Gázolaj árak631 FtBenzin árak615 FtEUR399.84 FtUSD369.41 FtCHF417.36 FtGBP476.42 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ez egy lengyel eke, de mifelénk nincs jó híre. Valakinek tetszik, de sokaknak nem. Volt nekem is ilyen, de régebbi gyártású, hát nem nagyon tetszett nekem sem, a második ekefejet nem nagyon lehetett a földbe varázsolni.
Ezekhez a traktorokhoz nem szabad hasonlítani egy Japánt. Itt az önkormányzatnak egy Feng Shou 254-II van. Ha minden igaz ezek 28 lovasak. A bagodihoz hasonló (lehet hogy az, konkrétan nem tudom) 2-es eke előtt haldoklik a traktor. Nem szánt mélyen, takarni szépen takar, de egyszerűen nem bírja, nincs vonó ereje. Ugye van egy optimális sebesség minden művelethez, így a szántáshoz is. Na ez a gép nem tudja azzal a tempóval húzni az ekét mint kéne. Fullad előtte, nincs erőtartalék. A 22-es Kubotával mélyebben, azonos fogásszélességgel, és nagyobb tempóval vígan szántottam ugyan abban a földben, és bőven volt erőtartalék. Átadtam a gépet egy körre a Feng Shou söfőrjének. Ámult és bámult, hogy ezzel hogy lehet szántani...
remélem nem haragudtok meg rám, hogy írok. én még csak tervezem egy ilyen kisebb traki beszerzését és régóta figyelemmel kísérem a topikot. én ilyent találtam.
igaz nem a szomszédban van.
Szerintem ha tetszik akkor mindenesetre hívd fel az eladót és máris többet fogsz tudni! A hspityu-féle ekét (PLN-25) is főleg T-25 -höz kínálják és (de) hspityu is elhúzza a 16 pacival.
Az enyémen se lehet fogásszélességet állítani, de szerintem nem is hiányzik. Fog 2x20 centit és ennyi elég. Ilyennel Misi74 jó mélye is tudna szántani és még erőtartaléka is volna hozzá. Ideális a 20 pacis trakihoz.
Válasz #9487. hozzászólásra
Sziasztok! Misi az a gond, hogy nem látszik milyen széleset fog az eke és ezen nem állítható a fogásszélesség mint a bagodin.A lemez hajtása jónak néz ki, valószínűleg jól forgatna.
Na ez már sokkal "csinosabb" eke mint az eddigiek, de a képről az eke nagysága nem állapítható meg. De ez valami hasonló eke lehet mint az enyém, van szögállítási lehetőség is, de a fogásszélessége ismeretlen. Nekem tetszik.
A tárcsa témához csak annyit ,hogy a levelek darabja minimum 3500Ft öntvény távtartó 2500-2700Ft csapágy 4000-csillagos ég,tengely 9000/db ha magadnak csinálod plusz ha nincs esztergád négypofás tokmánnyal még a forgácsolás is hozzájön.Több lesz az mint 60.
Szervusz!
Ha megvan még a garnitúra engem érdekelne, Yanmar kistraktorom van.a telefonszámom 06703618717, hívj fel ha még megvan. K9szönöm!
Sámoly László
Bár igaz, hogy eleinte sokat kínlódtam vele, már a végén majdnem levettem az egyik fejet, hogy nem boldogul vele, de aztán addig addig állítgattam, míg úgy vitte mint a szél, hátha még az ekevasaim is meglennének kicsit kalapálva...
Sziasztok!
Talajmaróhoz kések
Ezt találtam:
http://aprod.hu/hirdetes/japan-talajmaro-kapa-IDLMeN.html#05e705b45f;r:;s:
Ekére visszatérve, nekem is Bagodi Bea 21/25 2fejes ekém van, és B1502M összkerekes kubotával eléggé ragadós földbe 4kerékkel simán vitte a 2 fejet, igaz, hogy a felfogása már át volt alakítva a gyárihoz képest, de szépen is forgatott, és sztem eléggé mélyen is.
Találkoztam már 45 Ah akksival is ami a "mi" méretünk.
Lassan nekem is cserés lesz.
Tuti hogy régi mert még panasonic néven még nem láttam ilyen suzuki méretű akksit.
Télen már rá kellett bikázzak,amikor havat toltam.
A töltésjelző lámpád elalszik egyből ahogy elindítod?
Nekem csak nagyobb fordulaton,ami azt jelzi hogy nem tölti rendesen dinamó. (vagy generátor).
Nem is tudom minek nevezzem azt az öklömnyi erőművet.
Ekére visszatérve a BEA nálam jól üzemelt bár csak tavaly vettem, néha bezabál tényleg ha nagy a gaz.
Teljesen leengedve homokon vidáman húzza a Yanó.
Zeg-ről hozattam Bicskától van.Eddig amit tőle vettem minden korrekt volt ajánlom .(traki,maró,eke)
szép napot!
Szerződésem van a tövekre, kitermelés után szállítom is a céghez a hűtőházba.
A szirmot ősszel felvásárolják, de csak a pirosat. Nem igazán érünk már ősszel rá a gyűjtésre.
Én pedig a hosszú, kb. 3 hónapos téli álom után ma hoztam elő a trakit a garázsból. A Mitsu az izzítás után pöccre indult! De komolyan, talán kettőt sem fordult a főtengely és már vidáman duruzsolt a motor!
a múltkor mondtam hogy nem igazán jó volt a traki, meg lett hogy miért szívta le az aksit,vagyis nem volt elég töltés, első sorba az izzító relé nem oldott szét, utána végül még egy 24600-ért egy aksi, állítólag még az eredeti volt benne azt mondták, bár nem tudom.
sziasztok látom jó téma ez a tárcsa, nekem van így nem annyira hoz lázba, de szerintem egy kis festék csodákra lenne képes utána biztos más szemmel tekintenétek rá.
35454 hozzászólás
Válasz #9502. hozzászólásra
Ez egy lengyel eke, de mifelénk nincs jó híre. Valakinek tetszik, de sokaknak nem. Volt nekem is ilyen, de régebbi gyártású, hát nem nagyon tetszett nekem sem, a második ekefejet nem nagyon lehetett a földbe varázsolni.
Válasz #9495. hozzászólásra
Ezekhez a traktorokhoz nem szabad hasonlítani egy Japánt. Itt az önkormányzatnak egy Feng Shou 254-II van. Ha minden igaz ezek 28 lovasak. A bagodihoz hasonló (lehet hogy az, konkrétan nem tudom) 2-es eke előtt haldoklik a traktor. Nem szánt mélyen, takarni szépen takar, de egyszerűen nem bírja, nincs vonó ereje. Ugye van egy optimális sebesség minden művelethez, így a szántáshoz is. Na ez a gép nem tudja azzal a tempóval húzni az ekét mint kéne. Fullad előtte, nincs erőtartalék. A 22-es Kubotával mélyebben, azonos fogásszélességgel, és nagyobb tempóval vígan szántottam ugyan abban a földben, és bőven volt erőtartalék. Átadtam a gépet egy körre a Feng Shou söfőrjének. Ámult és bámult, hogy ezzel hogy lehet szántani...
Sziasztok,
én még csak tervezem egy ilyen kisebb traki beszerzését és régóta figyelemmel kísérem a topikot. én ilyent találtam.
remélem nem haragudtok meg rám, hogy írok.
igaz nem a szomszédban van.
http://www.ebay.de/itm/Zweischar-Pflug-Beetpflug-Traktor-Schlepper-/261178041715?pt=Landtechnik_Traktoren&hash=item3ccf6ca573
Válasz #9500. hozzászólásra
Bocsi fiúk, de ez a képbeillesztés nekem nem megy.
Válasz #9498. hozzászólásra
http://www.agroinform.com/files/usergal/agroinform_20130307213643_46806_584_2012-04-14_18.15.32.jpg
Válasz #9496. hozzászólásra
Szerintem ha tetszik akkor mindenesetre hívd fel az eladót és máris többet fogsz tudni! A hspityu-féle ekét (PLN-25) is főleg T-25 -höz kínálják és (de) hspityu is elhúzza a 16 pacival.
Misi az én ekém ilyen.
Válasz #9495. hozzászólásra

A hirdetésben T25-öst említ lehet hogy nekem nagy?
Válasz #9491. hozzászólásra
A Mahindra 254 -nek is elég az "én" ekém!
Válasz #9491. hozzászólásra

Úgy van, osztom a véleményed.
Válasz #9490. hozzászólásra

Szia Valamelyik nap milyen ekét említettél ?
5cm-t simán össze lehet venni és az már elég. A 25/25-ös lehet 20/25-ös.

Az enyémen se lehet fogásszélességet állítani, de szerintem nem is hiányzik. Fog 2x20 centit és ennyi elég. Ilyennel Misi74 jó mélye is tudna szántani és még erőtartaléka is volna hozzá. Ideális a 20 pacis trakihoz.
Válasz #9489. hozzászólásra
A bagodin se lehet húdesok fogásszélességet állítani.
Sziasztok! Misi az a gond, hogy nem látszik milyen széleset fog az eke és ezen nem állítható a fogásszélesség mint a bagodin.A lemez hajtása jónak néz ki, valószínűleg jól forgatna.
Na ez már sokkal "csinosabb" eke mint az eddigiek, de a képről az eke nagysága nem állapítható meg. De ez valami hasonló eke lehet mint az enyém, van szögállítási lehetőség is, de a fogásszélessége ismeretlen. Nekem tetszik.
No erre gondoltam szerintetek ez nekem nagy?http://www.agroinform.com/aprohirdetes/3117779/eke-NP-2.html#
Válasz #9482. hozzászólásra

Nem tudom mert itt nincs kép és a pontos megnevezést nem tudom. De olyat emlegettem mint a hspityué, és amolyen a képen van.
Válasz #9454. hozzászólásra
Hát nem egészen aprópénz ,egy szál 80x40 zátszelvény 4es fallal kb.15e pénz plusz a hárompont sajnos már semmit nem lehet fillérekből kihozni.
Válasz #9482. hozzászólásra

Bocs rájöttem hogy ez nekem nagy
Válasz #9452. hozzászólásra
A tárcsa témához csak annyit ,hogy a levelek darabja minimum 3500Ft öntvény távtartó 2500-2700Ft csapágy 4000-csillagos ég,tengely 9000/db ha magadnak csinálod plusz ha nincs esztergád négypofás tokmánnyal még a forgácsolás is hozzájön.Több lesz az mint 60.
Szia BT!
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/3561510/PLN-335-eke-ELADO-Ugyanitt-Nemet-gabonavetogep-ELADO.html
Nem ilyen ekét emlegettél?
Valaki keresett kaszát,itt van egy elég jó áron.
És nem orosz vacak hanem német!http://www.agroinform.com/aprohirdetes/3549490/tarcsa-fukasza-elado.html#
Válasz #3553. hozzászólásra
Szervusz!
Ha megvan még a garnitúra engem érdekelne, Yanmar kistraktorom van.a telefonszámom 06703618717, hívj fel ha még megvan. K9szönöm!
Sámoly László
Bár igaz, hogy eleinte sokat kínlódtam vele, már a végén majdnem levettem az egyik fejet, hogy nem boldogul vele, de aztán addig addig állítgattam, míg úgy vitte mint a szél, hátha még az ekevasaim is meglennének kicsit kalapálva...
Sziasztok!
Talajmaróhoz kések
Ezt találtam:
http://aprod.hu/hirdetes/japan-talajmaro-kapa-IDLMeN.html#05e705b45f;r:;s:
Ekére visszatérve, nekem is Bagodi Bea 21/25 2fejes ekém van, és B1502M összkerekes kubotával eléggé ragadós földbe 4kerékkel simán vitte a 2 fejet, igaz, hogy a felfogása már át volt alakítva a gyárihoz képest, de szépen is forgatott, és sztem eléggé mélyen is.
Válasz #9466. hozzászólásra

Találkoztam már 45 Ah akksival is ami a "mi" méretünk.
Lassan nekem is cserés lesz.
Tuti hogy régi mert még panasonic néven még nem láttam ilyen suzuki méretű akksit.
Télen már rá kellett bikázzak,amikor havat toltam.
A töltésjelző lámpád elalszik egyből ahogy elindítod?
Nekem csak nagyobb fordulaton,ami azt jelzi hogy nem tölti rendesen dinamó. (vagy generátor).
Nem is tudom minek nevezzem azt az öklömnyi erőművet.
Válasz #9467. hozzászólásra

Én inkább far súlynak nevezném.
Az ülés mögött van a helye.
Válasz #9474. hozzászólásra
Zeg-gondolom Zalaegerszeg....
Válasz #9472. hozzászólásra
,,Zeg-ről hozattam Bicskától" EZ MIT JELENT?
Válasz #9467. hozzászólásra
Én most vettem egy 72 Ah az eredeti 55Ah hejett.Valamennyivel hosszabb de elfér a régi hején.Sokkal könnyebb az inditás!
Sziasztok!

Ekére visszatérve a BEA nálam jól üzemelt bár csak tavaly vettem, néha bezabál tényleg ha nagy a gaz.
Teljesen leengedve homokon vidáman húzza a Yanó.
Zeg-ről hozattam Bicskától van.Eddig amit tőle vettem minden korrekt volt ajánlom .(traki,maró,eke)
szép napot!
Válasz #9470. hozzászólásra
És hogy dolgozik a tárcsa,felétek mijen a talaj.Kötött vagy,homok?
.
Az én tárcsám is ilyen, szerintem jó. Én 100000-ért vettem,de még akkor jobban nézett ki.

Válasz #9466. hozzászólásra

Nagyobbat is fel lehet rakni és meg is van oldva az orr súly
Válasz #9465. hozzászólásra
Szevasz.
Igen nekünk csak vékony"suzuki"aksi fér bele,ami 35aH.
Balu2!
A te trakidban mekkora akkumulátor van?
Elvileg nekünk csak a keskeny kivitelű fér bele...
Válasz #9463. hozzászólásra
A távtartókat ki is felejtettem, ha öntöttvasból szeretnéd ,aminek súlya is van.
A tárcsában nem a váz lesz sokban, kifelejtitek a csapágyakat, a tengelyt.
Válasz #9432. hozzászólásra
Szerződésem van a tövekre, kitermelés után szállítom is a céghez a hűtőházba.
A szirmot ősszel felvásárolják, de csak a pirosat. Nem igazán érünk már ősszel rá a gyűjtésre.
az akkor nagyon pipec :thumbup:}
enyém egy kicsit nehezebben indult, mert lehet meg kéne néznem az izzító gyertyákat hogy nem e hanyagolnak.
Válasz #9459. hozzászólásra

Én pedig a hosszú, kb. 3 hónapos téli álom után ma hoztam elő a trakit a garázsból. A Mitsu az izzítás után pöccre indult! De komolyan, talán kettőt sem fordult a főtengely és már vidáman duruzsolt a motor!
a múltkor mondtam hogy nem igazán jó volt a traki, meg lett hogy miért szívta le az aksit,vagyis nem volt elég töltés, első sorba az izzító relé nem oldott szét, utána végül még egy 24600-ért egy aksi, állítólag még az eredeti volt benne azt mondták, bár nem tudom.
Válasz #9457. hozzászólásra
Nekem nincs, de ez akkor sem hoz lázba. Ha "színes" volna, azt hiszem akkor sem.
sziasztok látom jó téma ez a tárcsa, nekem van így nem annyira hoz lázba, de szerintem egy kis festék csodákra lenne képes utána biztos más szemmel tekintenétek rá.
Válasz #9454. hozzászólásra
Így van és nem nyekliknyaklik a csak egyes hosszanti gerendely.
Válasz #9448. hozzászólásra
Pontosan ez. Nincs íve, hajlata a lapoknak. Lehet, hogy eleve már nagy tárcsáról lekopott lapokból csinálták.