Gázolaj árak633 FtBenzin árak617 FtEUR409.5 FtUSD379.36 FtCHF426.08 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Még nincs ásógépem sajnos,így a pontos válasz helyett egy linket tudok adni.A 25-lovas gép már komoly kis gépezet egyébként majd pár fotót tölthetnél ide fel.
A szakértő kollegák véleményére lennék kíváncsi: véleményetek szerint megbírkózik-e egy 25 LE-s Mitsubishi kistraktor egy 160 as fogászélességű ásógéppel homoktalajon?
Válasz #9543. hozzászólásra
Sziasztok! Azért elgondolkodtató a dolog, hogy a fészkes fenébe kerültek a méhek egy zárt rendszerű hűtőbe. Talán a hűtőn nem volt zárósapka?? Talán még a lép is benne lesz!!? Akkor pedig Misi még lehet hogy pörgetned is kell!?
Először is én a fagyállót leereszteném a gépemből.Aztán sima vízzel feltölteném csurig a rendszert.Ezután mindjárt le is engedném a vizet.Figyelném,hogy a kieresztett vízben úszkálnak e a méhek még egy vödörben.Ha nem akkor is feltölteném még egyszer a rendszert vízzel és beindítanám a motort is,pár perc elég,hogy a vízszivattyú átmozgassa az egészet.Ha az első leeresztéskor rengeteg piszok kijön akkor előbb motorindítás nélkül,azt addig mosnám amíg ki nem tisztul,a motort csak azután indítanám.Aztán indítás után a vizet ismét leengedném figyelve,a kimosott szennyeződésekre .Ezt addig csinálgatnám amíg van benne valami piszok.Nekem van leeresztőcsavarom a gépen,ezért ha nem muszáj nem szedném szét a hűtőrendszert.Viszont nagyobb méretű piszok pl darázsfészek nem férne ki a kis leeresztőn.
A feltöltésre slagot használnék,hogy a víznek a nyomása jobban kimossa a hűtőrendszert,sőt a leresztő csavar felől is megpróbálnám feltölteni,így az úszó piszok a hűtő tetején tudna távozni.Természetesen szét is szedheted a hűtőt.
Nekem eredeti japán földem van. A kardán úgy rá volt rohadva, hogy csak nehezen bírtam leszedni a TLT tengelyról és körülötte jóféle japán föld, egy jó maréknyi.
Válasz #9466. hozzászólásra
sziasztok. az aksira vissza térve az enyém700ah az indító ha jó tudom 570 van ilyen kis méretű vagy legalább akkora
mint benne volt, esetleg egy kicsivel magasabb. nekem is a panasonik volt még benne, be mérték de tropa volt tisztára.
Válasz #9528. hozzászólásra
Ezek egyébként kamikaze darazsak, akik arra voltak hivatottak, hogy a keleteurópaiaktól megóvják a japán csúcstechnológiát, mármint a megszerzésüket.
Válasz #9474. hozzászólásra
Szia Lenz!
Babics Gábor Zalaegerszeg hirdet hoz be traktort kis tételben.
Balu:én kerestem kaszát de abban a hirdetésben nem találom vagy már nincs meg..
köszi.
Javítom magamat:
...mert nem is jó írtam le az eke hosszát. Két fejjel a hosszúság összesen is csak 80cm, mert itt a hattyúnyak még nem nyúlik túl a vázon, a 3. fejnél van csak túlnyúlás, akkor már az eke hossza 100-102 cm. De mindez látható valahol az adatlapom elején (vagy végén, ahogy vesszük) található fotókon is!
Elnézést.
...és a váz 60x60 mm-es zártszelvény minőségi hegesztéssel!, a bal függesztésnél van szögállítási lehetőség is, és a mélységállító kerék olyan tekerős, folyamatosan állítható, nem kell csavarozgatással rögzíteni.
Üdv Misi74!
Az én ekém típusa PNJ 2-20. Ez azt jelenti hogy ez egy kétfejes eke 2x20centi fogásszélességgel, de ha kell akkor bővíthető 3 fejesre, akkor már 3x20 centi a fogás! Nekem van harmadik fej is, de 3 fejjel az én trakim már csak nehezen húzza.
Az ekevas hossza 30cm, a kormánylemez magassága ekevas nélkül 22-23cm, az ekevassal 30-33cm, attól függ hol mérem, a kormánylemez hossza kb. 37-38cm. A váz magassága 50cm, a váz hossza 80cm, de az egész eke kicsit hosszabb kb. 90-95cm, mert a hátsó hattyúnyak túlnyúlik a vázon. A gyártó szerint ez az eke a kb. 70 centi kerekek közti távolsággal bíró trakikhoz van gyártva.
De nézd vissza az adatlapomat, ott sok képet találsz az ilyen ekéről, meg az enyémről is!
Szia Bt66!
A te ekédnek mi a típusa és mik a méretei ?
Ennek az ekének kb 2x25 a fogás szélessége 38 cm az eke vas hossza 22 cm a kormánylemez magassága és 60 cm hosszú. 60 ezerért el lehetne hozni.
Válasz #9508. hozzászólásra
Szia Misi! Tényleg az volt. Ne kapkodd el a vételt, lesz még alkalom. Mindenki lesi a hirdetéseket, bejön meglátod.Nem tudom nézted-e az enyémet 50 ért sikerült hozzájutnom, de nagyon meg vagyok vele elégedve.
35454 hozzászólás
Válasz #9541. hozzászólásra

Nem volt még idő felveni a bagodi ekét az erőműre, hogy lássuk a csodát?
Vagy lehet fel se bírja emelni!
Szia Misi
Délután kerestél.Ha gondolod vagyok.
Válasz #9545. hozzászólásra

Szerintetek miért folyik méz a kipufogóból?
Válasz #9546. hozzászólásra
160-as ásógépnek már súlya van, emelésben bajok volnának.
http://www.jofogas.hu/csongrad/Palantazo_2_soros_elado_8651266.htm ha valaki érdekelne
helló
igazad van bocsi egy kicsit el írtam a számokat ez így már valós.
Szia
Még nincs ásógépem sajnos,így a pontos válasz helyett egy linket tudok adni.A 25-lovas gép már komoly kis gépezet egyébként majd pár fotót tölthetnél ide fel.
http://asogep.extra.hu/adatok.htm
Elég valószínű, hogy homokon igen,bár a 140cm-nek jobban örülne. Kötöttebben nem próbálgatnám.
A szakértő kollegák véleményére lennék kíváncsi: véleményetek szerint megbírkózik-e egy 25 LE-s Mitsubishi kistraktor egy 160 as fogászélességű ásógéppel homoktalajon?
Válasz #9543. hozzászólásra
Sziasztok! Azért elgondolkodtató a dolog, hogy a fészkes fenébe kerültek a méhek egy zárt rendszerű hűtőbe. Talán a hűtőn nem volt zárósapka?? Talán még a lép is benne lesz!!? Akkor pedig Misi még lehet hogy pörgetned is kell!?
Válasz #9533. hozzászólásra

Szerintem nyisd ki a hűtőt és utánozd a méz hangját. Simán kijönnek!
Sziasztok !
Le eresztettem a vizet, a le eresztő csapra rátettem a slagot és nyomatom a hűtő rendszert.
Válasz #9539. hozzászólásra
Ezzel csak a hűtőt mosod ki,ammeg rézbű van és asszem nem rozsdásodik.
A motortömb ami rozsdásodik belölröl.
Válasz #9528. hozzászólásra Akkor ezért melegedett mert eltömitette a hütö bordáit szerintem.
Válasz #9531. hozzászólásra

Az akkora lenne mint a fél trakid!
700ah?
700 az indítási amper,max 65ah.
egy vödörben.Ha nem akkor is feltölteném még egyszer a rendszert vízzel és beindítanám a motort is,pár perc elég,hogy a vízszivattyú átmozgassa az egészet.Ha az első leeresztéskor rengeteg piszok kijön akkor előbb motorindítás nélkül,azt addig mosnám amíg ki nem tisztul,a motort csak azután indítanám.Aztán indítás után a vizet ismét leengedném figyelve,a kimosott szennyeződésekre .Ezt addig csinálgatnám amíg van benne valami piszok.Nekem van leeresztőcsavarom a gépen,ezért ha nem muszáj nem szedném szét a hűtőrendszert.Viszont nagyobb méretű piszok pl darázsfészek
nem férne ki a kis leeresztőn.

Misi
Először is én a fagyállót leereszteném a gépemből.Aztán sima vízzel feltölteném csurig a rendszert.Ezután mindjárt le is engedném a vizet.Figyelném,hogy a kieresztett vízben úszkálnak e a méhek még
A feltöltésre slagot használnék,hogy a víznek a nyomása jobban kimossa a hűtőrendszert,sőt a leresztő csavar felől is megpróbálnám feltölteni,így az úszó piszok a hűtő tetején tudna távozni.Természetesen szét is szedheted a hűtőt.
Nekem eredeti japán földem van. A kardán úgy rá volt rohadva, hogy csak nehezen bírtam leszedni a TLT tengelyról és körülötte jóféle japán föld, egy jó maréknyi.
Misi ezeket klónozni kell és lesz japán-magyar össze fogásból poszméheid.

megkérdeztem az egyik ismerősömet aki az őrségi nemzeti parkban "bogarász" és azt mondta, hogy mihe :) csak kicsit megsültek szegények.
kompresszor és levegővel kifújatni.
Leszerelni a hütőt és alulról mosatni!

Szerintetek a hűtőből hogy takarítsam ki a dögöket?

Mitsubishusz-belefulusz
És egy eke!
Válasz #9466. hozzászólásra
sziasztok. az aksira vissza térve az enyém700ah az indító ha jó tudom 570 van ilyen kis méretű vagy legalább akkora
mint benne volt, esetleg egy kicsivel magasabb. nekem is a panasonik volt még benne, be mérték de tropa volt tisztára.
Ezek egyébként kamikaze darazsak, akik arra voltak hivatottak, hogy a keleteurópaiaktól megóvják a japán csúcstechnológiát, mármint a megszerzésüket.

Na szóval így terjednek a ,,kolerák" és egyéb karantén finomságok.(sugárfertőzött traktorok, stb)
Sziasztok !

Szerintetek ez milyen bogár, a traki hűtőjében volt.
Szerintem ez még eredeti japán
Válasz #9526. hozzászólásra

Értesz a bogarak hoz ?
Válasz #9525. hozzászólásra
Először országúti 2.-ban indultam,aztán megtelt és vissza kellett váltani 1-esbe.De okkor dolgozik szépen mikor megvan telve.
Válasz #9524. hozzászólásra

Szia Balu !
Szerintem jó lett a traki ,hogy bírta?
Ma megvolt a simitó főpróbája,szerintem jól végzi a dolgát.

Válasz #9522. hozzászólásra
Pedig ha rákattintok kidobja,van neki tárcsa meg krumplipörgetö meg egy alternálókasza 60ft.
Válasz #9474. hozzászólásra
Szia Lenz!
Babics Gábor Zalaegerszeg hirdet hoz be traktort kis tételben.
Balu:én kerestem kaszát de abban a hirdetésben nem találom vagy már nincs meg..
köszi.
Válasz #9512. hozzászólásra
http://www.jofogas.hu/komarom_esztergom/Kettes_eke_kis_traktor_utan_8630000.htm
Válasz #9518. hozzászólásra
Javítom magamat:
...mert nem is jó írtam le az eke hosszát. Két fejjel a hosszúság összesen is csak 80cm, mert itt a hattyúnyak még nem nyúlik túl a vázon, a 3. fejnél van csak túlnyúlás, akkor már az eke hossza 100-102 cm. De mindez látható valahol az adatlapom elején (vagy végén, ahogy vesszük) található fotókon is!
Elnézést.
Válasz #9518. hozzászólásra
...és a váz 60x60 mm-es zártszelvény minőségi hegesztéssel!, a bal függesztésnél van szögállítási lehetőség is, és a mélységállító kerék olyan tekerős, folyamatosan állítható, nem kell csavarozgatással rögzíteni.
Válasz #9511. hozzászólásra
Üdv Misi74!
Az én ekém típusa PNJ 2-20. Ez azt jelenti hogy ez egy kétfejes eke 2x20centi fogásszélességgel, de ha kell akkor bővíthető 3 fejesre, akkor már 3x20 centi a fogás! Nekem van harmadik fej is, de 3 fejjel az én trakim már csak nehezen húzza.
Az ekevas hossza 30cm, a kormánylemez magassága ekevas nélkül 22-23cm, az ekevassal 30-33cm, attól függ hol mérem, a kormánylemez hossza kb. 37-38cm. A váz magassága 50cm, a váz hossza 80cm, de az egész eke kicsit hosszabb kb. 90-95cm, mert a hátsó hattyúnyak túlnyúlik a vázon. A gyártó szerint ez az eke a kb. 70 centi kerekek közti távolsággal bíró trakikhoz van gyártva.
De nézd vissza az adatlapomat, ott sok képet találsz az ilyen ekéről, meg az enyémről is!
de van egy ilyen is!
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/3601460/Kis-traktorhoz-3-elfuggeszteses-2-es-szanto-eke.html
Sziasztok, ha valakit érdeklene, most találtam egy kettes ekét
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/3593307/Elado-kettes-eke.html
Üdvözlet!
Nincs véletlen valakinek eladó tavaszi fokhagymája?
1-2kg kellene ültetésre.
Köszönettel előre is!
Válasz #9510. hozzászólásra
Hááát inkább neee, csak esetleg a kombit.
Válasz #9502. hozzászólásra
Ilyen van nagy 3x35-ös nekem, gyönyörűen dolgozik.
Ha valakinek gumija rossz.
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/3601443/Traktor-gumiabroncs.html
Válasz #9499. hozzászólásra

Szia Bt66!
A te ekédnek mi a típusa és mik a méretei ?
Ennek az ekének kb 2x25 a fogás szélessége 38 cm az eke vas hossza 22 cm a kormánylemez magassága és 60 cm hosszú. 60 ezerért el lehetne hozni.
Keresgettem és ráakadtam. Gondoltam kistrakihoz érdekel valakit. Ha nem akkor tárgytalan.EZ AZ
Válasz #9508. hozzászólásra
Szia Misi! Tényleg az volt. Ne kapkodd el a vételt, lesz még alkalom. Mindenki lesi a hirdetéseket, bejön meglátod.Nem tudom nézted-e az enyémet 50 ért sikerült hozzájutnom, de nagyon meg vagyok vele elégedve.
Sziasztok !
Jelentem alássan megérkezett a pénzen, Gábor Gábor Korrekt volt köszönöm.
Válasz #9504. hozzászólásra

Ezért szeretek ebben a topikban olvasgatni, nincs olyan dolog amiről valakinek ne lenne tapasztalata.
Válasz #9503. hozzászólásra
Hát a videón az a Mahindra nem úgy néz ki mintha fuldokolna.
Válasz #9502. hozzászólásra
Az ekéről van szó, próbálkozz holland lapokon, mert ott tényleg van olcsóbb ...