
Válasz #13993. hozzászólásra
Az előbb is irtam csak elírtam a lóerőt nem 18 hanem 16 lovas Kubotával a szögállítós ekét is csak úgy bírta hogy összébb vettem a fogásszélességet. A szögállítós eke meg 21/25-ös.
Válasz #13992. hozzászólásra
akkor talán ez
Válasz #13991. hozzászólásra
Ez így helyes, a vf ekémet én is le tudom engedni 30 centire de akkor már nem fordít hanem csak dúr, szépen 25 centin dolgozik.
Válasz #13992. hozzászólásra
a netről szedtem gyorsan a képet, oda azt irták 25/25 bagodi
Válasz #13985. hozzászólásra
Ez nem a 25/25-ös eke.
Üdv Mindenkinek! Az én tapasztalatom meg az, hogy minden ekét a méretezésének megfelelő fogásszélességgel legjobb használni, mert ha kisebb fogásszélességre állítom, akkor nem dolgozik szépen.De azért próbálkozni lehet.
Válasz #13989. hozzászólásra
elég laza tőzeges a kertünk ,elviszi csak nem lehet vele száguldozni
Válasz #13983. hozzászólásra
Milyen mélyen?
Homokon?
Válasz #13986. hozzászólásra
és ezt hogy bírja a géped?
Ez 21/25-ös ilyet szeretnék majd én is.Próbáld ki most is azt mondom ha nem bírja a géped akkor az enyém sem bírná.Bár én már láttam olcsóbban ilyen ekét sajnos el is vitték előlem,mondjuk így az eke árán vettem tüzifát...
Válasz #13981. hozzászólásra
Válasz #13979. hozzászólásra
na ilyenről lenne szó
Válasz #13982. hozzászólásra
igen már rá jöttem
Válasz #13981. hozzászólásra
most ezzel szántogatok 2*30 as
Illeszd is be Fifi.Először feltölt aztán a zöld beilleszt felirattal felmegy a meződbe
Válasz #13976. hozzászólásra
Válasz #13966. hozzászólásra
Én minden este itt olvasgataok csak ha nem tudok mit írni akkor inkább nem pofázok bele, de amúgy már a korházban van az asszony de még egyben, nem nagyon akkar ki jönni a kölök jó neki ott.
Válasz #13974. hozzászólásra
Hát Te tudod, próbáld meg, egyébként meg "merjünk nagyot álmodni". Kívánom hogy ne legyen csak álom. De ha idővel a trakit nagyobbra cseréled akkor már nem lesz eke-gondod.
Válasz #13976. hozzászólásra
Válasz #13964. hozzászólásra
KIZÁRT!
Nekem a 18 lovas Kubotához volt a 2 fejes szögállítós Bagodi eke de annál is összébb kellet vennem a fogás, hogy vigye.
Max 1 fejjel vinné.
ez a fajta
Válasz #13970. hozzászólásra
Kisebb fogásszélességgel biztos fogja birni.Később kisérletezhetel vele, mennyivel birkózik meg a trakid.Én is növeltem a fogásszélességet a kettes, fogatosból készült ekémen.
Válasz #13971. hozzászólásra
hát igen ,az egyfejes jó ,de nagyon szaporátlan
Válasz #13972. hozzászólásra
nem ilyen, azon lehet állítani az ekefejeket, meg a felfogatása állítása csapokkal van megoldva
Válasz #13970. hozzászólásra
Hát ha ilyen az az eke akkor itt nem nagyon tudod előre tolni a fejeket, igaz van lehetőség oldairányú állításra is. De ha a hátsó fejet a merevítő töve elé teszed akkor meg a két fej lesz nagyon közel egymáshoz, hamar el fog tömődni.
Szia!
16 lovas az én gépem.
2x20-as lovaseke van hozzá, és egy 35 cm-es fogásszélességű 1 fejes eke.
Az egy fejes ekével könnyebben dolgozik,nem erölködik.
Akár országúti 2.-3. ban is.
Mondjuk nálunk van olyan terület ami nagyon kötött,ill.egy két helyen meg laza.
Szerintem maradj az egy fejesnél.
Válasz #13969. hozzászólásra
szia Pityu! zsír új az eke még nem volt használva. odaadná hogy próbáljam meg és ha kell akkor fizessem. agrokeres jó ismerősőm ,itt van Tapolcán messze sem kell érte menni. lehet hogy belelevágok, én is arra gondoltam hogy kisebb fogásszélességre állítom.
Fifike
Az ekét valahogy a próba után kéne megvenned,az én gépem egyébként 25-ös ekével szánt és kötött"fekete"talajon.Megy 2 fejel is csak nem gyorsan terep 2-es és a váltó is 2-esbben a fordult 1800-2000-res max.A fejeket már kicsit összébb vettem így a 2 fej fogása már nem 50 cm hanem kb 45 cm csak. A mélység maradt a sebesség már a váltón a 3-as inkább.Homokban országútiban is szántok,és nem a szűkített fogásszélességgel,kb 20cm mélyen.
Egy jó állapotú Bagodi eke ha,nem kell mindjárt a kopóelemeket kicserélni még befektetésnek sem rossz.Én is szerettem volna egyet sajnos nem jött össze.
köszönöm szépen!
Biztos el tudja húzni, de a szántásmélység az kérdéses. Szerintem ha tisztességes mélységben akarsz szántani akkor ilyen 25 centi fogású ekéből egy is elég!
Az én ekém 2x20 centi fogású (újonnan vettem, akkor 370€-ért), én ezzel kb. 20 centi mélyen tudok szántani de azért ezzel is van mit csinálnia a Mitsunak, és szerintem ez elég is a 16 ló után.
Igaz az általad említett ekével semmilyen tapasztalatom sincs, így marad a régi mondás hogy a puding próbája az evés. De szerintem a 16 lóhoz a 2x25 centi már kicsit sok.
Az ár többé-kevésbé reális, de én ezt a 25/25 -ös Bagodit a 16 lóhoz azért mégsem venném meg
Válasz #13965. hozzászólásra
Tényleg Agrokid már mossa a pelenkát? Rég Láttam.
Szia!
Agrokidnek Van 25/25 Bagodija És úgy emlékszem ,hogy azt mondta a 26 Lovas Yanmarnak is épp elég szerinte kisebb gép után nem kellene fel akasztani. Nekem 21/25 Bagodim van a "tuningos" 18 lovas gépem után homokon és barnás földön viszi feketén még nem próbáltam.
sziasztok! tud valaki tanácsot adni, hogy a bagodi 25/25 ekét a 16 lovas yanmarom el tudja húzni? Van valakinek tapasztalata? a 70000 ft reális ár?
Válasz #13961. hozzászólásra
Válasz #13961. hozzászólásra
Üdv! Mire fölérsz, úgy érzed, hogy egy kilométert gyalogoltál.
Válasz #13956. hozzászólásra
Felfelé,lehet talán 600 méter is!
Válasz #13959. hozzászólásra
Pláne ha nem traktorral vagy...
Válasz #13957. hozzászólásra
Szívás a vizet a sor elején hagyni...
Válasz #13954. hozzászólásra
Gyönyörű helyen van az a szőlő,ott élmény lehet traktorozni is.
Válasz #13955. hozzászólásra
Nem az enyém a "sógoréké" , de van 500 m hosszú és nem csak ez az egy van neki.
Válasz #13955. hozzászólásra
Innen meg olyan 500-nak.
Válasz #13954. hozzászólásra
Szia!
Milyen hosszú a szőlőd? Innen olyan 200 méternek tűnik.