Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak633 FtBenzin árak617 FtEUR399.68 FtUSD380.95 FtCHF425.53 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mert van eszük. Arra állt rá az egész gazdaság. És pontosan tudják, hogy ha külföldről hoznák (esetleg valamival olcsóbban) akkor is drágább lenne, mert munkanélkülivé vállna a vidék lakossága. És annál drágább dolog a világon nincs.
Kevés a termő terület, és csak a hazai rízst preferálják. Így tehát ott kell termelniük, ahol tudnak. Gondolom szívesebben dolgoznának 100 hektáros területeken, ha lennének. De nincsenek. Az ország rízsföld, erdő, beton.
Szép estét!
A lánc szállításkor, menetben tehermentesíti a traktor hidraulikáját. A marót fel kell emelni. Az ülés alatt, mögött lesz egy "fül", oda kell beakasztani a láncot, aztán a hidraulikát leengedni. A lánc megfeszül, és az tartja a marót.
Üdv! Szeretném megkérdezni ,hogy kinek van YANMAR-hoz talajmarója ?Pirossal jelöltem be,hogy van az elejében egy lánc és nem tudom ,hogy hová is kell beakasztani vagy milyen célt szolgál?
Válasz #10091. hozzászólásra
Nem hamarabb belekap a földbe amikor leengedeg nem hagy olyan nagy forgót. De nem nagyon van orrnak állítva csak egy kicsit.Egyépként a hátsó fejet kellene orrnak állítani csak még nem csináltam meg.
Én meg úgy döntöttem hogy ha sikerül akkor mégiscsak eladom az ekémet, és őszre veszek egy olyan piros "oldalirányba csúsztatós"-at.
Ha érdekel valakit, a szürke az eladó (330,-€), a piros a terv.
Válasz #10078. hozzászólásra
Igen ezt a Szlovák ekét is meg néztük hát igen csak el csodálkoztunk. A fénykép nem adta vissza az igazi méret arányokat, az eke fej az határ esetesen jó lett volna de a váz az akkora volt mint egy ház fel sem tudtam akasztani a trakira.
A sötétebb képet kivilágosítva úgy vélem, hogy az eke túl jobbra van, az első ekefej sokkal kevesebbet fog, mint a hátsó. A vízszintes beállítások szerintem jók.
Válasz #10072. hozzászólásra
Burgonya bakhát!!!!!! Hova gondolsz te szereted a burgonyás rizst? Azért nem egységes a szántás mert minden kanyarba állítgattam egy picit. Egyébként majd le kell döngölni mert ez nem a kertünk itt közlekedek a trakival.
Köszönöm a választ Csabi! Azért érdekel a dolog, mert az én forgalmimban 600 akárhány kg van írva, és nincs külön, hogy fékkel, vagy nélküle. Pótkocsim ugyan ez a fajta van, és annak az adattáblájában van beleütve, hogy 1000kg a terhelhetőség. Mi most kezdjük műszakira kipofozni kicsit. Az illető akinél a traktor vizsgázott azt mondta, hogy megoldható az hogy visszaminősíti a kocsit, a traktor forgalmiában lévő adathoz, vagy ha megoldjuk, hogy a traktor tudja fékezni a kocsit, olyan módon mint a Tz4k, akkor átírja a traki papírját úgy hogy szabadon mosolyogva lehessen húzni a kocsit.
Válasz #10054. hozzászólásra
Üdv Józsi!Forgalmiban 750kg van fékkel,fék nélkül 500kg.1T a kocsi.Papirjai szerint.Műszakira kérték a pótkocsira a bovdenes féket,vagyis legyen rajta.MTZ-50-es húzta műszakira.
Kb 1 éve itt a fórumon, talál a csalásokkal, vagy a lopott trakeszokkal foglalkozó topikon megírta egy admin, hogy ha az agroinformon gyanús hírdetést látunk, akkor írjuk meg neki.
Ez jól néz ki. Az enyém kanalas, ha össze akad, akár 3 szem is belefér, de kettő rendszeresen, lesöprő megoldás sincs. A síkpor kicsit javított a helyzeten, de a jótól messze van.
35454 hozzászólás
Válasz #10102. hozzászólásra

Ha teljesen sík volna a terep akkor talán, de még az a föld terület nem született meg.
Válasz #10100. hozzászólásra
Mert van eszük. Arra állt rá az egész gazdaság. És pontosan tudják, hogy ha külföldről hoznák (esetleg valamival olcsóbban) akkor is drágább lenne, mert munkanélkülivé vállna a vidék lakossága. És annál drágább dolog a világon nincs.
Válasz #10097. hozzászólásra
sziasztok! ez működne munkaközben is,hogy szinten tartja a marót?
Válasz #10100. hozzászólásra
Kevés a termő terület, és csak a hazai rízst preferálják. Így tehát ott kell termelniük, ahol tudnak. Gondolom szívesebben dolgoznának 100 hektáros területeken, ha lennének. De nincsenek. Az ország rízsföld, erdő, beton.
Válasz #10069. hozzászólásra
érdekes,hogy ott megéri ilyen kis táblákon termelni,itt meg az üzemi méretet erőltetik.
Válasz #10084. hozzászólásra

Tetszik.
Köszönöm a segítséget!
Válasz #10096. hozzászólásra
úgyvan.
nem engedi egy bizonyos szint alá a marót.
Válasz #10095. hozzászólásra
Szép estét!
A lánc szállításkor, menetben tehermentesíti a traktor hidraulikáját. A marót fel kell emelni. Az ülés alatt, mögött lesz egy "fül", oda kell beakasztani a láncot, aztán a hidraulikát leengedni. A lánc megfeszül, és az tartja a marót.
Üdv! Szeretném megkérdezni ,hogy kinek van YANMAR-hoz talajmarója ?Pirossal jelöltem be,hogy van az elejében egy lánc és nem tudom ,hogy hová is kell beakasztani vagy milyen célt szolgál?
Kíváncsi vagyok a véleményetekre??
Igazából itt lett kipróbálva a símitó munkája.Mert megcsináltam gereblésre.
Válasz #10091. hozzászólásra
Nem hamarabb belekap a földbe amikor leengedeg nem hagy olyan nagy forgót. De nem nagyon van orrnak állítva csak egy kicsit.Egyépként a hátsó fejet kellene orrnak állítani csak még nem csináltam meg.
Válasz #10089. hozzászólásra
Jobban fordít, vagy miért?
Én csináltam a videókat azért nem jó a mínősége.
Válasz #10087. hozzászólásra
Jól látod direkt így van állítva.
http://www.youtube.com/watch?v=sPiikRm6IHw&feature=youtu.be

Faxa nagyon, bár homokon nem nehéz.
Talán annyi, hogy egy picit mintha orron járna az ekéd, de lehet én láttam rosszúl.
http://www.youtube.com/watch?v=75rzz-0vRXg&feature=youtu.be És itt a régi ekém.
Szántatlan terület rotálását ki mennyiért szokta csinálni? /szántóföld, csak nem volt ősszel megszántva/
http://www.youtube.com/watch?v=QDySKJI4dxU&feature=youtu.be Itt a szántás az új ekével.
Válasz #10082. hozzászólásra
Nem jó.
Nem lehet állítani a vonószerkezetél.
Sziasztok. Erről az ekéről mi a véleményetek? (üdv: Mesi)
http://aprod.hu/hirdetes/2-es-eke-tz4k-uj-IDKGOz.html#f2f78507e2;r:;s:
Válasz #10079. hozzászólásra

Én meg úgy döntöttem hogy ha sikerül akkor mégiscsak eladom az ekémet, és őszre veszek egy olyan piros "oldalirányba csúsztatós"-at.
Ha érdekel valakit, a szürke az eladó (330,-€), a piros a terv.
Válasz #10070. hozzászólásra
egész jó szerintem egy jó simító és már egyenletes is a szántás.

Kitartás Misi lesz ez még jobb is
Csodákra képes.
Válasz #10078. hozzászólásra
Igen ezt a Szlovák ekét is meg néztük hát igen csak el csodálkoztunk. A fénykép nem adta vissza az igazi méret arányokat, az eke fej az határ esetesen jó lett volna de a váz az akkora volt mint egy ház fel sem tudtam akasztani a trakira.
Akkor ezt a Bagodit vetted meg?
Válasz #10076. hozzászólásra
A sötétebb képet kivilágosítva úgy vélem, hogy az eke túl jobbra van, az első ekefej sokkal kevesebbet fog, mint a hátsó. A vízszintes beállítások szerintem jók.
Biztos lesz ez még jobb is. Ki kell még tapasztalni az eke mindenirányú beállítását.
Válasz #10073. hozzászólásra

Ige a kép nem adja vissza a valóságot életbe még sötétebb vagyok.
Válasz #10072. hozzászólásra

Burgonya bakhát!!!!!! Hova gondolsz te szereted a burgonyás rizst? Azért nem egységes a szántás mert minden kanyarba állítgattam egy picit. Egyébként majd le kell döngölni mert ez nem a kertünk itt közlekedek a trakival.
Válasz #10071. hozzászólásra

Árnyéka vagy önmagadnak!

Tök jó!
Ez most szántás, vagy burgonya bakhát?
Nem volt túl nedves a talaj?

Ja a második kép jobb alsó sarkába az a sötét alak na az vagyok én arról nem kérek véleményt.
Félve merem feltenni a próbálkozásaimat, na jöhet a hideg és a meleg . ja Bagodi 21/25
Válasz #10068. hozzászólásra
Inkább arass! Jobban megéri!
http://www.youtube.com/watch?v=GriE8tTDXZs
Rizs szaporítóanyagot keresek.

Erre jön még a hét elején a HÓ!!!
Áll a topik.
Mi van? Mindenki öntöz?
Válasz #10064. hozzászólásra
A 3 év alatt, amíg az MTZ-t megvettem mindenféle traktorokat megkuksiztam, kielemeztem, többek között ezeket is.
Válasz #10063. hozzászólásra
Lamborghinihez még annyi, hogy az R1-es.
Válasz #10063. hozzászólásra
Ahogy mondod, pont így van.
Válasz #10056. hozzászólásra
Ez a Landini Mistral=Deutz Fahr Agrokid=Same Solaris= Lamborghini
Válasz #10061. hozzászólásra
Azért érdekel a dolog, mert az én forgalmimban 600 akárhány kg van írva, és nincs külön, hogy fékkel, vagy nélküle. Pótkocsim ugyan ez a fajta van, és annak az adattáblájában van beleütve, hogy 1000kg a terhelhetőség. Mi most kezdjük műszakira kipofozni kicsit. Az illető akinél a traktor vizsgázott azt mondta, hogy megoldható az hogy visszaminősíti a kocsit, a traktor forgalmiában lévő adathoz, vagy ha megoldjuk, hogy a traktor tudja fékezni a kocsit, olyan módon mint a Tz4k, akkor átírja a traki papírját úgy hogy szabadon mosolyogva lehessen húzni a kocsit.
Köszönöm a választ Csabi!
Válasz #10054. hozzászólásra
Üdv Józsi!Forgalmiban 750kg van fékkel,fék nélkül 500kg.1T a kocsi.Papirjai szerint.Műszakira kérték a pótkocsira a bovdenes féket,vagyis legyen rajta.MTZ-50-es húzta műszakira.
Válasz #10057. hozzászólásra
A valós ára betakar pár japót.
Válasz #10058. hozzászólásra
Visszakerestem. Ide kell küldeji:
bolyki_bence@agroinform.com
Válasz #10057. hozzászólásra

Kb 1 éve itt a fórumon, talál a csalásokkal, vagy a lopott trakeszokkal foglalkozó topikon megírta egy admin, hogy ha az agroinformon gyanús hírdetést látunk, akkor írjuk meg neki.
Válasz #10056. hozzászólásra
amugy vannak még fent ilyen hirdetések amik elég kamuszagúak ...sőttt.....
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/3657220/Landini-Mistrall-040-2008.html#
ilyet vegyetek ne japánt :)
Válasz #10052. hozzászólásra

Ez jól néz ki. Az enyém kanalas, ha össze akad, akár 3 szem is belefér, de kettő rendszeresen, lesöprő megoldás sincs. A síkpor kicsit javított a helyzeten, de a jótól messze van.
Megnéztem az aprón, egyetlen eladó sincs ilyen.